• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ilişkilerde eşitlik mümkün mü çok aklıma takılıyor ?

Herkesin evlilik hayatı ne kadar farklı kimisi asla eşitlik olmuyor diyor kimisi eşit diyor kimi eşim daha çok bile yapar diyor peki hepniz mutlu musunuz ? :)

Merhaba şuan 3 yıllık ciddi bir ilişkim var erkek arkadaşım çok anlayışlıdır beni çok sevdiğinden eminim bende onu çok seviyorum ama şu evlilik mevzusu olduğunda çok tartışıyoryz ben her zaman eşitlikten yanayım her konuda ne olursa olsun bunu ona da söyledim sonuçta ikimizde caliscaz ikimizde yorulcaz ev işi sadexe kadına kalmamalı veya temizlik o da tabi yardım ederim diyor peki diyorum misafirler geldiğinde ne biliyim bi tabak getirip götürur musun veya çay yok diyor onu yapmam insanlar dalga geçermiş niye erkekler sohbet muhabbet ederken kadınlar hizmetçi gibi getir götür yapıyor dusundukce hem üzülüyorum hem sinir oluyorum o kadar bana sen yorulma kiyamam edemem diyen adam bu konuda bi anda değişiyor utanç verici bir şeyse ben niye yapıyorum ?siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Benim eşim de kalas biraz bu konuda. Misafir yanında hiç yapmaz diyemem ama benden çok çok az yapar, çekiniyorlar nedense.

Normal günde yine biraz daha iyi. Şunu bunu getirir misin dediğimde verir. Ev işlerinde de çok nadir olmakla beraber ben rica ettiğimde yapar. Ama illa ben söyleyeceğim yoksa 40 yıl durur o iş.

Zaten eşim oldukça sakar ve beceriksiz. Onun en ufak yardımı bana daha fazla iş olarak geri dönüyor, o yüzden anca çok ihtiyacım varsa, başında durmak şartıyla birşey istiyorum ondan...

Annesi öğretmişse yapar. Burda kilit nokta anne oluyor. Benim erkek kardeşlerim bi bardak su alamazlardı mutfaktan. Hep annem arkalarını toplardı. Aynı huyları devam ediyor, edecek de. Eşlerine gerçekten üzülüyorum.
Ev işi yapan erkeği küçük düşürme geleneği vardır ya bi de. Kılıbık damgasını yapıştırırlar hemen. İnşallah artık nesil değişir de bu bakış açıları da ortadan kalkar.

Yardım etmek gibi bir cümle kuruyorsa çok şey bekleme derim ben. Yardım değil iş bölümüdür onun adı.

Ben çalışmıyorum buna rağmen ev işi benim görevimmiş algısında olmadım hiç, eşimde olmadı sağolsun. Elinden gelen her şeyi yapar. Yemek de yapar, misafir de ağırlar, yeri gelir cam da siler bulaşık da yıkar. Ev bizim ortak yaşam alanımız, neden bütün yükü benim üzerime yıkılsın ki? Ya da misafir ikimizin misafiri neden ben ağırlayayım sadece?
Ruh ikizim, eşlerimiz bile benziyor:KK14:
Aynen katılıyorum, hayat müşterektir, evdeki tüm işleri mutlaka kadın yapacak diye bir kural yok.
Çalışmıyorum, ev işlerini eşimle beraber yaparız, o süpürür ben silerim, ben yemek yapıyorsam o salatayı yapar, halı siliyorsam balkonu da o yıkar, o benim hayat arkadaşım çünkü, evde bizim evimiz, birlikte kirletiyoruz birlikte temizleyeceğiz tabii ki.
Erkek vakti zamanı gelince bebeğine bakmasını da bilecek, altını değiştirecek, uyutacak, gezdirecek.

Ruh ikizim, eşlerimiz bile benziyor:KK14:
Aynen katılıyorum, hayat müşterektir, evdeki tüm işleri mutlaka kadın yapacak diye bir kural yok.
Çalışmıyorum, ev işlerini eşimle beraber yaparız, o süpürür ben silerim, ben yemek yapıyorsam o salatayı yapar, halı siliyorsam balkonu da o yıkar, o benim hayat arkadaşım çünkü, evde bizim evimiz, birlikte kirletiyoruz birlikte temizleyeceğiz tabii ki.
Erkek vakti zamanı gelince bebeğine bakmasını da bilecek, altını değiştirecek, uyutacak, gezdirecek.

Enişte de benim beyin ruh ikizi desene ;)

2 yıllık evliyim eşim klasik Türk erkeği tam bir maço.
Ailesinden babasından gördüğü gibi davranıyor. Ama şu konuda hakkını yiyemem misafir geldiğinde mutfaktan salona taşır yardım eder. Tabak bardak taşır. Ama başka bişey yapmaz ataerkil olarak yetiştirilmiş. Asla eşitlikten söz ettirmez. Bazen abuk subuk konuşur sen kadınsın vidi vidi diye .
Aman erkeklerin hepsi böyle işte.

Enişte de benim beyin ruh ikizi desene :KK66:
Galiba öyle:-)
Çalışmak erkeklere özel, ev işi kadınlara özel gibi genellemeler olmamalı, çocuğa kadın bakar, yemeği kadın yapar nerede yazıyor?
Yazılı olmayan kuralları büyükler beynimize işlemiş bizde olması gereken bu zannetmişiz.
Ben fatura ödeyip vergi dairelerinde koşturuyorsam eşimde evde pekala cam silebilmeli.
Hoş bizde böyle genellemeler olmadı hiç ama sağolsun mahalle baskısına da asla aldırış etmedi, gayette güzel ev işi yapar, mutfakta benden daha maharetli diyebilirim hatta.
Akşamları yemek sonrası çay keyfinde çayı sen koy demez, ben demlerim o servis yapar.
En azından bir sebepten şehirdışına çıkmam gerektiğinde gözüm arkada kalmıyor, acaba ev battı mı diye düşünmüyorum, biliyorum ki ev pırıl pırıl, daha ne olsun:kahve:

Galiba öyle:-)
Çalışmak erkeklere özel, ev işi kadınlara özel gibi genellemeler olmamalı, çocuğa kadın bakar, yemeği kadın yapar nerede yazıyor?
Yazılı olmayan kuralları büyükler beynimize işlemiş bizde olması gereken bu zannetmişiz.
Ben fatura ödeyip vergi dairelerinde koşturuyorsam eşimde evde pekala cam silebilmeli.
Hoş bizde böyle genellemeler olmadı hiç ama sağolsun mahalle baskısına da asla aldırış etmedi, gayette güzel ev işi yapar, mutfakta benden daha maharetli diyebilirim hatta.
Akşamları yemek sonrası çay keyfinde çayı sen koy demez, ben demlerim o servis yapar.
En azından bir sebepten şehirdışına çıkmam gerektiğinde gözüm arkada kalmıyor, acaba ev battı mı diye düşünmüyorum, biliyorum ki ev pırıl pırıl, daha ne olsun:kahve:

Aynen aynen. Evi babama bırakıp gittiğimizde dönmeye yakın tasası tutardı kimbilir ne hake soktu, nasıl temizlenecek diye. Limonatayı sıvı yağ sanıp üzerine yumurta kıran bir babadan sonra kahvaltı sofrası hazırlayıp beni çağıran bir eş çok iyi geldi valla.

Yapmak şimdi zor gelebilir ona ama eşim yapar mesela

Getirir götürür de yemek de yapar çocuk da bakar

Ailesi öyle alıştırmış diyebilir arkadaşlar ama babası ev iş ya da çay servisi yapmaz

Sevgilinizin el alem ne der düğmesini kapatırsanız sorun çözülür

Bizim komşular da hamaratlar cam vs de siler çamaşır da asarlar ki 40 yaşında insanlarız sizden bir önceki nesiliz nerede ise
Aynen.. eşim ailesi tarafından çok ataerkil büyütülmüş ama aklı erdikçe vicdansızlığı kendine yakıştırmamış.. şimdi herşeyi yapar,pardon cam silmedi henüz ama teklif etti :halay:çocukların bezini eşim değiştirir mesela,kokuya çok hassasım,kendi çocuğum da olsa öğürüyorm,yapamıyorm napayım. Yemek de yapar,bulaşık da yıkar,ütü de yapar,ev de temizler.. bizde eşitlik yok yani,benden çok iş yapar saolsn :eğlence:

Bircok konuda elbette eşittir. Ama hayatın her alanında eşit olması imkansız. Bazı alanlarda kadınlar öndedir bazılarında erkekler. Siz böyle hep esitiz hep hep her zaman derseniz pek ilerleyemezsiniz ilişkilerinizde.

Bizim lugatimizda yardim kelimesi yoktur
Yardim etmek demek ev isi benim görevim de esim de bana yardim ediyor anlamina gelir
Bir evde yasayan herkesin sorumlilugu eşittir
Bizde bu sekilde , zaten olmasaydi evlenmezdim asla
İki kere evlendim , ikisinde de bu bilincteydi eşlerim
Ayrica esim çay servisi de yapar , kahve de yapip servis eder misafire

Sunu da ekliyim cevremizde pek cok erkek cay servisi yapar , ya da masayi hazirlar ya da yemegi yapar vs vs
Ben bu kadar hicbir is yapmayan erkek surusunu sadece kk da gordum , yasimda 42 bu arada , kendi ailem de dahil olmak uzere her daim is yaparlar daha dun erkek kardesim evde yaptigi ekmegin fotosunu atti , esiyle berabee girmisler mutfaga ekmek yapmislar vs vs

Yardım ne ya?
Yardım değil iş bölümü olur evlerde. Öyle 'errrkek adam,pipim var benim' zirvalari kadınların çalışmadığı, kadın ev işine - adam dışarıdaki işlere bakar' Zamanında kalmadı mi?
Benim de annem ev hanımı. Babamin çok yorucu bir işi var. Bazen pazarları bile çalışır.
Ama evde iş bölümü olduğu için sabah kalkip çayı koyar, pazarları mutlaka kahvaltı hazırlar, perdeleri o takar,alışverişi o yapar... Kendilerince bir iş bölümü var. Şimdi karantinadayiz evdeyiz yemekleri bi o yapıyor, bir ben, bir annem...
Benim bildiğim 'eş olmak' bunu gerektirir. Çevremde çoğu evlilikte gördüğüm de 'eşek olmak'
Bu ikisi çok farkli şeyler .
Beni hizmetçi gibi görüp kendisi misafire bile hizmet etmeye utanacak bir erkekle ben asla evliliği düşünmem. Bu kafadaki erkeğe göre ev de kadının işi , bebek bakmak da kadının işi... Yarın çocuğun altını da degistirmez,hatta gece ağlıyor diye salonda yatar.
Çünkü o 'erkek adam'
Tırt...
29 yasindayim. 29 yıl daha bekar yaşarım yine de bu zihniyetten insanla evlenmem

Evlilikte eşitlik ev işlerini faturalar ve giderleri bölmek değildir. Bunu kurallara bağlamak hiç değildir. Bu evlilik değil ev arkadaşlığıdır. Evleneceğin insanda arayacağın özellik bence sana değer verip vermediği olmalı. Ama bunu sana söylediğ tatlı laflardan içi boş romantik sözlerden anlayamazsın. Kendimden örnekleyecek olursam eşimin annesi tam bir evlatçıdır. Gece birde börek aç dese açar yani. Ben bu adama ev işlerine ortak etsem ne olacak annesının evinde suyunu bile kendi almıyordu. Ama ne yaptık oturduk konuştuk . Büyük ev işlerinin.hepsini yardımcı ile hallettik. Buna boşa giden para olarak bakmadık, çalışıyorsam bu zorunluluktu. Mutfak işlerini ben aldım. Market alışverişi, faturalar ve diğer dış işler, benim kişisel faturalarım dagil ondaydı. İşim yoğunken onun yaptığı zamanda oldu, dışardan hallettiğimiz zamanda. Kendi keyfime göre harcadığım her ay belirli bir param var ve eşim kesinlikle kişisel harcamalarıma müdahile etmez. Ortak birikimize ne yapacağımıza ortak karar alarak karar veririz. Eşim evde mutfakta yardım eder ama bunu bir görevlendirme gibi yapmaz. Beni rahatlatmak için yapar. Dediğim gibi burada önemli olan birbirinize değer verip kıyamamanız. Bu karşıılıklı olursa hangi işi kimin yaptığının bir önemli yok bence. Bu konuda çok şekilci olmamak lazım. Ama evlenir evlenmez ev alalım araba alalım diye borç yükünün altına girip, eve alınan yardımcıyı gereksiz harcanan para olarak gören bir adamsa ben o adamla evliliği iki kere düşünürdüm. Ben bütün ev işlerini eşit olarak paylaşan bir çift daha göremedim. Bu halde ezilen mutlaka kadın oluyor.

Back