- 4 Nisan 2018
- 830
- 2.352
- 32
-
- Konu Sahibi birannebirbebek46
evime pis leş demesini alttan alırım ama çocuk hassas konu özellikle post açtım bunkonuyla alakalı çünkü sabrımın sonuna geldim en azından patlarsam haksız olduğumu düşünüp üzülmek istemiyorumSen haklısın ya. Kayınvalide iyi gibi görünse de düşüncesiz ve kaba biri. Evi temizlerken pis leş demesi aman yani! Nasıl adlandıracağımı bilemedim. Ama eşin için idare edeceksin. Sen onu eğit ısrarla yaptığı yanlışları söyle bence güzelce. Hayır anlamadığım nasıl çocuk büyütmüş bu kadın. Bebeğin altı tam temizlenmeden kapatılır mı ya? Kendi çocuklarına öyle mi yapmış. Ya da tutması vs. ihmalden bebeğe zarar bile verebilir.
Zaten oda öyle söylüyor ben doktorum ben daha iyi biliyorum diyor ama doktor değilEvet dr onca yılını tıp okuyarak salaklık etmıs bılmıyor, kv haklı
Sesimi çıkarmamamın nedeni benim anneminde eşime çok yanlış yapması be eşimin alttan alması o alttan alırken ben direk tersleyemezdim elimden geldiği kadar sustum sabrımın sonuna geldiğim içinde böyle bir post açtımBu kadar izin vermeyin sizde, evını kendi evı gıbı dızıyor sizde cıt yok, bebege o bakıyor szde cıt yok, bu saatten sonra duzelmesıde zor cunku fazla musade etmıssınız, ama imkansız degıl, ben olsam bebegıme boyle yaklasmasına ızın vermem netıcede anne sızsınız o degıll
Ev pis demesi sürat aşması sinir bozucu evet ama bebeğe ver baksın şimdi lohusasin normal ama rahat edersin o seninle rekabet ediyor derdi bebek değil sen umursama al bak oh rahat ediyorum sağol anne de keyif alıyor gibi yap bak gör bakayım vss deniycek ama gerçekten bakarsa hala sende tadını çıkar gerçekten biri baksa kitap okusam rahat temizlik yapsam 18 aylık namazda üstümde seccadeyi alıp gidiyor50 günlük oğlum var ve kaynanam ne zaman onlara gitsek babaannesi değilde annesi gibi davranıyor. Çocuğum olmadan önce sen doğur ben bakıcam diyordu aldırış etmedim sonra hamile kaldım hamileliğim sürecinde ne zaman gitsek onlara senin çocuğuna ben bakıcam diyordu ve ben çalışmıyorum bu yüzden bakamıcak durumumda yok. bu arada ne zaman bize gelse evim temizde olsa evimi temizler ilk başta sinir oluyordum temizlediğim evime bile ev pis diyip temizliyor ve eşyaları kafasına göre oraya buraya koyuyor yerlerini değiştiriyor. Doğuma yakın bize gelmişti annemde bizdeydi yine temizlik yaptı akşam eşim hadi anne seni eve bırakayım dedi ben ve annem çay içicektik hemen gitme vs dedik ama gidip uyuyacam çay uykumu kaçırıyor filan dedi gittiler neyse bunu sundan anlattım bu olay üzerinden 1 hafta geçti ve doğum yaptım kendime geldiğimde baktım suratı 5 karış sonra eşime sordum neden olduğunu bilmediğini söyledi bende refakatçi olarak annem kalıyor diye surat yaptığını düşündüm çünkü hamileyken senle ben kalcam diyordu ama öyle değilmiş eşim sormuş simdi canın sıkılmasın boşver demiş sonra öğrendim ki o geldiği gün ben eşime annen yatıcakmı yer yok demişim çay bile koymamışız filan alınmış bunu duyunca sinirlendim birincisi ben kalacak yer yok demedim ve çay koyalım çay iç git dedik ikincisi bir hafta tepki vermeyip doğum yaptığım günmü tavır yapmak geldi aklına diye. Şimdi oğlum 50 günlük bu sürede evime 2 defa veya 3 defa geldi geçen biz gittik oğlum yanımda uyuyordu mıkırdandığında pış pış yapıyordum kayınvalidemede dedim gel suraya otur sen uyut pış pış yap çünkü hevesli bakmak için oturdu işte eşimle konuşurken oğlum mıkırdandı görmedi bende pış pış yaptım sen elleme diyip elimi ittirdi bende bu hareketne sinirlendim ama bişey demedim sonra uyanır gibi oldu bende al kucağında uyusun istersen dedim aldı öyle diyince kucağında tuttu yavrum benim oğlum diye seviyor ne yapılması gerekiyorsa kendi yapmaya çalışıyor altı değiştirilcek değiştireyim diyorum hemen alıyor ben değiştiririm diyor ne pamukla siliyor ne pişik kremi sürüyor pis bezi çıkarıp yenisini bağlıyor sadece. dün tekrar gittik yemek yiyoruz hep birlikte oğlum uyuyordu uyandı diyorki dur yemeğimi bititip alıcam seni hızlı yiyor sırf almak için yada yemiyor sonra emziriyorum bitince bekliyor alsın gazını çıkarsın diye bide ben hiç bilmiyormuşum gibi işte böyle yapcan yoksa olmaz bilmem ne bana anlatıyor oğlum bazen kucakta uyumak istiyor benimde çok uykum olduğunda birlikte uyuyoruz sürekli uyuma birlikte diyor ezmeyeyim diyeymiş ben kendime güvenmesem ezerim diye düşünsem zaten yatmam ama oğlum varken zaten yarı uyanık şekilde uyuyorum nefes alışı değişse uyurken uyanıyorum direk sonra yok çocuğu koltuğa koyma düşer diyo ben düşmücek şekilde koymayı bilmşyormuşum gibi sonra eşimin halasına gidicektik benim kucağımdaydı bana ver dedi bende ayakkabımı giymem için sandım sonra kendi giydi ayakkabısını almak için elimi uzattım sen yürü ben taşıcam dedi benim oğlumun annesi kendisiymiş gibi davranmasına sinir oluyorum bunu eşimede söyledim ama o annesini kırmak istemiyor çocuğu niye annesinden ayırdın versene filan yaptı ayırdım annesinden dedi gülerek birde yazlıkları var bayramda gidicez diye konuşmuştuk çocuktan önce giderdik arada dün gidelim yazlığa ben bakıcam dedi o lafından sonra gitmek te istemiyorum artık. Eşimle konuştuğumda çok takıyorsun takma görmezden gel annesi sensin sonuçta diyor ama kaynanamın annesi kendisi gibi davranmasına sinir oluyorum sizce abartıyormuyum.
İşte rekabet ediyor istediğini verme sen sinirlendikçe üstüne geliyor al de umursamaz görünEvet tam olarak dediğiniz gibi ben ilgilenmelerinden rahatsız da olmuyorum aslında ama annesi kendisi gibi davranıyor buna sinir oluyorum mesela ortam sıcak diye bişey örtmüyorum üstüne isilik oluyor gelip örtüyor örtme diyorum ama dinlemiyor ve sürekli oğlum benim oğlum ben bakıcam benim bebeğimsin demesinede bu hareketler eklenince sinir oluyorum eşim abarttığımı düşünğyor bu yüzden buraya yazmak istedim
O zaman kendisini gece nöbetlerine davet edinKaynanam hergün akşam 9 oldumu yatar sabah 5-6 kalkar
O zaman yapacaksınız yada eşiniz annesiyle konuşacak bence çocuk için de kötü bu sefer çocuk dillendiginde bana anne de diyen ikinci bir kadın olacak bence yanlış ben iştemezdim valla Allah kolaylık versin kaynanalik muessesi bazı kadınlar için olmamalıKesinlikle sınır koymam lazım ama benim dediğimi anlmıyor aslında herkese karşı davranışı bu şekilde kendi kafasının içinde farklı bir dünya var onu yaşıyor sınır koymak için uzak olmamız lazım
İnanmicaksiniz ama benim kayınvalidem asla böyle değil annem böyleMesela siz diyosunuz ya ben guvenip yatmaya gittim döndüğümde ayakları tülbentle bağlıydı güvenim kırıldı diye. 1 kez başbaşa bıraktım o da çocuk konuşmaya başladıktan sonraydı, hadi dedim kendime sen de çok abarttın (burdakiler diyo ya abartıyosunuz diye) eve geldiğinde gözünün altında çöküntü oluşmuştu. süt içirdiğini anladım ( süt içirmemesini özellikle söylemiştim halbuki, önümde denedi bikaç kez ) ne yedin ne içtin diye sorguladım tam da konuşamıyodu 2 yaş civarı , sütlü kaave içirdi babaannem, sen de yap dedi (ya sabır) Aradık sorduk, ne var bunda oğluma da içiriyordum sütlü türk kahvesi dedi . Bi daha da tek bırakmadım. Yani velhasıl bazı kv'ler siz ne derseniz nasıl bi bakım vermek istiyorsanız tam tersini yapmaya programlı. siz tok dersiniz o aç der, siz üşümüyor dersiniz o donuyor der, siz süt vermeyin bağırsakları sindirmiyor dersiniz, sütsüz çocuk mu büyür der . 0-3 yaş arası şeker vermicem beyin gelişimi için iyi değil dersiniz elinde poşet poşet çikolatayla gelir , ama canı çekmiştir hadi verelim der . Böyle tiplere sabır gerek, politika gerek o da ben de yok. İdare edebilenlere saygım sonsuz, ben çareyi mesafe koymakta buldum.
bende büyümesini bekliyorum o zaman baksın istediği kadar zaten yapılcak şey önüne yemek koymak ve uyutmak olcak ayakta sallamadığı süre yanlış bişey yapamaz bende bu kadar tetikte olmamneden sinir olduğunuzu çok iyi anlıyorum... güzelce konuşun.. anne bak böyle yapıyoruz altını böyle değiştiriyoruz vs anlatın. biz el ayak bağlamıyoruz vs deyin. çocuğu elinden alıp götürmek daha kötü olur... neyse doğrusu hep anlatın. bir süre sonra bıkıyorlar... zaten çocuk büyüyünce değişecek işler. çocuğa bakamayacağını kendisi anlayacak. bizde öyle oldu
Sizinde yorumunuzdan sonra yazıya neden bakmasına izin veremediğimi yazmaya karar verdimbırakın baksın evladı gibi görsün ilgilensin bütün yükü kendinizde toplamayın insanların yükünüzü almasına izin verin başkasının benimsemesi sizi anne olmaktan çıkarmıyor şuna çok yıprandınız lohusa depresyonuna girmiş olabilirsiniz kendinize biraz izin verin
eşim altını değiştiremiyor diye ona vermedim uyutmasına izin vermedim o gece horul horul uyurken ben çocukla sabahlıyordum kaynanama vermiyordum bezi bağlamayı bile beceremiyordu ayından küçük ağzına birşey vermeye kalkıyordu sonra baktım çıldırma noktasına gelmişim insan cidden yıpranıyorSizinde yorumunuzdan sonra yazıya neden bakmasına izin veremediğimi yazmaya karar verdim
Bende aynı durumdayım geceler ayakta geçiyor günlük 2-3 saat uyku sağ olsun eşim gece dışında yardımcı olmaya çalışıyor ama birde böyle seyler yoruyor yıpratıyor gerçekteneşim altını değiştiremiyor diye ona vermedim uyutmasına izin vermedim o gece horul horul uyurken ben çocukla sabahlıyordum kaynanama vermiyordum bezi bağlamayı bile beceremiyordu ayından küçük ağzına birşey vermeye kalkıyordu sonra baktım çıldırma noktasına gelmişim insan cidden yıpranıyor
Bacağını neden tülbent ile bağlamış?B
Açıkcası başta gelip evimi pis diyip temizlemesi herseyi kafasına göre düzenlemesine sinir oluyordum artık takmıyorum ama bebeği verip uyumaya gidip geldipimde bacaklarını tülbentle bağladığını gördüğüm günden beri güvenip bırakamıyorum keşke bırakabilsem bende dinlenirim dediğiniz gibi
Aynen ya. Oglum cok uykusuz bir bebekti. Zombi gibi gezerdim. Kv daha 53 yasinda dipcik gibi kadin, bana kendini agirlatmaya gelmek isterdi. Bebegi ona verip uyumaya gidiyorum diye akşamları ogluyla yemege geliyorduKeşke o kayınvalide bende olsaydı. Benimki elini sürmüyor ikizlere uykusuzluktan yorgunluktan ölüyorum sonra herkese aldık evimize bakıyoruz diyor. Bırakın siz biraz dinlenin keyfinize bakın. Of yine sinirlendim kadına ya