• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ilişkilerde eşitlik mümkün mü çok aklıma takılıyor ?

muskulus

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
253
34
298
Merhaba şuan 3 yıllık ciddi bir ilişkim var erkek arkadaşım çok anlayışlıdır beni çok sevdiğinden eminim bende onu çok seviyorum ama şu evlilik mevzusu olduğunda çok tartışıyoryz ben her zaman eşitlikten yanayım her konuda ne olursa olsun bunu ona da söyledim sonuçta ikimizde caliscaz ikimizde yorulcaz ev işi sadexe kadına kalmamalı veya temizlik o da tabi yardım ederim diyor peki diyorum misafirler geldiğinde ne biliyim bi tabak getirip götürur musun veya çay yok diyor onu yapmam insanlar dalga geçermiş niye erkekler sohbet muhabbet ederken kadınlar hizmetçi gibi getir götür yapıyor dusundukce hem üzülüyorum hem sinir oluyorum o kadar bana sen yorulma kiyamam edemem diyen adam bu konuda bi anda değişiyor utanç verici bir şeyse ben niye yapıyorum ?siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Merhaba şuan 3 yıllık ciddi bir ilişkim var erkek arkadaşım çok anlayışlıdır beni çok sevdiğinden eminim bende onu çok seviyorum ama şu evlilik mevzusu olduğunda çok tartışıyoryz ben her zaman eşitlikten yanayım her konuda ne olursa olsun bunu ona da söyledim sonuçta ikimizde caliscaz ikimizde yorulcaz ev işi sadexe kadına kalmamalı veya temizlik o da tabi yardım ederim diyor peki diyorum misafirler geldiğinde ne biliyim bi tabak getirip götürur musun veya çay yok diyor onu yapmam insanlar dalga geçermiş niye erkekler sohbet muhabbet ederken kadınlar hizmetçi gibi getir götür yapıyor dusundukce hem üzülüyorum hem sinir oluyorum o kadar bana sen yorulma kiyamam edemem diyen adam bu konuda bi anda değişiyor utanç verici bir şeyse ben niye yapıyorum ?siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Yardım ederim de ne demek...Her şey ortak yapılmalı...

benim esim yapıyor sofra da kurar benle cay da servis yapar . kolaya kacmasinlar...

Normalde eşitlikten yana bir eşe sahibim, fakat daha erkek egemen bir ortama girdiğimizde, bayramda seyranda vs.
Büyük şehirde atıp tutmak kolay eşitlik eşitlik diye şimdi kalk beraber sofrayı toplayalım dediğimde gülerek haklısın demişti, topladık kaldırdık diğer kadınlarla! beraber.
Bazen kafalarına kakmak lazım, o kadar paşam koçum diye yetiştiriliyorlar ki mantıkları, vizyonları eşitlik dese de zorlanıyorlar.

Yapmak şimdi zor gelebilir ona ama eşim yapar mesela

Getirir götürür de yemek de yapar çocuk da bakar

Ailesi öyle alıştırmış diyebilir arkadaşlar ama babası ev iş ya da çay servisi yapmaz

Sevgilinizin el alem ne der düğmesini kapatırsanız sorun çözülür

Bizim komşular da hamaratlar cam vs de siler çamaşır da asarlar ki 40 yaşında insanlarız sizden bir önceki nesiliz nerede ise

Direkt yarı yarıya iş bölümü bana doğru gelmiyor.
Eşimin beni sevdiğini hissediyorsam, bana değer verdiğini, saygı duyduğunu, fedakarlık yaptığını görüyorsam ev işi sadece bana kalabilir. Bence sorun değil.
Ama sadece ben fedakarlık yapıyorsam yürümez.

Sen bugün yemek yap, ben yarın tarzı pazarlıklar hoşuma gitmiyor. Ev arkadaşlığı değil neticede evlilik. Ama eşinizin yapmayı seveceği bir şey bulabilirsiniz.
Örneğin market alışverişi yapmak gibi, pazar alışverişi yapmak gibi. Ya da faturaları o yatırabilir, vergileri o ödeyebilir, ben de başka bir iş yapabilirim.

Önemli olan merhamet.

Bu yetiştirilme yapısından çok
bakış açısıyla kişinin karakteriyle ilgili bir durum
gibi geliyor bana.
Bazı erkekler dediğin gibi ben erkeğim
başkalarının yanında yapamam der
çekinir.
Bazı erkekler de neden yapmayayım
servis yapmak yada çay doldurmanın
erkeklikle ne ilgisi var der..

2. grup erkekleri bulanlar bol bol doğursun
çoğaltmak ta fayda var :KK48:

Bu türdekilerde ego tehlikeli bir durum alir. Özellikler türkiye bolgesinde kirsal alanlarla agirlik gösterse de sehirler de varliklarini belli ederler. Böyle bir türle karsilasinca sakin olun ve usul usul o ortamdan uzaklasin.
Yoksa ömrünüz cay servisi yapmakla gecer.

ortak yaşam alanı ile ilgili işlerden "yardım etmek" diye bahsediyorsa hiç o eşitlik bakış açısını beklemeyin kendisinden. ya eşitliğe inanan, hakkaniyetli olanın bu olduğunu farkında olan biriyle birlikte olun, ya onunla bu konuları tartışmaya girmeden fikir alışverişi gibi konuşarak yanlış bir zeminde olduğunu gösterin, ya da ayrılın. aynı evde eşitliğe inanan bir kadın ile buna inanmayan bir erkeğin evliliğinin saygı ve sevgi dolu olacağına inanmıyorum ben.

Bayramda kv evindeyken eşimin teyzesi, kuzenleri ve onların eşleri geldi çoluk çombalak. Ben mutfağa girince eşim ben kendisinden rica bile etmemişken geldi yardım etti, tabak taşıdı, meşrubat ikram etti.

Dün evde miskinlik yapıyorduk acıkınca oturup bir poşet taze fasulyeyi beraber ayıkladık, sonra o pişirdi, ben yamaklık yaptım. Hatta yanına makarna yapıyordu ben oturdum mutfakta kk takıldım.

Üstelik öğretmen olduğum için tatildeyim şu sıra, işim bile yok yorgun falan olacağım.

Aile ile ilgili olduğunu çok düşünmüyorum, bırakın mutfağa girmeyi, benim kp tek başına hala giyinip hazırlanamıyor "Fatmam çorabım nerde? Fatmam gömleğimi bulamıyorum?" Bazı şeyler sanırım insanın içinde olacak.

Ama bence sevgilinizi biraz daha yontmalısınız.

Misafir dışında misal temizlikte size "yardım" etmeyecek, bunu böyle lütuf gibi sunmayacak. Temizliği paylaşacak. Hayatı paylaşıyorsak bebek bakımını da, ev temizliğini de, misafir ağırlamayı da paylaşacağız.

Direkt yarı yarıya iş bölümü bana doğru gelmiyor.
Eşimin beni sevdiğini hissediyorsam, bana değer verdiğini, saygı duyduğunu, fedakarlık yaptığını görüyorsam ev işi sadece bana kalabilir. Bence sorun değil.
Ama sadece ben fedakarlık yapıyorsam yürümez.

Sen bugün yemek yap, ben yarın tarzı pazarlıklar hoşuma gitmiyor. Ev arkadaşlığı değil neticede evlilik. Ama eşinizin yapmayı seveceği bir şey bulabilirsiniz.
Örneğin market alışverişi yapmak gibi, pazar alışverişi yapmak gibi. Ya da faturaları o yatırabilir, vergileri o ödeyebilir, ben de başka bir iş yapabilirim.

Önemli olan merhamet.

+1:KK9::KK9::KK9:

Bi adamin icinde olacak. Etraf ne der korkusuyla basit seylerde yardim etmeyecek adam daha baska konulardada sorun cikarir. Evlilikte nasil baslarsan oyle gidiyor. Benim esim cok titizdi evlenmeden ama sonra yavas yavas isleri ustume yuklemeye basladi. E bende calisiyorum.. oturduk konustuk is paylasimi yapiyoruz. Hele simdi 2 cocuklu olacaz Allah nasip ederse, o pasa gibi yayilsin ben sacimi supurge edeyim gibi bisey olamaz. Size tavsiyem evleneceginiz kisiyi cok iyi secin, problem olmaz demeyin cunku bu gercekten problem oluyor ve aranizdaki iliskiyi etkileyebiliyor

Boyle bi konusma yaptiktan sonra hala bana kiyamaz cok sever esitlikcidir yardim eder diyebilmenize sasirdim. Bir kere bunun adi yardim etmek degil insan olmak olmali. O olaya sizin gorevleriniz var ama sevdiginden lutuf edip size yardim edecek olarak bakiyor. Hadi diyelim evlendiniz ikna da ettiniz size yardim ediyor cay servisi de yapiyor. E adam bunu yapmasi gereken sey olarak gormuyo ki adam bunu size bagisladigi yardim olarak goruyor. Daha sonra ben bunu bunu yaptim sen bir istedigim seyi yapmiyorsun. Senin gorevin olmasina ragmen ben yaptim baska biri olsa hepsini yapar ustune de bana yardim ederdi demeyecek mi? Bunlardan emin olabiliyor musunuz? Ben evlilik olursa iyi bir sekilde sonuclanacagini dusunmuyorum. Burda yazilanlari iyi okuyun iyi dusunun oyle karar verin

Erkekleri bırak bu kafada kadınlar bile var hala ülkede.
Yardım eden erkeğe ''aa niye yapıyorsun canım sen geç otur'' diyenleri görüyor bu gözler o yüzden şaşırmıyorum hiçbir şeye.

Yardım etmek gibi bir cümle kuruyorsa çok şey bekleme derim ben. Yardım değil iş bölümüdür onun adı.

Ben çalışmıyorum buna rağmen ev işi benim görevimmiş algısında olmadım hiç, eşimde olmadı sağolsun. Elinden gelen her şeyi yapar. Yemek de yapar, misafir de ağırlar, yeri gelir cam da siler bulaşık da yıkar. Ev bizim ortak yaşam alanımız, neden bütün yükü benim üzerime yıkılsın ki? Ya da misafir ikimizin misafiri neden ben ağırlayayım sadece?

Back