Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Arkadaşlar hep beklentiye girme demiş ama bence bu konuda çok haklısınız, kurban bayramında kurban kesip de ilk gün kavurma yapmayan bi ev hiç çevremde görmedim, hatta kimin evine gitsek kavurması vardır yani misafire de ikram ederler. Sizin kv etleri poşetleyip hep buzluğa mı kaldırdı? Etler hazırlanırken neden demediniz ‘anne hemen bi kavurma yapalım kurban bayramı kavurmasız olmaz’ diye.. sizin hatanız bence konuşmamanız yani ‘ne zmn kavurma yapıyoruz anne?’ ‘Biz kavurmayı şöyle yaparız sen nasıl yaparsın?’ Vs hiç mi konuşmuyorsunuz yani etler hazırlanırken..
Siz sanırım mutfağa hiç girmiyorsunuz hiç bir şeye karışmıyorsunuz o zaman kv ne yemeği yaparsa sadece masada mı görüyorsunuz? Ben açıkcası mutfağa girerim bgn ne yemek yapacaksın anne derim beraber ortaklaşa yaprız yemeği, çocukların yemediği bişey olursa menüyü değiştiririm falan sizde bence kv evinde biraz daha aktif olun kadının her şeyi sizin önünüze getirmesini beklemeyin. yemek yapmasanız bile mutfağa girin o yemek yaparken hiç bişey yapmasanız bile yanında durun sohbet edin mutfağa dahil olun.

Ya çok afedersiniz ama kurban kesip kesmediklerini dahi bilmiyor musunuz? Çok merak ettim akşama kadar onlarla ne konuşuyorsunuz? Sanki hiç sohbet etmiyorsunuz hiç bişey konuşmuyorsunuz, evdeki yemekten haberiniz yok masada görüyorsunuz falan. Kv pek normal değil ama sizde değilsiniz akşama kadar bi odada çocukla oturup insanlarla hiç bişeyler konuşmadan günü bitiriyor musunuz?

Madem sizin sevmediğiniz yemekler yapılıyor.yemeği siz yapın o zaman.abimler babamları ziyarete geldiğinde biz de orda oluruz hep.onlar gelene kadar yemekleri falan ben yaparım.ama yeğenim yemek seçer her şey yemez.bu yüzden sonraki günler yemeği yengem yapar.ben de bulaşıkları falan hall ederim.ya da ben yapacaksam sorarım nasıl yapayım diye.siz de kızınız için kendiniz yapın.misafir gibi durmayın.

Kayinvalide sarma yapmis bence kendince ozenmis. Belki de sofra hazirlama kulturu o kadardir, herkesi kendimiz gibi beklersek sadece hayalkirikligina ugrariz. Bence esinizle konusmaniz gereksiz, neden direkt kayinvalidenizle iletisim kurmuyorsunuz ki? 'Babaannesi torununun su yemegi seviyor, bugun onu yapalim mi?' diyebilecek durumda oldugunuzu dusunuyorum uzun zamandir aile oldugunuz insana.

Ete anlam yükleyen sensin. İnsanlar size sarma dolma yapıyormuş.

Evine aldığımız misafire özenip mükellef sofra kurup sonra karşılığında kuru bir ikram görseniz sizler de bozulursunuz hanımlar kadını boşa linçlemişsiniz. Ama bazı insanlar düşünemiyor, sofra adabı o kadar oluyor akıl edemiyor vs. Yani kayınvalide de düşünmeyen biri belli bunu dert etmeyin siz de özenmeyin ama onlar gelince. Ben çözümü öyle buldum.

Biz de kurban kesmemize rağmen ilk gün et yemiyoruz. Kurban geliyor dağıtılacak olanları ayarlıyoruz bize kalan kıymalık olanları hallediyoduz sonraki gün içinse az biraz pirzolalık yapıp dolaba koyuyoruz sadece bunu yiyoruz kurban kesildikten sonraki gün bunu da her kurban yapmıyoruz bu arada. Herkes illa kavurma yapalım bayram boyunca et ziyafeti çekelim şeklinde yaşamıyor…

E hani konu et değildi. İçinde et geçmeyen kaç cümle yazdınız? Basbayağı et işte. Ben ne yazmışım sizin cevabınız hala et önemli, et yapılmamış, et et et... Sizin kültürünüz nedir ayrıca? Türkiye sadece sizden, ailenizden, çevrenizden ibaret değil. Etin hiç hakim olmadığı mutfaklar da var. Onların tümü özensiz mi? Size zor değildir ama konu sahibinin kayınvalidesine zor geliyor belki bilemezsiniz. Annenizin eline sağlık ama anneniz başka konu sahibinin kayınvalidesi başka bir insan. Kıyaslamayı anlamsız buluyorum o yüzden.

Karadenizli ya da akdenizli olabilir kayınvaledileri. Biz karadenizliyiz adam akıllı et yemiyoruz kültürel olarak gerçekten ama ona rağmen amcamın eşi hataylı ve bizim yaptığımız karalahana dolmasını görünce “siz karadenizliler ne kadar et yiyorsunuz” demişti. Biz de tam tersi hataylıları etobur sanıyorduk her kültür ve bölge o kadar farklı ki gerçekten…

Ailemizin yanına yılda bir kez gideriz. Annem ilk geldiğimiz gün çorba, sarma, köfte patates yapar genelde. Kayınvalidem ise genelde evde yemek yapmaz dışarıda yemeğe çıkartmayı tercih eder:) bana göre evde yemek yapılması daha özel ama kayınvalideme göre ise dışardan yedirmek (kendi öder) daha özel. İlk zamanlar ben de yadırgamıştım kayınvalidemi. Ama o öyle olduğuna inanıyor. sabah kahvaltıyı geç yapıyorlar Öğle yA da ikindi saatlerinde yemek yemiyorlar. Akşam yemeği de çok geç oluyor. Önceleri anlamamıştım düzenleri bu. Ben de öğle saatlerinde dışarıya çıkıp gezme bahanesiyle atıştırmalık yerdim. Ya da annemde kek kurabiye sarma vs yapar getirirdim.

Annem evde yemek yaptığından muhakkak, birkaç gün önceden m.gros tan Online alışveriş yapar deterjanından etine yoğurduna alırım. Ek olarak ailemin bilmediği kullanmadığı ama bizim sevdiğimiz ne varsa da eklerim. Annemin yapmadığı kendi ailemin sevdiği şeyleri ben yaparım.

Kendi düzenizi kimseyi kırıp dökmeden oluşturmaya çalışın. Evde kurban kesildiyse gidin kurbana yardım edin. Kurban dinlendiriliyorsa bir parça et getirmesini söyleyin eşinize oturun siz yapın. Kendi kültürünüzü geliştirin yani. Kurban kesilmiyorsa da zaten et alıp hazırlamasını beklemeniz saçma olur.

Her ailenin yemek kültürü farklıdır . Eşinizle konuşmak saçma olur bence . Ben sizin yerinizde olsam alışverişimi yapar giderim . Ertesi gün de yemekleri ben yaparım . Keza benim kayınvalidem yemekleri eşimle bana yaptırır ilk gün dışında :) Annemde de biz yapmaya çalışırız . Eğer o gün tüm gün dışarda olucaksak da yemeği yapamayacağız diye haber ederiz . Onlar yapar . Sizin çocuğunuz da varmış siz yaparsanız istediğiniz gbi yer ,içersiniz .

Öbür konunuzda da haksizdiniz bunda da
madem istiyorsunuz anne bugün yemekler benden çık sen mutfaktan diyin alın bir kilo etinizi pişirin yiyin bu kadar basit.

Walla çok değişsiniz kusura bakmayın ama bnde dun kayinvalidemdeydim öğlen yedik yemeği hep beraber hava güzeldi ortam güzeldi geç saate kadar eşimle kalmaya karar verdik ben biliyorum onlar akşam yemek yemez sormadan girdim mutfağa bir çorba bir makarna yaptım hemen oturttum çocuklarımı yedirdim kimseden beklentiye girmeden sonucta o insanda babannesi belki torununu sevecek bütün gün mutfakta bize mı hizmet etsin verin çocukla ilgilensin sizde mutfakta istediğiniz yemeği yapın hem düşünmeye fırsatınız olur biraz belki ne kadar sacmaladiginizi anlarsiniz

Konu sahibinin geçmiş konularını bilmiyorum, ben hak verdim kendisine, özensizlik mesele burada, rahatsız edici.
Arkadaşlara katılıyorum konu sahibi; kadının huyu bu demek, beklentiye girmeyeceksiniz, gerekirse kendiniz götürüp pişireceksiniz.

Reactions: hlz
Ayy tamam ya hiç kimseden beklentimiz olmasın da gerizekali değilse bir insan, yemeğe acı koyamamasi gerektiğini, çocuğun yemediğini de anlar. Bildiğin saygısızlık artık bu. Ben olsam derim ikidir diyoruz çocuk yemiyor neden koyuyorsun diye. Sanki zorla geliyoruz ya, davet ediyorlar gidiyorsunuz, 2 tane düzgün yemek çıkarmayacaksa çağırmasın yani bayilmiyorsunuzdur siz de gitmeye. Neden sormadınız acısız yemek var mı çocuk yemiyor diye?

Özensizlogi esiniz farketmiyor mu.

Beklentiyi düşürün yapacak bisey yok malesef.

Ben de bu sorunu yaşıyorum ama kendim gecip pisiriyorum kizıma. Bende de ilk evlilik yillarında kv ye geliyoruz evde kimse yok baska plan yapiyorlar ya da surekli tanimadığimiz didisinin dıdısını misafirliğe çağırıyorlardı. Geliyoruz yemek zaten yok. Gece kalacaktın neyse ben gitmek istiyorum dedim eşime ve gittik akşam. Sonra bir acıklama yapmadım problem yok dedim ama anladilar herhalde ondan beri duzgünler.

Yemek olayini da eşim demeye başladı onu da biraz toparladılar. Yemek bekleme degil bu yaa insan hazirlar yani. 9 saatlik yol geliyoruz bi sofra kuran yok çıkip dısarda yiyoruz bir de kv de de bizimle geliyor. Insan bir yemek hazirlar yani. Ayıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…