Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

whispersOFhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2020
333
448
35
Biz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.

Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…

Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?

Şimdi burda eşinizin size vereceği tavır önemli kabul de edebilir bu durumu kabul etmeyebilirde benim eşim ya ne alakası var diyip ailesini tutan bir adam mesela ben buna göre konuşuyorum şaka ile söylüyorum herşeyi ve genlede eşime artık söylemiyorum direk muhatabım kimse onunla diyalog kuruyorum şaka yolu ile gülerek söyleyin gitsin biseyler yada hiç söylemeyin zaten sürekli gitmiyor mussunuz

Ben sizin diğer konunuzu da hatırlıyorum “kayınvalidem kızımın yiyeceği şeyleri yapmıyor” demiştiniz. Hatta herkes size kendiniz yapın çocuğunuzun yemeğini demişti. Bence siz bu olaya kafayı çok takmışsınız. Kasıtlımı bilmem ama ben bu kadar rahatsız olsam gitmem ama kimseden de bir beklentiye girmem.
Eşinizin nasıl tepki vereceğini de en iyi siz bilirsiniz.

Bir tane de böyle bizim var başımızda. Gelince dünyaları önüne serelim ister. Yahu sen de ev sahibi sayılırsın. Yaşlı kadıncağız kendince yapmış bir şeyler, beğenmiyorsan kalk pişir.

Evet patlıcan yemiyor dediğimiz halde iki gün patlıcan yapmıştı. Doğru hatırladınız. Gitmemezlik yapamam ama dediğiniz gibi artık beklentiye girmemek en iyisi sanırım.

İnsanları değiştiremezsiniz. Sürekli kayınvalidem şunu yapmıyor bunu yapmıyor diye dertleniyorsunuz. Yav kadın yapmıyor YAPMIYOR. Siz ağlasanız da yapmıyor sızlansanız da yapmıyor. Sizin yapabileceğiniz 3 şey var
1 kalkıp kendiniz yapacaksınız, istemiyorsunuz
2 verileni yiyeceksiniz, istemiyorsunuz
3 gitmeyeceksiniz, istemiyorsunuz

4. bi seçenek yok

Konu sahibi sizi tanımam etmem ama KB misafire uygun hareket etmiyorsunuz misafir umduğunu değil bulduğunu yer bu bir bir diğer ikincisi sizde madem bu tür şeyler çok kafaya takıyorsunuz giderken elinizde et götürün yemek pişirin hem kızınızda yemiş olur hemde sizde yemiş olursunuz böyle değeri yemeğe bağlamazsınız bence eşinizden söylemeyin ne de olsa ailesi bu gibi basit birşey de sizi tutmaz

Ay aynı şeyi yaşadım yemin ederim yalnızca menüde et vardı ama iki kişiye bir tabak ki çok severim evde de yapabilirdim ama bana illa bayramın ilk günü bizde yiyin dedi ki ete hasta olduğumu bilir devamlı söylüyorum bizim evde bayramda hep et yenir severiz yani. Boş verin ama gidin kendi evinizde yapın ben bıraktım

“Yaşlı kadın bu kadarını yapabiliyor” yaklaşımı bence yanlış çünkü biz yokken de yemek yapıyor sonuçta bu evde.
Pişiyor demek ki dünden kalan pilav,çorba vs varmış.
Kadın onları çöpe mi dökseydi.
Kendileri onları yiyip size ayrı mı yemek yapsaydı anlamadım yani.

Yine et umduğumu sanıp et saklaması çok rencide edici geliyor. Sanki muhtaçmışım gibi. Neden saklıyor yani bu kısım kırıcı değil mi sizce de ? Yani anlatamıyorum galiba ama misafir bulduğunu yer kısmında haklısınız.

Kurban Bayramı'nda ev halkından misafirden fakirden et esirgenmez.Bunlarin derdi et olmuş.

Bence sizin bakış açılarınız çok farklı. Siz bu davranışlara aşırı anlam yüklerken o hiç umursamıyor. Ben bunu bilerek yapacağına inanmak istemiyorum şahsen ha öyleyse de lafını etmeye değmez. Bana özen göstermeyen insana bende göstermem, kendimi de üzmem. Madem mutlu değilsiniz gitmeyin. Gidiyorsanız da bunları göze alarak gittiğini için lafını etmeyin.

Evet patlıcan yemiyor dediğimiz halde iki gün patlıcan yapmıştı. Doğru hatırladınız. Gitmemezlik yapamam ama dediğiniz gibi artık beklentiye girmemek en iyisi sanırım.
Herşeyi altını çizmek sizi yorar ama beklentiye girmezseniz sinir olacağınız birşey de olmaz böylece daha huzurlu zaman geçirebilirsiniz. Bazen altını çizmek yerine bu da böyle demek lazım kendi iyiliğimiz için bir de bence hayati bir konu değil.

Bunu yapsa dahi siz kendinizle götürün kendiniZ yapın muhtaç olduğunu düşünüyorsa sizin dediğiniz gibi muhtaç olmadığınız düşünün büyük bir ihtimalle siz galada oradasınız bence yarın gidin alın yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…