Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Hayır yapıyorsun madem neden acı yapıyorsun? Çocuk daha 3 yaşında. Kendisi acı seviyor diye her şeyi acı yapıyor zaten..
Siz neden oraya gidince yemek yapmıyorsunuz? Belki de kadın bu hallerinize tepki veriyor.

Kayınvalideyi eleştirdiğiniz kadar sizde pek normal değilsiniz.

Evet son söylediğinizdennde sizden beklediği anlaşılıyor.
Durumları nasıl? 3 maaş giriyor demussinuz, ev vb kira mi? Arabaları var mı? Peki sizin durum nasıl? Yani yiyecek vb alın demesi tamam da deterjan ne ya?

Aynısını yazacaktım, eve gelen misafire deterjan al ne demek yahuuu.. paraları var demiş konu sahibesi bence KV basbayağı pinti. Neyse hangi marka istedigini sorup alirdim herhalde.

Son düzenleme:
Ayyy bayılazzaamm

Konu sahibi yatılı misafir gidiyorsanız birkaç günden de fazla kalacaksanız asıl ayıp olan alışveriş yapmamak. Bence kendi aileniz, eşinizin ailesi, arkadaşınız, akrabanız vs farketmez yatılı gidiyorsanız alışverişinizi yapın öyle gidin.

Benim kayınvalidem pirinç pilavı pişirmez mesela, hem sağlık açısından hem de sevmediklerinden. Ben de bulgur pek sevmem. Kendi annem benim için hep ayrı pilav yapar ama o benim annem kayınvalidemden bunu neden bekleyeyim? Ben sevmediğim halde yapıyor diye dert edinirdiniz muhtemelen siz benim yerimde olsanız. Alışveriş yaparken mutlaka pirinç de alırım yaparım kendime pilavımı. Karşı taraftan beklemek yerine sizin çözüm üretmeniz lazım. Siz hatırlıyorum biz 3 öğün yiyoruz onlar 2 diye ona bile bozulmuştunuz. Gittiğiniz evin ya düzenine ayak uyduracaksınız ya kendiniz yapacaksınız. Düzenlerini size uydurmalarını beklemek doğru değil

Ben size hak verdim şahsen. Çünkü aynı şeyi ben yaşıyorum. Bayramdan bayrama yada arada gidiyoruz aramızda 300 km falan var. Ben herkese ayrı tabağa alışığım, yada sofraya gelen bişeyin tekrar tencereye konuşup ısıtılması falan bana saçma geliyor. Kaynanam bi tavuk yemeği yapar en az 2 güm ısıtır. Geçen bayram öyle yaptı görümcem geldi çöpe attı tavuğu. Bende özenilmesini beklerim. Bize geldiğinde patatesli köfte yapmıştım. Eşimde bir gün anne biz size et sote yaptık mı çok güzel oluyor dedi. Benim anneme yapmıştık. Oda hemen dedi ki bana yapmadınız ki. Hem kendide bekliyor bir şeyler hemde bize sürekli dünden kalan yemekleri yediriyor. Geldiğimizde sorar ne istersin diye ama ben öyşe şunu isterşm falan diyemem. İşkembe yemem eşim seviyor diye yapar. İlk gün aşırı kokmaz ama sonra ısıtınca leş gibi kokuyor masaya dahi oturumam. Bence düşünülmesi lazım

Ne alaka kurban etlik mi kesiliyor
Yardım ıcın kesılıyor
ZTen buzluga girmeyecekti fakire dagıtılacaktı...

Bir yaşıma daha girdim. Kurbana yüklenen anlam bu olamaz.

Benim de oğlum var ,ileride kv den et yemeği bekleniyor diye listeye ekledim Şaka bir yana bu anlattıklarınızin altında zorlayıcı sebepler olmasa bile ( kv nin yaşlı olup uğraşmak istememesi,bütçe vs ) kendisinin ikram tarzı bunlar olabilir ki hep öyle yaptığını zaten yazmışsınız.Ev sahibi o yani menüyü siz hazirlayamazsiniz ama eğer gerçekten çok rahatsız oluyorsanız gider bi koşu kiyma alır, ay acaba köfte de mi yogursak vs kızım arar ,sever deyip siz ekleyebilirsiniz bunu menüye.Bunu eşinize söyleseniz adamcağız ne yapsın ki? Anne bize et pişir diye telefon mu etsin önceden ? Yani bilemedim, çok gereksiz bi şeyi kafanıza takmışsıniz. Ha davet yemeklerinde ana yemekte mutlaka etli, ya da tavuklu bi şey olur tabii normalde ama siz 1 hafta mı kalıyorsunuz gittiginizde bilmiyorum ama her geceye bunları hazırlamak hem bütçe hem fiziksel güç gerektirir yani.

Evet senede bir gelen torunuma cocuguna gelinine ozensiz yemek yapmasi bir bakima kirici ama sadece senede bir gorusuyorsaniz onlar size zirt pirt gelmiyorsa bir hafta yemeginizi yaninizda goturun bu konu icin tadinizi kacirmayin. Sizin ve kizinizin degerini kaynananin yaptigi veya yapmadigi yemek belirlemiyor. O da onun eger ayibiysa ayibi olsun ama bence burda sorun et olmamasi degil de cocuk varken cok aci yemek yapmasi. Yoksa yapiyor dediginiz yemekler cok sukurluk yemekler illa et olmak zorunda degil. Tabi senede bir ziyaret icin daha iyisi olabilir. Acaba sizin mutfaga girip yapmanizi mi istiyor da onu acikca diyemeyip pasif agresif takiliyor? Yapmak zorunda degilsiniz bu ayri konu. Bence hic esinize bunun muhabbetini yapmayin eger senede bir hafta ise. Yaniniza koyun her seyinizi nasilsa basiniza ne gelecegini biliyorsunuz. Hic ucuncu kisiler icin esle bozusmaya gerek yok. Gorusme sikligi artarsa o zaman durumu aciklarsiniz.

Gelir arttikca giderlerde artar. 3 maas giriyor demissiniz muhtemelen bi kismi emekli maasidir. Hayat pahaliligina bakacak olursak cok buyuk meblaglar degil. Kalabalık haneyi doyurmak icin tencere yemegi yapmayi tercih ediyor olabilir. Siz zaten kv konusunda memnuniyetsizsiniz. Cocugun yemegi 10dk gec kaldi diye konu acmistiniz. Agziyla kuş tutsa yaranamaz size.

Önceki konunuzda da size hak verememiştim, şimdi de veremedim.

Çok beklenti içerisindesiniz. Altı üstü yemek. Bir hafta onu yeseniz ne, bunu yeseniz ne. Mesele çocuğunuz ise alın dilediğinizi pişirin. Çocuğunuzun sorumluluğu sizde neticede.

Ayrıca eşinize ne diyeceksiniz, niye anlatacaksınız anlamadım.

Yemek konularını böyle mesele etmek bana çok ayıp geliyor.

Sayfalar boyu polemiğe girilmiş (Hızır idi Yunus idi ) ama hayret ki hayret dini yorumlar yapılıp bi canlıyı yemekle alakalı kavga dövüş çıkarılmamış. Şükretmekle birlikte şoktayım da
Ben de şu şekilde bekledim ama kaos olmadı. Hayrett

Bir tane de böyle bizim var başımızda. Gelince dünyaları önüne serelim ister. Yahu sen de ev sahibi sayılırsın. Yaşlı kadıncağız kendince yapmış bir şeyler, beğenmiyorsan kalk pişir.
Etli kuru fasulye gözünüzde dünyaysa vay misafirlerinizin haline! Zaten yapılan yemeğe et eklemek çok zor değil herkesten önce torunu ve oğlu da yiyecek o yemeği senede 1 hafta kv özen gösterse ölmez.

Etli kuru fasulye gözünüzde dünyaysa vay misafirlerinizin haline! Zaten yapılan yemeğe et eklemek çok zor değil herkesten önce torunu ve oğlu da yiyecek o yemeği senede 1 hafta kv özen gösterse ölmez.
İster etli yaparım ister etsiz. Evime gelen misafirin bana şunu yap bunu yap deme hakkı yok. Beğenmediyse ve canı istiyorsa pişirsin yesin. Benim bahsettiğim kişi de gelinimiz değil halalarım genellikle öyle. Etli yemek yapsak başka bir şeyi didiklerler. Aşırı sinir bozucu. Kimse kimseyi memnun etmek zorunda değil.

Bence her yemekte et olmak zorunda değil ama dünden kalan yemekleri sürekli önüne koymak problem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…