- Konu Sahibi hayatbeninedenyoruyosun
Burdaki tek sucsuz sizsiniz hic karismayin. (Esiniz arabanin anahtarini birakip gittigi icin suclu)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Davayı sigorta şirketi mi kazazede mi açtı, çok anlaşılmamış. Kasko açtıysa: poliçenizde kullanıcı olarak şahıs belirtildiyse (siz ve eşiniz) kaskoların böyle durumlarda rücu hakkı saklıdır. Eğer kullanana bakılmaksızın ibaresi varsa kasko dava açamaz.merhaba eşimin kardeşi ve benim kardeşim, eşimin arabasıyla gezerken kaza yapmışlar. aracı kullanan eşimin kardeşi biz daha evli değildik bu olay olduğu zaman 2 yıl önce oldu olay. Kardeşlerimiz alkollüymüş benim kardeşim evde içelim demiş eşimin kardeşi ben evde içmem demiş ve arabayla dışarı çıkıp içip geri eve dönerken kaza olmuş. kazadan sonra eşimin kardeşi karşı tarafın üzerine yürümüş ve polis çağırılmış bunlarda korkup kaçmışlar kaçarken yine eşimin kardeşi arabayı kullanıyor. bunu belirtmemin sebebi evet kardeşimle beraberlerdi ama kazayı yapan kardeşim değil. Daha sonra sigortadan bize karşı tarafın hasar ücretleri değer kaybı ödemesi vs çıkıyor 2 yıl önce 30 bin tl ceza geldi eşime ve bunu kardeşimde orda olduğu için sonuçta beraber gezdik çıktık diye yarı yarıya ödediler benim kardeşim ve eşimin kardeşi.
Şimdi karşı taraf birdaha dava açmış bu para az diye ve bizden 70 bine yakın bir para daha istiyolar reddediyoruz daha önce ödedik bu neyin parası diye. ama karşı tarafın sigortacısı biz parayı verdik mağdura sizde bize vermek zorundasınız diyo biz itirazlarla erteliyoruz şuan ve bunun üzerine sürekli faaiz bindiriyolar. karedşim düğün ariifesinde 4 ay sonra düğünü var ve harcamaları bi hayli fazla oluyor.
arabada eşimin üzerine olduğu için bütün icra borç kağıtları bize geliyor ve eşim onlar ödemezse ben öderim ikisine de dava açarım alırım onlardan (kardeşlerimize) diyo. ben eşime hiç bişey demiyorum karışmıyorum siz aranızda halledin diyorum çünkü bu konular için tartışmak da istemiyorum ben kardeşimi savunsam oda savunmaya geçicek.
kardeşimde ben 1 defa yanında olduğum için ödedim 2 sene önceye göre de güzel paraydı daha kuruş vermem diyo. ben tabi böyle dediğini eşime söylemiyorum ama sizce ödemesi gerekirmi bunu.
Ama bu çok saçma. Yani ödenmiş borç için tekrar para istenir mi? Belki adamın haberi bile yok ve sigorta şirketi sizi dolandırıyor. Bence hemen bir avukata danışınhanımefendi biz zaten ödedik para sigortaya itiraz etmedik ama bizden ilk ödediğimizin 2 katı parayı aradan 1 sene geçtikten sonra bidaha istiyolar itiraz edicez tabi
İki olay birbirinden tamamen farklı; e bi zahmet, kendi arabanızla misafirinizi bir yere götürürken meydana gelen kazadan dolayı, misafirlerinizden para talep etmeyin yani!Herkes sizinle aynı yönde yorum yapmış ama bana çok mantıklı gelmedi. Geçen yıllarda halam ve eniştem ile bir yere gezmeye gittik. Giderken yağmurdan dolayı aracımız kaydı ve öndeki araca çarptık. Şimdiki para ile 50.000 e yakın masrafimiz oldu. Arabayı eşim sürüyordu ve araba bizimdi, masrafı da biz ödedik. Siz de bizimle geziyordunuz ödemelisiniz demedik halamlara ki bence doğru olan da bu.
Mesela ehliyetsiz birisi araç sürerken yakalansa, yanindakine sen de onunla geziyorsun diye ceza verirler mi?
Neyse bence kim arabayı izinsiz almış ve alkollü araç kullandıysa sorumluluğu da almalı. Ben kesinlikle birlikte olan kişilere sorumluluk yüklenmesine karşıyım. Kocaman adam direksiyona geçiyorsa sorumluluğunu da almış demektir. Yanındaki arkadaşı ne alaka??
Bence de. Kardesi kullanmamis sonucta. Bu ne yaİlkinde iyi etmişsiniz ortak ödeterek. Ama 2.icin eşiniz ben öder sonra kardeşine dava açarım demiş ya, arabayı sürmeyen birisine nasıl dava açacakmış merak ettim, boş laf. Eşin ödesin, ona da ders olsun bir daha vermez arabasını kimseye.
Kardeşim ayağına girmeyin sakın beraber halt yemişler ödesinler.merhaba eşimin kardeşi ve benim kardeşim, eşimin arabasıyla gezerken kaza yapmışlar. aracı kullanan eşimin kardeşi biz daha evli değildik bu olay olduğu zaman 2 yıl önce oldu olay. Kardeşlerimiz alkollüymüş benim kardeşim evde içelim demiş eşimin kardeşi ben evde içmem demiş ve arabayla dışarı çıkıp içip geri eve dönerken kaza olmuş. kazadan sonra eşimin kardeşi karşı tarafın üzerine yürümüş ve polis çağırılmış bunlarda korkup kaçmışlar kaçarken yine eşimin kardeşi arabayı kullanıyor. bunu belirtmemin sebebi evet kardeşimle beraberlerdi ama kazayı yapan kardeşim değil. Daha sonra sigortadan bize karşı tarafın hasar ücretleri değer kaybı ödemesi vs çıkıyor 2 yıl önce 30 bin tl ceza geldi eşime ve bunu kardeşimde orda olduğu için sonuçta beraber gezdik çıktık diye yarı yarıya ödediler benim kardeşim ve eşimin kardeşi.
Şimdi karşı taraf birdaha dava açmış bu para az diye ve bizden 70 bine yakın bir para daha istiyolar reddediyoruz daha önce ödedik bu neyin parası diye. ama karşı tarafın sigortacısı biz parayı verdik mağdura sizde bize vermek zorundasınız diyo biz itirazlarla erteliyoruz şuan ve bunun üzerine sürekli faaiz bindiriyolar. karedşim düğün ariifesinde 4 ay sonra düğünü var ve harcamaları bi hayli fazla oluyor.
arabada eşimin üzerine olduğu için bütün icra borç kağıtları bize geliyor ve eşim onlar ödemezse ben öderim ikisine de dava açarım alırım onlardan (kardeşlerimize) diyo. ben eşime hiç bişey demiyorum karışmıyorum siz aranızda halledin diyorum çünkü bu konular için tartışmak da istemiyorum ben kardeşimi savunsam oda savunmaya geçicek.
kardeşimde ben 1 defa yanında olduğum için ödedim 2 sene önceye göre de güzel paraydı daha kuruş vermem diyo. ben tabi böyle dediğini eşime söylemiyorum ama sizce ödemesi gerekirmi bunu.
Yalnız iki zıpır arabayı almamış birisi almış digerini de yanına oturtmuş. Yine iki zıpırdan birisi alkollü araç kullanmamış diğer zıpır kullanmış. Tabii bir de kaza yapıp milletin üstüne yürüme ve kaçma var onu da yine malum zıpır yapmış.İki olay birbirinden tamamen farklı; e bi zahmet, kendi arabanızla misafirinizi bir yere götürürken meydana gelen kazadan dolayı, misafirlerinizden para talep etmeyin yani!
Söz konusu olayda ise tabiri caizse iki zıpır, kendilerinin olmayan bir araçla gezmeye çıkmışlar ve kaza olmuş, bi zahmet gezmeyi bildikleri gibi ödemeyi de bilsinler!
Biri almış diğerini zorla mı oturtmuş arabaya .. diyememiş mi izinsiz bu araba binmem ? Diyememiş mi alkollüsün sen kullanma gelmem . Yok diyememiş yoluna bakmış ne güzel ... Boğazına bıçak dayamışlar herhalde ki o arabaya öyle binmiş alıkonulmuş . Yanına zorla oturtmuş evet herhalde bu hikayede 15 yaşında arkadaş kurbanı ergen konu sahibinin kardeşi. Aman iyi eğitsinler başka işlerde ben sadece ordaydım bir şey yapmadım demek yetmez ..Yalnız iki zıpır arabayı almamış birisi almış digerini de yanına oturtmuş. Yine iki zıpırdan birisi alkollü araç kullanmamış diğer zıpır kullanmış. Tabii bir de kaza yapıp milletin üstüne yürüme ve kaçma var onu da yine malum zıpır yapmış.
Kazık kadar adam birşey yapıyorsa sorumluluğunu da alacak. Kimse boğazına bıçak dayamamış arabayı izinsiz al, alkollü kullan sonra da elaleme çarpıp diklen bir de oradan kaç diye değil mi? 15 yaşında arkadaş kurbanı masum ergen gibi görmeye gerek yok.
Deyip dememesinin önemi ne tam olarak? Sonucu değiştiriyor mu? Sonuca ulaşmak için sorulması gereken sorular şunlar;Biri almış diğerini zorla mı oturtmuş arabaya .. diyememiş mi izinsiz bu araba binmem ? Diyememiş mi alkollüsün sen kullanma gelmem . Yok diyememiş yoluna bakmış ne güzel ... Boğazına bıçak dayamışlar herhalde ki o arabaya öyle binmiş alıkonulmuş . Yanına zorla oturtmuş evet herhalde bu hikayede 15 yaşında arkadaş kurbanı ergen konu sahibinin kardeşi. Aman iyi eğitsinler başka işlerde ben sadece ordaydım bir şey yapmadım demek yetmez ..
Bunları siz demiş mi demiş mi diye yazdınız bir önceki yorumunuzda :) kaldı ki yine aynı şeyi yapıyorsunuz . Arabayı kullanan kişi suçlu diyelim diğerinin yanında işi ne ? Bakın 2 kişi tek koltuğa oturup bir arabayı kullanamayacağına göre içlerinden biri kullanmış ve birlikte bu durumu yaşamışlar . Silah zoruyla da kimse onu şoförün yanına oturtmadı gayet birlikte içmeye gitmişler işte. Evde içelim demiş de bilmem ne .. gitmeseydi? Gayet arabanın da habersiz alındığını , alkollü kullanılacağını bilerek gitmiş işte . Neyini savunucaz ?Deyip dememesinin önemi ne tam olarak? Sonucu değiştiriyor mu? Sonuca ulaşmak için sorulması gereken sorular şunlar;
Kazayı kim yapmış? Arabayı kim izinsiz almış? Kim alkollü araç kullanımış? Hepsinin cevabı aynı kişiye ulaştırıyor. Bunları da silah zoru ile yapmadiysa ortada tek bir suçlu var.