sizce kaynanamın hareketlerini abartıyormuyum

Doğru söylüyorsunuz ek gıdaya geçince daha sıkıntı olcak şimdi bile ellerinde olsa su içirirler bişeyler verirler ağzına

Reactions: The
Sizde diyormusunuz bu kadın bu çocuğu nasıl büyüttü heralde allaha emanet büyümüş diye

Ay gerçekten okurken bir ben değilmişim dedim akıl vermesenizde olur yalnız olmadığımı hissettirdiniz benimki de oğluna çok düşkün evlendik bir hafta kadar oğlunu hergün arayıp açmısın ne yedin diye sordu. Çocuğu doğurmadan önce de senle ameliyata ben gircem yanında ben kalcam diyordu böyle konuşmasınada sinir oluyordum bana sordun mu yani onun yerine kimse kalmıcaksa ben kalırım istersen ameliyata senle girerim dese hoşuma gidicek ama ben dedim olacak tarzı konuşuyor bişey de olmuyor. Ve bunların yanında iyi de davranıyor kötü söz söylemez hizmet beklemez bötle olunca bişey de diyemiyorsun

Doğru söylüyorsunuz ek gıdaya geçince daha sıkıntı olcak şimdi bile ellerinde olsa su içirirler bişeyler verirler ağzına
Evet öyle oluyor. Ben kayınvalidemle bir sorun yaşamadım üstelik hiç ama baştan sınırı koymanın etkisi var. Bebeğe kurduğunuz düzenden kurallardan şaşmayın kimseyi dinlemeyin

Haklısınız kırmadan söylüyorum ama bu gidişle biraz sert olmam gerekicel gibi hiç istemesemde
Sert olmanıza gerek yok.

Kendi kurallarınızı uygulayın yeterli.

Ben “ben böyle yapıyorum” diyorum o kadar. Onlar istediği kadar konuşsun. Yediren ben,uyutan ben,ilgilenen ben. Onlar sadece konuşur.

Bu arada ben biraz dinleneyim de o da ilgilensin diye bırakmadım hiç.

dediğimi dinlemiyor mesela örnek vereyim ben çocuğun gözünde kiprik var dedim onun göz rengi daha değişir dedi yani ne alaka dimi ama öyle dinleyip anlayıp ona göre davranmıyor farklı bir kafa yalıyor iletişim 0 bu yüzden sert olmadığım sürece anlamıcak ve bende sert olmamak için direniyorum

Bence kadına haksızlık yapıyorsun. Bu yorumundan sonra söylüyorum bunu. Sana bakan eden yardımcı olan oymuş ama annen kalıyor yanında evet üzerinde hakimiyrt de kurmaya çalışıyor ama kadın hem böyle yardımcıyken sen de böyle düşüncelere kapılmamalısın. Yoksa da mesafeni koy uzak dur.

Bebek büyüsün nasıl olsa kaçacak yer arayacaklar. Ben sırf bu hareketlerinden dolayı kavga ettim

Siz net olmazsanız daha fazlasını yapar

Amaaan dinlemesin.

Ben de çoğu lafı dinlemiyorum.

Ya bebeği besliyorum ya oyun oynatıyorum.
Bebekle ilgilenip insanların sözleri bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor.

benim şu an bebeğim yok ama en korktuğum şeylerden biri herkesin müdahale etmeye çalışması.
bence anne ve kayınvalideler bizi bebek bakımı konusunda çok cahil ama kendilerini çok tecrübeli gördüklerinden kaynaklanıyor bu. daha şimdiden ikisinin yanında da eğer bebeğim olursa ilk zamanlar bakılacak kişinin ben olduğumu, bebeğe bakmak yerine bana ve yapamadığım işlere odaklanmaları gerektiğini, şu anki annelerin bilinçli olduğunu alttan alttan söylüyorum. arkadaşımın kayınvalidesi de sürekli bebeğe kendi bebeği gibi sesleniyor.. o da bundan rahatsız oluyor. ama sanırım bazı şeyleri de bu dönemde fazla kafaya takmamaya çalışmak gerekiyor. "şöyle yap" mı dedi "yok böyle daha iyi, doktoru da bunu öneriyor" gibi cevap verebilirsiniz.

Hem yaranmak için al kucağında uyut deyip hem şikayet etmek iki yüzlülük olmuyor mu? İstemeyen insan hevesli bile olsa müsade etmez demi?

Alt degişmine izin vermeyin. Onun dısinda zeyen 50 gunde 4 kez goruşmuşsunuz bırakın sevsin. İlk aylar ben de hassastim sizin gibi ama cocuk yurümeye baslayıp oyun cocugu olunca biri az ilgilense de dinlensem diyor insan. O nedenle takilmayın annesi sizsiniz sonucta babaannesi nazlasin az bişey olmaz. Zararli olan konularda elbette uyarin net olun haricinde çok takılmayin. Temizlik yapması süpermiş bu arada bence cok iyi yine ilerde anlarsinız bunu da. Kv annenizi kiskanmiş dogumda hata etmiş. İnsan dogumdaki iyi şeylere cok dua ediyor kotü şeyleri de hic unutmuyor. Ben o yaş grubuna üzülüyorum biraz. Erken evlenmiş ailede kiymet gormemiş. Eş kıymet vermemiş. Cocukları da genelde biraz azarlarvari oluyor büyüyünce. Yani gencken büyük gibi davranmak zorunda kaliyirlar yaşlanınca da herkes onlara çocuk gibi davranip kızıyor

Bana bakan kaynanam değil sadece iyi niyetli olduğunu belirtmek için yazdım ve daha önceki yorumlarımda iyi niyetli olduğu için sesimi çıkarmadığımı ama düşüncesiz davranışlarından çocuğumu benden sakınmasından annesi oymuş gibi davranmasından sinir olduğumu belirttim mesela evimi gelip temizliyor ama temizlerken ne pis leş gibi vs diyor sırf bu yüzden bana geleceği zaman önceden ekstra temizlik yapıyorum gelmesi beni daha çok yoruyor düşüncesizce yapılan şyi niyet bile iyi olmuyor anlatabiliyormuyum

Tek söyleyeceğim şu ki geçecek bebeğiniz büyüdüğünde biraz oynasa da ben de dinlensem diye bakacaksınız büyük ihtimalle. Ben de sizin gibiydim biraz, her hareketinden pay çıkarırdim kendime ama şimdi onlara gittiğimizde oğlumu dışarı çıkarması, oynatması vs çok hoşuma gidiyor, nefes aldığımı hissediyorum. Bence kapılarınızı kapatmayın, babannesi olarak ilgisine ihtiyacınız olacak.

Hem yaranmak için al kucağında uyut deyip hem şikayet etmek iki yüzlülük olmuyor mu? İstemeyen insan hevesli bile olsa müsade etmez demi?
Yaranmama gerek yok merak etmeyin ben sevmesin kucağına almasın bakmasın demiyorum çocuğumun annesi sanıyor kendini konuşmaları ve hareketleri böyle ve sinir olduğumu belirtiyorum gözünüzle okuyup nerenizle anlıyorsunuz

Şuan da ilgilensin isterim ama ilgilenirkende gözümü ayıramıyorum yanlış davrandığından dolayı ama herşeyi yiyip tualetini kendi yapmaya başladığında kontrol etmeme gerek kalmıcak inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…