• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SiZce kreş yaşı ? Tecrübeli anneler ...

Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi giyebiliyor büyük oranda ...
Bakıcı mı kreş mi ? Hoş bakıcıyı nasıl nerden bulacağım bilemiyorum da ...
Yakin arkadasim psikolog 36 ay oncesi verme dediği icin oglumu bakiciyla buyuttum..bakiciyi da apartman gorevlisi ve komsular sayesinde bulmustum.

Ben de 36 aya kadar bakıcı diyorum ama güvenilir bir bakıcı bulma imkanın yoksa kreş de kötü bir seçenek değil.saatleri de önemli yarım gün mü tam mı? Kreşte kaç kişi olacak aynı yaş grubunda, kaç kişi ilgilenecek? Uyku düzeni vs nasıl sağlanıyor ağlatarak zorlayarak uyutma vs var mı? Kamera sistemi var mı bunlar önemli

Memnun muydun peki bakıcıdan
Sizin eve mi geliyordu
Çocukla akşama kadar ne yapıyorlardı ?
Evet. Kesinlikle sizin evde baksin. Evimde baktirdim..onun evine kim girip cikacak nerden bileceginiz. Ayrica uyuyan cocugu uyandirip evden cikartmak kolay mi. Size gelsin kadin.. Boyama. Oyun. Kitap okuma. Yemek de pisirsin kadin. Bastan net anlasin..sonradan bastan demedin diye kabul etmezler.. bebek bakimi+yemek diyin..

Memnun muydun peki bakıcıdan
Sizin eve mi geliyordu
Çocukla akşama kadar ne yapıyorlardı ?
Önceliğin senin evine gelecek birisi olsun. Başkasının evinde nasıl bakacağını, neyle ilgileneceğini evine giren çıkan insanı kontrol edemezsin. Oturup misafir mi ağırlayacak, kocasına yemek mi yapacak temizlik mi yapacak çocuk mu bakacak? Bak bu süreçler çok zor gerçekten insan sağlığından oluyor çocuğunu düşünmekten , ben oldum psikolojik tedavi gördüm çocuğum ne olacak diye düşünmekten. Kendi evinde olursa kamera koyup izlersin tabi ki bakıcının haberi olarak

Önceliğin senin evine gelecek birisi olsun. Başkasının evinde nasıl bakacağını, neyle ilgileneceğini evine giren çıkan insanı kontrol edemezsin. Oturup misafir mi ağırlayacak, kocasına yemek mi yapacak temizlik mi yapacak çocuk mu bakacak? Bak bu süreçler çok zor gerçekten insan sağlığından oluyor çocuğunu düşünmekten , ben oldum psikolojik tedavi gördüm çocuğum ne olacak diye düşünmekten. Kendi evinde olursa kamera koyup izlersin tabi ki bakıcının haberi olarak
Sen nasıl geçirdin bu süreçleri
Ben bulamıyorum bakıcı

Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi yiyebiliyor büyük oranda ...
Is arkadaslari, konu komsu, apartman görevlisi, parktaki ailelere sorun. Guvenilir biri. Baskalarinin cocuklarina bakmis biri illaki bulunur

Sen nasıl geçirdin bu süreçleri
Ben bulamıyorum bakıcı
Ben de çok aradım. İş arkadaşlarına, doktor , öğretmen ,hemşire tanıdıklarına söyle. O şekilde bulunuyor referanslı bakıcı. Ben de kaç kişiyle görüştüm kimisi kendi evinde bakmak istedi, kiminin okula giden çocuğu vardı benim bebeğimle beraber onu okula bırakırız çıkışta alırız filan dedi. Bunlar bana uymadı. Ben kendi evimde kamera koyarak kendi ortamında bakılmasını istedim. Ev işi vs istemedim ekstra yemek de istemedim sadece çocuğuma bakıyor ona çorba yapıyorsa biraz fazla yapıyordu bize de akşam yemeği oluyordu. Şimdi artık 4 yaşa yaklaştığı için anaokulu düşünüyorum sosyalleşme açısından. Tabi pandemi koşulları ne olur bilmiyorum belki yine bakıcı olur

19 aylık konuşuyor mu maşallah benimki 20 aylık konuşmuyor :( havhav vakvak möö baba vs gibi 15-20 ses kelime var ama neden konuşmuyor :(

Mecburi bir durumunuz var gibi aslında erken ama

ben 22 aylık gibi başlattım. günde iki saatle başladım iki ayda tam güne geçti.
ben bakıcıya güvenemezdim. zaten çocuğum da aşırı hareketli.
sınıfları 8 kiydi 2 öğretmen birlikte bakıyordu. ekstra şeyler için de yardımcı bayan vardı. Bi tane de psikolog ve kreş müdürü de sürekli çocuklarla birebir iletişimdeydi.

su an 3. senesi olacak kreşte severek gidiyo:)
uykusu, bez değişimi, tuvalet eğitimi hepsi vardi. yemekler çok iyi. sabahları meyve ya da bitki çayı veriliyo kendileri hazırlıyo taze.

Kreş. Muhatabın var. Kurum var. Yeter ki resmi ve güvenilir bir yer olsun.

19 aylık konuşuyor mu maşallah benimki 20 aylık konuşmuyor :KK43: havhav vakvak möö baba vs gibi 15-20 ses kelime var ama neden konuşmuyor :KK43:
17 aylıktan beri artarak konuştu şükür
Ama sanırım biraz geç yürüdü 16 aylıkken
Her çocuğun gelişimi farklı ben aşırı aşırı aşırı konuştun anlattım sürekli , kartlardan çalıştık vs , alakalı bir durum mu bilemiyorum
Her çocuk farklı zaten 24 aylık konuşmak İçin normal bir yaş olarak biliyorum
Benim ki biraz erken konıştı diyor herkes bilemiyorum ama çok şükür bin şükür
Hepsi elbet konuşacak canım 😉

18 aylik verdim. 5 cocugum daha olsa yine 18 aylik krese veririm.

17 aylıktan beri artarak konuştu şükür
Ama sanırım biraz geç yürüdü 16 aylıkken
Her çocuğun gelişimi farklı ben aşırı aşırı aşırı konuştun anlattım sürekli , kartlardan çalıştık vs , alakalı bir durum mu bilemiyorum
Her çocuk farklı zaten 24 aylık konuşmak İçin normal bir yaş olarak biliyorum
Benim ki biraz erken konıştı diyor herkes bilemiyorum ama çok şükür bin şükür
Hepsi elbet konuşacak canım 😉
Bizimki de 11 ayda yürüdü ama konuşması yok doğru hepsi farklı farklı 🥰

Back