- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 44
Baktım birkaç birsey ama emin olamadımCocuktan cocugqadegisiyor demek ki. Bizimki salincagi sevmisti. Icinden alil direkt yataga koyuyordum.
Instagramda bez hamaklar vardi. Birkac arkadasim almisti. Onlara baktin mi?
Dayan az kaldiBaktım birkaç birsey ama emin olamadım
Kullanan memnun kalan birilerini bulmam lazım
Değişiyor evet
Benimki kucaktan başka şey sevmiyor :)
İnsallah yaDayan az kaldibizimki de oyleydi. Simdi oturuyor oynuyor saga sola uzanip hareket ettikce yoruluyor. Mutfaga gidiyorum iceri geliyorum bir bakiyorum yerde uyumus onlarin da yorulacagi zamanlar geliyor merak etme
resim atayim sizeNasıl hamak aldınız marka model belirtir misiniz
Ben de alacağım da
Nasıl hamak aldınız marka model belirtir misiniz
Ben de alacağım da
Hanımlar merhaba..
4 aylık bir bebeğim var benim gündüz asla uyumayan gecede bir nebze olsun uyuduğu için sukrettgimden beri onuda uyumayan bir bebek..
Gündüz uyumadığı için haliyle yemek temizlik vs hep kalıyor uyumadığı zamanda kendi kendine oylanan bir bebek değil mutlaka ilgi bekleyen kucak isteyen alınmadığında kıyametler koparan bir bebek üstelik...Ben bazen o kadar yoruluyorum ki bir an önce uyusun diyorum uyumadigi kucak için ağladığı zaman içten içe öfkelenebiliyorum bazen oturup bende onunla ağlıyorum..psikolojik olarak iyi değilim eşimde sağolsun asla birseye elini atmaz bulduğum ilk fırsatta yemek yaparım ona bile bazen laf eder butun gun evdeymisim de ne yapıyormuşum...kendisi akşam 10 dk kucağında gezdirse al belim ağrıdı diye kucağıma geri veren biri ama ben gündüz bütün gün napiyormuşum..Bu sıcak günlerde banyo bile yapmaya fırsat bulamıyorum abartısız bazen wc deyken bile kıyametleri koparıyor çamaşırımı nasıl çekip çıkıyorum bilmiyorum...bi iki kere sebepsiz yere ağladığında bağırdım hatta hayatimi mafettin dedim ona acaba ben bebeğimi sevmiyormuşum diye düşünüyorum halbuki ufacik bebegin ne günahı var..uyuduğunda ise vicdan azabından kahroluyorum her sabah uyandığımda bugün hiç ofkelenmiycem diye söz veriyorum kendi kendime ama akşama doğru pilim bitik bir şekilde yine sinirlenmis oluyorum..hic birsye yetisemedikce dahada bunalima giriyorum karşı taraftan yardım görmedikçe üstüne anneligimi sorgulayinca ve bir de laf yiyince iyice icime kapanıyorum yetersiz hissediyorum kendimi..ne yapmaliyim sizce ben kotu bir annemiyim
Bebeginizin talebi tamamen normal. Size caresizce ihtiyaci var. Teninize yakin olmak istiyor sicakliginizi istiyor. Ergonomik kanguru edinin. Ama mutlaka ergonomik. Takin bebegi, isi gucu oyle yapin. Ben de yalniz buyuttum. Tuvalete bile oyle girdim. Inanin cok rahat ettim. Ilk basta alismazsa koyar koymaz disari cikin alistirmak icin ugrasin inanin fark yaratacak.
Bagirma konusuna gelince 4 aylikken bu kadar ofkeleniyorsaniz ileride sizinle inatlastiginda cok daha zorlanabilirsiniz. Bu konu uzerine egilin. Cok faydali kitaplar var. Dogal ebeveyinlik kavramini arastirin.
Sevgiler kolay gelsin
Nasıl bağırıyorsun çocuğa ufacık o. Kötü değilsindir yorgunsun o belli. Korkuyomu bağırınca tepki veriyor mu bebekHanımlar merhaba..
4 aylık bir bebeğim var benim gündüz asla uyumayan gecede bir nebze olsun uyuduğu için sukrettgimden beri onuda uyumayan bir bebek..
Gündüz uyumadığı için haliyle yemek temizlik vs hep kalıyor uyumadığı zamanda kendi kendine oylanan bir bebek değil mutlaka ilgi bekleyen kucak isteyen alınmadığında kıyametler koparan bir bebek üstelik...Ben bazen o kadar yoruluyorum ki bir an önce uyusun diyorum uyumadigi kucak için ağladığı zaman içten içe öfkelenebiliyorum bazen oturup bende onunla ağlıyorum..psikolojik olarak iyi değilim eşimde sağolsun asla birseye elini atmaz bulduğum ilk fırsatta yemek yaparım ona bile bazen laf eder butun gun evdeymisim de ne yapıyormuşum...kendisi akşam 10 dk kucağında gezdirse al belim ağrıdı diye kucağıma geri veren biri ama ben gündüz bütün gün napiyormuşum..Bu sıcak günlerde banyo bile yapmaya fırsat bulamıyorum abartısız bazen wc deyken bile kıyametleri koparıyor çamaşırımı nasıl çekip çıkıyorum bilmiyorum...bi iki kere sebepsiz yere ağladığında bağırdım hatta hayatimi mafettin dedim ona acaba ben bebeğimi sevmiyormuşum diye düşünüyorum halbuki ufacik bebegin ne günahı var..uyuduğunda ise vicdan azabından kahroluyorum her sabah uyandığımda bugün hiç ofkelenmiycem diye söz veriyorum kendi kendime ama akşama doğru pilim bitik bir şekilde yine sinirlenmis oluyorum..hic birsye yetisemedikce dahada bunalima giriyorum karşı taraftan yardım görmedikçe üstüne anneligimi sorgulayinca ve bir de laf yiyince iyice icime kapanıyorum yetersiz hissediyorum kendimi..ne yapmaliyim sizce ben kotu bir annemiyim
Her donemin zorlugu kolayligi baska gercekten☺ bir zorluk bitiyor bir kolaylik geliyor, sonra baska bir zorluk derken buyuyorlar. Neyse en azindan degisiklik oluyorbende bunu önercektim 4 aylikken ztn kilolu da olmuyor yavrular. bütün isimi sirtima sararak hallediyordum. simdi iki yasinda hic birsey yapamiyorum anne gel anne oynayalim anne bak iki saniye rahat yok. asil pilim simdi bitti
Ben bir de burda ahkam kesmistim. Uyku duzeni var. Dizimde Sallamiyorum sallamaya karsiyim besiginde kendi uyuyor falan ohhhooooİnsallah ya
Kucakcı miydi seninki de
Sinir olurdum kucakcı bebeklere
Basıma geldi
Benimki de işte ya memede uyuyor ya da kucakta evde gezinerekBen bir de burda ahkam kesmistim. Uyku duzeni var. Dizimde Sallamiyorum sallamaya karsiyim besiginde kendi uyuyor falan ohhhooooValla simdi kime dedigimi bilsem helallik ister yalarim tukurdugumu Kizim uysal diye dem vuruyordum. Valla Allahin sopasi yokmus. Sen misin bunu diyen dedi bebe adeta. Agzima etti yani Burdan didistigim tum arkadaslara selam olsun. Beni affetsinler. su an dizimde uyutuyorum.
Ben bir de tembel bebeklere uyuz olurdum benimki tam bir tembel oldu. Poposundan itmeden surunmez. Oturdugu yerde mn herseye uzanir. Asla o poposunu kaldirmaz
Memeden ayrilinca deliren bir cocuga sahiptim. Sanirim gelin olana kadar emzirecegim diyordum.Ama neyseki biraz duzeldi. Sanirim bana acidi.
Arkadaslar evet hepimiz bunlari yasamis ve kendimizce çareler bulup aşmış olabiliriz ama bu annede yolunda gitmeyen daha ciddi birşeyler var, uzman değilim teşhis koyamam ama ne kadar yorulursa yorulsun bir bebeğe bağirmak şiddettir, şiddet eğilimi ise tıbbı destek alması gerektiğinin belirtisidir, anneyi doktora gitmesi için teşvik edelim ki bebek sağlikli büyüsünYok sadece yorgun bir annesin. Bizde de hem eşim hem ben çok yoğun çalışıyoruz ve aileler de yok. Açıkçası ben de istemedim benden başka birisinin bakmasını. Benim kurtarıcım kanguru oldu. Tuvalette banyo da okurken yazarken hep birlikteydikEşim yardımcı oluyor da bebek yine beni istiyor yani pek bir şey değişmiyor Bir de ben okumam gereken şeyleri sesli okuyordum o bile ilgisini çekiyordu. Dinliyordu yani. Eşine gelince...bence hiç sallama. Sinir bozucu kabul ama bence enerjini ona harcama. O söylensin dursun sen bebekle ilgilen. Konuşur konuşur susar. O kadar değer verme En azından kendini iyi hissedene kadar