Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Taşımadığımı nereden çıkardınız ? Acı çorbayı yiyemeyince getirdiğimi yediğini yazdım ara mesajlarımda. Özensiz anne diyeceğiniz son kişiyim emin olun.

SAdece çorba getirdiğini yazmışsın. Daha önce de bu misafir ağırlamalardan rahatsız olmuşsun bunu bilerek hazırlıklı gitmemişsin.

Öyle bir şey olabilir mi? Gerçekten sofralar kurmakla değer vermek ne alaka? Değer vermek saygıyla gösterilir. Ne sofralar kuruluyor krallara sultalara göre ama masada saygısızlıklar, miras kavgaları gırla.

Hic alisveris yapmiyor musunuz gittiginizde? Bu da bana garip geldi. Anne evim bile olsa beraber yiyip iceceksek mutlaka alisveris yaparim. Siz oylece gidip yemek bekliyorsunuz, cok garip. Kv de evet biraz ozenebilir ama ozenmekten anladigi budur belki.

Ay bu konuyu hatirliyorum. Kizim ac kaldi vs. yazmıştı. Konu sahibinin yemekle ilgili bir problemi var :/ takilmis kalmis yemege

Sadece geçen sene yaptım. Onun dışında her geldiğimizde bir iki kere yemeğe çıkarıyoruz. Böyle adet gibi bir şey oldu. Zaten bu şehirde arkadaşlarımız, aktivitelerimiz, vs derken bir kaç akşam da dışarda yiyoruz. Yani evde yediğimiz gün sayısı da az.

7 saatlik yolda yanımda getirebileceğim en mümkün şeyi getirdim. Ayrıca yolda arayıp yemek yemeden gelin, bekliyoruz deyince başka ne yapabilirdim ki?

Her şey yapılıyor konu sahibi. Yolluk denilen zaten yolda yenilen yemekler var.

Kek, börek, köfte, poğaça daha bir sürü şeyi hazırlarsın önceden orada yersin. Bu kadar basit. Çorbayı taşımaktan bunları taşımak paketlemek daha kolay. Zaten meyvesini sebzesinş vs taşımıyor musun yanında yol boyu, daha fazlasını yanına alırsın bu kadar basit.

Benim yurt dışında yaşayan bir arkadaşım var, eşinin amcası yaşadıkları ülkeye gelmiş. Bu amca da öğretim görevlisi bu arada. Almışlar amcayı ülkelerindeki ünlü bir İtalyan restoranına götürmüşler. Epey de masraf etmişler. Amca döndüğünde memlekette herkese demiş ki yazıklar olsun bana et bile yedirmediler makarna yemeye götürdüler

Kek börek zaten araçta öğlen tüketip bitirdiğimiz şeyler. Ben akşam yemeği için konuşuyorum. Akşam için çocuğa uygun bir yemek olabilir diye düşünmemi neden garipsiyorsun anlamadım?

Nasıl ya?! Sen onların biricik kızlarısın, saatlerce yoldan evlerine gidiyorsun, yaşını başını almış, yıllarını mutfakta geçiren annen sadece günlük öylesine basit bir domates çorbası mı yapıyor? Canım sen bence annenle ilişkisini gözden geçir ya. Sevmiyorlar mı seni acaba böyle sadece basit bir domates çorbası yapıyorlar. Canım ya üzüldüm. Onlar sana gelince et suyundan yuvalama çorbası yap, köfteleri bol bol koy ve onları sevginle boğ.

bari pizza yedirselermiş sosisten sucuktan dolayı yırtarlarmış belki etin de bir değer verme kriteri olduğunu bu forumda öğrendim. Benim eş de etsiz sofraya oturmaz o yüzden et kelimesinden bile nefret ediyorum artık

Bence onemli olan ne pisirildigi degil ister et olsun ister bir kase corba olsun ama onemli olan size verilen onem.
Ben de misafir geldiginde normal ogunlerin disinda ozenerek hazirliyorum gittigim yerlerde de ozen beklerim.
Eger ozenilmemis onemsenmemis hissediyorsaniz ben olsam esimle paylasirdim.
Konu et ya da bir parca ekmek degil bence bunun nasil sunuldugu size ozel hissettirmesi bence.

Kek börek zaten araçta öğlen tüketip bitirdiğimiz şeyler. Ben akşam yemeği için konuşuyorum. Akşam için çocuğa uygun bir yemek olabilir diye düşünmemi neden garipsiyorsun anlamadım?

Çünkü çocuğun küçük 3 yaşında bu bir.
Daha önce aynı evde yemek sorunu yaşamışsın bu iki.

İşte bak diyorumki fazladan yapıp çocuğun için yanına alırsın. Otele de gitsin başka misafirliğe de gitmiş olsan bunu çocuk için yapman gerekir. Çünkü o çocuk. Sulu köftesini yap koy termosa, orada ısıt. Bu kadar basit.

Bu forum sayesinde ailemin gözünde değerim olmadığını anladım

Herkesin misafiri ağırlama şekli, görgüsü farklı.
Kayınvalidem yemekleri birbirine katar, çeşit çeşit pişirir, sofrayı donatır, yerken de diliyle ağırlar, ısrar eder, ‘sizin için pişirdim, hadi buyurun kuzum, iyi ki geldiniz yavrum, yiyin bal olsun’ vb gırla gider.
Et, köfte varsa kendi tabağındakini eşimin ya da kaynımın tabağına aktarır.
Eli hamarat, gönlü bonkör, dili tatlıdır.

Anam da ağırlar sağolsun ama daha minimal ölçüde…
Babacığım ‘hanım dolapta şu da vardı niye koymadın sofraya?’ diye sorar.
Cevap: Günler torbaya girmedi ya onu da yarın yerler
Babam ısrar eder, biraz daha alın, yiyin diye.
Annem: Hepsi önlerinde, yesinler diye yapıldı, ısrar edip durma diye ona da engel olur.
Annemi de böyle kabul ettik, bizi sevdiğinden de eminiz kardeşimle.

Kısacası sevginin ölçütü kabul etmeyin bu durumu.

Ay aynısını dedim gerçekten pizza yedirseydiniz diye. Oturdum misafirliğe gittiğim herkesi sorguluyorum şu an kafamda kim et yapmadıysa bana değer vermiyormuş demek

Dayımlara giderdik hemen tavuk pilav salata ayran yapılırdı. Tavuk bazen mangalda bazen fırında bazen ocakta pişmiş.
Anneannem damadı gelince bahçesinden tavuk keser pişirirdi….
Kv ye bayram kahvaltısına gidince eti pilavı sarması hazır beklerdi sabahtan.
Konu sahibi çok haklısınız sizde onlara özenmeyin normal sıradan hazırlayın sofra derim ama alışkanlıklar var yapamazsınız. İnsan özenir be kardeşim.

Ay aynısını dedim gerçekten pizza yedirseydiniz diye. Oturdum misafirliğe gittiğim herkesi sorguluyorum şu an kafamda kim et yapmadıysa bana değer vermiyormuş demek
Konu burada et değil herkes ete takılmış. Daha özenli sofra olabilirdi. Senede bir geliyor gelinin torunun. Heyecan olur insanda sıradan bir sofra olmamalı.

Bu galiba biraz da ailede nasıl gördüysen konuya da öyle yaklaşmakla alakalı. Çok haklısınız.

Konu burada et değil herkes ete takılmış. Daha özenli sofra olabilirdi. Senede bir geliyor gelinin torunun. Heyecan olur insanda sıradan bir sofra olmamalı.

Konu et değil ama üç cümleden biri et. Eti hariç tutalım hadi nasıl özenli bir sofra olabilir? Sıradan olmaması için ne yapsın mesela ne yapılabilir? Onların da misafir ağırlama şekli bu demek ki. Bu saatten sonra bu insanlar değişecek mi? Değişmeyecek. Kolay sahibi ya beklentiyi bırakacak ya ne istiyorsa götürecek ya hiç gitmeyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…