Herkesin evlilik hayatı ne kadar farklı kimisi asla eşitlik olmuyor diyor kimisi eşit diyor kimi eşim daha çok bile yapar diyor peki hepniz mutlu musunuz ? :)
Merhaba şuan 3 yıllık ciddi bir ilişkim var erkek arkadaşım çok anlayışlıdır beni çok sevdiğinden eminim bende onu çok seviyorum ama şu evlilik mevzusu olduğunda çok tartışıyoryz ben her zaman eşitlikten yanayım her konuda ne olursa olsun bunu ona da söyledim sonuçta ikimizde caliscaz ikimizde yorulcaz ev işi sadexe kadına kalmamalı veya temizlik o da tabi yardım ederim diyor peki diyorum misafirler geldiğinde ne biliyim bi tabak getirip götürur musun veya çay yok diyor onu yapmam insanlar dalga geçermiş niye erkekler sohbet muhabbet ederken kadınlar hizmetçi gibi getir götür yapıyor dusundukce hem üzülüyorum hem sinir oluyorum o kadar bana sen yorulma kiyamam edemem diyen adam bu konuda bi anda değişiyor utanç verici bir şeyse ben niye yapıyorum ?siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Ruh ikizim, eşlerimiz bile benziyorYardım etmek gibi bir cümle kuruyorsa çok şey bekleme derim ben. Yardım değil iş bölümüdür onun adı.
Ben çalışmıyorum buna rağmen ev işi benim görevimmiş algısında olmadım hiç, eşimde olmadı sağolsun. Elinden gelen her şeyi yapar. Yemek de yapar, misafir de ağırlar, yeri gelir cam da siler bulaşık da yıkar. Ev bizim ortak yaşam alanımız, neden bütün yükü benim üzerime yıkılsın ki? Ya da misafir ikimizin misafiri neden ben ağırlayayım sadece?
Ruh ikizim, eşlerimiz bile benziyor
Aynen katılıyorum, hayat müşterektir, evdeki tüm işleri mutlaka kadın yapacak diye bir kural yok.
Çalışmıyorum, ev işlerini eşimle beraber yaparız, o süpürür ben silerim, ben yemek yapıyorsam o salatayı yapar, halı siliyorsam balkonu da o yıkar, o benim hayat arkadaşım çünkü, evde bizim evimiz, birlikte kirletiyoruz birlikte temizleyeceğiz tabii ki.
Erkek vakti zamanı gelince bebeğine bakmasını da bilecek, altını değiştirecek, uyutacak, gezdirecek.
Galiba öyleEnişte de benim beyin ruh ikizi desene
Galiba öyle
Çalışmak erkeklere özel, ev işi kadınlara özel gibi genellemeler olmamalı, çocuğa kadın bakar, yemeği kadın yapar nerede yazıyor?
Yazılı olmayan kuralları büyükler beynimize işlemiş bizde olması gereken bu zannetmişiz.
Ben fatura ödeyip vergi dairelerinde koşturuyorsam eşimde evde pekala cam silebilmeli.
Hoş bizde böyle genellemeler olmadı hiç ama sağolsun mahalle baskısına da asla aldırış etmedi, gayette güzel ev işi yapar, mutfakta benden daha maharetli diyebilirim hatta.
Akşamları yemek sonrası çay keyfinde çayı sen koy demez, ben demlerim o servis yapar.
En azından bir sebepten şehirdışına çıkmam gerektiğinde gözüm arkada kalmıyor, acaba ev battı mı diye düşünmüyorum, biliyorum ki ev pırıl pırıl, daha ne olsun
Aynen.. eşim ailesi tarafından çok ataerkil büyütülmüş ama aklı erdikçe vicdansızlığı kendine yakıştırmamış.. şimdi herşeyi yapar,pardon cam silmedi henüz ama teklif ettiYapmak şimdi zor gelebilir ona ama eşim yapar mesela
Getirir götürür de yemek de yapar çocuk da bakar
Ailesi öyle alıştırmış diyebilir arkadaşlar ama babası ev iş ya da çay servisi yapmaz
Sevgilinizin el alem ne der düğmesini kapatırsanız sorun çözülür
Bizim komşular da hamaratlar cam vs de siler çamaşır da asarlar ki 40 yaşında insanlarız sizden bir önceki nesiliz nerede ise
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?