Sizce ben kötü bir anne miyim?

Muhtemelen bebeğinizin gazı var o yüzden sürekli ağlıyor.siz kucağınıza alsanız da almasanız da gazı olacak.Ağlamaya başladığında strese girmeyin ve koşa koşa kucağınıza almak için gitmeyin.Tuvalette bile hızlıca çıkıp koşuyorum diyorsunuz ya işte o sizi çok strese sokar.yaşamsal ihtiyaçlarınızı karşılayın, bir şeyler atıştırmak, tuvalete girmek vs gibi sonra gidip kucağınıza alın.Sizin bağırmanızı bile anlayacak yaşta değil, sadece kendinizi üzmekle kalırsınız.Her şey olduğu kadar olsun, eşinizin eleştirilerine kulak asmamaya çalışın.Tüm bebeklerim çok gazlı ve sürekli ağlayan bebeklerdi.İlk ikisinde aynen sizin gibi çok stres yaşadım ama üçüncü bebeğimde rahat davrandım.Bir şeyler atıştırıp yanına sakince gittiğinizde, gülümseyerek rahat bir ses tonuyla konuşarak kucağınıza aldığınızda bebeğiniz de diğer koşturarak yaptığınız ilgilenme faslında daha mutlu bir an yaşayacak ve güvende hissedecektir.Bir de sakin olun hepsi geçiyor.

Senin yasadiklarini yasamayan anne coo azdir. Her bebek mutlaka birseyler goturuyor anneden. Ben de cok zorlanmistim, bebegim kolikti, saatlerce susmadan aglardi, ben bes dk olsun nefes almak icin kacacak delik arardim. Defalarca aglama krizlerine girdim. Esimle cok tartismalar yasadik ama sonucta bebek buyudu, kolik gecti ve biz birbirimizi daha iyi anlamaya basladik. Esim ilgili bir babadir. Kv de cok yardimci olmustur. Ben bu sayede biraz daha rahat atlatabildim. Senin durumunda olsam ilac tedavisi goruyor olurdum sanirim. Kendini sorgulayip durma. Etrafindaki insanlar butun sorumluluğu sana yuklemis. O yuzden bu haldesin.

Kocaniz ne gerizekali bir adam ya. Cok sinirlendim. Kendisi birseye el atmadigi gibi birde laf soyluyor. Vicdansiz. Inanin kotu bir anne degilsiniz. Bebek konusunda sizin gectiginiz sureclerden birebir bende gectim. Insaniz yeri geliyor sinirlerimize hakim olamiyoruz. Bunun sorumlusu siz degilsiniz esiniz denen o hiyar. Bende zaman zaman yeter diye bagirmisimdir bebegime yada sinirimden kendi sacimi cekmisimdir. Zor bebekler anneyi cok yipratiyor ve bu zorlugu bir tek anne cekiyor. Bu yuzden annelerin hakki odenmiyor ya zaten. Bebeginizle empati kurmaya calisin o herseyiyle size muhtac daha cok kucuk cok sabi hic birseyi bilincli yapmiyorki. Belki cani yaniyordur belki sizin sicakliginizi ariyordur. Boyle dusunurseniz sabriniz artar. Allah yardimciniz olsun esinizide islah etsin.

Desteğe ihtiyacınız var. Birinin biraz yardımcı olması lazım.. onun dışında yaşadığın herşey ( bebeğın kucak istemesi, yaşadığıniz duygular falan..) olağan şeyler..

bir gun verin aksama kadar kucagina evde ne yaptiginizi anlasin
bebeginiz gazli bir bebek sanirim hamak almayi dusundunuz mu hic ?
benim kizimda boyleydi hamak hayatimi kurtardi resmen
havalar sicak biraz disari cikip dolasip gelince ilik bir dus aldirip karnini doyurursaniz hemen uyur bu aylarda tensel temas severler kaşlarini sakaklarini oksayin uyuturken ayaklarina hafif hafif masaj yapin anne karni sesi dinletin iyi gelir

Bebeginle disari cik, arkadaslarinla bulus, parka git ne bileyim hatta komsuya git. Ama evde surekli durma. Hem sana hem bebege yazik. Sosyalles ve keyfini cikar. Birak odalar tozlu olsun, halilar supurulmemis kalsin. Sen iyi ol sen kendini iyi hisset. Bak nasil hersey guzellesecek.

Bugün pilavım biraz lapa olmuştu bir pilavı bile beceremiyorsun bu yemek isine bir çözüm bulmak lazım dedi ağlamamak için kendimi zor tuttum
Kusura bakmayın ama çok densiz bir eşiniz var.. Önce onu düzeltmeye bakın
Sonrasında ise evet her bebek uyku sevmez ama bu kadar ağlamasının ardında başka neden de olabilir detaylı gösterin dr'a alerjik bebekler de uyumuyor, bağırsak sorunu olan da mesela. Onun dışında bir sorunu yoksa bol bol gezdirin havalar güzelken..

4 aylik bebek ne yaparak kendini oyalayacak ?
Sizi anliyorum ama bebegi iki kisi yapiyorsunuz tak kisi tum sorumlulugu aliyorsunuz
Boyle sey olur mu?
Ev isi yapmayin , bebek uyurken dinlenin , esiniz el atsin islere bir zahmet , sacma sapan bir adami baba yapmissiniz cezasini ufacik bebek cekiyor

Allah yardımcın olsun o zaman.❤❤❤ Çok sinir oluyorum hem işe yaramayan üstüne de bilmiş bilmiş konuşan insanlara.

Kendine şöyle telkinde bulunabilirsin. " evlâdım elsiz, kolsuz, dilsiz, benden başka kimseye güveni yok. Bana ihtiyacı var ve Allah'ın minicik bi emaneti. Ev kirlense de pislense de, yemek de yoksa evladımdan daha önemli değil. Önce bebiş sonra diğerleri." Gibi.

Yani olmuyorsa bazı şeyler, olmasın. Evladının teniz titiz anneden çok psikolojisi sağlam bi anneye ihtiyacı var.

canım kötü bir anne değilsin ama biraz nefes alıp sakinleşmeye ihtiyacın var bence eşin aslında biraz yükünü alsa yada önüne konulana laf etmese belki biraz daha rahat ederdin. Yok mu kardeşin annen kv yada görümce haftada bir iki gün gelip biraz bebekle ilgilenseler onada sanda iyi gelir. Eşinede birşey demek isteniyorum belki gergin bir ortamda yorucu sekilde çalışıyorsa eve yansıyor olabilir. Benimde sürekli ilgi isteten 5 aylık bebeğim var o yğzden seni çok iyi anlıyorum benim şansım eşimin çok yaedımcı olması yemeğin olmamasını vs. Dert etmiyor çok yorgunsam karnını doyurup veriyorum biraz bende dinleniyorum öyle sakinliyorum. İstersen eşinle konuş haftada 1 kadın alın eve temizliği falan yapsın bir nebze rahatlarsın

Bebeğinizi de alıp annenize gidin ve kocanız olacak adam hatasını anlayıp,sizi özleyene kadar orda kalın.
Ne merhamet var adamda ne insanlık.
Önüne konan yemeğe teşekkür etmeyi bırak,
'pilav lapa olmuş bu yemek işine çare bulmak lazım' diyor.
Yerinizde olsam 'haklısın,ben çare buldum,
bundan sonra lokantada doyur karnını' derdim.
Bu arada siz kötü bir anne değilsiniz sadece yorulup,bunalmışsınız.
Dediğim gibi anne evinde biraz dinlenirseniz toparlanırsınız.
Bebeğinizi sağlıkla ve sevgiyle büyütün.

İki çocuklu bir anne olarak yaklaşık bir- bir buçuk yıl kucakta geçiyor. Uykuya dalmada sıkıntı yaşıyorsanız bunun üzerine yoğunlaşın ki 4 aylık bebek en fazla 3 3.30 saat uyanık kalir. Uyku belirtileri başlayınca hemen uyutursaniz uykusu dağılmaz. Karnı tok, gazi da çıkmışsa uykuya rahat geçer.
Bizde 2.30- 2.45 saat uyanık kalırdı ve en fazla eğer ki bu uyku halini geçirdik ağlama hırçınlık başlardı.
Uykuyu duzene koyunca gerisi daha kolay mesela 2 saat falan uyudu mu yemek zaman kalırsa ortwkugi toparlama. Bir yıl neredeyse üç dört defa cam sildim süpürge ywptim mi dünyalar benimdi.
Bu bir süreç ve geçiyor

Gayet iyi bir annesiniz. Çoğumuz bu yollardan gectik. Kendimizi sorguladik. Yıprandık. Sadece anlayışlı ve destek olan bir eşe sahip olduğumuz icin kimimiz şanslıyız. Ama merak etmeyin. Gercekten bu gunler de hizlica geciyor. Kendi kendine oyun oynamaya basladiginda, siz de isinizi gucunuzu yapip, bir fincan kahvenizi içebileceksiniz. Tecrubeyle sabittir.

Sevgisiz bir evlilik ve anlayışsız eş sebebiyle kötü anne olma adayısın. Buna zorlanıyorsun resmen

Geceleri eve gelmeyen esinizin sizin anneliğinizi sorgulamasına izin vermeyin lütfen.

Sizin yerinizde olsam bebeğimi alır annemin yanına gider bir süre dinlendirdim, eşinizde ne hali varsa görsün.

Eğer gitmeseniz, eve haftada bir değil 2-3 gün yardımcı biri gelsin yemekleri de yapsın,bu konuda imkanlarınızı zorlayin gerekirse, imkânınız el vermiyorsa da eşinizin ne yiyeceği umurunuzda olmasın, yemekleri beğenmiyor madem kendi yapsın yada dışarıda yesin beyefendi.

Eşiniz merhametsiz ve kötü bir eş ne yazik ki. Siz kötü bir anne değilsiniz, sadece biraz yardıma ve anlayışa ihtiyacınız var.

Son düzenleme:
Müge anlının dediği bir laf vardı unutmuyorum
' Çocuğu babasına bile bırakmayacaksın ya anne ya anneanne ya babaanne '

Siz yorulmuş Bi annesiniz. Kötü bir anne olduğunuzu düşünmedim konunuzu okurken. Sadece aklıma şunlar geldi. Bence bizler anne olurken çok bilinçsiz anne oluyoruz sanki. Ya bilmiyoruz bilemiyoruz. Hamilelikte yada bebeği büyütürsen romantik şeyler hayal ediyoruz. Ama öyle olmuyor. Doğumdan sonra pırıl pırıl pasparlak Bi hayat değil yoğun yorucu bir hayat bekliyor bizi.
Yani 4 aylık bebek zaten rahat hareket edemediği için onu hareket ettirecek ya da oyalayıp oynatacak başka birisine ihtiyaç duyar. Kendi kendine öyle yatmaz oyalanmaz max 10 dk yani.
Şunu da ekleyim eşiniz bebekle çok daha fazla ilgilenmeli bence.
İlk doğumumdan sonra bir şok etkisi daha ben doğum yorgunluğunu atlatamadan uykusuz geceler meme sırt bel ağrıları yeni duruma adapte olamama vs. İkinci doğumda ne yaşayacağımı bildiğim için çok hazırdım. Sıkıntı yaşamadım daha sabırlıydım

Merak etmeyin geçecek. Büyüyecek. Şimdi saatler geçmezken yılların geçmesine hayret edeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…