- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.898
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
Taşımadığımı nereden çıkardınız ? Acı çorbayı yiyemeyince getirdiğimi yediğini yazdım ara mesajlarımda. Özensiz anne diyeceğiniz son kişiyim emin olun.
Şimdi hanımefendi ben de biliyorum sarmaya da emek verildiğine. Ben doğuluyum ama eşimin tarafı egeli. Baktıgımda iki tarafı da gözlemleme durumum oldu. Eğer ki yemeği yapan taraf normalde yemek yapmayı seviyorsa ve maddi durumu da varsa özel birileri gelince ki en sevdikleri en azından bi mangal ne biliyim balık ya da etli tavuklu bir şeyler yapar. Egeli olup buna dikkat eden de var. Mesela ben aşırı emek verilen yemekler de iyi değilsem bile sevdiğim biri gelirse giderim hemen hazır köfte alırım kasaptan ya da ciğer hızlıca pişiririm beni yormaz. Ha ben demiyorum ki yeşil fasülye kötü. Kadının bir şeyler hazırlaması bile çok güzel ama anlatan kişi ben onlar gelince özeniyorum, normalde onlar isteyince istediğini yapıyor, kızımla kalkmış gitmişim bekliyorum diyor. Ki bence bu normal. Ben eşimin tarafına da gidince uzun zamandan sonra kendi akrabalarıma da gidince mutlaka etli bir şeyler olur. Bu bir değer veriyoruz sana deme şeklidir. Siz bunu saçma bulabilirsiniz ama bunu ege ya da doğu diye ayırmayın. Çünkü özel günler de egede de çok yapıldığını gördüm.
7 saatlik yolda yanımda getirebileceğim en mümkün şeyi getirdim. Ayrıca yolda arayıp yemek yemeden gelin, bekliyoruz deyince başka ne yapabilirdim ki?SAdece çorba getirdiğini yazmışsın. Daha önce de bu misafir ağırlamalardan rahatsız olmuşsun bunu bilerek hazırlıklı gitmemişsin.
Hic alisveris yapmiyor musunuz gittiginizde? Bu da bana garip geldi. Anne evim bile olsa beraber yiyip iceceksek mutlaka alisveris yaparim. Siz oylece gidip yemek bekliyorsunuz, cok garip. Kv de evet biraz ozenebilir ama ozenmekten anladigi budur belki.Alışveriş yapma seçeneği açıkçası hiç aklıma gelmemişti. Onlar veya başka misafirim gelince her şeyi önceden alırım, yaparım. Ya da annemlere gittiğimde yine aynı şekilde her şeyi önceden planlar. Misafir ağırlamayı ben böyle gördüm ama bu seçeneği değerlendireceğim. Yarın biraz alışveriş yapacağım. Belki de bunu bekliyor, bilmiyorum ki. Zaten kızımın yiyeceği çoğu yiyeceği getirdim ama akşam yemeği için de et tavuk yoğurt gibi bazı gıdalar alacağım. Teşekkürler.
Ay bu konuyu hatirliyorum. Kizim ac kaldi vs. yazmıştı. Konu sahibinin yemekle ilgili bir problemi var :/ takilmis kalmis yemegeBen sizin diğer konunuzu da hatırlıyorum “kayınvalidem kızımın yiyeceği şeyleri yapmıyor” demiştiniz. Hatta herkes size kendiniz yapın çocuğunuzun yemeğini demişti. Bence siz bu olaya kafayı çok takmışsınız. Kasıtlımı bilmem ama ben bu kadar rahatsız olsam gitmem ama kimseden de bir beklentiye girmem.
Eşinizin nasıl tepki vereceğini de en iyi siz bilirsiniz.
Sadece geçen sene yaptım. Onun dışında her geldiğimizde bir iki kere yemeğe çıkarıyoruz. Böyle adet gibi bir şey oldu. Zaten bu şehirde arkadaşlarımız, aktivitelerimiz, vs derken bir kaç akşam da dışarda yiyoruz. Yani evde yediğimiz gün sayısı da az.Hic alisveris yapmiyor musunuz gittiginizde? Bu da bana garip geldi. Anne evim bile olsa beraber yiyip iceceksek mutlaka alisveris yaparim. Siz oylece gidip yemek bekliyorsunuz, cok garip. Kv de evet biraz ozenebilir ama ozenmekten anladigi budur belki.
7 saatlik yolda yanımda getirebileceğim en mümkün şeyi getirdim. Ayrıca yolda arayıp yemek yemeden gelin, bekliyoruz deyince başka ne yapabilirdim ki?
Bilmiyorum valla ben ete bu kadar anlam yükleyen başka bir millet daha görmedim et pişirerek "sana değer veriyorum" mesajı da iyiymişanemlere gittiğimde bana domates soslu kızartma yaparlar bayıla bayıla yerim ama altmetinde bana değer vermemeleri varmış demek
Kek börek zaten araçta öğlen tüketip bitirdiğimiz şeyler. Ben akşam yemeği için konuşuyorum. Akşam için çocuğa uygun bir yemek olabilir diye düşünmemi neden garipsiyorsun anlamadım?Her şey yapılıyor konu sahibi. Yolluk denilen zaten yolda yenilen yemekler var.
Kek, börek, köfte, poğaça daha bir sürü şeyi hazırlarsın önceden orada yersin. Bu kadar basit. Çorbayı taşımaktan bunları taşımak paketlemek daha kolay. Zaten meyvesini sebzesinş vs taşımıyor musun yanında yol boyu, daha fazlasını yanına alırsın bu kadar basit.
Bilmiyorum valla ben ete bu kadar anlam yükleyen başka bir millet daha görmedim et pişirerek "sana değer veriyorum" mesajı da iyiymişanemlere gittiğimde bana domates soslu kızartma yaparlar bayıla bayıla yerim ama altmetinde bana değer vermemeleri varmış demek
bari pizza yedirselermiş sosisten sucuktan dolayı yırtarlarmış belkiBenim yurt dışında yaşayan bir arkadaşım var, eşinin amcası yaşadıkları ülkeye gelmiş. Bu amca da öğretim görevlisi bu arada. Almışlar amcayı ülkelerindeki ünlü bir İtalyan restoranına götürmüşler. Epey de masraf etmişler. Amca döndüğünde memlekette herkese demiş ki yazıklar olsun bana et bile yedirmediler makarna yemeye götürdüler
Bence onemli olan ne pisirildigi degil ister et olsun ister bir kase corba olsun ama onemli olan size verilen onem.Biz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.
Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…
Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?
Kek börek zaten araçta öğlen tüketip bitirdiğimiz şeyler. Ben akşam yemeği için konuşuyorum. Akşam için çocuğa uygun bir yemek olabilir diye düşünmemi neden garipsiyorsun anlamadım?
Bu forum sayesinde ailemin gözünde değerim olmadığını anladımNasıl ya?! Sen onların biricik kızlarısın, saatlerce yoldan evlerine gidiyorsun, yaşını başını almış, yıllarını mutfakta geçiren annen sadece günlük öylesine basit bir domates çorbası mı yapıyor? Canım sen bence annenle ilişkisini gözden geçir ya. Sevmiyorlar mı seni acaba böyle sadece basit bir domates çorbası yapıyorlar. Canım ya üzüldüm. Onlar sana gelince et suyundan yuvalama çorbası yap, köfteleri bol bol koy ve onları sevginle boğ.
bari pizza yedirselermiş sosisten sucuktan dolayı yırtarlarmış belkietin de bir değer verme kriteri olduğunu bu forumda öğrendim. Benim eş de etsiz sofraya oturmaz o yüzden et kelimesinden bile nefret ediyorum artık
Konu burada et değil herkes ete takılmış. Daha özenli sofra olabilirdi. Senede bir geliyor gelinin torunun. Heyecan olur insanda sıradan bir sofra olmamalı.Ay aynısını dedim gerçekten pizza yedirseydiniz diye. Oturdum misafirliğe gittiğim herkesi sorguluyorum şu an kafamda kim et yapmadıysa bana değer vermiyormuş demek
Bu galiba biraz da ailede nasıl gördüysen konuya da öyle yaklaşmakla alakalı. Çok haklısınız.Dayımlara giderdik hemen tavuk pilav salata ayran yapılırdı. Tavuk bazen mangalda bazen fırında bazen ocakta pişmiş.
Anneannem damadı gelince bahçesinden tavuk keser pişirirdi….
Kv ye bayram kahvaltısına gidince eti pilavı sarması hazır beklerdi sabahtan.
Konu sahibi çok haklısınız sizde onlara özenmeyin normal sıradan hazırlayın sofra derim ama alışkanlıklar var yapamazsınız. İnsan özenir be kardeşim.
Konu burada et değil herkes ete takılmış. Daha özenli sofra olabilirdi. Senede bir geliyor gelinin torunun. Heyecan olur insanda sıradan bir sofra olmamalı.