• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Bu Evlilik Bitmeli mi????

hiçte sineye çekilecek bir olay değil,bir babanın çocuğuna karşı dışardan bir kadını savunması kadar rezil bir durum olamaz.demekki bu baba sıfatlı insan zevklerini evladından daha önde tutan biri.yakınınızın ayrılma kararsızlığına gelince;insanlar bazı zamanlarda her ne kadar yanlış olsada kendi doğrularını yaşamak için direnirler.ben bu evlilikte bir gelecek göremiyorum.hala ayrılsam mı diye düşünülüyorsa da diyecek birşey yok ''kendi düşen ağlamaz'' :uhm:

Çok üzüldüm ya. Nasıl bir insanmış o... Hadi insanlığını geçtim, nasıl bir baba.. Ahlaksız herifin tekiymişYa arkadaşın kesinlikle arkasına bile bakmasın. Öyle adamdan hayır gelmez. Tamam evlendi yıllarını verdi, bir de gül gibi çocuk vermiş. Ama adamın umrunda mı. En çok takıldığım nokta da o yeni kaçırdığı kadının kendi öz kızını dövmesine ses çıkarmaması. Allahım esirgesin. Arkadaşın en başta çocuğu için yapsın. Ve hiç düşünmeden ipi koparsın. Hergün kahrolacağına bir gün kahrolur ama huzur olur.

klasik cehalet. bitmiş evliliğin ardından kimi adamı süründürmek derdiyle boşanmaz. kimi çocuğu kullanır adama göstermez, kimi donuna kadar alıcam zihniyetiyle boşanmaz, kimi de işte böyle ikinci kadını suçlar, o o... olmasa benim kocam aslında çok iyiydi diye kendini kandırıp boşanmaz... falan falan falan... bu liste uzar gider. çok gördüm böylelerini, sinirden saçımı başımı yolduran çok müvekkilim oldu. artık diyecek sözüm yok. boşanmak istemiyormusun kardeşim git babanın evine al çocuğunu yanına, evliliğin sadece adamın soyadını taşıma şerefinden!!! ibaret kalsın. yaşa keyfince...

bu iki kişinin arasındaki ilişkiye evlilik demek bile zor geldi bana ??? ruh sağlığı yerinde olmayan bir insan bence yakınının muhatabı olan adam ( kocası demeye dilim varmadı ) ......böylesi bir adamla yaşamaya devam etmeyi göze almak da tarifi imkansız bir durum bana göre

orta da bir evlilik yok ki, adam kendi hayatını çizmiş zaten... yakının da yapacağı mahkeme de güzel bir nakafa ve tazminat alıp boşanmak.... hayatta herşey insanların için rabbim sen kimseyi doğru yoldan sabıtma inşallah... Allah yardımcısı olsun yaşadıkları çok zor...

merhaba arkadaşlar,size bir olay anlatacağım ama anlatmadan önce bu olayı benim çok yakınım yaşadı ve hala yaşamakta. Ne yapacağını bilmiyor şu an, ben de bu siteye yazayım mı dedim olur dedi benim için çok önemi var insanların görüşlerinin bu konuda dedi..

1996 yılında bir aşk evliliğiyle evlendiler. Aileler birbirlerini istemiyordu. Ama onlar ailelerini dinlemediler ve ailelerini zorla razı ederek evlendiler. 1997 yılında da bir kızları olmuştu. Çok güzel gidiyordu her şey. Sonra yakınımın eşi askere gitti ve onlarda kızıyla kendi ailesinde kaldılar. Askerden geldiğinde de eşi yakınıma eşinin ailesiyle kalmak istediğini söyledi, maddi durumumuz iyi değil vs gibi nedenlerle. Yakınım da bu durumu kabul etmedi çünkü evlenmeden önce her ne olursa olsun beraber kalmayacağız gibi bir söz almıştı. Yaklaşık 2 ay eşinin ailesiyle kaldılar, sonunda da yakınım kendi ailesine gitti. Tartışmalar oldu, eşi hem yakınımı hem de onun annesini dövdü(annesi dul bir kadındı,eşi yıllar önce ölmüştü). Sonra barıştılar,başka bir eve çıktılar. Durmadan sorunlar yaşıyorlardı ve bu durumdan en çok da küçük kızları etkileniyordu. Yakınımın eşinin hayatında da sürekli başka kadınlar oluyordu,yakınım bunun farkındaydı fakat artık bir türlü inanmak istemiyordu,hep kendini kandırıyordu. En son 2007 yılında kavga ettiklerinde yakınım ailesine sığınmıştı. Eşi tarafından birçok da iftira yemişti. Eşi tekrar eve gelmesini istedi ve yakınımın kafası çok karışıktı. İnsan karısına neden iftira atar,ne yapmaya çalışıyor bir türlü anlam veremiyordu.Eve geri dönmeyi kabul etmeyince yakınımın eşi bir kız kaçırmıştı.Üstelik kız yakınımı tanıyordu,çocukları olduğunu biliyordu. Bir süre ikisi ortada görünmediler ama tekrar döndüler. Yakınım kendine yediremiyordu bu durumu,eşi neden böyle birşey yapmıştı anlam veremiyordu. Ve yakınım kendi bi eve çıktı ve bir işte çalışmaya başladı.Bu arada da eşiyle barışıp küstüler durmadan. Eşi onun eşyalarının içine o kızı getirmişti,ona hiçbirşey vermemişti. Bir kuruş para da vermiyordu üstelik ne kızına ne de yakınıma. En son olan olay da şöyle. Bizim burda şiir gecesi vardı,bu şiir gecesine de yakınım,eşi ve eşinin getirdiği kız vardı. Kız gece de yakınıma saldırdı ve yakınımda doğal olarak karşılık verdi. Sonra kız hamile olduğunu ve çocuğunun düştüğünü iddia etti. Eşi de kavgayı ilk yakınımın başlattığını iddia etti. Yakınım şoka girmişti,yanına geldiği zaman eşi böyle değildi,hep onu savunuyordu. Ama şimdi neler söylemişti. Henüz mahkeme olmadı yakında olacak. Bizde mahkemeyi bekliyoruz. Sonra eşinin kaçırdığı kız yakınımın kızını bir yerde yakalayıp ölesiye dövmüştü ve babası olduğu halde o adam kızını değil de kaçırdığı o kızı savunmuştu yine. Yakınımla hala boşanmadılar bu arada ve yakınım ne yapması gerektiğini bilmiyor. Çok kötü durumda..
Biliyorum çok uzun oldu ama yorumlarınıza ihtiyacımız var,lütfen bişiler yazın :teselli:

Bence ilk dövüldükleri gece polise gitmeliydiler, zapta geçmeliydi..şikayetçi olup içeri tıktırmalıydılar o pisliği. Tabii ki boşansınlar. Adam kısaca şerefsiz. Karısı yetmemiş annesini dövmüş.

konu ben değilim arkadaşlar

sadece taktik verdim adamı yalnız çaresiz bırakacak rol yapacak

ha adam pişman olur akıllanırsa ala
seviyorsa istediğini almış olur
sevmiyorsa tekmeyi basarr

boşanacaksa zaten buralara konu açıp çare aramasınlar

hem nafaka hem velayet alabilir bu arkadaş

ayrıca beni yanlış anlayıp rahatsız olduysanız

türkiyenin geneli elit veya tuzu kuru değil biliyorsunuz

edit yapın silin benim alıntılarımı

yani niye abarttınız anlamadım

ben asla adamı savunmuyorum ki

her insan bir kereliğine affedilmeyi hak eder üstelik

bu kadar haltı yedikten sonra akıllansa ne olacak?
beni bilen bilir.eften püften sebeplerden evliliklerin bitirilmemesi taraftarıyım.
ama kardeşim bu adamın yaptıkları senin verdiğin örneklerin yanında hafif bile kaldı vallakafamçokkarıştı
insan en adice hareketlere maruz kaldığı zaman bile ancak (oda belki ve elinde imkanları yoksa) çocuğu için bazı şeylere katlanır.
yahu adamın dostu kızımı dövecek,adam dostunu tutacak ve ben hala acaba boşanmalımıyım,Tanrım yoksa seviyormuyum diye düşüneceğim:mymeka:
ben öyle kadının ne anneliğine ne kadınlığına inanırım.Çok üzgünüm çoook
herkes ikinci şansı hak eder.
ama bu adam(ve onun nezdinde sizin örnek verdikleriniz) daha kaynanasını dövdüğünde o şansı çooktaaaan kaybetti.
bu durumda evliliğini sürdüren kadın her türlü şiddeti ve hakareti hak ediyor demektir.
acırım acırım o masum yavruya acırım bir tekÇok üzgünüm çoook

taktiklik hallerimi var sence nasıl kadınsın ya sen süperselma töbe töbeee

kusura bakmayın ama arkadaşınız da pek bi esnekmiş insan kendi onurunu gururunu şerefini
.... rencide ederde çocugunu düşünür bee ....

konu ben değilim arkadaşlar

sadece taktik verdim adamı yalnız çaresiz bırakacak rol yapacak

ha adam pişman olur akıllanırsa ala
seviyorsa istediğini almış olur
sevmiyorsa tekmeyi basarr

boşanacaksa zaten buralara konu açıp çare aramasınlar

hem nafaka hem velayet alabilir bu arkadaş

ayrıca beni yanlış anlayıp rahatsız olduysanız

türkiyenin geneli elit veya tuzu kuru değil biliyorsunuz

edit yapın silin benim alıntılarımı

yani niye abarttınız anlamadım

ben asla adamı savunmuyorum ki

her insan bir kereliğine affedilmeyi hak eder üstelik

pişman olan bir erkek, karısına başka bir kadın yüzünden el kaldırmayan erkek, belki eşi tarafından affedilir bir seferliğine..affedip affetmemekte kişinin şahsına kalmıştır..

burda affedilecek ne kalmış?

erkek pişkin pişkin eve metresini getirmiş..

ve sizde hala bu erkeği yola getirsin diye taktik veriyorsunuz öylemi?

kuzum siz hangi dünyadansınız?

hangi konuya girsem satırlarca erkeği affedin, ona yalanın, balanın, şöyle yapın böyle yapın, geri döndürün diyorsunuz..

birde yüzsüz adam metresini evine getiriyor, kendi özçocuğunu dövüyor metres. ve adam buna ses çıkarmıyor..

sizde hala şunu yap bunu yap diyorsunuz..

farkındaysanız ortada kendini pay eden bir koca var.. eşya gibi...

artık metresle gün belirlesinler kendilerine..şu gün sende bu gün bende olsun adam diye..

töbe yarabbi...

insanlık ilerleyeceğine ne kadar paylaşımcı olmaya başladı..

kızınıza da bu dersleri verin ilerde.. çookkk mutlu olur kendi hayal dünyasında.. yıkılmaz hiç..:delphin:

ben yakınınızı çok yadırgadım doğrusu...ailesinin desteği olduğu ve çalıştığı halde kumalığı kabul etsin,pesssss

eşini sevmek gurursuzca ve tutkuyla niye bu kadar eleştiriliyor
ya da köprüyü geçene kadar arayı bağlayana kadar rol yapmak
ya da yapıcı olmak

ti

sanırım üyeliğimi iptal edecem
itibar da kalmadı
önüne gelen beni eş yalakası zannediyor
ben eşimi kendime bağladım

köprüyü geçene kadar yalakalığımı yaptım
şimdi yapmıyorum çünkü eşim artık bana çook daha yakın
hatalarımı telafi ettim

türk dil kurumu sitesinden gurur ve onurun anlamına
beni eleştirenler baksınlar lütfen

ya da kocasını ferayeye kaptıran hülya çok mu itibarlı onurlu şimdi?

neyse lafı uzattıkça haklıyken haksız oluyorum
bana cevap falan yazmayın umarım bu konu da kapanır

bu saatten sonra o koca olacak insan müsvettesini eve bağlayacak ta ne olacak ?

ne hayır gelir onun bağlılığından ?

ben olsam her bir yaptığına dava açar, donuna kadar alırım,üstüne de

şiddet eylemleri için de ceza davası açar, hapis/ ek para cezası almasını sağlardım...

oh ya ne rahatlık bu kadar yap et, sonra gene karısına geri dönsün...saçımın telini göremez, o saatten sonra yaşayacağı hayattan tiksindiririm onu...

töbe yareppim...:1shok:

aldatan anneyide ve karısını döven ,eve metres getiren metresi hamile bırakan.metresin kızını dövmesine göz yumup birde metresi savunan bir erkeğe mi yapıcı olunması gerektiğinden bahsediliyor....
onamı bu yaptıklarının karşılığında yalakalık yapılması ,öneriliyor..
zaten,onurlu ve gururlu insan yukarıdaki yapılan şeyleri görmemezliğe gelip eşe yalakalık yapmaz.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya hanımlar anlamadığım ve hayatımın sonuna kadar da anlayamayacağım bir konu var...Eş..Aile..Bunlar kutsal kavramlar,anlayamayadığım "köprüyü geçene kadar dayı demek " Ya duygularla inançla güvenle oluşan bir müessese ,parlemento ya da milletvekilleri gibi politika" nasıl yapılabilinir ? Zamanında kocaya yalandan yalakalık yapılıp intikam uğruna sonra nasıl doğal olabilir ??????????? Anlamıyorum..Anlayamıyorum da...Cevap yazmayın demişsin superselma ama TDK'dan Onur'un anlamına bakın dediğin için kusura bakma bize mecburen cevap hakkı doğuyor.Elbette insanlar hata yapar,ama insanı diğer canlılardan ayıran en büyük özellik "DÜŞÜNMEK" bunu da unutmayalım,artı yine insanı insan yapan kriterler vardır,onur,namus şeref gibi.Bunlar olmayınca bu dünyadan olamaz gibi.Onursuzca ve tutkuyla sevgi demeyelim lütfen !!!!! SEVGıNıN DE BıR ONURU VAR...ŞEREFı VAR.....ONUN ADI SAPLANTI,,,HASTALIK,,,...Neyse bu konu kapansın bence de bu şekildeki hemcinslerime mustahak demeden de geçemeyeceğim...Bu kafayla daha çoookk taşlara vurulur...

Bütün sayfaları okuyamadım ama yakınınız eşini o kıza bırakmayacak ve sonra onu eşi olarak kabul edecek, herşeyi unutmaya hazır öylemi? pes doğrusu şimdi bunun adı ne sevgimi böyle karaktersiz bir insanın hâlâ adını anması ve çözüm araması bile saçmalığın daniskası, herhalde yakınınız eşini dünyanın merkezi sanıyor yazık onu adına üzüldüm.

bütün bu yazdıklarınız yaşanıyor ve HALA soruyosunuz bu evlilik bitmelimi diye.pes doğrusu..!

ya da yapıcı olmak

ti

itibar da kalmadı

hatalarımı telafi ettim

siz bir şaka olmalısınız...
başına dolu yağan dünyanın dört bucağını fırtına içinde sanırmış
siz sadece fırtına içinde sanmakla kalmayıp, kendi yaptığınız gibi başınıza yağan dolulara herkesin tahammül etmesini tavsiye ediyorsunuz
silkelenin, dediklerinize bir bakın ve bu gezegenden olup olmadığınıza karar verin...
bizim gezegende ana-evlat kutsaldır, herşey bir yana onlara el kaldıranın hayatımızda yeri yoktur...
aldatmalara kuma meselesine gelemiyorum bile...
bir adam beni bir kez aldatırsa yazıklar olsun ona, ikinci kez aldatırsa yazıklar olsun bana
böyle bir evliliği kurtarmaya niye çalışayım ki :sm_confused:
hiç mi saygım yok kendime, evladıma, aileme, kutsal bildiğim herşeye...

ya da yapıcı olmak

ti

itibar da kalmadı

hatalarımı telafi ettim

bende şunu merak ediyorum sizin için gurur ve onur ne anlama geliyor:delphin:

hala neyi düşünüyor olabilir ?
kendine acımıyorsa anasına , kızına el kadırılmasına nasıl dayanabildi ?
bence bu soruların cevabını verirse evlilik bitmeli mi devam etmeli mi karar verir !!!

bitmiş bu evlilik yazık ya ailenin yanında kalmak hepsi neyse de...bu annesini dövmesine ve aldatmasına karısını tartaklattırmasına parasız bırakmasına yazıklar olsun böyle adamlara alet olan kızlarada böyle adamlara da ... boşansın

Back