• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Grmcemin dnne gitmelimiyim?

ben ne kadar kirgin olunursa olunsun dugun ve cenazelere gidilmesi taraftariyim...
hak etmeselerde git bulun dugunde...

Aksine gülsün eğlensin neden eğlenmesin ki orada sadece onlar olmayacak diğer insanlarla gül şakalaş muhabbet et Dünyada sadece onlar yok kimse merkez sanmasın kendini.Benim görüşüm yardım etmesin yan gelip yatsın..Onlarda çatlasın..:jeyyar:

bilmiyorum bu bakış açısı tabi ama

hiçte gülüp eğlenip bişey olmamış gibi davranmazdım
yani tepkimi koyardım

sadece üzerimi düşen görevi yapmak adına orda olduğumun,gitmek için gittiğimin sinyallerini verirdim

hiçte onlardan biriyle muhattap olmaz çocuğumla vaktimi doldururdum

eşimin memleketi doğuda yani 12-13 saat yol git kal gel falan bir haftayı bulur kesin,aaaay düşünmesi bile ne kadar zor.Tanrım bana yardım et!

Canım valla ben dertlendim senin bu mevzuna düşün mutfakta dolma yapıyorum acaba ne yapsak die düşünüyorum anla yani....laelaelaelaelae

ya nedne onların yanında eziliyorsun arkadasım değiştir kendini bence lafı söyle laf duyarsan olsun bitsin..

gitmelisin ,eşinin yanında olmalısın..
sen git büyüklük sende kalsın...
seni ezmelerinede izin verme...

canm benim ...çok zor bi durumla karşıkarşıyasın git diyen arkadaşlar çoğunlukta ve bende onlardan yanayım canm sen gitde sonra gelmedi vs vs demesinler en azından gittim dersin....sen ve annen o kadar asil insanlarsınızki bu iğrenç kelimelrer cevap vermemişsiniz kaale alıpta ama başkası olsa yırtar dağları enginlere sığmaz taşar:)) ama sizede yakışan bu ..eşine gelince dengesiz diyorum tek kelimeyle bu artistlik tavırlar çoğu erkekete var canm benm eşimdede olmak üzre anlam veremiyorum.........rabbm yardımcın olsun canm bence sen şimdiden kıyafetlerinide hazırla eşinle aranı bozma onlar yzünden bozulmasın aran ....

bence gitmelisin. gitmezsen ona, onun gibi cevap vermiş olursun. git ki o da senin farkın olsun.kaydirigubbakcemile5

Görümcenin isteksiz tavrina fazla takilmadim ama son cümlelerine üzüldüm acikcasi
asil esinin tutumu önemliydi... neden sana sahip cikmiyor, neden kollamiyor ?
o bu sekil davrandigi icin digerleri rahatca seni istemedigini gösteriyor ..
bence inadina güclü durmalisin inadina o ortamda olmalisin.. sen o adama ve aileye evlat vermissin
yüz vermek zorunda degilsin kimseye,gitmemekle onlarin ekmegine yag sürersin canim..

Görümcenin düğününe gitmemek için çok geçerli bir sebep göremedim ben canımkusurabakma..Bu benim fikrim tabii...ıçinde olan sensin uzaktan böyle görünüyor...)

Görümcenin tavrına gelince:olabilir bir takım planları vardır, akşama kadar lohusa kadını ve bebeği beklemek genç bir kıza zor gelmiş olabilir ..Yani onu suçlamanız yersiz..Sizin de işler kötü gitmiş başınız sağolsun anlıyorum bir başınıza kalmışsınız ama yine de gelmiş görümceniz ama..

Hiç gelmeyip telefon açıp'' gelemem işlerim var'' deseydi, belki hak verirdim size ama kısıtlı zamanda da olsa gelmiş bence hatırınız kalmasın diye.

Düğüne mutlaka git derim.
Eşiniz zaten kapris yapmaya meyilli, düğüne gitmezsen eşine ve ailesine koz vermiş olursun, işler daha da karışır..

bende gitmen gerekir diyenlerdenim.bi arkadaşımın dediği gibi eşin hangi konuda senin yanında olmuyor onu anlayamadım doğrusu.savunmayı hep eşlerden neden bekliyoruz ki konuşmamız gerekiyorsa kendimiz konuşmalıyız ben hiçbir zaman eşimden beklemedim beni savunmasını onlar konuşur bende konuşurum eşim arabulucu olur genellikle en iyiside bu herhalde.
bu arada görümcende senin yanında kalmak zorunda değil canım bunu bu kadar büyütmemelisin bence.bekar kız sonuçta sıkılabilir insanın kendi kardeşi bile yeri geliyo sıkılıyor.
senin en büyük hatan maddi yönden destek olman.bu yüzden insanlar sana ancak çıkarları olduğu zaman gelirler herkes böyle olmaz tabii ki ama sizinkilerde böyle sanırım.sende biraz farketmeden hareketlerinde değişiklik olduysa bu tavırların tüm nedeni ondandır.şahsen bende istemezdim erkek kardeşimin okul masraflarını eşi yada nişanlısı karşılasın.
10 senelik evliyim bende nişandan ayrıldım aileler yüzünden ne onun ne benim ailem istemediler evlenmemizi.eşim abisinin oğlunun düğününe gitmek istemedi onlar gelmedi bizim düğünümüze diye ama ben ne yapıp edip götürdüm onu düğüne istenmeyen gelin olarak bende orada bulundum şimdi onlar pişman zamanında bu evliliğe karşı çıktıkları için ve her daim birararaya geliyoruz gitmemiş olsaydık bende pişman olurdum şimdi.zamanla herşey düzelir ve sende pişman olursun gir eşinin koluna al bebeğini ve git düğüne.

iyide bu eşinize yapmanız gereken bir tavır görümcenize değilki..+ görümceniz kalmak zorunda değil...siz kendinizi koyun onun yerine görümcenizin bebeği olduğunda siz gidip 40 gün kalabilirmiydiniz... burda hiç görümcenizi karıştırmadan eşinize neden o şekilde davrandığının hesabını sormalıydınız eşinizden kızdardeşinin düğünü ile intikam almaya kalkarsanız bu karşılıklı restleşmelere kadar gider şimdi eğer eşiniz "gelmezsen gelme" şeklinde bir tavır takınırsa bu daha çok gücünüze gitmeyekmi
bence bi yolunu bulup aranızdaki kırgınlığa son verin ondan istediğinizin sadece sizi sahiplenmesi olduğunu dile getirin.. düğünede mutlaka gidin yoksa zaten ailesi sizi istemiyormuş eşini iyice doldurup eve öyle yollarlar

eşinizde çok hatalı yeni doğum yapmış bir kadına destek olunması gerektiğini..lohusalık döneminde bi kadının herzamankinden daha çok ilgiye ve sevgiye ihtiyacı olduğunu düşünmeliydi

kızlar bu sabahki tartışmadan sonra gitmemeye karar verdim.Beni yine dövmekle tehdit etti,ağzını burnunu kırarım falan.Sizlerin fikirleriyle biraz olsun gitmeye karar vermiştim ve anneme bile söylemiştim gideceğimi.Ama bu sabah.Hiç bir şeyin düzeleceği yokki bizim evliliğimizde,sanki gitmesem ne olacak.Adam zaten bencil düğüne gitmem onun için ne ifade edecek belki bi kaç gün ailesinin yanında gururlanacak ama bi kaç gün sonra bu özveri onun umurunda bile olmayacak.Neden? Çünkü bencil istekleri ve beklentileri bitmeyecek ben verdiğim sürece.Annem araya girmeseydi belki de şu anda ağzım burnum kırılmış olacaktı.Bu adam için bir adım dahi atmanın hiç te iyi sonuçlar getireceğini düşünmüyorum.Buna değecek bir insan değil.Bana abisinin evliliğini örnek gösteriyordu, dedim ki abinin karısına verdiği önem ve değerin çeyreğini versen bana biz eminim daha farklı oluruz.Ayrıca dedimki bir kez daha beni dövmekle tehdit edersen veya döversen,herşeyin bir sonu olduğunu unutma biter.Tabi ben bunları söylerken şimdi kapatacağım senin ağzını bi daha konuşamayacaksın diye tehditleri sürüyordu.Daha önce beni dövdü iki kez.Hemde çocuğum kucağımdayken yere düşmüştüm.Boğazımı bile sıkmıştı sanki boğmak ister gibi.Son bir şans verdim ona eğer bir kez daha olursa.Şimdi ben bu adamla ailesinin yanına gideceğim ve onu gururlandıracakmıyım,hakediyormu sizce.Mükafatlandırayım mı yani onu.

canım son karar senin sen daha iyi tanıyosun eşini biz burda okuduklarımızla yorumda bulunuyoruz.ama dayak atması ve boğmak istemesi hiçte hoş değil sebep ne olursa olsun:teselli:

daha büyük stres yaşamayı göze alamıyorsanız gitmelisiniz.. çünkü belli ki ne yapmalıyım kaygısı bile sizi hayli germiş.. ama şu bir gerçek asla onlardan biri olunmuyor, hatta gittiğinize bin pişman bile olabilirsiniz..fakat karşı tarafın eline koz vermemekte en önemli olanı bu evlilik oyunununda .. bebeğinizle kendi havanızda gidip oturup geliceksiniz..

kendine güveniyorsan kendin için git eşin için değil.sen tehdit et kocanı kardeşinin düğününe gelcem kıyafet diktiriyorum de ,eğer orda bana bi ters hareket ima yap bu evlilik bitecek de rest çek .sen bağarırsan ben on katı sesimi yükselticem de korkut gözünü.bakalım ne dicek tak takıştır git onlar rahatsız olsun .gitmeyincede arkandan dedikodu yapcaklar .gitde çatladıklarında dedikodu yapsınlar

kendine güveniyorsan kendin için git eşin için değil.sen tehdit et kocanı kardeşinin düğününe gelcem kıyafet diktiriyorum de ,eğer orda bana bi ters hareket ima yap bu evlilik bitecek de rest çek .sen bağarırsan ben on katı sesimi yükselticem de korkut gözünü.bakalım ne dicek tak takıştır git onlar rahatsız olsun .gitmeyincede arkandan dedikodu yapcaklar .gitde çatladıklarında dedikodu yapsınlar

o şekilde tehdit etsem daha düğüne gitmeden hastaneye giderim sanırım,çünkü bu sabahki tavrını gördükten sonra en ufacık şeyde bile bu adam beni dövmeye yürür artık.Ne yapacağımı bilmiyorumki.Ben artık bu evliliği sorgulamaya başladım,tabi düğün paraziti var arada,bunu hiç gözardı edemiyorum,gitmezsem ne olur gidersem ne olur.Bugünkü davranış olmasaydı gitmeyi düşünüyordum.Şimdi eşim sanki bana yabancı oldu çünkü ben ona bir kez şans vermiştim beni en son dövdüğünde.İnsanlara akıl verirdim,dayakmı hemen bitirin diye,şimdi zamanla kendime kızar oldum bu kadar şeye rağmen neden bitiremiyorum ve hala kardeşinin düğünüyle ilgili çelişki yaşıyorum.

bencede gidin eşiniz için değil kendiniz için eşinize laf söylemeyecekler size söyleyecekelr ve daha kötü olacaksınız eşinizde o sinirle gelmedi getiremedim dediğini düşünün bırakın görümceniz eşiniz yapsın top onlarda kalsın size sadace yapılanları anlatmak kendinizi acıklama yapmak zorunda bırakmayın benin fikrim budur ama siz bilrisiniz yinede?

tabii senin eşine naının geçip geçmediğinede bağlı.şöyle yapsan sabahki olayı bahane edip surat yapın eşinize neyin var derse ağlamaya başlayın sabah beni dövcektin nerdeyse daha öncede beni dövdüğünde seni affettim senin yaptığına bak de ağla zırla at kendini yerden yere at böyle hayat istemiyom de biraz numara yapcan .o alttan almaya başlıycaktır korkup zaten .düğün mevzusunuda açarsın o arada .
yani daha önceki olayı unutamadığını sabahki tavrınında o yöne gittiğini falan söyle sesini yükseltirse daha önceki olayı hatırlat dövcekmisin beni de suçluluk duymasını sağla.
yinede sen bilirsin Allah kolaylık versin

Kızlar,dün eşimle konuştum.Dedimki ona seninle düğüne geleceğim.Ha bu onların davranışlarını haklı kılmak için değil,senin yanında olmak için ve orda bi eşine söz geçiremedinde getiremedin aşağılamalarına maruz kalmaman için geliyorum seni yalnız bırakmamak için dedim.Ama tabi sonuçta düğün bi abiye almam gerekiyor dedim,ne yapacaksın abiyeyi diyor,tişört kotlamı oturayım,otur ne varki dedi,bende tamam dedim.Ya napayım zoruma gitmiyor değil,herkes şıkır şıkır olmuşken ben tişört kotla oturacağım ama bi de bunun için tartışmak istemiyorum yaa çok yoruldum.Bi dahada söylemeyi düşünmüyorum,hani diğer insanların yanında sefil kalmayım bana abiye al falan diye.Sadece o tip insanların karşısında düşük durmak istemiyorum,anlatabildimmi kızlar yardım..

Back