baştan beri ön koltuğu onlara verdiğin için adam bozulmuştur tabi.ben kendi adıma cevaplıyım ben veriyorum.kendi babamada eşimin babasınada hatta amcası dayısı falan büyük biri binerse onlara buyrun diyorum çoğu zaman ; aa hayır kızım eşinin yanına geç deselerde ben geçmem ve direk arkaya otururum bu bana göre bi saygıdır ama kayınvalim yada annem varsa ben öne eşimin yanıma annemde arkaya kızımın yanına geçer.
peki bu durum babanla olsaydı önemi geçerdin arkaya mı?
Yok bozulmadı canım. Hani art niyetim olmadığını anlayınca rahatı yerindeydi. Fakat dediğim gibi ben en doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Bana göre kendi arabanda arkaya geçmek saçma. Eğer geçmemek genel anlamda çok garip karşılanıyorsa adama ayıp etmek istemem. Ama öyle bir durumda bile önde otursam ters karşılamaz öyle diyim. Fakat ben çizginin ötesinde bir taviz verdiğimde işler farklı olmaya başlıyor. İşte derdim burada her iki tarafa doğru da çizgiyi geçmemek.
Babam normalde ben eşimleysem arkaya geçer. Sen sormadan farketmemiştim bile çünkü ne o takar aramızda böyle birşeyi ne ben. Ama İstanbul gibi trafikli bir yerdeysek onun midesi benimkinden beter tutar. Direk öne geçer hatta bazen eşimden arabayı alıp kendisi kullanır :))) onda araba tuttu mu etkisi tüm gün sürüyor çünkü :)
ya ben bugüne kadar hiç bu araba mevzusunu takmamıştım. Hatta eşimin bir arkadaşıyla uzun yola gideceksek onlar sohbet etsin diye arkaya geçerdim ben, nasılsa onların birikmiş lafı oluyordu ben de arkada müzik dinliyordum. Kendi çalışanıma ön koltuğu verip arka koltukta lap top la uğraştığım oldu. Ama iş aile ve neyi nasıl yapmalı buna gelince takıldım. Çünkü hiç şu uygun olur mu bu böle olur mu diye davranmıyordum ben. Genelde içimden geldiği gibi davranırdım.
araba senın mı degil mi, ayıp olur mu olmaz mı dıye bakma.
benım yazdıklarında takıldıgım nokta; sen saygı gosterdıkce, köylu kızı muamelesı yapmaları.
kimseye hakettıgınden fazla deger vermeyeceksın. bunu zamanla ogrenıosun..
adam zaten bozulmamıs. bosver verme on koltugu. mide bulantın var. benı de tutar araba bende one otururum. kusayımmı arkada yani napıyım..
gecer sandım ama gecmıyor dersın. olur bıter.
saygının da ınce bı cızgısı vardır. mesela ananemden örnek vereyim; yengemın herseyı ona danısmasını ıster. anne yemege bu kadar tuz yeter mi, yada pilava bu kadar su kafi mi diye. herseyı soruncada aman bu gelınde hıc bısey bılmıo, hep bana soruyor der. sormasa neden sormuosun der.çatlak ya
saygı gosterıcem dıye herseyı onların ıstedıgı sekılde yapma. senınde bı seklın tarzın var sonucta.. bildigin gıbı yap. bılmedıgın bısey olursa da danış tabi. ben herseyı bılırım havalarına gırersen de arkandan laf ederler, her seyı onları sorup bısey bılmıomus gıbı yaparsan da. bıraz ona ozen göster.
ben kp varken direkt arka koltuğa otururum bişey demeye bile gerek görmem.ama kv varsa öne otururum eşinin yanına otur der arkaya geçer.
sizde içinizden ne geliyosa onu yapın.rahat olun.böyle şeylerede takılmayın...madem rahat bie aile.sizde rahat olun.ne güzel.
Benim de en sinir olduğum şeydir ön koltuk arka koltuk kavgası. Ben genellikle eşimin erkek arkadaşları ya da akrabaları olursa onlara öne oturun der arkaya geçerim, kendi babama da aynısını yaparım ama genellikle bana sen otur denir, bazen öne bazen arkaya otururum. Biz arabamızı eşimle birlikte aldık, farkettim ki her zaman bekar kaynımın arabasında arkaya oturan kayınvalidem, bizim arabada direk öne oturuyordu. Ben de ondan sonra izin vermedim öne oturmasına. Artık oğullarının evlendiğini ve ayrı bir yuva kurduğunu idrak etsinler ve gelinlerini rakip olarak görmesinler. Bence gelinler saygıdan öne oturmayı teklif etseler de büyüklerin sen otur kızım demesi lazım, ondan sonra öne ya da arkaya oturmuşsun çok fark etmez.
Neden kadınsa arkaya erkekse öne. Ben de bunu anlamıyorum. Neden biz kadınız diye kendimizi bir kademe aşağıda hissediyoruz. Bunu biz kendimize layık görüyorsak kimseden bize saygı beklemeyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?