- Konu Sahibi princessleia
şu muhabbetten sonra senin evlilik konusunda ciddi bi adım görmeden barışmaman gerekiyorduKasım ya da Aralık'a kadar evlilik konusunda adım attın ya da attın. Ben artık bitireceğim dedim. Sonra bana orada ağzına geleni saydı. İşte beyefendinin borçları varmış da (Bu arada bana borçları olduğunu ilk defa söylüyordu. Madem bu şekilde borçları vardı neden tanıştığımız ilk zamanlarda seneye bu zamanlar evleniriz diyordu) ben üstüne yükleniyormuşum da, ben paragözmüşüm de (aksine ailevi olarak benim maddi gücüm daha düşük) falan filan baya saydırdı. 3 gün engelledik birbirimizi konuşmadık, o zaman da özür diledi, işte her şeyin üst üste geldiğini söyledi barıştık.
hatayı bu sözümona resti çektikten sonra barışmakla yapmışsın
madem niyetin evlilik o zaman karşındaki adam senin karşına geldiğinde
kabul edebilmenin tek yolu evlilik konusunda somut adım görmek olmalıydı
bitiricem deyip bitirmemek, alınan kararın arkasında durmamak, geri adım atmak falan bizi karşı tarafın gözünde çok garanti gösteren hareketler
bu adamın o dönem özür dilemesi yetmemeliydi
bir yüzükle evlenme teklif etmesi gerekiyordu, ailesini de alıp seni istemeye gelmeliydi
söz nişan vs yapılmalıydı
sen sadece kuru bi özre okey olmuş adamla barışmışsın
sonra adam seni kendisi bırakmış
bir erkek bir kadınla gerçekten evlenmek istiyorsa
ve kız da bu konuda somut adım görmediği sürece geri adım atmıyorsa
o erkek sahiden evlenme yoluna giriyor arkadaşlar
ha sizin ilişkinizde ikiniz de toksiksiniz birbirinize iyi gelmiyorsunuz
ikiniz de farklı insanlarla yolunuza bakın bence
bu adam tekrar geri gelse bile bişeyler düzelmez ikinizden birinin değişmesi lazım
sen ille de bu adamı istiyorum diyorsan tamamen sessiz kal sakın yazma sakın ona bi adım atma
eğer olur da o sana dönmeye kalkarsa evlilik kararının arkasında dur
gelirse ona dersin ki, ben aile olmak istiyorum artık yuvamı kurmak istiyorum ama sende bununla alakalı bi potansiyel yok
bu saatten sonra hayatıma sadece eşim olacak adamı almaya karar verdim
bunca zaman senden somut hiçbir adım gelmedi (evlenme teklifi vs)
yaşadıklarımızı göz önünde bulundurduğumda bu ilişkide evliliğe dair bir umut yok
ikimiz de farklı insanlarla yolumuza bakalım şeklinde konuşman lazım
bu konuşmadan sonra zaten evlilik yolunda ciddi bi adım atarsa atar, atmazsa zaten niyeti o değildir
ha bu aşamada sana sözler verebilir, diyebilir yani tamam ben sana evlenme teklif edicem şöyle yapıcam böyle yapıcam
yüzüğünü alıp gelmediğin sürece seninle konuşacak bişeyim yok deyip uzaklaşman lazım