Sizce boşanma sebebi midir?

Çoğu evli kadın eşi iltifat etmiyor güzel sözler söylemiyor eşleri diye burda feryat figan ediyor. Sizin eşiniz iltifatı bırak birde güzel bir şey ağzından çıkmadığı gibi üstüne size psikolojik şiddet uyguluyor resmen.

Bir kadına yok selülitlisin yok kambursun demenin fiziki şiddetten hiç bir farkı yok gözümde. Bence iyice düşünüp tartın , böyle bir eşle hayat geçmez. Zamanla kendinize olan güveniniz biter ve kendinizi değersiz hissetmeye başlarsınız.

İnanın öyle dikkat çekici kamburluk çirkinlik falan yok abartıyor herşeyi mükemmel istiyor düzelmeyecek bir sorun değil yani bu. Tamam rahatsızsa uygun bir dille söyler ve ben elimden geleni yapmıyorsam uyarır ama ben spora bile başladım. Göğüslerim çok dikti güzeldi ama hamilelikte sarktı ne yapabilirim? Düzeltmek için uğraşıyorum yine ayrıca sezaryen oldum hemen spor yapamam yeni başladım. Daha bir ay olmuşken ne zaman spor yapacaksın demeye başladı
Bende 5 ay önce doğum yaptım, 1 aydır spora gidiyorum, eşimde spora baslamamı destekledi, eşlerin birbirlerinden fiziksel beklentileri olur çünkü birbirmize karşı sorumluyuz diye düşünüyorum, kisisel bakım , kilo benim icinde önemlidir mesela ama bunu söylemenin bir usulü olur, yarın eşinizle bunu güzelce konuşun, talepleri varsada bunu kibar bir dille söylesin, kendi çözemiyorsa destek alsın ama bu durumu kabullenmeyin derim.

Herkese herşeye karışıyor. Annesine yemeği nasıl yaptın diye soruyor neden öyle yaptın diyor anneme bunu niye böyle yaptın diyor. Kendisini aşırı mükemmel sandığı için herkesi eleştirip duruyor ama ben artık katlanamıyorum. Hani bir hata görürsün söylersin ama söylemek var söylemek var. Üstelik karşıdaki insan çaba gösteriyorsa artık o hatadan bahsetmezsin ama kocam sağolsun susmak bilmiyor.
Öncelikle basınız saolsun,eşiniz
Hepmi böyleydi sonradan mı oldu , bebek kaybindan etkilendi psikolojisi bozuldu diyorsaniz destek alın, yok hep böyleydi diyorsanız yol verin gitsin

Herkese merhaba, sağlıklı düşünemediğimi hissettiğim için fikir almak adına buraya yazıyorum. Elbette kimsenin lafıyla hareket etmek değil amacım sadece göremediğim düşünemediğim noktalarda yardımınıza ihtiyacım var.

Konu şöyle;
Biz 16 aylık evliyiz ve maalesef kasım ayında 9 aylık bebeğimizi karnımdayken kaybettik(sebebi çok uzun lütfen sormayın üzüyor beni bu konu:KK43: )
Eşim çok aşırı dikkatli, titiz, misofonya(sese aşırı duyarlılık) hastası.. her işime her konuya karışıyor asla memnun olmuyor sürekli eleştiriyor. Aklımda kalanları sıralamak istiyorum unuttuklarım da vardır emin olun:
Dişimi nasıl fırçalayacağım,
Evi nasıl süpüreceğim,
Yemeği nasıl yapacağım,
Kendimi neyle yıkayacağım,
Tezgahı neyle sileceğim,
Dolaba eşyaları nasıl yerleştireceğim...

Bunlar yetmez gibi bir de fiziksel eleştirileri var sürekli. Neymiş kamburmuşum, göğüslerim sarkmış, selülitim varmış..

Bugün konu öyle bir yerden patladı ki artık dayanamadım ve boşan daha iyisini al o zaman dedim. Bir haftadır onun bu eleştirilerinden kurtulmak güzel olabilmek için. Hem kendime hem ona güzel görünmek için spor yapıyorum. Bugün dışarıda işleri vardı( ben analık izni kullanıyorum o da izinde ve bir süredir evde) geri geldiğinde yemeğe başladım gündür spor yaptığım için bir iş yapmadım zaten 4 saat dışarıda durdu alt tarafı. Bu evrede ben spor yaptım duş aldım çamaşır topladım astım ve dinlendim. Neymiş evi o yokken neden süpürmemişmişim, sorumluluklarımı bilmiyormuşum, zaten elimden bir iş gelmiyormuş herşeyi o düzeltiyormuş, yemeklerim güzel değilmiş. En sonunda yeter be dedim herşeyi sıraladım o da tamam olmuyorsa olmuyor boşanalım dedi ben içeride o başka yerde oturuyoruz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yorumunuz nedir?

İçimden “ben bebeğimi kaybettim kimse önemli değil ne yaparsa yapsın” hissi geçiyor sürekli mantığım çok çalışmıyor. Lütfen yardım
Önce eşin kendisine baksın eşinizden uzak birkaç gün aileniniz yanına gidin biraz düşünün ona göre karar verin

Boşanmayı konuşalım yarın diyor paikolog için biraz geç oldu sanırım :/
Ablacim bu adam egoist. Boşanacaksak bile bu benim kararım olacak demeye getiriyor. Bize anlattığın gibi sakin sakin örnekleriyle seni nasıl yıprattığını ona da anlat. Böyle yaparak sevgini tuketecegini bilsin. Bu evliliğe bir şans olarak beraber yardım almayı teklif et.
Yorumlarına bakılırsa boşanmak seni daha da üzecek gibi. Şimdi hazır değilsin. Kafanda bir süre tanı bu ilişkiye . Duzelirse ne ala. Baktın değişen bir şey yok, sürekli seni dibe çekerek seni sen olmaktan çıkaracağını bil. Kimse için kendi kişiliğinden,bireysel mutlulugundan, huzurundan vazgeçilmez. Böyle muamele görmeye alışılmaz.

Böyle konusmak istemezdim, sadece bu konunuzu okudum ve okuduklarıma dayanarak esiniz bence sevgisiz bir insan yani sevgi besleyemiyor içinde. (sizinle alakası yok siz yerine baska biri de olsa böyle olucaktı eminim) basınız sagolsun zor bir durumdan geciyorsunuz ama sacma sapan seyler düşünüyor.Sinirlerim bozuldu kusura bakmayın sadece kendinizi ezdirmeyin. Düzenli,planlı bir insanım ama herkes böle olucak Die birsey yok yahu bırakın ev pis olsun, dagınık olsun sevdiğim insandan daha mı önemli.Bınu sorabilirsiniz ona.Flört dönemi gecirerek mi evlendiniz ? Hassas olduğu durumu da biliyorum. Benim de bazı obsesyonlarım asamadıgım(ikisi farklı seyler elbette ama ) kimseye cektirme gbi Birsey olamaz. Sizde buna katlanmak zorunda değilsiniz.Hastalık kisvesine sıgınılacak birsey değil bu onu demek istiyorum. Sadece dsardan böle görünüyor onu anlatmak istedim.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet uzun bir flört dönemi oldu ama çok çalkantılıydı hatta son anda vazgeçiyordum ki aileler engel oldu. Eminim onun da vazgeçtiği pişman olduğu dönemler olmuştur ama artık bu noktaya gelindi evlenildi bir bebek sahibi olduk, her ne kadar bizimle olmasa da. Sevgi konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum. Herkesi herşeyi acımasızca eleştiriyor ama kendisi asla eleştiriye açık değil. Herkese karşı öfkeli tahammülsüz ama başkaları ona her türlü tahammül etmeli. Bilmiyorum ne olacak bu şekilde. Yarın bir destek almayı önereceğim kabul etmezse bitecek ederse çözümü varsa çözülsün yoksa da bitsin bu iş. Ben hatalı olabilirim yanlış olabilirim ama bir insanın üstüne bu kadar gelinmez

Ömür törpüsü gibi adam.
Sürekli bu kadar eleştiri yapan iş buyuran bir insanla ömür boyu aynı evde yaşanmaz.
Çocuk olduğunda daha beter olur. Kendi gibi birini bulsun.

Ne kadar süredir evlisiniz? Boşanma sürecinde misiniz şu an :/
Kucuk bir kizimiz var ve yillari bile hesap etmek istemiyorum 3 , 5 yillik gecmis gibi benim icin. Dunyadaki en kotu erkek tarzi mukemmelliyetci manyaklar. Ve gercekten ruh hastasi olursun kac kurtul.
Sana birkac ornek vereyim;
Sabah kahvaltisinda ne yenilecek o karar verir. Saglikli olmali tambugday ekmegi olmali. Ben asla bir simit yiyelim diyemedim olay cikar biliyordum.
Adam bugun temizlik diyor ya o olmali.onun disinda olamaz o karar verir.
Bir aksam yemegine bile karar veremsm o bilir o yapar onun istegi.
Pazar kahvaltisinda haslanmis yumurta cok severim ama o sucuklu yumurta derse o olmali laf bile edilemez.
Cunku hep onun dedigi olur olmazsa olay cikar. Cunku o herseyi bilir sozde. Bunlar sadece birkaci...

Kucuk bir kizimiz var ve yillari bile hesap etmek istemiyorum 3 , 5 yillik gecmis gibi benim icin. Dunyadaki en kotu erkek tarzi mukemmelliyetci manyaklar. Ve gercekten ruh hastasi olursun kac kurtul.
Sabah kahvaltisinda ne yenilecek o karar verir. Saglikli olmali tambugday ekmegi olmali. Ben asla bir simit yiyelim diyemedim olay cikar biliyordum.
Pazar kahvaltisinda haslanmis yumurta cok severim ama o sucuklu yumurta derse o olmali laf bile edilemez.
Cunku hep onun dedigi olur olmazsa olay cikar. Cunku o herseyi bilir sozde. Bunlar sadece birkaci...
Evet herşeyi bilirler :KK43: bugün birşey daha oldu sustum şimdi siz bunları söyleyince aklıma geldi. Dambıl almıştım internetten onları yıkamak istedim tuvaletin lavabosunda, tuvaleti kullanacağım ne yapıyorsun dedi söyledim. Neden mutfakta yıkamıyorsun burada mı yıkanır bu diyor. Hayır ne alaka mutfak? Eşyayı yere mi koydular üstüne mi bastılar ben ne bileceğim gidip mutfak tezgahına mı koyayım. Laf ediyor bir de saçma sapan birşey için çok doğruymuş gibi. Sana laf mı anlatacağım diye düşünüp sustum :/ Allah sana da sabır versin ne diyeim bilmiyorum

Nasıl bir egoistlik yahu, iki kişilik değil tek kişilik hayat yaşıyorsunuz resmen:KK11:

Ömür törpüsü gibi adam.
Sürekli bu kadar eleştiri yapan iş buyuran bir insanla ömür boyu aynı evde yaşanmaz.
Çocuk olduğunda daha beter olur. Kendi gibi birini bulsun.
Evet varsa bulsun da görsün hayatın zorluğunu

Bence de gelinmez,gelinmemeli hem de böyle zor günlerden geçerken. Hakkınızda hayırlısı olsun. Simdi bosanmak kötü bir fikir gbi geliyor anlıyorum bekarım zaten bu konuda yargılarda da bulunamam ama bu sekilde devam etmek sizin yüreğinizi, canınızı acıtır, hayat enerjinizi bitirir. Devam edicekseniz de kişisel haklarınızı koruyarak devam edersiniz zaten. Güzel seyler olur umarım.

Bence de gelinmez,gelinmemeli hem de böyle zor günlerden geçerken. Hakkınızda hayırlısı olsun. Simdi bosanmak kötü bir fikir gbi geliyor anlıyorum bekarım zaten bu konuda yargılarda da bulunamam ama bu sekilde devam etmek sizin yüreğinizi, canınızı acıtır, hayat enerjinizi bitirir. Devam edicekseniz de kişisel haklarınızı koruyarak devam edersiniz zaten. Güzel seyler olur umarım.
Umarım, zor görünüyor pek umurunda değil çay içti çekirdek yedi. Ben kadar düşünmüyor hatta düşünüyorsa şaşıracağım

Ürünü görüp mü aldın?
Bence tam iade edilmelik adam.
Sen zaten hassas bir dönemden geçiyorsun destek olması gerekiyorken eleştiriyor bir de. Vefasız. Kendileri çocuk taşısın bakalım vücudu deforme olsun ne türe dönüşüyorlar. Bırak sporu falan kafanı dinle bi süre. Sonra da kendi yolunu çiz. Böylesiyle hayat geçmez.
Görüp aldım da vitrinde böyle değildi :/ hakkımızda hayırlısı bakalım spor psikolojik olarak da iyi geliyor bırakmayı düşünmüyorum ama kocamı bırakmayı ciddi ciddi düşünüyorum.

Evet herşeyi bilirler :KK43: bugün birşey daha oldu sustum şimdi siz bunları söyleyince aklıma geldi. Dambıl almıştım internetten onları yıkamak istedim tuvaletin lavabosunda, tuvaleti kullanacağım ne yapıyorsun dedi söyledim. Neden mutfakta yıkamıyorsun burada mı yıkanır bu diyor. Hayır ne alaka mutfak? Eşyayı yere mi koydular üstüne mi bastılar ben ne bileceğim gidip mutfak tezgahına mı koyayım. Laf ediyor bir de saçma sapan birşey için çok doğruymuş gibi. Sana laf mı anlatacağım diye düşünüp sustum :/ Allah sana da sabır versin ne diyeim bilmiyorum
Bu sorunlar gittikce büyüyor. Bsn bugun bosanma karari aldim yoksa kanser olaxagim stresten.

Onun umrunda değilse siz yarın konusursunuz baktınız olmuyor enerjinizi daha güzel seylere kanalize edersiniz - en azından insanlığa faydalı birseyler olur-Kendinizi yormamaya calısın anlamıyorsa. Sizden daha önemli değil ki inanın bir sekilde asıyor insanlar. Mutlu olma ihtimali güzel bir ihtimal böle düşünelim

Görüp aldım da vitrinde böyle değildi :/ hakkımızda hayırlısı bakalım spor psikolojik olarak da iyi geliyor bırakmayı düşünmüyorum ama kocamı bırakmayı ciddi ciddi düşünüyorum.
Nedense içimden "En kötü karar, kararsızlıktan iyidir " diyesim geldi : )

X