• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ilişkilerde eşitlik mümkün mü çok aklıma takılıyor ?

Merhaba şuan 3 yıllık ciddi bir ilişkim var erkek arkadaşım çok anlayışlıdır beni çok sevdiğinden eminim bende onu çok seviyorum ama şu evlilik mevzusu olduğunda çok tartışıyoryz ben her zaman eşitlikten yanayım her konuda ne olursa olsun bunu ona da söyledim sonuçta ikimizde caliscaz ikimizde yorulcaz ev işi sadexe kadına kalmamalı veya temizlik o da tabi yardım ederim diyor peki diyorum misafirler geldiğinde ne biliyim bi tabak getirip götürur musun veya çay yok diyor onu yapmam insanlar dalga geçermiş niye erkekler sohbet muhabbet ederken kadınlar hizmetçi gibi getir götür yapıyor dusundukce hem üzülüyorum hem sinir oluyorum o kadar bana sen yorulma kiyamam edemem diyen adam bu konuda bi anda değişiyor utanç verici bir şeyse ben niye yapıyorum ?siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

onu da sen yapıver, o da senin yapacağın başka bişeyi yapar, kafaya takılcak bi konu değil, eşitlik olayını yanlış anlamışsın öğrenci evi gibi düşünüyorsun

Ailesi muhtemelen evlendiğinde bilhassa karisacaktir da iş yapmasına yaptırılmasına..
Sinyallerini vermiş sana. Çok anlayışlı filan demişsin de sevgiliyken öyle görünmese evlenecek misin onunla?
Maske. Ama dikkatli bakarsan gerçek yüzünü ufaktan görürsün.

Aslında evde her işini kendi yapıyor ütü temizlik yemek falan ikimiz varken de yaparım diyor ama misafir lafi geçince kaçıyor

Misafir yokken yapacaksa sorun yok bence.
Eşit olucaz derken suyunu da çıkarmamak lazım.
Senin yapmayacagın başka bir şeyi de o yapar ödeşirsiniz.

Mevzu
sen bugun 2 tabak yıkadın ama
ben dün 3 tabak yıkamıştıma dönmesin yani.

Bu; fazlasıyla yumuşak, son derece zorunlu olan istekleri bile kabul etmezken, %100'lük bir eşitliğe asla yanaşmaz.
Sebebi gurur felan değil, yatmak herkesi mutlu eder, yoksa mükemmel duygularla bezeli doğa üstü canlılar değil onlar.
Ve ortada bir eşitsizlik varsa, durdurulmalı.

Ben, baskılarım sonucu eşitlikten taviz veren, geri adım atan bir kimseye asla değer vermez, sıradan bir korkak olduğunu düşünürdüm.

Bu konu her zaman "Ay yıkanacak bardakları mı sayacaksınız" noktasına bağlanıyor ama evlilikte eşitliğe kesinlikle inanıyorum ben. Eşimle evlenmeye karar vermemde önem verdiğim noktalardan biri onun da inanmasıydı. Şu an eşim evde her işi yapıyor, ben de yapıyorum. Eğer birinin üzerine daha çok ağırlık biniyorsa bu kişi muhtemelen eşimdir -iş tempom bana biraz ağır geliyor. O son derece eşitlikçi ve saygılı olduğu için hiç bardak, asılan çamaşır filan saymıyoruz ama olmasaydı sayabilirdim de, sırf gıcıklığına.

Sadece misafirin yanında en az birimiz olmaya dikkat ediyoruz; o yüzden misafir durumunda paslaşıyoruz.

evlilik öncesinde bunu konuşmamıştık ama ben yardım olarak görmüyorum bu durumu nedense, ikimizde çalışıyorsak ev işleri de ortak yapılacak. bunun yardımı fln yok. Ha ben çalışmam tüm gün evdeyimdir ama eşim hala işten arta kalan zamanlarında işe güce destek oluyordur evet bu yardımcı olmadır.ama eşit şartlarda yaşarken sırf bayanım diye işten geldikten sonra da iş dayatılmasını bana kabul edemiyorum. Eşim dışarıya çamaşır asmak dışında her konuda beraber iş yapar benimle.o evi beraber geçindiriyorsak, ev işlerini de beraber yapmalıyız.

Esimin ailesinde de kendi ailemde de sofrayi erkekler kurup kaldirir. Erkeklere cay servisini de erkekler yapar. Kalabalik erkekli kadinli misafirler gelince biz caylari yapariz servisi erkekler yapar.
Ben boyle gördüm acikcasi boyle de olmali.
Diger türlü de kendinize gorev vermeyin icinizden geleni yapin. Yoksa aranizda tartismalar cikar bos yere huzursuz olursunuz..

Bence kadın 1 tık daha üstte olmalı. Eşitlik gayet mümkün benim kaosla beslenen ailem sonsuz eşitlik içerisinde. Hatta erkekler eziliyor bizim sülalede :))

Evliyim ve herşeyi ortak yapıyoruz, eskiden de ortak yapardık. Hatta bazen ben ders çalışırken, eşim daha ağırlıklı yapar.

Aslında evde her işini kendi yapıyor ütü temizlik yemek falan ikimiz varken de yaparım diyor ama misafir lafi geçince kaçıyor
Benim eski eşim de böyleydi, normalde temizlik çamaşır bulaşık yemek hepsini beraber yapardık fakat misafirlerimiz olduğunda benim kadar koşturmazdı. Ama ben bunu sorun olarak görmüyordum çünkü ben de istemiyordum misafirin yanında yapmasını. Herkesin aldığı kültür farklıdır bizim aile kültürümüz buna uygun değildi.

Misafir gidince yine beraber yapardık herşeyi.

Ama mesela kardeşleri herşeyi ayaklarına isterdi. Eski eşime de kimse öğretmemişti ev işi yapmayı. O yüzden dedim ya içinden geliyorsa yapar diye.

Direkt yarı yarıya iş bölümü bana doğru gelmiyor.
Eşimin beni sevdiğini hissediyorsam, bana değer verdiğini, saygı duyduğunu, fedakarlık yaptığını görüyorsam ev işi sadece bana kalabilir. Bence sorun değil.
Ama sadece ben fedakarlık yapıyorsam yürümez.

Sen bugün yemek yap, ben yarın tarzı pazarlıklar hoşuma gitmiyor. Ev arkadaşlığı değil neticede evlilik. Ama eşinizin yapmayı seveceği bir şey bulabilirsiniz.
Örneğin market alışverişi yapmak gibi, pazar alışverişi yapmak gibi. Ya da faturaları o yatırabilir, vergileri o ödeyebilir, ben de başka bir iş yapabilirim.

Önemli olan merhamet.
Evet haklisiniz ben sadece sırf arkadaşlari dalga geccek diye yapmaya çekinmesine kızıyorum sonuçta ben onun eşi olucam arkadaşlarına evet yardım ediyorum diyemicek mi ?

Benim eski eşim de böyleydi, normalde temizlik çamaşır bulaşık yemek hepsini beraber yapardık fakat misafirlerimiz olduğunda benim kadar koşturmazdı. Ama ben bunu sorun olarak görmüyordum çünkü ben de istemiyordum misafirin yanında yapmasını. Herkesin aldığı kültür farklıdır bizim aile kültürümüz buna uygun değildi.

Misafir gidince yine beraber yapardık herşeyi.

Ama mesela kardeşleri herşeyi ayaklarına isterdi. Eski eşime de kimse öğretmemişti ev işi yapmayı. O yüzden dedim ya içinden geliyorsa yapar diye.
Tabiki kültürde önemli o çok sert görünmeye çalışan biri o yüzden kaçıyor öyle şeylerden çünkü normalde yere bir şey duser sen eğilme ben alayim der ama bu konu açılınca bir şey oluyor adama :D

Erkekleri bırak bu kafada kadınlar bile var hala ülkede.
Yardım eden erkeğe ''aa niye yapıyorsun canım sen geç otur'' diyenleri görüyor bu gözler o yüzden şaşırmıyorum hiçbir şeye.
Bütün eğitim çocukluktan başlıyor işte paşam sen otur aç mısın bir isteğn var mı diye diye böyle oluyor çok üzücü

Misafir yokken yapacaksa sorun yok bence.
Eşit olucaz derken suyunu da çıkarmamak lazım.
Senin yapmayacagın başka bir şeyi de o yapar ödeşirsiniz.

Mevzu
sen bugun 2 tabak yıkadın ama
ben dün 3 tabak yıkamıştıma dönmesin yani.
Aynen ya buradaki kadınlarımız da abartıyor bazen, saçma geliyor bana.

Ne var yani elinden gelmiyordur yapmıyordur, başka işleri de iyi beceriyordur. Tek taraf saçını süpürge etmiyorsa abartmanın manası yok.

Tabiki kültürde önemli o çok sert görünmeye çalışan biri o yüzden kaçıyor öyle şeylerden çünkü normalde yere bir şey duser sen eğilme ben alayim der ama bu konu açılınca bir şey oluyor adama :KK70:
Çok da iyi yemek yapmasına rağmen mutfağa artık pek sokmuyordum hatta çünkü iyi bildiği için çenesi çok çalışırdı, yine de kovsam bile ben sana yamaklık yapayım diye gelirdi. Ben sanırım biraz eski kafalıyım bu konuda, mutfağa ve eve çok karışan adam sevmiyorum ben. Dediğimi yapsın gerisine karışmasın :)

Aileden görmekle ilgili bence bu durum.
Ne kadar Düşünseniz de tartissaniz da farketmez.
Benim babam pek cok erkege göre is yaoar zannederdim ta ki kayinbabam ve nisanlimin ev hallerini görene kadar..
gercekten yapıyorlar biz gittigimizde ben evdeyken dahi serviste yapiyor hazirliga da yardim ediyor. bem ilk baslarda garipsiyordum aman oturun falan diyordum da simdi hic demiyorum. :) firsta bu firsat.. (:

Evlilikte ev işleri kadının görevi değildir, o evde kimler yaşıyorsa onların görevidir. Ya sevdiğiniz adamın eşi olmak için evlenin ya da onun hizmetçisi olmak için o zaman, kartlar açık oynuyorsanız ve ikinci seçeneği kabul ediyorsanız size kolay gelsin demekten başka birşey yok zaten denecek. Bu zihniyeti kadınlar yarattı, bitirecek olan da kadınlar. Evlenmeyin öyle adamlarla, erkek çocuklarınızı ona göre yetiştirin ve değiştirin şu toplumu artık.

Tek kusuru misafire servvis olsun :)
Benden tavsiye,aman "yaptığı kadarını" engelleyip köreltme.Bırak kötü de yapsa kendi yapsın.
Yapa yapa öğrenir,zaten hepimiz sonradan öğrendik.
Bizim hanımlarımız erkeklerin yaptığı işi beğenmeyip engel oluyorlar, sonra da yakınıyorlar.

Back