Sizce Grmcemin dnne gitmelimiyim?

sevdemer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
1.233
3
156
Ankara
merhaba arkadaşlar,temmuzun 11 ine kadar bu konu beni bayağı meşgul edeceğe benziyor.Şöyle başlayayım anlatmaya.
Eşim öğrenciyken evlendik 4-5 yıllık bir flörtün ardından.Eşimin ailesi istemedi evlenmemizi.Aslına bakarsanız artık bende istemiyordum fakat birlikteliğimizin uzun sürmesi çevre faktörü falan filanla evlendik.Zira o kadar yıl beraberliğin getirdiği alışkanlık,tabi sevgi yoktu diyemem.Ben annemin yanında kalacaktım okulu bitene kadar.O da okul bitince Ankaraya gelecekti.Öylede oldu.Hatta okulu benim sayemde bitirdi diyebilirim.Çünkü eşim ilk üniversitesini maddi sebeplerden bırakmak zorunda kalmıştı.Bu son üniversiteyi de bırakmayı çok istedi ama ben hep yanında maddi manevi destek oldum.Hatta okuduğu şehre gidip ev tuttum.Onu okula tekrar alıştırmak için neler yaptım.Yaşıda geçtikçe istemiyor insan tabi.Neyse konudan uzaklaşmayayım.
Bu arada aile bana yine hep ters tavırlarla geldi,onlarla bir araya geldiğimizde sen olmasaydın okul bitmezdi dediler ama yinede beni sevmediler sevemediler.Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim her fırsatta benden para bile istediler yüzsüzce.Eşimin eniştesi bile kumar borcu için aramıştı bi kez.Şimdi diyeceksinizki ooo sendede çok paramı var,yook nerde tek çocuk olduğum için bi kaç gayrimenkul gözlerine battı o kadar.
Geçen yıl haziranda eşim mezun oldu ama öncesinde eylülde okula gitme zorunluluğu kalmamıştı ve sadece sınavlara gidiyordu.Bu arada bi işede girmişti.Temmuzda bir bebeğimiz oldu.Ve bir hafta sonra 23 yaşında canım kadar sevdiğim yeğenim vefat etti.Dünyam başıma yıkılmıştı.Hayatımda bir anda çok büyük olaylar olmuştu.Tabi bir taraftan lohusalık derken ben bayağı kafayı yiycektim.Ailedeki herkes cenaze evinde ben küçücük bebekle nerde duracağımı şaşırmış durumda öyle ortalarda geziniyorum,evde dursam sürekli ağlıyor korkuyorum bir taraftan sezeryan oldum hiç bi şeyi tam yapamıyorum.Dedimki eşime kardeşin memlekette evde oturuyor,çağırda bari gelsin en azından yanımda dursun,bende sürekli küçücük bebekle cenaze evine gitmek zorunda kalmayım,banyo bile ne kadar problemdi bilemezsiniz.Eşimin babası aradı iki gün sonra,neden çağırıyorsunuz falan diye bir sürü hesap sordu.Bi kaç gün sonra binbir naz niyazla görümcem geldi.Geldi tabi ama tahmin edeceğiniz gibi çağırdığımada pişman etti.Daha geldiği ilk günden gelen her telefonda "buraya gelmeseydim işe girecektim,neyse artık kısa süre sonra döneceğim zaten,bulduğum işin patronuda inşallah o güne birini bulmaz"gelen her telefonda bunu söylüyordu.Artık bi gün dedimki biz sana mani olmayalım istersen git sen.Tabi atladı hemen ve ertesi gün gitti.Güya kırkım dolana kadar bekleyecekti.Bir hafta falan kaldı kalmadı gitti yani.Zaten 40 dolmasınada 1 hafta flan kalmıştı ama bekleyemedi.Bu arada bizden direk memlekete de gitmedi,bu şehirde eşimin bir abisi var oraya gitti ve işe girecekti güya ama orda 15 gün kaldı sonra memlekete gitti ama işede girmedi.Geçen günlerde buraya geldi zaten bi kaç aydırda abisindeymiş yani bi kaç ay sonra aklına gelmişiz biz bebeği merak etmişmiş.Bir gün kaldı ertesi gün giderken eşim onun yanında artist tavırlar sergiledi hatta beni dövecekmiş gibi davrandı .Bende bekledim akşam oldu .Dedimki bu tavırdan sonra bana asla düğüne gitme teklifiyle gelme çünkü bu hakkını sen bugün bitirdin.Bendede böyle bir hatır bırakmadınki eşimin hatrı var ne olursa olsun gideyim diyemem bu saatten sonra.Şimdi düşünüyorum,eşim bu teklifle gelmez büyük ihtimal.Ama düğüne yalnız giderse bu kez eşimle aramızda büyük bir uçurum olur.Yani sonrası beni biraz düşündürüyor.Sizce gideyimmi,birde şu var ordaki herkes bana karşı tavırlı iki arada derede hep laf sokarlar benimde öyle her lafa karşılık verecek bi kişiliğim yok.Çok eziliyorum onların arasında oraya gittiğimde eşimde onlarla bir oluyor ,beni koruma ve sahiplenme tavırlarından hiç birisini sergilemiyor.Düşüncelerinize ihtiyacım var(düğünü olacak olan kişi bu anlattığım görümce)

Son düzenleme:
Her defasında söylüyorum, bütün her şey eşlerde biter. Şimdi görümceniz yanınızda kalmamış, olabilir kalmak istemeyebilir. Ama eşinize neler oluyor Allah aşkına, ne olduda birden bire ailesinin yanında afra tafra yapmaya başladı. Demekki sorun görümcen değil eşin.
Malesef erkeklerin bu dengesizliklerine bir anlam veremiyorum, anlam versem olay dengesiz olmaktan çıkar ya neyse.
Bak güzelim bence sen o düğüne git, eşin yalnız giderse bir sürü laflar edilir ve huzurun iyice kaçar, git ve onların özelliklede eşinin eline koz verme.

madem gitmek istemiyorsun gitme derim zaten onların yanında kendim eziliyorum eşimde beni savunmuyor diyorsun hiç gitme o zaman ayrıcada eşin neden seni savunmuyor oda başka

git güzelim zaten uzaktalarmış,arada bir görüşüyorsunuz gönül koymaya gerek yok git görün gel.çocuğun var huzurunu kaçırma.

bencede gitmelisin..gitmemen yanlış olur seninde dediğin gibi eşinle aranı açar daha da.ne olursa olsun o eşinin kardeşi.aranız nasıl olursa olsun bu bir düğün , hayatta birkez olan ve bir kez gidilecek bir yer.
orada çokta mutsuz olsanız bile bulunmalısınız.hem bakarsınız bu hareketinizle sizden bunu beklemeyen eşinizle kalbini yumuşatıp , aranızın ısınmasını sağlayabilirsiniz....

bence gidin zaten uzaktalar
kırk yılın başı görüceksiniz
söylediklerinede kulak tıkayın gidin

Bencede git zaten küçük bir bebeğin var onla ilgilenir durursun çok fazla muhatap olma...gitmiş olmak için git işte ..en azından gelmedi demezler...eşinede sırf onun hatırı için gittiğinide söyle bilsin....

gitmen lazım canım..boswerceksin yapan yaptıgıyla kalır,,gitmezsen daha büyük huzursuzluklar başlayabilir ne gerek war...

canım bence git gitmezsen ilerde hep bunu laf ederler hep bu laf önüne gelir büyüklük sende kalsın sen git hem kocanıda yanlız bırakma arada sogukluk yasamayın baskaları yuzunden esınlede guzellce konus baskalarının yanında sana o sekılde davranmasının yanlıs oldugunu ve kırıldıgını söyle dugune gıderkende bebegını al gır kocanın koluna öyle gır ıcerı emın ol cok gıcık olcaklar

baştan sevmedilermi sevmiyorlar bende senin yaşadıgın sorunlara benzer sorunlar yaşadım seni çok iyi anlıyorum.
bunları aşmak için kendini hiç bir zaman kötü etme gelmedide gitmedide gibi laflar verme agızlarına.
aksine git herşeyide duymamazlıktan görmemezlikten gel.
allah yardımcın olsun canım.

gitme... gidince değerden anlamazlar anladıgım kadarıyla.

birde kendılerını daha degerlı görurler..

ben olsam gitmezdim ama eşime de karışmazdım..

soranlarada bebeğim küçük gidemedım dersın.. bu kadar..

canım; benim eşimin kardeşi tam bir dengesiz ne saçmalıklar yaptı anlatamam.eşimde farkındaydı hatalarını yanlışlarını. eve gelip bana lütfen abim nikahtan sonra yemeğe gelmesin dedi.kınasının olacağı günün öncesi öz dedesi öldü o yine yaptı kınasınıda nikahınıda.cenaze köye giderken o kına yaktırdı kendine.eşimde yoldaydı o gün gitmedim tabi kınasına.beni soranlara çocukla dışarı çıktı az sonra gelir diye yalan söylemiş annesi.ay sinirlendim şimdi karışık yazdım ama.neyse nikah günü geldi biz eşimle tartıştık ettik o kadar dengesizliklerine rağmen gittik.nikah kıyıldı herkes ayağa kalktı ve biz çıktık ordan tebrik falanda etmedik gitmedi diyemedi kimse.sende git ama kimseyle muhattap olma.ben eşimin hatrına gittim.sende git keşke gitmeseydim dediğim oldu ama millete karşı gitmedim demezsin.onlarda sana yarın kalkıp bak işte gelmedin etmedin diyemez.

Son düzenleme:
sen tut adami üniversiteli meslek sahibi yap

ugras didin ve önemsiz bir insanmissin gibi muamele gör hem ailesinden hemde esinden

erkeklere yaranilir mi hic :mymeka:

ama yerinde olsam dugune giderdim

cunku esinizin öz veöz kardesi gitmemeniz sonraki gecirceginiz gunlerde size ve sizin ailenize karsi farkli tutumlar sergilemesine yol acabilir

bu durum devamli basiniza kakilabilir

tabi en iyisini en dogrusunu siz bilirsiniz cunku esinizi en iyi taniyan sizsiniz

Ben olsam giderim onlar eşinin ailesi gün olur tekrar bir araya gelirsiniz.Görümcenin yaptığı hatırlanmaz senin ki hatırlanır.Çünkü o kitaba uygun davranmış.
Umursama hayatım kimseden bir beklentin olmasın yoksa mutsuz olursun.
Benden arkadaş tavsiyesi hayatta en büyük işkence umursamamaktır .
Güzel şıkır şıkır bi kıyafet al(kırmızı olsun bence:jeyyar:) süslen püslen makyajınıda yaptır. Bebişini güzel güzel giydir.
Salına salına gez havalı ol.Ama tek bir şeye elini sürme, dokunma bırak ne halleri varsa görsünler gözlerinin içine baka baka otur keyif çat utanma onlar utanıyorlar mı?...

bence de git sonra basini agritirlar
vay efendim gelmedin diye
git ama misafirden farkin olmasin hicbir ise elini surme
benim cocugum var de otur bir koseye
yinede siz bilirsiniz

vereliniortakalkisalkisalkisalkisalkisalkis

akidem çok güzel anlatmış bencede gidin

pardon kızlar bi de bi şeyi unuttum söylemeyi;eşimin ailesi bebek doğduğu günden beri hiç kapımızı çalmadılar yani hayırlı olsun falan gelmediler.Arayıp hayırlı olsun zahmetinde bile bulunmadılar.Sadece burdaki abisi geldi.Bu yüzden gitmek hiç içimden gelmiyor.Ama dediğim gibi sonrasında eşimle aramızdaki durum ne olur onu düşünüyorum,çünkü onun gözüne gelmez ailesinin bebek için gelip gelmemesi o sadece benim kardeşinin düğününe gitmediğim üzerinde durur gibime geliyor.

arkadaşa katılıyorum aynen canım süslen püslen
görümcenin yaptığı gibi elini bişeye sürmeden evine gel :lepi:
başkaları için eşinle aranı bozma unutma moral, bozulan gene sen olursun :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…