Sizce ben kötü bir anne miyim?

Province

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
815
526
Hanımlar merhaba..
4 aylık bir bebeğim var benim gündüz asla uyumayan gecede bir nebze olsun uyuduğu için sukrettgimden beri onuda uyumayan bir bebek..
Gündüz uyumadığı için haliyle yemek temizlik vs hep kalıyor uyumadığı zamanda kendi kendine oylanan bir bebek değil mutlaka ilgi bekleyen kucak isteyen alınmadığında kıyametler koparan bir bebek üstelik...Ben bazen o kadar yoruluyorum ki bir an önce uyusun diyorum uyumadigi kucak için ağladığı zaman içten içe öfkelenebiliyorum bazen oturup bende onunla ağlıyorum..psikolojik olarak iyi değilim eşimde sağolsun asla birseye elini atmaz bulduğum ilk fırsatta yemek yaparım ona bile bazen laf eder butun gun evdeymisim de ne yapıyormuşum...kendisi akşam 10 dk kucağında gezdirse al belim ağrıdı diye kucağıma geri veren biri ama ben gündüz bütün gün napiyormuşum..Bu sıcak günlerde banyo bile yapmaya fırsat bulamıyorum abartısız bazen wc deyken bile kıyametleri koparıyor çamaşırımı nasıl çekip çıkıyorum bilmiyorum...bi iki kere sebepsiz yere ağladığında bağırdım hatta hayatimi mafettin dedim ona acaba ben bebeğimi sevmiyormuşum diye düşünüyorum halbuki ufacik bebegin ne günahı var..uyuduğunda ise vicdan azabından kahroluyorum her sabah uyandığımda bugün hiç ofkelenmiycem diye söz veriyorum kendi kendime ama akşama doğru pilim bitik bir şekilde yine sinirlenmis oluyorum..hic birsye yetisemedikce dahada bunalima giriyorum karşı taraftan yardım görmedikçe üstüne anneligimi sorgulayinca ve bir de laf yiyince iyice icime kapanıyorum yetersiz hissediyorum kendimi..ne yapmaliyim sizce ben kotu bir annemiyim

Bence sizin kendini suçladığın kadar eşiniz de biraz kendini sorgulasa her şey yoluna girecek. Çocuk sadece sizin değil, sürekli siz ilgilenmek zorunda değilsiniz. Eşinizi karşınıza alın ve açıkça konuşun. Size biraz destek olmasını isteyin. Siz kötü bir anne değilsiniz, sadece insansınız ve destek görmüyorsunuz. Destek görseydiniz ya da azıcık olsun kendinize vakit ayırabilseydiniz zaten bu kadar sinirleriniz bozulmazdı. Lütfen eşinizle konuşup, bu sürecin onun da sorumluluğunda olduğunu,çocukla ilgilenmesi gerektiğini söyleyin. Umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer

Sprın

Sorun bebeğin ya da anneliğin değil ki sorun eşin...
Ben de 8 aydır hiçbir şeye yetişemiyorum. Ya bebekten zaman çalacağım ya ev işlerinden. Eşinin yardımcı olmadığı gibi üstüne laf söylemesi seni geriyor bence. Benim bebeğim çoğu zaman sakin olmasına rağmen benim de sabrımın tükendiği zamanlar oluyor bu herkese oluyordur bence. Ailenden vs bir yardım ya da eve bir yardımcı yoksa işimiz çok zor oluyor

Konuştum konuşmazmiyim ben bu kadar ilgilenebiliyorum çalışıyorum yoruluyorum(arkadaşlarıyla beraberken yorgunluk filan kalmıyor bu arada) elimden bu kadar geliyor diyor isin ilginç tarafı gerçekten ilgileniyorum sanıyor..18 yaşında ki erkek kardeşim bile daha çok ilgileniyor belim ağrıdı vs demiyor çocuk...annem elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor evlerimiz çok uzak kv desen anca sevmeye varlar

Eşiniz kötü bir eş ve baba.
Siz yorgun bir annesiniz.
Kötü müsünüz bilmiyorum.
Sadece bebek 4 aylık.
Bağırsanız anlamaz.
Ofkelenseniz anlamaz.
Sadece korkar ama sonucu olmaz.
Kendinizi bebeğinizin yerine koyun, sizden 5-6 kat büyük biri nedenini bilmiyorsunuz ama korkuyorsunuz.

Sling yada ergonomik kanguru edinin.
Oğlum bahsettiğiniz gibi bir bebekti. Ikinci hamileligimin 6. Ayında hala kanguruda idi.
2 yaşına kadar gunde 2-3 saat evi süpürürken ve yemek yaparken kanguruda kalıyordu.
Ergonomik olduğu için bel ağrısı yapmaz ki çok küçük daha bebeginiz zaten kolay taşınır doğru taşıyıcıda.
Bir de anlamaz nasıl olsa deneyin, açık havaya çıkarın, yorulsun biraz.
Temiz hava iyidir..
Bebekler parka çocukları izliyor genelde siz de rahat eder kafa dinlersiniz.

Her yeni anne özellikle ilk bebeklil döneminde yorulup bunalabilir. İstemeden sinirlenip dengesiz davranabilir. Ama hayatımı mahvettin lafı beni irrite etti. Eğer imkanınız varsa birisi gün icinde size yardıma gelsin. Siz iyi olun ki bebeginize iyi bakın. Kendinize cok yüklemeyin. Allah yardımcınız olsun.

Eşimle konuştum bu kadarını yapabiliyormuş 10 dk kucağına almak bazen o bile yok..bugun rica minnet 15 dk ilgilendi evi süpürdüm misafir gelecek diye..sağolsun annem yetişti sonra annemde olmasa kafayı yerdim heralde..haftada bir kadın almaya başladım temizlik için ama sanki o bile yetmiyor saçlarım çok dökülüyo yerlerde gördükçe temiz pislik içinde sanıyorum sürekli evim pis aman biri geldide rezil olcam sanıyorum bu bile psikolojimin iyi olmadığının göstergesi

Sling alın bir tane. Onunla sarın bebeği kucağınıza ve ya sırtınıza. Siz iş, yemek yapıyorken bebek sırtınızda kalsın

Beni anlattınız resmen
Biraz da olsa uyuyabilsem çok pozitif oluyorum ama uykusuzsam zombiye dönüşüyorum o gün. Siz de benim gibi
yorgun, uykusuz ve muhtemelen lohusa depresyonu birleşince bunalmışsınız. Desteğe ihtiyacınız var. Eşinizle oturup konuşun, akşamları bir iki saat baksın hiç olmazsa, siz de biraz uyumuş olursunuz. Erkekler biz istemeden kendiliğinden düşünebilen varlıklar değil maalesef.
Bebeklerin tabiki de hiç suçları yok ama bizim de dinlenmeye ihtiyacımız var ki onlarla daha sağlıklı ilgilenebilelim.

Eğer duşa girersem ona bırakıp 80 kez kapıya geliyor hadi durmuyor diye insan gibi bir dus bile alamıyorum.. bir kez wc de iken ağlamaya başladı eşimde de evdeydi hemen çıkmaya çalıştım tabi dünyanın lafını saydı bana üstelik o zaman lohusaydim ağlamıştım hiç unutmuyorum

Tam bir okuzle evlisin. Aslinda onu bir gun bebekle evde yalniz birakmak lazim ama Allah korusun, bebege birsey olur diye birakamaz insan. Madem bir ise yaramiyor gelmesin bari eve. Hic degilse moralini bozamaz. Ya da sen al bebegini annenin evine git, dinlenirsin orada biraz. Belki ozler sizi, akli basina gelir.

Eşin sıkıntılı. Akşamları 1 saat ilgilense en azından bir sonraki günün yemeğini yaparsın. Sonuçta emziriyorsundur. Senin de güzel beslenmen lazım. Böyle kocalara çok kızıyorum. Çocuk, çocuk diye tuttururlar sonra bir işin ucundan tutmazlar. Farklı görevler ver. Bundan sonra böyle de. Baktın hiç oralı değil. Annenin yanına git. "Çok yoruldum, desteğe ihtiycım var" dersin. Orada bir kaç gün geçirmek bile çok iyi gelecektir. Ve son tavsiyem: sling al.

Bebeğe niye bağırıyorsunuz eşinize bağırın.
Bir de tavsiye eden oldu mu bilmiyorum ama kanguru kullanmayı deneyin. Hem bebek kucağınızda olur hem de elleriniz boş olur. Yalnız yine de eşiniz olacak canlıyı beslemeyin, yemek yerken de nazik beli incinmesin, aç kalsın.

Söyledim birgün sen bak bebeğe ben Işe gideyim dedim ne var bakarım ki dedi ama 10 dk bakmaktan aciz bir gün mu bakicak..kendi keyfince arkadaşlarıyla buluşuyor içmeye gidiyor okeye gidiyor hatta bazen eve bike gelmiyor sonra benim anneliğimi sorguluyor o böyle yapınca da acaba ben kötü bir anne miyim diyorum kendi kendime için içimi yiyor

Bugün pilavım biraz lapa olmuştu bir pilavı bile beceremiyorsun bu yemek isine bir çözüm bulmak lazım dedi ağlamamak için kendimi zor tuttum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…