Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Bence her yemekte et olmak zorunda değil ama dünden kalan yemekleri sürekli önüne koymak problem.
Konu sahibinin bu konuda ilk serzenişi değilmiş. Ona göre gidecekti ya da hiç gitmeyecekti. Açıkça konuşadabilir. Fakat kocasına şikayet etmeyi düşünüyor.

Konu sahibinin bu konuda ilk serzenişi değilmiş. Ona göre gidecekti ya da hiç gitmeyecekti. Açıkça konuşadabilir. Fakat kocasına şikayet etmeyi düşünüyor.
Ben öbür konusunu bilmiyorum bende aynı şeyleri yaşıyorum ama çok umursamam böyle şeyleri. Şikayet edilecek birşey değil kocasıda annesinin nasıl olduğunu biliyordur. Benim eşim biliyor annesinin nasıl olduğunu

Benim amcamın eşi de öyle gideriz günler öncesinden kalanları getirir. Bazı zamanlar özenir. Biz de ona göre gidiyoruz, çaya gidiyoruz mesela. Çok uzun boylu oturmayiz. En son kardeşimi askere gidecek diye çağırmıştı o zaman güzel yapmıştı Allah var.

Etınızı alın gıdın?
Et konu edılmesı sacma valla.

Benim kv yemeklere cok özenir ikramlar baklavalar börekler sofrayı donatır amma ve lakin konuşurken dinlemez keske sadece fasulye pisirseydi de azcık karsidakine de kulak verseydi... iyi bayramlar

Ben yatili yerlerde cocuklarimin yiyeceklerini evimden goturur orada hep ayri pisiririm donuk kofte vs sebzeleri meyvelerine kadar gotururum kek kirabiye pogaca hazirlar giderim hem herkes yer hem cocuklarim bu konuda bence boyle yapmalisiniz cocuk bu ufakken secici oluyorlar herseyi yemiyorlar vs et konusuna gelince fazla takilmissiniz gibime geldi kimi insan bilincli yapmiyor sofra kulturu yok okdar yapabiliyor bilincliyse de onemsemeyin bu durumu ne yapiyorsa onu yiyin. kurban gunu baktiniz et pismiyor ben olsam esime aldirirdm yapar herkese ikram ederdim kizimin gormesini istiyorsam eger. İsin özü kimseye birsey soylemeyin kanımca siz goturun giderken 1 2 kilo kiyma belki ozaman yapar

Uff benim babaannem de böyleydi. Hep dünden kalmış çorba falan çıkarırdı. Yani onun etine kalmadık da anneme dolapta bilmem ne var onu ısıtın getirin derdi. Yani beğenmiyorsanız kendiniz yapın denmiş ama buzluğu et dolu da olsa ev sahibi yapın demezse hiçbir şey yapılmaz.

Hadi bizden sakiniyor kendi oğlu da onun için gelmiş Yani nasıl içinden gelmiyor hiç anlamam. Cidden insanın zoruna gidiyor onu ziyarete gidiyorsun ama yiyecek sakiniyor hani başkaları torunlarına ikramda bulunmak ister bizimki.bizden sakınır

Canim benim yukardadayazdim yine yaziyorum.litrelik yag makarna kahve deterjan akline ne geliyorsa koyardim 3 gun kalacaksam.yol.2 saat.evden yemek yapar temcereyle tasirdim gunluk gidiyorsam yani bir iki aaa ne gerekdi vardi falandedi ama sonradan iyi geldi.sanada tavsiye ederim.kafam rahat etti.girdim pisirdim yedim yedirdim.sakinan bi kadin degil ama ne almasam kar kafasinda.anlatsam sasar kalirsin.o yuzdem artik kalmaya gitmem duzen yoksa bende yokum dedim kendimce esime de bisey demedim hic bizaman ama anladigi icin oda ses etmedi oturduk kalktik yatmaya ananeme gttik hep

Merhaba, yemek işi kültür işidir bana göre. Mesela bize göre eğer birini davet ettiysek mutlaka et pişer ben kendi ailemde böyle gördüm böyle devam ettiririm yanında başka şeylerde yaparım mutlaka. Annemde öyle ben kızıyım çocuğuyum ona gidecek olsam döktürür sanki misafir gelmiş gibi ya et ya balık yada tavuk mutlaka olur. Evlendim eş ailesinin yemek kültürüne misafir ağırlayışına çok şaşırdım mesela biz oraya gideriz hiç et görmedim desem yeri hadi onu da geçtim 5 6 gün önce yaptığı yemekleri çıkarır bunu normal karşılar ( bizde yemekler günlük pişer) işin özü yemek bir kültürdür ve gördüğüm kadarı ile çok çok farklılık gösteriyor

Ete anlam yukleyen siz gibisiniz bence ama

Etınızı alın gıdın?
Et konu edılmesı sacma valla.

Meselr bence et değil, mesele yılda bir kere gittiği kayınvalidesinin aslında misafitine değer vermediğine hissettirmesi, bunu da yemek yoluyla yapıyor, konu sahibesini sallamıyor yani. İnsan misafiri gelince en güzel yemekleri yapmak ister , ama kayınvalide ucuz yoldan misafirleri ağırlayıp postalama derdinde. Kurban bayramında (daha geçen kurbandan etler varmış) et pişirmek bir adet değil midir? Üstelik konu sahibesi kızının patlican yemediğini belirtmiş, insan ayda yılda bir gördüğü torununa sevdiği yemeği yapmak istemez mi? Ben 30 yaşındayım, anneannem ne sevdiğimi ne sevmediğimi bilir de ona göre bi şeyler hazırlar hala, demek ki konu sahibinin babannesinin içinden gelmiyor. Konu sahibinin serzenişi et değil aslında, KV’nin onlara değer vermemesi diye yorumladım.
Sabah anneme gittik kahvaltiya. Et met yoktu masada kasitli mi acaba

Bence sizin yapmanız gereken KV geldiğinde özenmemek, aynı menüyü hazırlamak. Taze fasulye, patlican vs yapın siz de donatmayın sofrayı

Eşinize söyleseniz, bence onun nasıl biri olduğuna bağlı.

Herkesin misafir ağırlama kültürü farklıdır ama. Siz de demek ki ete anlam yüklemişsiniz ki illa et pişsin istiyorsunuz,hiç böyle düşündünüz mü mesela?
Et önemliyse gelirken alın 3 kilo kuşbaşı,girin mutfağa koyun ateşe pişsin,herkes de yesin.
Benim annem de sizin gibidir,ille o sofrada et olmalı diye düşünür ama herkes öyle değil. Sofralarımızda kavurma mutlaka olur,yanına mutlaka tavuklu pilav yapılır. Çünkü et yemeyen tavuklu pilav yesin diye düşünülür. Et suyuna çorba olur,salata en az iki çeşit olur, zeytinyağlılar en az üç çeşit yapılır,birini yemeyen diğerini yesin diye. Ama çok fazla sofra gördüm eşimin ailesinde mesela davet yemeği kurufasulye pilav olan aile de var, salata çorba ve cacık ile ağırlayan da var. Bu yokluktan değil,kültürleri öyle diye. Hepsinden de Allah razı olsun der öyle kalkarım ,sonuçta kimse beni o sofraya kabul etmek zorunda değil,beni evine almak zorunda değil diye düşünüyorum. Sağolsunlar değer vermiş buyur etmişler,yediğimi yerim yemediğime teşekkür ederim. Ayrıca nereye gidersem gideyim her koşulda oğlum için bir çeşit hazır yemek götürürüm,ek gıdaya geçtiğinden beri 7 senedir yemek taşırım yanımda,ev sahibi alınmasın diye de oğlumun seçici olduğunu söylerim. Daha hiç bir sofrada aç kalmadı bu yüzden. Size de tavsiye ederim.

Benimki de böyle. Ve her seferinde aynı şekilde yapıyor. Biz anneme gittiğimiz zaman sofrada kuş sutu eksik, ama onda bu özeni göremiyorum. Bir gün kilometrelerce yol gitmiştik ziyâret için, evde yemek yoktu düşün. Cocuk var yanımızda yoldan gelmisiz, gideceğimiz 3 gün önceden belli, haberi var ama hicbir hazırlık yapmamış. Eve kuru ekmek bile almamışlar. 2 gün önceki çorbayı isitti koydu önümüze. Yemedim, çocuğa da yedirmedim. Arabanın bagajında bisküvi vardı onları yemiştik. Sonra da bavulları bırakıp yemek yemeye dışarı çıkmıştık. Bazıları abartı diyor ama var bu tiplerden malesef. Ben gecesine dayanamadım eşime söyledim. Ben kötü oldum tabiki. Kadın yalıymış yapamazmış. Sanki 80 yaşında. Çok sinir bozucu bir durum. Bence eşinle konuşma. Sen kötü olursun. Kabul etmiyorlar çünkü. Hazırlıklı ol görüşeceğim zaman ve mümkün mertebe mesafeli ol. En güzeli öyle. Ben de yılda 2-3 kez görüyorum ve çok huzurluyum.

O kadar benzer ki o kadar benzer ki… Geçen yaz geldiğimizde geleceğimiz günü saati bilmelerine rağmen o akşam mangala gitmişlerdi. Bir de tanımadığımız insanın evine e siz de gelin diyorlardı. Tabii ki gitmedik. Yine 7 saat yol gelmiştik, sonra biz de hemen bi restorana girip yemek yedik. Mahrumiyet bölgesinde değiliz, gerekirse her gün çıkar yerim ama insan bi Özen görmek istiyor dediğiniz gibi. Zaten çok mesafeliyim, pek uymaz kafamız. Bir de arkamdan konuştuğu şeyleri duyunca samimi olamıyorum, yapmacık olamıyorum. Ayrıca o sakınmasaydı ben de daha bonkör olurdum, saha muhabbetli olurdum ama bilerek bir şeyleri sakındığını görünce insan yakın da olamıyor.

Bence her yemekte et olmak zorunda değil ama dünden kalan yemekleri sürekli önüne koymak problem.
Evet, bence dünden kalan 1 tas çorbayı koyması ve onu üçe bölün yiyin demesi, dünden kalan bir tabak pilavı koyması problem ve bugün dolapta dünden kalan kavurmayı gördüm onu koymamış mesela. Ete anlam yükleyen sizsiniz diyenler için bu ek bilgiyi de buraya iliştireyim. Benimki anlam yüklemek değil, onun sakındığını farkettiğim için bu konuya giriyorum.

Ahahah bu benim halim resmen. Biz de 5 saat uzaklikta oturuyoruz. Senede 4-5 sefa gidiyoruz. 5 gunu gecmiyor genelde kaldığımız. Benim sorunum et pisirmemesi degil. Et de pisirse sorun. Sorun benle ilgili de degil. Genel olarak oyleler. Allah affetsin esimin butun sulalesi akrabalari herkes, ne yapsalar pişirseler yenir gibi degil. Mide bulandirici derecede kotu. Biz de ailecek yemege cok onem veririz deger veririz ozen gosteririz. Kv asiri ozensiz yemek yapar. Korkunctur pisirdigi her sey. Ben de cok sikayetleniyordum. Esim de ee gir sen yap diyordu. Ama ben mutfaga girince kv o kadar karisiyordu ki benim yaptığım yemek yine onunkine benziyordu, o yuzden bir de sinir krizi gecirmemek icin hic bulasmiyorum. Abur cubur alip odaya cantama arabaya koyuyorum. Bir kere es kaza ramazanda gittik. 3 gece çokoprensle sahur yaptim. Agladim ciddi ciddi oturup. Neyse ki artik sehir merkezine tasindilar. Cikip gidip disarda yemek yiyebiliyorum. Ama sadece benim icin degil, kendi yediklerine kendine canlarina da bu kadar ozensiz olmalari onlari gozumde degersizlestiriyor acikcasi. Hayatta hicbir seyden keyif almayi dusunmeyip, karnimiz doysun farketmez seklinde ot gibi yasiyor olmalari onlara karşı saygimi yitirmeme sebep olan seylerden biri. Kayin ailesini iyi insanlar olmalarina ragmen zerre sevemedim. Bir sebebi de bu, insana deger vermiyor oluşlari

Sizinki yine yeşil fasülye yapıyormuş, bizimki hiç yemek bile yapmaz, maksat benim ayağımı kesmek. Siz de ilgi görmediğiniz yere gitmeyin, ben olsam adımımı atmazdım.

Cok dusunursenız uzulursunuz.
10 yıllık evlı konusuyor
Patlıcan yemıyorsa cocuk(kı patlıcan yıyen cocuk mu var ama dusunemıyorlar ıste)annesı yemez onu dıyıp yapacak ,yapcak bısey yok.
Kendı anama gıttıgımde ,ögle yemegı yeme adetlerı yok
Eskıden ac donerdım.Artık aa benım cocugum acıktı dıyıp kendım yapıyorum

Tabi en doğrusu sizin dediğinizi yapmak zafen ben kendim de pek beklentiye girmem kimse hakkında, ama annemin zamanında babanneme sinir olduğunu hatırlarım konu sahibesi gibi benzer şeyler yaşardı Ben de derim hala öğrenmedin mi KV’nin huyunu sinir olma diye.

En mantıklıaı sizin dediğiniz ama bence de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…