• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ilişkilerde eşitlik mümkün mü çok aklıma takılıyor ?

Benim esimde saolsun yardm eder misafir geldiginde benden cok o cay servisi olsun getir götür isleri olsun hep yardm eder

Boyle bi konusma yaptiktan sonra hala bana kiyamaz cok sever esitlikcidir yardim eder diyebilmenize sasirdim. Bir kere bunun adi yardim etmek degil insan olmak olmali. O olaya sizin gorevleriniz var ama sevdiginden lutuf edip size yardim edecek olarak bakiyor. Hadi diyelim evlendiniz ikna da ettiniz size yardim ediyor cay servisi de yapiyor. E adam bunu yapmasi gereken sey olarak gormuyo ki adam bunu size bagisladigi yardim olarak goruyor. Daha sonra ben bunu bunu yaptim sen bir istedigim seyi yapmiyorsun. Senin gorevin olmasina ragmen ben yaptim baska biri olsa hepsini yapar ustune de bana yardim ederdi demeyecek mi? Bunlardan emin olabiliyor musunuz? Ben evlilik olursa iyi bir sekilde sonuclanacagini dusunmuyorum. Burda yazilanlari iyi okuyun iyi dusunun oyle karar verin
Böyle demesine bende çok üzülüyorum ama bi gorseniz gerçekten iyi bir insandır sadece su misafir olayına çok takıliyor başka insanlara öyle gözükmek istemiyor

Aynen ya buradaki kadınlarımız da abartıyor bazen, saçma geliyor bana.

Ne var yani elinden gelmiyordur yapmıyordur, başka işleri de iyi beceriyordur. Tek taraf saçını süpürge etmiyorsa abartmanın manası yok.

Yani hergun herkes cetele tutup
Ustune cizik atmadigina gore :)
Ayse 3 tabak yikadi, sofradan tabaklari kaldirdi.
Murat geldi surahiyi aldi ama tuzlugu Ayse ye birakti.
Oysa 3 gundur Ayse tuzlugu Murat a
Birakmamisti :)
Esitlik bozuldu bu evlilik nereye gidiyor :KK48:

Hepimiz insaniz.
O an yapabilecegimiz seyler olur
Yapamayacagimiz seyler olur.

Ben kendimden ornek vermeyi pek sevmiyorum ama bu kez vericem.
Esimi oldursen kirli bulasiga dokunmaz.
Kirli camasiri makinaya atmaz.
Simdi bunu boyle yazinca tek basina
Ohh pasaya bak diyesi geliyor insanin dil mi :)
Yikanan camasir ve bulasiklari yerlestirir.
Market alisverisi yapariz.
Ben hic dokunmam. Komple yerlestirir.
Nevresimleri degisir.
Ev supurme isi komple onda.
Oglumuza yemegini yedirir.
Ustunu degisir. Terler usenmez yine degistirir.

Konu misafirse cay, kahve, alkol
Bunlari servis eder.
Boslari toplar.
Cerezinden meyvesine ikram eder.
Ama yemek sofrasina dokunmaz.
Mudahele etmez.
Bunlar dogal gelisen seyler.
Sen sunu yap ben bunu seklinde degil.

Konudaki erkek kiside yaparim demis nihayetinde.
Ama misafir varken yapmak istememeside
Cok korkunc birsey degil.
Misafir gidince hali sirkelesin
Ben olsam topla halilari derim oldu bitti :)

Bu türdekilerde ego tehlikeli bir durum alir. Özellikler türkiye bolgesinde kirsal alanlarla agirlik gösterse de sehirler de varliklarini belli ederler. Böyle bir türle karsilasinca sakin olun ve usul usul o ortamdan uzaklasin.
Yoksa ömrünüz cay servisi yapmakla gecer.
Hahah anlamıyorum ki ne var bunda cekincek

Yani hergun herkes cetele tutup
Ustune cizik atmadigina gore :)
Ayse 3 tabak yikadi, sofradan tabaklari kaldirdi.
Murat geldi surahiyi aldi ama tuzlugu Ayse ye birakti.
Oysa 3 gundur Ayse tuzlugu Murat a
Birakmamisti :)
Esitlik bozuldu bu evlilik nereye gidiyor :KK48:

Hepimiz insaniz.
O an yapabilecegimiz seyler olur
Yapamayacagimiz seyler olur.

Ben kendimden ornek vermeyi pek sevmiyorum ama bu kez vericem.
Esimi oldursen kirli bulasiga dokunmaz.
Kirli camasiri makinaya atmaz.
Simdi bunu boyle yazinca tek basina
Ohh pasaya bak diyesi geliyor insanin dil mi :)
Yikanan camasir ve bulasiklari yerlestirir.
Market alisverisi yapariz.
Ben hic dokunmam. Komple yerlestirir.
Nevresimleri degisir.
Ev supurme isi komple onda.
Oglumuza yemegini yedirir.
Ustunu degisir. Terler usenmez yine degistirir.

Konu misafirse cay, kahve, alkol
Bunlari servis eder.
Boslari toplar.
Cerezinden meyvesine ikram eder.
Ama yemek sofrasina dokunmaz.
Mudahele etmez.
Bunlar dogal gelisen seyler.
Sen sunu yap ben bunu seklinde degil.

Konudaki erkek kiside yaparim demis nihayetinde.
Ama misafir varken yapmak istememeside
Cok korkunc birsey degil.
Misafir gidince hali sirkelesin
Ben olsam topla halilari derim oldu bitti :)
Evet haklisiniz ama galiba benim takıldığım nokta şu diyelim ki arkadaskari dalga geçti ya diyemiyor mu o benim eşim tabiki yardım etcem

Bayramda kv evindeyken eşimin teyzesi, kuzenleri ve onların eşleri geldi çoluk çombalak. Ben mutfağa girince eşim ben kendisinden rica bile etmemişken geldi yardım etti, tabak taşıdı, meşrubat ikram etti.

Dün evde miskinlik yapıyorduk acıkınca oturup bir poşet taze fasulyeyi beraber ayıkladık, sonra o pişirdi, ben yamaklık yaptım. Hatta yanına makarna yapıyordu ben oturdum mutfakta kk takıldım.

Üstelik öğretmen olduğum için tatildeyim şu sıra, işim bile yok yorgun falan olacağım.

Aile ile ilgili olduğunu çok düşünmüyorum, bırakın mutfağa girmeyi, benim kp tek başına hala giyinip hazırlanamıyor "Fatmam çorabım nerde? Fatmam gömleğimi bulamıyorum?" Bazı şeyler sanırım insanın içinde olacak.

Ama bence sevgilinizi biraz daha yontmalısınız.

Misafir dışında misal temizlikte size "yardım" etmeyecek, bunu böyle lütuf gibi sunmayacak. Temizliği paylaşacak. Hayatı paylaşıyorsak bebek bakımını da, ev temizliğini de, misafir ağırlamayı da paylaşacağız.
Evet doğru söylüyorsunuz şuan evinde de herseyini kendi yapar ben sadece insanların yanında niye böyle gözükmek istemiyor anlamıyorum

Evet haklisiniz ama galiba benim takıldığım nokta şu diyelim ki arkadaskari dalga geçti ya diyemiyor mu o benim eşim tabiki yardım etcem

Ama sen konuyu boyle acmadin
Bunu suan soyluyorsun.
Bana misafir varken yapmak istemedigini soyledi
Normal zamanda yapacakmis sadece
Demekle
Suan soyledigin sey bambaska.

Suan soyledigin seye gelirsek
O sekildebir cevap verse arkadaslarina
bencede super olur.
Olmasi gereken bu zaten.
Ama soylemiyor olmasi oyle bir adam oldugu anlamina gelmez.
Seninle acik acik konusmus.
Yaparim fakat soylemem.
Kacak dövüs.
Benim icin yaparim hayatim tabiki yaparim
Dedikten sonra
Yapmamasi problem olur sadece.
Insanlarin ne dusundugu benim icin cok onemli degil.
Senin icin onemliyse evlenme.
Ben oyle herseyi kafasina takip buyuten
Bir tip olmadigim icin
Bana endisen garip geldi :)

Bu yazdiklarim tamamen benim
Bakis acim.
Dogru oldugunu yqda boyle olmasi gerektigini iddia etmiyorum.

İçinden gelen adam yapıyor ama annesinin de etkisi var ama. Mesela benim kayınvalidem kız çocuğu olmadığından sanırım temizlik gibi konularda hep oğullarından yardım almış. Aman oğlum sen otur ben hizmet ederim mantalitesinde yetiştirmediği için eşim de benle beraber evin işini yapar.
Ben işsizim ona rağmen. Misafir falan varken ben de çok yardım et demem o da aklına gelirse çayları falan tazeler ama yapmazsa da ben yapıyorum. Bu tip bir şey için ikimiz de tadımızı kaçırmayız. Çünkü onun da benim kadar eşitliğe inandığını biliyorum ve erkek adam tarzı cümlelerden benim kadar nefret ettiğini bildiğim için de beni rahatsız etmiyor. Misafirliğe gitmişsek ailelerimize mesela kimin çayı erken biterse gider diğerimize de koyar. Bunun hesabını yapmıyoruz ikimiz de.
Ama sizin sevgiliniz bu tip bir eşitlikte zaten bakmıyor. Erkek adam kadın işi yapmaz millet içinde ellemem demesi kendi kafasının da öyle olduğunu gösteriyor. Çok da bir şey beklemeyin ondan. Biz sevgiliyken benim bir arkadaşım sert erkek severim masaya yumruk vurur erkek dediğin derdi benden çok eşim kızardı buna. Kendi yemeğini pişiremeyen, temizliğini yapamayan biri ne kadar başarılı bir insandır derdi. Sizin sevgili zaten eşitliği içinde oturtamamış ki dışarıya bunu savunabilsin.
Evlenseniz de bir süre sonra sen yap kadınlık vazifesi bu diyebilir dolayısıyla..Sizin için bu ciddi bir sorunsa ona göre düşünün evlenince değişir demeyin değişmez. Değişse de olumlu bir değişim olmaz.

Merhaba şuan 3 yıllık ciddi bir ilişkim var erkek arkadaşım çok anlayışlıdır beni çok sevdiğinden eminim bende onu çok seviyorum ama şu evlilik mevzusu olduğunda çok tartışıyoryz ben her zaman eşitlikten yanayım her konuda ne olursa olsun bunu ona da söyledim sonuçta ikimizde caliscaz ikimizde yorulcaz ev işi sadexe kadına kalmamalı veya temizlik o da tabi yardım ederim diyor peki diyorum misafirler geldiğinde ne biliyim bi tabak getirip götürur musun veya çay yok diyor onu yapmam insanlar dalga geçermiş niye erkekler sohbet muhabbet ederken kadınlar hizmetçi gibi getir götür yapıyor dusundukce hem üzülüyorum hem sinir oluyorum o kadar bana sen yorulma kiyamam edemem diyen adam bu konuda bi anda değişiyor utanç verici bir şeyse ben niye yapıyorum ?siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

İnsanlar dalga geçecek diye düşünüp başkaları varken iş yapmak istemeyebilir. Bu çok doğal karşılanabilir. Kötü olan o kendi yapmadığı işleri size yıkmak istemesi. Bu durumda adalet yerini bulsun diye ya misafirler gidince sizin yapacağınız işleri de o yapsın ya da az yesin de hizmetçi tutsun.

İnsanlar dalga geçecek diye düşünüp başkaları varken iş yapmak istemeyebilir. Bu çok doğal karşılanabilir. Kötü olan o kendi yapmadığı işleri size yıkmak istemesi. Bu durumda adalet yerini bulsun diye ya misafirler gidince sizin yapacağınız işleri de o yapsın ya da az yesin de hizmetçi tutsun.
İkimiz varsak yaparım diyor yardım ederim diyor o zaman dediğimiz gibi gittiklerindede o toplayacak her yeri bir iş bölümü olmalı

Ama sen konuyu boyle acmadin
Bunu suan soyluyorsun.
Bana misafir varken yapmak istemedigini soyledi
Normal zamanda yapacakmis sadece
Demekle
Suan soyledigin sey bambaska.

Suan soyledigin seye gelirsek
O sekildebir cevap verse arkadaslarina
bencede super olur.
Olmasi gereken bu zaten.
Ama soylemiyor olmasi oyle bir adam oldugu anlamina gelmez.
Seninle acik acik konusmus.
Yaparim fakat soylemem.
Kacak dövüs.
Benim icin yaparim hayatim tabiki yaparim
Dedikten sonra
Yapmamasi problem olur sadece.
Insanlarin ne dusundugu benim icin cok onemli degil.
Senin icin onemliyse evlenme.
Ben oyle herseyi kafasina takip buyuten
Bir tip olmadigim icin
Bana endisen garip geldi :)

Bu yazdiklarim tamamen benim
Bakis acim.
Dogru oldugunu yqda boyle olmasi gerektigini iddia etmiyorum.
Evet çok takiyorum her şeyi bende tam tersiyim yani :( o öyle diyince sanki hep ben caliscamda o yatcakmis gibi geliyor evli olanları merak ettiğinden fikir alayim dedim teşekkürler :)

İçinden gelen adam yapıyor ama annesinin de etkisi var ama. Mesela benim kayınvalidem kız çocuğu olmadığından sanırım temizlik gibi konularda hep oğullarından yardım almış. Aman oğlum sen otur ben hizmet ederim mantalitesinde yetiştirmediği için eşim de benle beraber evin işini yapar.
Ben işsizim ona rağmen. Misafir falan varken ben de çok yardım et demem o da aklına gelirse çayları falan tazeler ama yapmazsa da ben yapıyorum. Bu tip bir şey için ikimiz de tadımızı kaçırmayız. Çünkü onun da benim kadar eşitliğe inandığını biliyorum ve erkek adam tarzı cümlelerden benim kadar nefret ettiğini bildiğim için de beni rahatsız etmiyor. Misafirliğe gitmişsek ailelerimize mesela kimin çayı erken biterse gider diğerimize de koyar. Bunun hesabını yapmıyoruz ikimiz de.
Ama sizin sevgiliniz bu tip bir eşitlikte zaten bakmıyor. Erkek adam kadın işi yapmaz millet içinde ellemem demesi kendi kafasının da öyle olduğunu gösteriyor. Çok da bir şey beklemeyin ondan. Biz sevgiliyken benim bir arkadaşım sert erkek severim masaya yumruk vurur erkek dediğin derdi benden çok eşim kızardı buna. Kendi yemeğini pişiremeyen, temizliğini yapamayan biri ne kadar başarılı bir insandır derdi. Sizin sevgili zaten eşitliği içinde oturtamamış ki dışarıya bunu savunabilsin.
Evlenseniz de bir süre sonra sen yap kadınlık vazifesi bu diyebilir dolayısıyla..Sizin için bu ciddi bir sorunsa ona göre düşünün evlenince değişir demeyin değişmez. Değişse de olumlu bir değişim olmaz.
Aslında şöyle annesiyle babası ayrı çocukluktan beri babasıyla evde ve babasına hiç iş yaptırıyor evi temizliyor yemek yapıyor ütü yapıyor alışveriş yapıyor bana bunları aylarında iyir ama insanlara servis yapmayı niyese küçük goruyor dalga gecçekler diye yani sizce normal bir durum mu arkadaşlarıda çok rahat tipler hiç sevmiyorum

Aslında şöyle annesiyle babası ayrı çocukluktan beri babasıyla evde ve babasına hiç iş yaptırıyor evi temizliyor yemek yapıyor ütü yapıyor alışveriş yapıyor bana bunları aylarında iyir ama insanlara servis yapmayı niyese küçük goruyor dalga gecçekler diye yani sizce normal bir durum mu arkadaşlarıda çok rahat tipler hiç sevmiyorum

İşte bu onun da normal görmemesinden kaynaklanıyor, sevgilinize de anormal geliyor yani kadın dururken adamın iş yapması.
Bizim böyle bir arkadaşımız var bize geldiklerinde eşim meyve kesti getirdi diye vay efendim sen böyle kılıbık mıydın bilmem ne diye bir sürü saydırdı. Eşim umursamaz biri olmasa belki alınırdı ama sen işine bak dedi geçti. Ama kendisi de ev işi kadınındır bakışında olsaydı buna çok alınır çok tepki gösterirdi hatta bir daha el sürmezdi de.
Sizin sevgiliniz ev işi yapmayı kadın işi veya kılıbık erkek işi olarak görüyor ki size başkası varken yapmam utanırım diyor. Bu nedenle de yapmayacaktır eğer sizin için bu ciddi bir sorunsa değişmeyeceğini kabul edin bence değişmez. Adamın bakışı bu. Ya en azından yardım ediyor diyeceksiniz ve milletin yanında ne yaptığıyla ilgilenmeyeceksiniz yada ayrılacaksınız bu düşüncesini değiştirmeniz çok zor.

Yapan vardır ama erkeklerın geneli yapmazzzz

İkimiz varsak yaparım diyor yardım ederim diyor o zaman dediğimiz gibi gittiklerindede o toplayacak her yeri bir iş bölümü olmalı

Tabii canım, adil bir insansa sizin misafir yanında ekstra yorulmanızı telafi etmesi gerekir.

Evlenmeden anlaşmanızı yaparsınız. Örneğin siz yemeği yapıp, çamaşırları yıkayıp, toplayıp yerleştirip, etrafı toplarsınız, o salata yapıp sofrayı kurup, bulaşıkları makineye dizip, tezgahı ve lavaboyu temizleyip çamaşırları asar. Temizliğe yardımcı temizlikçi gelir veya beraber yaparsınız. Misafire hazırlık olarak yemeği beraber yaparsınız. Servisi siz yaparsınız, her şeyi o toplar gibi. İsterse ailesi falan bilmesin, kurduğunuz sistem adil olsun da.

Merhaba şuan 3 yıllık ciddi bir ilişkim var erkek arkadaşım çok anlayışlıdır beni çok sevdiğinden eminim bende onu çok seviyorum ama şu evlilik mevzusu olduğunda çok tartışıyoryz ben her zaman eşitlikten yanayım her konuda ne olursa olsun bunu ona da söyledim sonuçta ikimizde caliscaz ikimizde yorulcaz ev işi sadexe kadına kalmamalı veya temizlik o da tabi yardım ederim diyor peki diyorum misafirler geldiğinde ne biliyim bi tabak getirip götürur musun veya çay yok diyor onu yapmam insanlar dalga geçermiş niye erkekler sohbet muhabbet ederken kadınlar hizmetçi gibi getir götür yapıyor dusundukce hem üzülüyorum hem sinir oluyorum o kadar bana sen yorulma kiyamam edemem diyen adam bu konuda bi anda değişiyor utanç verici bir şeyse ben niye yapıyorum ?siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Çok açık ve net söylüyorum kesinlikle eşit olmuyor. Malesef çalışsanız bile toplumumuz kadınlara hizmetçi rolünü yapıştırdığı için eşiniz ya da erkek arkadaşınız önce bir şeyler yapar gibi görünür sonra elini hiç bir şeye sürmez. Hele ki misafir varken ne ayıp erkeklerin hizmet etmesi:)

Benim esim de misafir geldigi zaman çay da tazeler , sofrayi toplarkende yardim eder. Hatta kahvaltiya gelen varsa kahvaltidaki ana yemeklerede yardim eder ya da aksam yemegine gelinecekse salatayi hazirlar. Hayat boyle gitmeli bence, tüm yük kadinda olursa insan kendine vakit ayiramaz.

Back