sizce kaynanamın hareketlerini abartıyormuyum

Ne güzel kaynana,keşşşşke benim olsaydı
Aklınızı kullanın,verin çocuğu baksın,evinizi temizlesin,yemeğinizi yapsın,evi toparlasın. Siz de uzatıp ayağınızı oturun misler gibi

Bende hamileyken bunu yaşamaktan korkuyordum eşimede diyordum inşallah böyle olmaz oldu suan ama inşallah siz yaşamazsınız
Ben eşime de bişey diyemiyorum yanlış anlamaya çok müsait düşkünler ne var diyecektir ama bizim açımızdan öyle olmuyor işte. Çok zor çok...

Ona alismalari ve davranislarinda göstermeleri biraz zaman alacak. Esim cocuk doktoru oldugu halde ilk zamanlarda böyle anlasilmazliklar oldu. biz kurallarimizi koyduk zamanla da herkes alisti.

Biraz hareketlensin sabah 6 da kalkmaya başlasın gidin 1 hafta kalın verin her sabah yanına 1 haftanın sonunda bu torun bakma merakının %20 si anca kalır. Yaşadım gördüm bizzat

Ah bu kayinvalideler gercekten... Kiz anneleri neden boyle sacma sapan davranmiyor anlamiyorum. Hayatlarinda hic cocuk gormemisler gibi. Geleceğimden korkuyorum okudukca. Keske basta tavrinizi koysaymissiniz ben bakicam edicem dedikce. Ama yine gec kalmadiniz, anne ben cocuguma kendim bakabilirim. Lutfen birak kendi cocugumla ilgileneyim diyin. Kendinizi uzmek dogru degil. Madem anlamayan insanlar... Hep kavga olmasin hir gür cikmasin derim ama insani aptal yerine koyanlari da hic sevmiyorum ya

B
Ne güzel kaynana,keşşşşke benim olsaydı
Aklınızı kullanın,verin çocuğu baksın,evinizi temizlesin,yemeğinizi yapsın,evi toparlasın. Siz de uzatıp ayağınızı oturun misler gibi
Açıkcası başta gelip evimi pis diyip temizlemesi herseyi kafasına göre düzenlemesine sinir oluyordum artık takmıyorum ama bebeği verip uyumaya gidip geldipimde bacaklarını tülbentle bağladığını gördüğüm günden beri güvenip bırakamıyorum keşke bırakabilsem bende dinlenirim dediğiniz gibi

İlk çocuğundur kesin. Herkeste yeni heves. Evet fazla abartıyorsun. Bırak baksın işte aynı evde değilsiniz zaten birlikteyken o baksın sen çayını kahveni iç yat uyu dinlen keyif yap. Onu da pohpohla Allah razı olsun sayende sıcak çay içtim Bi dinlendim. Merak erme kv yanındayken bebeğe daha çok baktı diye onun bebeği olmayacak ona anne demeyecek. Ayrıca Bi çocuğun akrabaları tarafından sevilmesi bakılması da çocuk için güzel bir şey. Kapanın elinde kalmaz o senin çocuğun.

Abartıyorsun. Hepimiz abarttık. Ben de lohusa dönemimde kalbini kırdım pişmanım.
Babanne anneanne sevgisi çocuğu geliştiren bir sevgi. Varken mahrum bırakma. Senin yerin zaten ayrı olacak.
Ama anneanne babanne ilgisi, şefkati hafif şımartması çocukların üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

ezmeyeyim diyeymiş ben kendime güvenmesem ezerim diye düşünsem zaten yatmam ama oğlum varken zaten yarı uyanık şekilde uyuyorum
Eskiden çok eskiden kadınlar o kadar çok iş yaparmış ki yorgunluktan uyuya kalırmış bebekleri emzirirken o zaman da nefes alamaz rahmetli olurlarmis
Ki ecel ne zaman nasıl gelir bilinmez
O zaman ki kv koca lar yormasaydi belki bir çok anne sebep olmazdı evladina

sizi ben anlarım. ben de doğurduğum zaman sanki ona doğurmuşum gibi davrandı, sanki ben taşıyıcı anneymişim gibi. doğurur doğurmaz tavırları değişti. bebeği sürekli yanında yatırmalar, beni emmesin diye mamaya alıştırmalar devamlı mama vermeler. emzirmek için çok mücadele ettim. sonunda bebek zar zor memeyi tutunca da havasını aldı. çok tuhaf bi duyguydu, hala aklıma geldikçe tüylerim ürperir. çok çok çaresiz hissetmiştim, çünkü bi yandan da yardıma ihtiyacım vardı annemden yardım alamıyordum. alt değiştirmeyi hiç bişey doğru düzgün bilmiyordum. o öğretir diye güvenmiştim doğumdan önce fazla bi çalışma yapmadım. o günlerde o halini gördükten sonra ona bir daha asla ama asla güvenmedim aramız da eskisi gibi hiç olmadı. çocuğu da yorgunluktan bayılsam bile kendim büyüttüm. hep bekledi bi noktada pes ederim de al biraz da sen bak derim diye, inadım inat oldu hiç de pişman değilim. tabi ki de birlikte vakit geçiriyolar, hatta babaanne baksa da dinlensem dediğim de çok oldu özellikle hastayken ama onun hayallerinde olduğu gibi değil...

Sanırım baştaki yazıda yazmadığım için birçok kişi çocuğu ver bırak dinlem diyor ama daha önce denedim bırakıp uyudum geldiğimde çovuğumun ayaklarını bağlamıştı çarpık bacak olmasın diyeymiş altını değiştirirken pamuk pişik kremş kullanmıyor bunlardan dolayı içim rahat bırakıp gidemiyorum k. Pederim yürütmeye çalışıyor küçücük bebeği anlayacağınız ilk çocukla alakası yok bende isterdim bırakıp dinleneyim ama yapamıyorum

Doğru söylemişsiniz beni anlamışsınız ve böyle anlayanlar çıkınca mutlu oluyorum benim k vavildem sizinki gibi mamaya alıştırmaya çalışmadı emzirceğim zaman alıyorum ama bazen aç emzireyim dediğimde değil diyip vermiyorlar ve çocuk daha acıkıp sinirleniyor ve emdirirken zorluk çekiyorum. Biz anneler olarak kendimize güvenmesek çocuk yapmayız veya babaanneye güvenip yapanlar sonra veryordur bakması için ama ben kendim bakabilirim ve kendi kurallarıma göre bakılsın istiyorum ama onlar daha önce çocuk büyüttüğü için daha iyi bildiğini düşünüp yanlışta olsa kendi bildiğini yapıyor

Mesela siz diyosunuz ya ben guvenip yatmaya gittim döndüğümde ayakları tülbentle bağlıydı güvenim kırıldı diye. 1 kez başbaşa bıraktım o da çocuk konuşmaya başladıktan sonraydı, hadi dedim kendime sen de çok abarttın (burdakiler diyo ya abartıyosunuz diye) eve geldiğinde gözünün altında çöküntü oluşmuştu. süt içirdiğini anladım ( süt içirmemesini özellikle söylemiştim halbuki, önümde denedi bikaç kez ) ne yedin ne içtin diye sorguladım tam da konuşamıyodu 2 yaş civarı , sütlü kaave içirdi babaannem, sen de yap dedi (ya sabır) Aradık sorduk, ne var bunda oğluma da içiriyordum sütlü türk kahvesi dedi . Bi daha da tek bırakmadım. Yani velhasıl bazı kv'ler siz ne derseniz nasıl bi bakım vermek istiyorsanız tam tersini yapmaya programlı. siz tok dersiniz o aç der, siz üşümüyor dersiniz o donuyor der, siz süt vermeyin bağırsakları sindirmiyor dersiniz, sütsüz çocuk mu büyür der . 0-3 yaş arası şeker vermicem beyin gelişimi için iyi değil dersiniz elinde poşet poşet çikolatayla gelir , ama canı çekmiştir hadi verelim der . Böyle tiplere sabır gerek, politika gerek o da ben de yok. İdare edebilenlere saygım sonsuz, ben çareyi mesafe koymakta buldum.

Oğlum 3 aylık aynı şeyleri yaşıyoruz ve sanırım itiraf etmesi güç ama biz bebeklerinizin onlara daha çok bağlı olmalarından korkuyoruz. Yaşadıklarınizdan daha fazlasını gördüm ama bir baktim kolik bebek ve ben tekim Şimdi biri olsada kucağına versem modundayim çok zor sürekli ağlayan kucakta gezmek isteyen 8 kilo bir bebişle baş etmek

Direk kaynananin yuzune karsi soyle bunu ben dogurdum annesi benim biraz sinirini belirle de bence abartmiyosun gayet de haklisin yardim istedigin zaman yardim etsin evet ama yardim istemeden sen yapamazsin sen edemezsin gibi tavirlarda neyin nesi. Bende bazen kaynanamin yaptigi seyleri esime anlattigimda takma diyor en son dayanamiyorum diyorum ki ya sen konus yada ben agir konuscam diyorum pasa pasa dedigimi yapiyor he konusmazmiyim gayette guzel konusurum kalbi kirilirsa kirilsin benden de bir tane var bu dunyada

İkizimi bebeklerini benim ikizler 4 yaşını bitirdiler sagolsun kaynanam la baktık tek diyeceğim psikolojinize iyi bakın çok zorlansaniz bile evinizde tek bakmaya çalışın

Ay cidden nasıl sinirlendim okurken ve çok şaşırdım sütlü kahve nedir bide türk kahvesi küçücük çocuğa. Benim çocuğunda ayakları bağlandıktan sonra bacağında hareket kısıtlılığı var dedi doktor kalça çıkığından süphelendiler şükür olmamış geçende ayağımda sallıcam diyor bende ayakta sallamayan ve buna karşı bir insanım ve bunu belirttim ayakta sallamıyorum diye o zamanda hafif hafif sallıcam bişey olmaz dedi o hafiflik sonra gittikçe artar ben aslında bakmasına da karşı değilim ama benim kuralıma göre baktığı sürece tabi böyle birşey olmadığı içinde istemiyorum bakmasını

İkizimi bebeklerini benim ikizler 4 yaşını bitirdiler sagolsun kaynanam la baktık tek diyeceğim psikolojinize iyi bakın çok zorlansaniz bile evinizde tek bakmaya çalışın
İkiz bebeğe tek bakmak cidden zordur yardım gerekir kaynanızda sizin dediğinizi dinleyem biriyse çok rahatlık olur benimki ikiz değil ve kaynanamda kendi bildiğini okuyor yanlış olan şeylerin yanlış olduğunu düşünmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…