- 22 Mart 2023
- 351
- 25
- 58
-
- Konu Sahibi birannebirbebek46
Ben sevmesine karşı değilim hatta onlardan tek beklentim sevmesi ama kaynanam benim çocuğum annesi benim tarzı hareket ediyor 6 çocuk baktım ben biliyorum böyle olmalı şeklinde davranıyor 6 çocuğun 4 ü de kardeşi hatta oplumun poposunda apse var doktor krem verdi o bilmiyor lokum sür poposuna diyor yani anlıyormusunuz herşeyi o biliyor ve annesi sanki o bende buna sinir oluyorumAlt degişmine izin vermeyin. Onun dısinda zeyen 50 gunde 4 kez goruşmuşsunuz bırakın sevsin. İlk aylar ben de hassastim sizin gibi ama cocuk yurümeye baslayıp oyun cocugu olunca biri az ilgilense de dinlensem diyor insan. O nedenle takilmayın annesi sizsiniz sonucta babaannesi nazlasin az bişey olmaz. Zararli olan konularda elbette uyarin net olun haricinde çok takılmayin. Temizlik yapması süpermiş bu arada bence cok iyi yine ilerde anlarsinız bunu da. Kv annenizi kiskanmiş dogumda hata etmiş. İnsan dogumdaki iyi şeylere cok dua ediyor kotü şeyleri de hic unutmuyor. Ben o yaş grubuna üzülüyorum biraz. Erken evlenmiş ailede kiymet gormemiş. Eş kıymet vermemiş. Cocukları da genelde biraz azarlarvari oluyor büyüyünce. Yani gencken büyük gibi davranmak zorunda kaliyirlar yaşlanınca da herkes onlara çocuk gibi davranip kızıyor
Evet tam olarak öyle görüyor sadece ben değil ona göre götürdüğüm doktor da bişey bilmiyorbenim şu an bebeğim yok ama en korktuğum şeylerden biri herkesin müdahale etmeye çalışması.
bence anne ve kayınvalideler bizi bebek bakımı konusunda çok cahil ama kendilerini çok tecrübeli gördüklerinden kaynaklanıyor bu. daha şimdiden ikisinin yanında da eğer bebeğim olursa ilk zamanlar bakılacak kişinin ben olduğumu, bebeğe bakmak yerine bana ve yapamadığım işlere odaklanmaları gerektiğini, şu anki annelerin bilinçli olduğunu alttan alttan söylüyorum. arkadaşımın kayınvalidesi de sürekli bebeğe kendi bebeği gibi sesleniyor.. o da bundan rahatsız oluyor. ama sanırım bazı şeyleri de bu dönemde fazla kafaya takmamaya çalışmak gerekiyor. "şöyle yap" mı dedi "yok böyle daha iyi, doktoru da bunu öneriyor" gibi cevap verebilirsiniz.
Deyin onu doktoe ne derse o falan doye ama bu kafayla tartışmak anlamsız. Cevap vermeyin ben eonayaiyorum o eskidenmiş deyin gecinBen sevmesine karşı değilim hatta onlardan tek beklentim sevmesi ama kaynanam benim çocuğum annesi benim tarzı hareket ediyor 6 çocuk baktım ben biliyorum böyle olmalı şeklinde davranıyor 6 çocuğun 4 ü de kardeşi hatta oplumun poposunda apse var doktor krem verdi o bilmiyor lokum sür poposuna diyor yani anlıyormusunuz herşeyi o biliyor ve annesi sanki o bende buna sinir oluyorum
Aynı bende siz gibiyim bebeğim 5 aylık aynı şeyleri hissediyorum. Altını temizlemeye gidiyorum o gelmesin diye başka odaya geçiyorum koşuyo geliyo arkamdan hemen benden önce bezi alıp geliyo sinir oluyorum.. Yavrum ağlıyo kucağımdan alıyo dur ben deniyim bde diye. Lohusalık halidir dedim ama bende kaldı 5aydır aynıyım bakımını benden başka kimse üstlenmesin istiyorum. Onlar sevsin sadece. Anneleri olarak biz bakıyoruz zaten50 günlük oğlum var ve kaynanam ne zaman onlara gitsek babaannesi değilde annesi gibi davranıyor. Çocuğum olmadan önce sen doğur ben bakıcam diyordu aldırış etmedim sonra hamile kaldım hamileliğim sürecinde ne zaman gitsek onlara senin çocuğuna ben bakıcam diyordu ve ben çalışmıyorum bu yüzden bakamıcak durumumda yok. bu arada ne zaman bize gelse evim temizde olsa evimi temizler ilk başta sinir oluyordum temizlediğim evime bile ev pis diyip temizliyor ve eşyaları kafasına göre oraya buraya koyuyor yerlerini değiştiriyor. Doğuma yakın bize gelmişti annemde bizdeydi yine temizlik yaptı akşam eşim hadi anne seni eve bırakayım dedi ben ve annem çay içicektik hemen gitme vs dedik ama gidip uyuyacam çay uykumu kaçırıyor filan dedi gittiler neyse bunu sundan anlattım bu olay üzerinden 1 hafta geçti ve doğum yaptım kendime geldiğimde baktım suratı 5 karış sonra eşime sordum neden olduğunu bilmediğini söyledi bende refakatçi olarak annem kalıyor diye surat yaptığını düşündüm çünkü hamileyken senle ben kalcam diyordu ama öyle değilmiş eşim sormuş simdi canın sıkılmasın boşver demiş sonra öğrendim ki o geldiği gün ben eşime annen yatıcakmı yer yok demişim çay bile koymamışız filan alınmış bunu duyunca sinirlendim birincisi ben kalacak yer yok demedim ve çay koyalım çay iç git dedik ikincisi bir hafta tepki vermeyip doğum yaptığım günmü tavır yapmak geldi aklına diye. Şimdi oğlum 50 günlük bu sürede evime 2 defa veya 3 defa geldi geçen biz gittik oğlum yanımda uyuyordu mıkırdandığında pış pış yapıyordum kayınvalidemede dedim gel suraya otur sen uyut pış pış yap çünkü hevesli bakmak için oturdu işte eşimle konuşurken oğlum mıkırdandı görmedi bende pış pış yaptım sen elleme diyip elimi ittirdi bende bu hareketne sinirlendim ama bişey demedim sonra uyanır gibi oldu bende al kucağında uyusun istersen dedim aldı öyle diyince kucağında tuttu yavrum benim oğlum diye seviyor ne yapılması gerekiyorsa kendi yapmaya çalışıyor altı değiştirilcek değiştireyim diyorum hemen alıyor ben değiştiririm diyor ne pamukla siliyor ne pişik kremi sürüyor pis bezi çıkarıp yenisini bağlıyor sadece. dün tekrar gittik yemek yiyoruz hep birlikte oğlum uyuyordu uyandı diyorki dur yemeğimi bititip alıcam seni hızlı yiyor sırf almak için yada yemiyor sonra emziriyorum bitince bekliyor alsın gazını çıkarsın diye bide ben hiç bilmiyormuşum gibi işte böyle yapcan yoksa olmaz bilmem ne bana anlatıyor oğlum bazen kucakta uyumak istiyor benimde çok uykum olduğunda birlikte uyuyoruz sürekli uyuma birlikte diyor ezmeyeyim diyeymiş ben kendime güvenmesem ezerim diye düşünsem zaten yatmam ama oğlum varken zaten yarı uyanık şekilde uyuyorum nefes alışı değişse uyurken uyanıyorum direk sonra yok çocuğu koltuğa koyma düşer diyo ben düşmücek şekilde koymayı bilmşyormuşum gibi sonra eşimin halasına gidicektik benim kucağımdaydı bana ver dedi bende ayakkabımı giymem için sandım sonra kendi giydi ayakkabısını almak için elimi uzattım sen yürü ben taşıcam dedi benim oğlumun annesi kendisiymiş gibi davranmasına sinir oluyorum bunu eşimede söyledim ama o annesini kırmak istemiyor çocuğu niye annesinden ayırdın versene filan yaptı ayırdım annesinden dedi gülerek birde yazlıkları var bayramda gidicez diye konuşmuştuk çocuktan önce giderdik arada dün gidelim yazlığa ben bakıcam dedi o lafından sonra gitmek te istemiyorum artık. Eşimle konuştuğumda çok takıyorsun takma görmezden gel annesi sensin sonuçta diyor ama kaynanamın annesi kendisi gibi davranmasına sinir oluyorum sizce abartıyormuyum.
yaş kaç acabaSiz caydanlik misiniz hicbirsey demiyorsunuz olaylar olurken
Belki ben anormalimdir bilemem böyle kaynanam olsa keşke50 günlük oğlum var ve kaynanam ne zaman onlara gitsek babaannesi değilde annesi gibi davranıyor. Çocuğum olmadan önce sen doğur ben bakıcam diyordu aldırış etmedim sonra hamile kaldım hamileliğim sürecinde ne zaman gitsek onlara senin çocuğuna ben bakıcam diyordu ve ben çalışmıyorum bu yüzden bakamıcak durumumda yok. bu arada ne zaman bize gelse evim temizde olsa evimi temizler ilk başta sinir oluyordum temizlediğim evime bile ev pis diyip temizliyor ve eşyaları kafasına göre oraya buraya koyuyor yerlerini değiştiriyor. Doğuma yakın bize gelmişti annemde bizdeydi yine temizlik yaptı akşam eşim hadi anne seni eve bırakayım dedi ben ve annem çay içicektik hemen gitme vs dedik ama gidip uyuyacam çay uykumu kaçırıyor filan dedi gittiler neyse bunu sundan anlattım bu olay üzerinden 1 hafta geçti ve doğum yaptım kendime geldiğimde baktım suratı 5 karış sonra eşime sordum neden olduğunu bilmediğini söyledi bende refakatçi olarak annem kalıyor diye surat yaptığını düşündüm çünkü hamileyken senle ben kalcam diyordu ama öyle değilmiş eşim sormuş simdi canın sıkılmasın boşver demiş sonra öğrendim ki o geldiği gün ben eşime annen yatıcakmı yer yok demişim çay bile koymamışız filan alınmış bunu duyunca sinirlendim birincisi ben kalacak yer yok demedim ve çay koyalım çay iç git dedik ikincisi bir hafta tepki vermeyip doğum yaptığım günmü tavır yapmak geldi aklına diye. Şimdi oğlum 50 günlük bu sürede evime 2 defa veya 3 defa geldi geçen biz gittik oğlum yanımda uyuyordu mıkırdandığında pış pış yapıyordum kayınvalidemede dedim gel suraya otur sen uyut pış pış yap çünkü hevesli bakmak için oturdu işte eşimle konuşurken oğlum mıkırdandı görmedi bende pış pış yaptım sen elleme diyip elimi ittirdi bende bu hareketne sinirlendim ama bişey demedim sonra uyanır gibi oldu bende al kucağında uyusun istersen dedim aldı öyle diyince kucağında tuttu yavrum benim oğlum diye seviyor ne yapılması gerekiyorsa kendi yapmaya çalışıyor altı değiştirilcek değiştireyim diyorum hemen alıyor ben değiştiririm diyor ne pamukla siliyor ne pişik kremi sürüyor pis bezi çıkarıp yenisini bağlıyor sadece. dün tekrar gittik yemek yiyoruz hep birlikte oğlum uyuyordu uyandı diyorki dur yemeğimi bititip alıcam seni hızlı yiyor sırf almak için yada yemiyor sonra emziriyorum bitince bekliyor alsın gazını çıkarsın diye bide ben hiç bilmiyormuşum gibi işte böyle yapcan yoksa olmaz bilmem ne bana anlatıyor oğlum bazen kucakta uyumak istiyor benimde çok uykum olduğunda birlikte uyuyoruz sürekli uyuma birlikte diyor ezmeyeyim diyeymiş ben kendime güvenmesem ezerim diye düşünsem zaten yatmam ama oğlum varken zaten yarı uyanık şekilde uyuyorum nefes alışı değişse uyurken uyanıyorum direk sonra yok çocuğu koltuğa koyma düşer diyo ben düşmücek şekilde koymayı bilmşyormuşum gibi sonra eşimin halasına gidicektik benim kucağımdaydı bana ver dedi bende ayakkabımı giymem için sandım sonra kendi giydi ayakkabısını almak için elimi uzattım sen yürü ben taşıcam dedi benim oğlumun annesi kendisiymiş gibi davranmasına sinir oluyorum bunu eşimede söyledim ama o annesini kırmak istemiyor çocuğu niye annesinden ayırdın versene filan yaptı ayırdım annesinden dedi gülerek birde yazlıkları var bayramda gidicez diye konuşmuştuk çocuktan önce giderdik arada dün gidelim yazlığa ben bakıcam dedi o lafından sonra gitmek te istemiyorum artık. Eşimle konuştuğumda çok takıyorsun takma görmezden gel annesi sensin sonuçta diyor ama kaynanamın annesi kendisi gibi davranmasına sinir oluyorum sizce abartıyormuyum.
Ne zaman geçer tahminen. Bende aynı durumdayımTek söyleyeceğim şu ki geçecekbebeğiniz büyüdüğünde biraz oynasa da ben de dinlensem diye bakacaksınız büyük ihtimalle. Ben de sizin gibiydim biraz, her hareketinden pay çıkarırdim kendime ama şimdi onlara gittiğimizde oğlumu dışarı çıkarması, oynatması vs çok hoşuma gidiyor, nefes aldığımı hissediyorum. Bence kapılarınızı kapatmayın, babannesi olarak ilgisine ihtiyacınız olacak.
İlk doğurduğu zaman insana gerçekten çok batıyor b kayinbabam sürekli derdi oğluma sen büyü köye gelirsin tek başına vs o an canım sıkılırdi ama hiç ses etmedm. Hele bir büyüsn dedm oğlum zaten buydu ve gitmezEvet tam olarak dediğiniz gibi ben ilgilenmelerinden rahatsız da olmuyorum aslında ama annesi kendisi gibi davranıyor buna sinir oluyorum mesela ortam sıcak diye bişey örtmüyorum üstüne isilik oluyor gelip örtüyor örtme diyorum ama dinlemiyor ve sürekli oğlum benim oğlum ben bakıcam benim bebeğimsin demesinede bu hareketler eklenince sinir oluyorum eşim abarttığımı düşünğyor bu yüzden buraya yazmak istedim
Şimdi önünü almazsanız, yarın Allah'ın izniyle büyüyüp aklı erdiği zaman durum vahim olur.50 günlük oğlum var ve kaynanam ne zaman onlara gitsek babaannesi değilde annesi gibi davranıyor. Çocuğum olmadan önce sen doğur ben bakıcam diyordu aldırış etmedim sonra hamile kaldım hamileliğim sürecinde ne zaman gitsek onlara senin çocuğuna ben bakıcam diyordu ve ben çalışmıyorum bu yüzden bakamıcak durumumda yok. bu arada ne zaman bize gelse evim temizde olsa evimi temizler ilk başta sinir oluyordum temizlediğim evime bile ev pis diyip temizliyor ve eşyaları kafasına göre oraya buraya koyuyor yerlerini değiştiriyor. Doğuma yakın bize gelmişti annemde bizdeydi yine temizlik yaptı akşam eşim hadi anne seni eve bırakayım dedi ben ve annem çay içicektik hemen gitme vs dedik ama gidip uyuyacam çay uykumu kaçırıyor filan dedi gittiler neyse bunu sundan anlattım bu olay üzerinden 1 hafta geçti ve doğum yaptım kendime geldiğimde baktım suratı 5 karış sonra eşime sordum neden olduğunu bilmediğini söyledi bende refakatçi olarak annem kalıyor diye surat yaptığını düşündüm çünkü hamileyken senle ben kalcam diyordu ama öyle değilmiş eşim sormuş simdi canın sıkılmasın boşver demiş sonra öğrendim ki o geldiği gün ben eşime annen yatıcakmı yer yok demişim çay bile koymamışız filan alınmış bunu duyunca sinirlendim birincisi ben kalacak yer yok demedim ve çay koyalım çay iç git dedik ikincisi bir hafta tepki vermeyip doğum yaptığım günmü tavır yapmak geldi aklına diye. Şimdi oğlum 50 günlük bu sürede evime 2 defa veya 3 defa geldi geçen biz gittik oğlum yanımda uyuyordu mıkırdandığında pış pış yapıyordum kayınvalidemede dedim gel suraya otur sen uyut pış pış yap çünkü hevesli bakmak için oturdu işte eşimle konuşurken oğlum mıkırdandı görmedi bende pış pış yaptım sen elleme diyip elimi ittirdi bende bu hareketne sinirlendim ama bişey demedim sonra uyanır gibi oldu bende al kucağında uyusun istersen dedim aldı öyle diyince kucağında tuttu yavrum benim oğlum diye seviyor ne yapılması gerekiyorsa kendi yapmaya çalışıyor altı değiştirilcek değiştireyim diyorum hemen alıyor ben değiştiririm diyor ne pamukla siliyor ne pişik kremi sürüyor pis bezi çıkarıp yenisini bağlıyor sadece. dün tekrar gittik yemek yiyoruz hep birlikte oğlum uyuyordu uyandı diyorki dur yemeğimi bititip alıcam seni hızlı yiyor sırf almak için yada yemiyor sonra emziriyorum bitince bekliyor alsın gazını çıkarsın diye bide ben hiç bilmiyormuşum gibi işte böyle yapcan yoksa olmaz bilmem ne bana anlatıyor oğlum bazen kucakta uyumak istiyor benimde çok uykum olduğunda birlikte uyuyoruz sürekli uyuma birlikte diyor ezmeyeyim diyeymiş ben kendime güvenmesem ezerim diye düşünsem zaten yatmam ama oğlum varken zaten yarı uyanık şekilde uyuyorum nefes alışı değişse uyurken uyanıyorum direk sonra yok çocuğu koltuğa koyma düşer diyo ben düşmücek şekilde koymayı bilmşyormuşum gibi sonra eşimin halasına gidicektik benim kucağımdaydı bana ver dedi bende ayakkabımı giymem için sandım sonra kendi giydi ayakkabısını almak için elimi uzattım sen yürü ben taşıcam dedi benim oğlumun annesi kendisiymiş gibi davranmasına sinir oluyorum bunu eşimede söyledim ama o annesini kırmak istemiyor çocuğu niye annesinden ayırdın versene filan yaptı ayırdım annesinden dedi gülerek birde yazlıkları var bayramda gidicez diye konuşmuştuk çocuktan önce giderdik arada dün gidelim yazlığa ben bakıcam dedi o lafından sonra gitmek te istemiyorum artık. Eşimle konuştuğumda çok takıyorsun takma görmezden gel annesi sensin sonuçta diyor ama kaynanamın annesi kendisi gibi davranmasına sinir oluyorum sizce abartıyormuyum.
Bazı saçma yorumlardan sonra bunu okumak iyi geldi gerçekten yaşayan anlıyor kendileri zamanında bakmış hala neyin bakma hevesi anlamıyorum torunun senin sev öp oyna bırak ben bileyim ben bakayımAynı bende siz gibiyim bebeğim 5 aylık aynı şeyleri hissediyorum. Altını temizlemeye gidiyorum o gelmesin diye başka odaya geçiyorum koşuyo geliyo arkamdan hemen benden önce bezi alıp geliyo sinir oluyorum.. Yavrum ağlıyo kucağımdan alıyo dur ben deniyim bde diye. Lohusalık halidir dedim ama bende kaldı 5aydır aynıyım bakımını benden başka kimse üstlenmesin istiyorum. Onlar sevsin sadece. Anneleri olarak biz bakıyoruz zaten
Evet bende kalp kırmadan halletmek istiyorum aramız kötü olursa ilerde çocuğumada yansıyacak hem ben çocuğumu onlardan sakınmıyorumds istediklerinde veriyorum sevmeleri hoşuma gidiyor ama tek istediğim annesi sensin sen bilirsin kafasında olmalarıLohusalikta cevredekilerden en az bir kisiye gicik olmayan tek bir anne tanimiyorum. Daha yeni lohusaliktan cikmis sayiliyorsunuz. Öncelikle saglikla bebeginizi büyütün. En önemlisi ikinizin iyi olmasi. Ilk cocugunuz ise ve ilk torun sizin tarafinizdan cizgiler yeni ciziliyor. Cünkü bazen.aile büyükleri cidden kafayi yiyiyor biraz torun sevincindenbu illaha kötü niyetden degil, ama bazen gercekten yeni anneyi rahatsiz edecek sekilde.
Kayinvalideniz tabi ki trip atmak icin yalnis zamani secmis. Bebegi abartili sahiplenseler hic sasirmam. Birde bu var: Onlarin zamaninda bebek bakimi bizimkinden daha farkliydi. Bugün asla yapmayacagimiz seyler o zamanlar normaldi. O yüzden sinirinizi bozmayin ama sınırlarınızı net cekin ve arkasinda durun. Kendi annem cocuklara kendi catal kasikla yemek yedirmeyin dedigim icin alinmisti ilk biraz. "Bize pis mi diyorsun" diye. Halbuki diş sagligi icin basta anne sonra digerleri bunu yapmamasi lazim. Zamanla hersey yerine oturur, ama sizde net olun. Kalp kirmaya gerek yok, ama net olmakta fayda var. Bence aile büyüklerinin sevgisini alabilen her cocuk sansli. Ama bunun icin aile icinde tabi iletisim.saglikli ilerlemesi lazim
Sizin k.v de aynıysa inşallah aynı şeyleri yaşamazsınız çünkü belki evet büyük seyler değil ama sinir bozuyoAbartmıyorsunuz bence de çok sinir bozucu. Ben henüz doğurmadım ama benim kv de eltime benzer hareketler yapmış. Bir de haklıymış gibi bana anlatıyorAllah sabır versin cidden
Sizede allah sabır versinNe zaman geçer tahminen. Bende aynı durumdayım
Bende hamileyken bunu yaşamaktan korkuyordum eşimede diyordum inşallah böyle olmaz oldu suan ama inşallah siz yaşamazsınızBazı insanlar paylaşımcı değildir bende öyleyim ve çocuktan sonra en çok o korkutuyor beni. Agladiginda benden önce kucağına almaya kalkan olursa, herşeye karışmaya kalkarlarsa falan çok sıkıntı benim için. Sevmek ilgilenmek ayrı annesi gibi davranmak ayrı ki ben mesela ne yazık ki o tarz bir davranışı gorümcemden göreceğim gibi geliyor çünkü kendisi bebek delisi 40 kısır yaşında evlenmemiş ve çocuğu yok. Şimdiden biseyler alcam etcem diye deliriyor ki ben 3 aylık olana kadar almaya karşıyım. Su an 9 haftalık. Kötü niyetli değil biliyorum o yüzden kırmadan o dengeyi kurmakta çok zor gerçekten. İnsan nolursa olsun kötü olmak da istemiyor.
Ben o raddeye gelmeden anlaşılmak istiyorumYaşandi kardeşim yasandi bu mevzunun kralı yasandı.Sonra bir cinnet her seyi cözdü kafam rahatladı bence bir cinnet her seyi cözer bana neler neler yapti Allah sorsun hesabıni ben ilk zamanlar cocuguma bile alisamamistim neden sevemiyorum diyordum ne günlerdi ya gecti neyse ki.Insan evladini sevmez mi canimi veririm o zamanlar sevgimi bile tanimlayamadim.Hala var arada beni sinir edecek huylari ama eskisi kadar degil..dedigim gibi cinnet tek cözüm