Sizce boşanma sebebi midir?

Öncelikle başınız sagolsun.
Eşler birbirlerinin ruhlarina da iyi gelmeli diye düşünüyorum, kadın içinde erkek içinde, insan sevilmek, begenilmek, ilgi alaka görmek ister bunu esler birbirine yapmayacaksa kim yapacak, kaldı ki sürekli elestirmek çok çirkin, kambursun demek falan çok ağır bence, insan bir omur dayanamaz buna benim icin boşanma sebebi olabilirdi evet.

Resti çek çeneni kapayamicaksan kapi orda de ve asla taviz verme. Seviyosa duzelir. Sen de ona gore iyilestirmek icin biseyler yaparsın. Yeni evlisiniz belki ondandir kac yildir taniodur evlenirken?
Tamam boşanalım içinde biriktirmişsin herşeyi benden bu kadar rahatsız olduğunu bilmiyordum diyor! Sanki rahatsız olan benmişim gibi. 2015 sonundan beri tanışıyoruz 2016 ortasından itibaren yakınız birbirimize

Teşekkür ederim öncelikle yorumunuz için. Paikolojik desteğe hem kendi rahatsızlığı hem de bebeğimizle ilgili durumumuz için gitmeyi düşündük ve olumlu bakıyor bu konuya. Ama şimdi yarın boşanma konusunu konuşalım anlaşalım dedi içeride çekirdek çitliyor. Duvara anlatıyorum hissi var içimdekileri. Bu noktada psikolog önerisi nasıl olur bilemiyorum
Bir anlık sinirle söylemiş olabilir. Boşanma konusunda ciddiyse, çekirdek çitlemek yerine neden şimdi konuşmayıp yarını bekliyor? O konusunu açmadan açmayın bence. Yarına kadar da belki daha sakinleşmiş olur ve mantığı devreye girer umarım.

Tamam boşanalım içinde biriktirmişsin herşeyi benden bu kadar rahatsız olduğunu bilmiyordum diyor! Sanki rahatsız olan benmişim gibi. 2015 sonundan beri tanışıyoruz 2016 ortasından itibaren yakınız birbirimize

Biraz hızlı evlenmissiniz. Zamanla duzelme sansi olabilir o yuzden. Senin benden rahatsiz olmandan rahatsizim. Sen kesersen bu davranisi, ortada sorun kalmayacak deyin. Surekli soyleyin. Bilale anlatir gibi. Gunde 50 defa soyle ciddi ciddi sayarak bakalim napacak. Her yaptığında hemen akabinde soyle benimle böyle konusamazsin diye.

Evlilik mutlu etmiyorsa yeterli bir sebeptir. Hiç de yuva kutsaldır bilmem ne işlerine girmeyeceğim. Her şeye gereksiz kutsiyet yüklüyoruz sonra burnumuz pislikten çıkmıyor. Ama sizin durumunuz özel zor bir dönemden geçiyorsunuz beraber psikolojik destek almalısınız. Böyle acılı zamanlarda fevri kararlar vermek sağlıklı değil. Çift terapisi alın eşiniz bu takıntılı halleri için ayrı bir tedavi görsün. Sağlıklı değil çünkü. Kendinizi toplayınca kararınızı verirsiniz. Normal şartlarda böyle durumlarda göze göz dişe diş derim ama sizin durumunuz henüz çok hassas.
Sağolun yorum için. Ben de bu yüzden kendime güvenemedim. Şu an evden gitmesini istiyorum bir süre burada olmamasını istiyorum ama gidecek yeri de yok. Evi nasıl yaparız eşyaları nasıl bölüşürüz diye düşünmeye bile başladım ama seviyorım da. Kafam karışık duygularım karışık. Ne yapmalıyım yarın boşanma konusunu konuşurken paikolojik desteği mi önereyim.

Öncelikle başınız sagolsun.
Eşler birbirlerinin ruhlarina da iyi gelmeli diye düşünüyorum, kadın içinde erkek içinde, insan sevilmek, begenilmek, ilgi alaka görmek ister bunu esler birbirine yapmayacaksa kim yapacak, kaldı ki sürekli elestirmek çok çirkin, kambursun demek falan çok ağır bence, insan bir omur dayanamaz buna benim icin boşanma sebebi olabilirdi evet.
İnanın öyle dikkat çekici kamburluk çirkinlik falan yok abartıyor herşeyi mükemmel istiyor düzelmeyecek bir sorun değil yani bu. Tamam rahatsızsa uygun bir dille söyler ve ben elimden geleni yapmıyorsam uyarır ama ben spora bile başladım. Göğüslerim çok dikti güzeldi ama hamilelikte sarktı ne yapabilirim? Düzeltmek için uğraşıyorum yine ayrıca sezaryen oldum hemen spor yapamam yeni başladım. Daha bir ay olmuşken ne zaman spor yapacaksın demeye başladı

Herkese merhaba, sağlıklı düşünemediğimi hissettiğim için fikir almak adına buraya yazıyorum. Elbette kimsenin lafıyla hareket etmek değil amacım sadece göremediğim düşünemediğim noktalarda yardımınıza ihtiyacım var.

Konu şöyle;
Biz 16 aylık evliyiz ve maalesef kasım ayında 9 aylık bebeğimizi karnımdayken kaybettik(sebebi çok uzun lütfen sormayın üzüyor beni bu konu:KK43: )
Eşim çok aşırı dikkatli, titiz, misofonya(sese aşırı duyarlılık) hastası.. her işime her konuya karışıyor asla memnun olmuyor sürekli eleştiriyor. Aklımda kalanları sıralamak istiyorum unuttuklarım da vardır emin olun:
Dişimi nasıl fırçalayacağım,
Evi nasıl süpüreceğim,
Yemeği nasıl yapacağım,
Kendimi neyle yıkayacağım,
Tezgahı neyle sileceğim,
Dolaba eşyaları nasıl yerleştireceğim...

Bunlar yetmez gibi bir de fiziksel eleştirileri var sürekli. Neymiş kamburmuşum, göğüslerim sarkmış, selülitim varmış..

Bugün konu öyle bir yerden patladı ki artık dayanamadım ve boşan daha iyisini al o zaman dedim. Bir haftadır onun bu eleştirilerinden kurtulmak güzel olabilmek için. Hem kendime hem ona güzel görünmek için spor yapıyorum. Bugün dışarıda işleri vardı( ben analık izni kullanıyorum o da izinde ve bir süredir evde) geri geldiğinde yemeğe başladım gündür spor yaptığım için bir iş yapmadım zaten 4 saat dışarıda durdu alt tarafı. Bu evrede ben spor yaptım duş aldım çamaşır topladım astım ve dinlendim. Neymiş evi o yokken neden süpürmemişmişim, sorumluluklarımı bilmiyormuşum, zaten elimden bir iş gelmiyormuş herşeyi o düzeltiyormuş, yemeklerim güzel değilmiş. En sonunda yeter be dedim herşeyi sıraladım o da tamam olmuyorsa olmuyor boşanalım dedi ben içeride o başka yerde oturuyoruz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yorumunuz nedir?

İçimden “ben bebeğimi kaybettim kimse önemli değil ne yaparsa yapsın” hissi geçiyor sürekli mantığım çok çalışmıyor. Lütfen yardım
Yemin ederim sanki benim esimi anlatiyorsun. Ben artik dayanamiyorum deyip bosanma karari aldim. Herseye karisir yapilan yemege alinan deterjana kadar. Beni de elestirir ki1.70 boyunda 52kikoyum onun gozunde hantal selulitli biruyim. Halbuki yillardir haftada 5 gun spor yaparim.
Emin ol degismez ve ilerde iyice sacmalar. Kendini kurtar

Biraz hızlı evlenmissiniz. Zamanla duzelme sansi olabilir o yuzden. Senin benden rahatsiz olmandan rahatsizim. Sen kesersen bu davranisi, ortada sorun kalmayacak deyin. Surekli soyleyin. Bilale anlatir gibi. Gunde 50 defa soyle ciddi ciddi sayarak bakalim napacak. Her yaptığında hemen akabinde soyle benimle böyle konusamazsin diye.
Neler diyorum kendi annemin yanında bile kemik yapın bozuk dedi ve azarladım resmen ama anlamıyor

İnanın bilmiyorum birkaç kez teklif ettim tedaviyi olur gidelim dedi ama kaldı öylece
Canım sen bu adamdan boşanırsan kendini rahat mutlu hissedecek misin önemli olan bu şuanda .
Eger cevabın evet ise otur ciddi ciddi boşanmayı konus .her ne olursa olsun yaşadığın travmatik bir durum var ve eşin bu konuda sana destek değil .onun tarafından da düşünüyorum ,o da büyük üzüntü yaşıyor ama bu şekilde olmamalı .
Birbirinize şu anda destek oluş daha fazla kenetlenmeyecekseniz neden bir arada olasınız ki ?

Yemin ederim sanki benim esimi anlatiyorsun. Ben artik dayanamiyorum deyip bosanma karari aldim. Herseye karisir yapilan yemege alinan deterjana kadar. Beni de elestirir ki1.70 boyunda 52kikoyum onun gozunde hantal selulitli biruyim. Halbuki yillardir haftada 5 gun spor yaparim.
Emin ol degismez ve ilerde iyice sacmalar. Kendini kurtar
Ne kadar süredir evlisiniz? Boşanma sürecinde misiniz şu an :/

Sağolun yorum için. Ben de bu yüzden kendime güvenemedim. Şu an evden gitmesini istiyorum bir süre burada olmamasını istiyorum ama gidecek yeri de yok. Evi nasıl yaparız eşyaları nasıl bölüşürüz diye düşünmeye bile başladım ama seviyorım da. Kafam karışık duygularım karışık. Ne yapmalıyım yarın boşanma konusunu konuşurken paikolojik desteği mi önereyim.
Boşanma hemen gündeme gelmesin bence. Bir süre ayrı kalmak da çözüm olabilir. Sakince bak kendimizi çok yıpratıyoruz büyük de bir kaybımız var. Bir uzmana gidelim seninle eteğimizdeki taşları dökelim çözülebilecek bir şeyse çözelim kendimizi böyle yipratmayalim şeklinde karşıdakini suçlamadan yapıcı bir konuşma yapabilirsiniz. Bu alttan almak ya da taviz vermek değildir. Hiçbir zaman suçlayıcı konuşmak ise yaramaz. Kendimizi daha çok yıpratıriz. Hayatımızın en büyük hatalarını da hep fevri çıkışlarla düşünmeden yaptığımız davranışlarla veririz. Hemen ayrılık konuşması rest olarak algılanabilir.

Canım sen bu adamdan boşanırsan kendini rahat mutlu hissedecek misin önemli olan bu şuanda .
Eger cevabın evet ise otur ciddi ciddi boşanmayı konus .her ne olursa olsun yaşadığın travmatik bir durum var ve eşin bu konuda sana destek değil .onun tarafından da düşünüyorum ,o da büyük üzüntü yaşıyor ama bu şekilde olmamalı .
Birbirinize şu anda destek oluş daha fazla kenetlenmeyecekseniz neden bir arada olasınız ki ?
Ben ona destek olmak için elimden geleni yapıyorum her konuda uğraşıyorum o bana işle ilgili bile destek olmuyor sadece sözle bile olsa yetecek benim için ama hep tam tersini söylüyor. Bilmiyorum şu an bu da aklıma gelince iyice soğudum doğrusu. Elbette ayrılınca çok üzüleceğim hatta başkasıyla olması fikri çok acı geliyor ama şu an gitmesini istiyorum. İçeride oturmuş çay içiyor sinirime dokunuyor bardağı kafasına fırlatasım var

Böyle konusmak istemezdim, sadece bu konunuzu okudum ve okuduklarıma dayanarak esiniz bence sevgisiz bir insan yani sevgi besleyemiyor içinde. (sizinle alakası yok siz yerine baska biri de olsa böyle olucaktı eminim) basınız sagolsun zor bir durumdan geciyorsunuz ama sacma sapan seyler düşünüyor.Sinirlerim bozuldu kusura bakmayın sadece kendinizi ezdirmeyin. Düzenli,planlı bir insanım ama herkes böle olucak Die birsey yok yahu bırakın ev pis olsun, dagınık olsun sevdiğim insandan daha mı önemli.Bınu sorabilirsiniz ona.Flört dönemi gecirerek mi evlendiniz ? Hassas olduğu durumu da biliyorum. Benim de bazı obsesyonlarım asamadıgım(ikisi farklı seyler elbette ama ) kimseye cektirme gbi Birsey olamaz. Sizde buna katlanmak zorunda değilsiniz.Hastalık kisvesine sıgınılacak birsey değil bu onu demek istiyorum. Sadece dsardan böle görünüyor onu anlatmak istedim.

Başınız sağolsun öncelikle

Eşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor ve bu da boşanma sebebi.
Böyle bir adamı çekmek zorunda değilsiniz.
Daha yaşınız genç şimdi bile ağırınıza giderken ilerleyen yaşlarda daha fena olacak.
Tedavi olmayı kabul edeceğini sanmıyorum ki eşinizin tedavilik bir durumu yok.
Eşinizin karakteri böyle :KK66:

Boşanma hemen gündeme gelmesin bence. Bir süre ayrı kalmak da çözüm olabilir. Sakince bak kendimizi çok yıpratıyoruz büyük de bir kaybımız var. Bir uzmana gidelim seninle eteğimizdeki taşları dökelim çözülebilecek bir şeyse çözelim kendimizi böyle yipratmayalim şeklinde karşıdakini suçlamadan yapıcı bir konuşma yapabilirsiniz. Bu alttan almak ya da taviz vermek değildir. Hiçbir zaman suçlayıcı konuşmak ise yaramaz. Kendimizi daha çok yıpratıriz. Hayatımızın en büyük hatalarını da hep fevri çıkışlarla düşünmeden yaptığımız davranışlarla veririz. Hemen ayrılık konuşması rest olarak algılanabilir.
Dayanamayıp söyledim bunu zaten o da tamam konuşup boşanalım madem istiyorsun diye tasdikledi

Ben ona destek olmak için elimden geleni yapıyorum her konuda uğraşıyorum o bana işle ilgili bile destek olmuyor sadece sözle bile olsa yetecek benim için ama hep tam tersini söylüyor. Bilmiyorum şu an bu da aklıma gelince iyice soğudum doğrusu. Elbette ayrılınca çok üzüleceğim hatta başkasıyla olması fikri çok acı geliyor ama şu an gitmesini istiyorum. İçeride oturmuş çay içiyor sinirime dokunuyor bardağı kafasına fırlatasım var
Yani o kadar kızdım ki eşinize anlatamam .fiziksel kaygılar bu kadar ön planda olmamalı .sizin şuan birbirinize sarılmaya ihtiyacınız var ve adam rahat rahat çay içebiliyor .
Ben alttan alma taraftarı değilim .benim en acı zamanımda bana selülütlerimden ,kilolarımdan bahseden bir insanla bir arada olmak istemezdim sanırım .

X