Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Dürüst olmak gerekirse sizin anlattığınız küçük bir azınlık. Kimle konuşsam bir şekilde kurbanın ilk günü et yapılıyor. İlk gün yapmıyoruzu ilk defa bu konuda okudum. Aslında sağlıklı olan da o ama uygulama genel olarak böyle değil.

Kurban kesip kesmediklerini nasıl bilmiyorsunuz? Hiç mi konusu olmadı? Bu kadar iletişimsiz olmakta enteresan. Kurban kesildiyse o gün et pişer genelde. Evde bir et telaşı olur, pisenler, dağıtılacak vs.öyle bir durum yoksa kesilmemiş diye anlarım ben.
Kesildiyse ve özellikle pişmediyse o da normal gelmedi bana.

Bayram harici de bazı insanlar yemek konusunda böyledir. Size karşı bilinçli bır özensizlik olsa esinizde fark eder. Kendisi isi dolayısıyla tek de gidiyormuş. O zamanlarda faklı değildir muhtemelen. Tek başına sorun olmazdı bu benim için.

Son düzenleme:
Valla bu bana da garip geldi. Kurban kesip kesmediklerini nasıl bilmezsiniz yani, oğluyla yani eşinle de mi konuşmadın hiç konu sahibi? İlla ki lafı geçer; annemler de şöyle yapacakmış vs diye konuşulur, ne konuşuyorsunuz aranızda veya insanlarla bir aradayken?

Ete anlam yukleyen siz gibisiniz bence ama

Genel bir cevap vereyim, dün yoldan gelir gelmez akşam kurban kestiniz mi diye sormadım tabii ki. Geldik ve direk yemeğe oturduk. Kesmeyi Planlıyorlardı, ne yaptılar bilmiyordum. Yemeği yiyip kızımı uyutmaya geçmiştim. Bugün öğrendim, buzlukta henüz çok et var diye kesmemişler. Önce bayramda onları tüketeceklermiş.

Bugün evden çıkarken eşime gelirken markette indirim varmış gelirken Alışveriş yapın dedi. Dolapta salata yapacak malzeme, peynir vs yok, deterjanlar da indirimde dedi. Sanırım bizden beklentisi olduğu için özenmiyor. Bugün o karara vardım.

Siz onların evine giderken hiç alışveriş yapmıyor musunuz?

Yani cok garipsiniz. Geldik direkt yemege oturduk ne yahu? Iki cift laf eder insan. Yemek yerken de konusabilir. Kurban kestiniz mi sorusu kurban bayraminda sorulacak ilk soru gibi bir sey. Sanirim hep boyle prenses gibi gidip geliyorsunuz, yiyip iciyorsunuz ama eve hic katki yapmiyorsunuz. Kadin da ona tepkili bence. Insan anne evinde bile olsa alisveris yapar, her seyi beklemez. Prenses gibi gidip gelip onunuze ziyafet sofrasi kurulsun istiyorsunuz galiba.

İşte tam orada taşı gediğine koyarsın. Gülerek şöyle.
Baba annemin yemekler malum. Acıyı dolduruyor. Sulu fasulye, sulu patlican yiyoruz 3 gündür çocuk sevmiyor. Belki evde yoktur diye aldım dersin.

Bence gittiğin eve (anne ,kayınvalide ) alışveriş yapılmalı.Hele cocukluysan cocuklarin ne yiyorsa alıp pisirmelisin.Ama annen baban kayınvaliden geliyorsa onlara yaptirmamalisin ne iş ne yemek ne alışveriş.Genc olan bizleriz.
Benim bir akrabam gider 3 çocuğuyla 15 gün kalır.Bir çöp bı şey almaz alışveriş yapmaz.Dolabi boşaltır döner evine.Bu çok ayıp bence...

Aynenn bende ilk defa bu konuda gördüm ilk gün et yapmıyoruz diyen insanlari ama bencede bu azınlık yani geneli tam tersidir. Sağlıklı olup olmadığı evet bilemem ama bizim için o ilk gün yenendir yani.

Kurban Bayramı'nda et dolaba konmak için mi kesiliyormuş dolapları et dolu olduğuna göre zaten alabilen insanlar. Bayramın mantığı alamayana dağıtmaktır. Onlar da zaten bYramda da alamaz. Ay bizim dolabımız zaten et dolu bayramda kesmeyelim diyeni de ilk kez duydum

İşte tam orada taşı gediğine koyarsın. Gülerek şöyle.
Baba annemin yemekler malum. Acıyı dolduruyor. Sulu fasulye, sulu patlican yiyoruz 3 gündür çocuk sevmiyor. Belki evde yoktur diye aldım dersin.
Ben misafielikte ozensizlige gelemiyorum açıkçası. Mesela bir eltim var istediğin kadar git kal misafir menüsü hep bellidir. Özensiz bikac yemek. Ama sen evinden çık hemen yemek paylaşır özenli, uğraş verici şeyler yapar yer yani bilmediğinden değil. Asla gidip kalmaya bayilmiyorum ama bazen onların bizde veya bizim onlarda kalmamız gereken zorunluluklar oluyor. Artık 3. Gün sinirim bozuldu eşimle kaynım dışarı çıkacaktı ikisi yanyanayken dedim mesela eşime çocuklar kaç gündür protein namına bişey gormedi sen şunu şunu al gel diye. Eşim ücretini verdi aldı geldi yaptım herkes yedi. Eltimin utandigini düşünmüyorum ama kaynım gayet utandı yani yeterli benim için.

Normalde eve döneceğiniz günden bir gün önce gidecekmişsiniz gibi dile getirin. Bakalım yine etler ortaya çıkar mı?

Muhtemelen etini paylaşmak istemiyordur. Kurban kesmedilerse ve getirilen et varsa kendilerine saklamışlardır. Kesmişlerse de ilginçmiş. Kurban kesip de pişirmeyenine denk gelmedim.

Ayıpsa da ayıp, ben yapardım.

Yaptığı çok hoş değil ama ben olsam beklentiye girmem. Ya gitmezdim ya da dolaptan çıkarır kendim pişirirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…