• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kendi arabamda ön yolcu koltuğunu kayınpederime vermeli miyim?

Herkesin gelenegi farklıdır ben olsam verirdim kayınpeder,kayınvalide fark etmez kendi anneme ve babamada veririm annemin kayınpederi falan yoktu ama bazen bir yere gideceksek annemde yerini verdigi olmuştur ben yadırgamam yani:34::34:

Açıkçası yaklaşık 6-7 yıldır arka koltuktayım ben :)
Çocuklar arabada oldugu zaman tabi :)

Şimdi büyüdüler ama yine de oglum çogu zaman anne bizim yanımıza otur der :)
Öyle dediği zaman otururum, yoksa ön koltukta olurum.

Kayınvalidem ya da kayınpederim oldugu zaman da ben arkaya oturacagım zaman,
hemen gel kızım sen öne otur derler.
Ben de yok ben arkaya otururum, ben önde olursam çocuklar da öne gelmek ister belki
der arkaya otururum.

Yalnız bence bununla saygı olmaz..

ben benden yaşça küçük kaynıma bile arabada ön koltuğu veriyorum bizim buralarda arabada erkek varsa ön koltuğa otutulur diğer türlüsü dillendirilmese bile tuhaf görülüyor bu benimde hoşuma gitmiyor saygı koltukla olmaz ama bazı yazılmayan kurallar var toplumumuzda maalesef:19:sen nasıl rahatsan öyle hareket et ama en başından beri bu şekilde alıştırsaydın daha iyi olurdu sonradan değişmen biraz tuhaf kaçmış:31:

ön koltuğa oturulup-oturmamakla saygı olmaz..ama bende kvme-kpme sen otursaydın deselerde çoğu zaman demelrine fırsat vermeden arkaya otururum..ön koltuk egom yoktur..aynı yere bir karış önce varmışım yada varmamışım ne olacak arabada-arabadakilerde aynı yere gidiyoruz..ama rahatsızlığınız varsa bunu dile getirebilirsiniz..

Ya arkadaşlar neden hiçbirşeyi okumuyorsunuz. Sadece çatır çatır yazdığınızı biliyorsunuz. (Okuyup, konuyu takip edip ne olduğunu bilerek yazan arkadaşlara değil tabi bu söylediklerim) Ya başlığı görüp ne sorulduğunu anlamadan yumulmanın kime ne faydası var. Bu soru bir nedenden soruldu. Sonra konu evrildi içeriğine başka şeyler girdi (sohbet bu şekilde olmalı,bir yerlere gelebilmeli) Yani burası forum, herkes birbirinin yazdığını okuyor görüyor ve sohbet ederek bir sonuca ulaşmaya, konuyla ilgili bir fikir edinmeye çalışıyoruz. Aaa bi konu açılmış hurra atlayim demekle kim nereye varabilecek ki. Ya lütfen okumadan etmeden atlayıp kirlilik yapmayalım. Sadece konuyu anlayan ve takip edebilen arkadaşlardan yorum bekliyorum. Serseri mayın gibi bir oraya bir buraya çata çuta yazan arkadaşlar lütfen biraz daha özenli olalım.

ön koltuk için o kadar uzun konuyu okuyamadım başlığa cevap yazıyorum. ben olsam veririm.

Konuyu okuyamıyorsan yazmayacaksın arkadaşım. Soru konunun içinde gizli. Okumamışsın, demek ki sana sormamışım. Zahmet etmişsin teşekkürler ama keşke etmeseydin. Yaptığın sokağa çöp atmaktan farklı değil çünkü.

Saygı ön arka koltukla mı belirleniyor ?..
Ne tuhaf dusuncelere sahıp su insanoğlu .

Ben arabamıza benden buyuk kım bınerse bınsın ön koltuga oturmam ..
bunu saygı yada saygısızlık olarak adlandırmam bu benım ıcın hosgoru meselesidir..

Saygı ve sevgi olayına gelince : insanlar ne der diye kendınızı kasarak yaptıgınız hıcbısey bana göre saygı yerıne gecmıyor.
içinizden nasıl geliyorsa '' samımı '' olarak yapacagınız her davranıs saygılıdır bence..

O onumu dedi bu boylemı dusunur dıyerek saygılı olunmaz , kendınızı kasmayın
oldugunuz gb davranın ..
İnsanlar istiyor diye : manukur pedıkur yapmayın mesela ..

Ya arkadaşlar neden hiçbirşeyi okumuyorsunuz. Sadece çatır çatır yazdığınızı biliyorsunuz. (Okuyup, konuyu takip edip ne olduğunu bilerek yazan arkadaşlara değil tabi bu söylediklerim) Ya başlığı görüp ne sorulduğunu anlamadan yumulmanın kime ne faydası var. Bu soru bir nedenden soruldu. Sonra konu evrildi içeriğine başka şeyler girdi (sohbet bu şekilde olmalı,bir yerlere gelebilmeli) Yani burası forum, herkes birbirinin yazdığını okuyor görüyor ve sohbet ederek bir sonuca ulaşmaya, konuyla ilgili bir fikir edinmeye çalışıyoruz. Aaa bi konu açılmış hurra atlayim demekle kim nereye varabilecek ki. Ya lütfen okumadan etmeden atlayıp kirlilik yapmayalım. Sadece konuyu anlayan ve takip edebilen arkadaşlardan yorum bekliyorum. Serseri mayın gibi bir oraya bir buraya çata çuta yazan arkadaşlar lütfen biraz daha özenli olalım.

:44::44::44:

konuda konu dışı hiç yorum yok,neye sinirlendiniz ki:34:

konunuzu çok iyi anladım öncelikle bunu belirtmek isterim, eğer ön koltuğu çok dert ediyorsanız bence arabanızı kendiniz kullanın diğer koltuğa kimin oturacağına da diğerleri karar versin hem kimseye saygısızlık etmemiş olursunuz

senin yerin eşinin yanı, her seferinde koltugu ona vermek zorunda değilsin. hatta kayınpederin de seni arabadan indirmemeliydi , otur kızım filan diyebilirdi ayrıca da seni küçümsemelerine izin verme

Arabada genellikle ön koltuğu tercih ederim , her iki dedeside binecekse arkaya oğlumun yanına geçer.

Saygı ya da saygısızlık unsuru olarak görmedim için , zaten genelde dedim yani arkada oğlumun yanında oturduğum da olmuştur.
Bu tarz konuların hesabını kitabını yapmam , şimdi siz sorunca düşündüm hatta ben nereye oturuyorum diye?:52:

Ama sizin gibi bir sağlık sorunum varsa , şüphesiz ki bunu bildirir ve arkaya oturmazdım hiçbir zaman.İlla ön koltuk diye tutturacak bir baba da tanımıyorum henüz.

Bu konuda abartacak birsey yok ki arkadasim.

Miden bulaniyor konu kapanmisdir.. Hee olurda kalkip ' Niye bugune kadar birsey olmuyordu da simdimi oluyor ' diye cikisdiklarin da da
'Saygimdan susuyor ve kendimi bastiriyordum ' der yinede agirligini koy.

Emin ol, arkadas oturunca kücülmeyecek kayinbaban. Bosa surat asmasin, sasirmasin.

Evli ciftler gencler iste yahu, birakin otursunlar ..

La havle... Anlamiyorum inan..

Bu konuda abartacak birsey yok ki arkadasim.

Miden bulaniyor konu kapanmisdir.. Hee olurda kalkip ' Niye bugune kadar birsey olmuyordu da simdimi oluyor ' diye cikisdiklarin da da
'Saygimdan susuyor ve kendimi bastiriyordum ' der yinede agirligini koy.

Emin ol, arkadas oturunca kücülmeyecek kayinbaban. Bosa surat asmasin, sasirmasin.

Evli ciftler gencler iste yahu, birakin otursunlar ..

La havle... Anlamiyorum inan..

Yok hayatım, öyle çok bozulmadı. Başta şaşırdı ama sonra problem olmadığını görüp düzeldi. Zaten kv de pek hoşlanmıyordu arkada oturmamdan hatta söylediği oldu da kp duymadı sanırım. Ben sadece bu bizde saygı olarak görülüyor mu bunu merak ettim bu yüzden buraya konu açtım. Hani bilmeden saygısızlık etmeyim diye. Baktım saygı olarak görülüyor bu defa da diğer türlü düşünmeye başladım. Ya o zaman neden ben kadın olduğum için kendimi daha az saygıya layık göreyim. Ha eğer kv ya da anne için de geçerli olacaksa farklı düşünür, yaşlı insanlar yıpranmasın diye böyle birşey var dersin, o da değil. Aslında yazdıklarımı okusalar görecekler arkadaşlar, ben bugüne kadar hiç ön koltuğu önemsememiştim. Eşimin arkadaşıysa öne oturttuğum oldu sohbet etsinler diye -çocukla benim çok bağımız yoktu çünkü- ya da bizim gelin arkaya binecek olurdu, benden küçük ama ben onu öne bindirirdim, arkada çocuklarla oynamak için. Yani statü değil ihtiyaçla ya da o an nasıl getirdiyse onla ilgiliydi. Fakat yeni farkettim bu konunun zaman zaman farklı bir mesele olduğunu ve burada açtım. Ewt gerçekten de saygıyla ilgisi var diye düşünülüyor fakat bu da beni düşündürüyor. O zaman eşimle benim yan yana olmamız da bir saygı meselesi, ya da benim kadın olmam arkada olmamı mı gerektiriyor. Bu yüzden konuyu anlamadan atıp tutanlar değil ama öyle ya da böyle fikrini paylaşan herkese teşekkür ediyorum.

Beğenmediysen başka konuya yorum yazarsın olur biter. Bana saygısızlık yapanlar için değil, yardımcı olmak isteyenler için açtım ben konumu. Burası da onun için sanıyordum. Yoksa siz başı boş ukalalık için diye mi düşündünüz?

kisiligine lafmi soyledimde saygisizliktan bahsediyorsun? senin konuna daha önce yorum yazdım asıl sen yorumları anlamiyorsun. Hoş sen buradaki yorumlarla tatmin olamadin satasacak yer arıyorsun.Eşinin ailesine içini dokemedin bizdenmi cikariyorsun hıncını?

canım kp oturuyorsa sorun etme otursun ama oturdugunda canını sıkılıyorsa oyurdu diye kv de bunu anladıysa güzel bır dille söyle kv dende kp desın bidahaki arabaya bınınce kv demesine rağmen otursa boşver yapacak bişey yok kp kalk ben oturacam diyecek kişi değilsın galıba doğruda olmaz

kisiligine lafmi soyledimde saygisizliktan bahsediyorsun? senin konuna daha önce yorum yazdım asıl sen yorumları anlamiyorsun. Hoş sen buradaki yorumlarla tatmin olamadin satasacak yer arıyorsun.Eşinin ailesine içini dokemedin bizdenmi cikariyorsun hıncını?

Ne kadar tatmin olduğum cevaplarımdan belli canım. Her cevap beni düşündürdü ve farklı bir noktaya getirdi. (cevaplardan bahsediyorum tabi boş ukalalıklardan değil). Bu sayede kafamda sorumun cevabı şekillendi.

"ne koltukmuş arkadaş" bence kimseye faydası olan bir yorum değil. Sadece karşı tarafı huzursuz etmek için yazılmış. Bu yüzden doğal olarak saygısızlık olarak aldım. Aynı şekilde "Eşinin ailesine içini dokemedin bizdenmi cikariyorsun hıncını?" soruna cevaben; ewt onlara sayıp sövmek vardı, şöyle saş saça baş başa girişmek(!). Ama ben yanlış olanı yaptım. Buradan arkadaşlara fikirlerini sordum sizce nasıl davranmak uygun olur diye, çok terbiyesizim kusura bakma(!)

Back