Sizce ben kötü bir anne miyim?

Gayet normal durumlar.
Bende bikere çıldırma noktasına gelmiş ve bebeğimi sarsmıştım kollarından tutup ağlama artık diye.ama sonrasında 3 gün ağladım vicdan azabından.robot değiliz sonuçta bizimde bir bitiş seviyemiz var.ki benim hem annem hem eşim yardımcıydı ona rağmen aşırı uykusuz ve sürekli ağlardı.hala uyumaz 2bck yaşını geçti ama yok ,her gece hala en az 10kere uyandırır beni.

Bir süre değişiklik olarak ailenizin yanında falan kalsaniz. Çok bunalmissiniz. Ve en önemlisi esiniz, o da olmazsa bir aile büyüğünün desteği ile bugunleri atlatirsiniz inşallah..

Yardımcı alın imkanınız varsa ,haftada 3 yarım gün gelse yeter ,
Eşinize izin gününde verin baksın bebeğe siz gidip bi yakınınız da uyuyun ,uykusuzluk açlık yıkanamamak sizi agresif yapıyor

Sling yada ergonomik kanguru edinin.
Oğlum bahsettiğiniz gibi bir bebekti. Ikinci hamileligimin 6. Ayında hala kanguruda idi.
2 yaşına kadar gunde 2-3 saat evi süpürürken ve yemek yaparken kanguruda kalıyordu.
Ergonomik olduğu için bel ağrısı yapmaz ki çok küçük daha bebeginiz zaten kolay taşınır doğru taşıyıcıda.
.

+10000 Kesinlikle kanguru edinin.
Ev süpürürken, yemek yaparken, toz alırken hep kanguruda olsun bebeginiz. Ben 2 sene kucağımdan sirtimdan indirmedim oğlumu ve çok faydasını gördüm

Tam bir okuzle evlisin. Aslinda onu bir gun bebekle evde yalniz birakmak lazim ama Allah korusun, bebege birsey olur diye birakamaz insan. Madem bir ise yaramiyor gelmesin bari eve. Hic degilse moralini bozamaz. Ya da sen al bebegini annenin evine git, dinlenirsin orada biraz. Belki ozler sizi, akli basina gelir.
Province Province bence de annenize gidin.ortam değişikliği size iyi gelecektir.en azında bir tanak yemek hazır olur temizlik yapmazsiniz.kardesiniz oynar ilgilenir sever bebeği...

Bu işin çözümü kanguru. Benim oğlum da bana yapışık olduğundan kangurusuyla 11 aylık olana dek üstümde taşıyarak yaptım işlerimi. O mutlu ben huzurlu çok şükür. Uykusuna yapılcak bi şey yok ne yazık ki uyumayan çocuk uyumuyor, benimki de 12 ayı doldurdu hala uyumuyor :KK43: bebeğinize bağırmayın, korkak ürkek içine kapanık veya saldırgan hırçın bir birey olmasına sebep olursunuz. Çocukluğumuzun acısını çekiyoruz çoğumuz bunu unutmayın olur mu?

Eşiniz zaten has öküz.. Zamanla düzene girecek her şey inşallah, yalnız eşiniz 2.bebe dediğinde bugünleri hatırlatın derim.

Ozman bnde 20 aydir kotu bir anneyim sacmalama hepimiz ayni durumdayiz inanki bu duygulari hepimiz yasadik ve yasiyoruz sorun sende degil emin ol

Biz de aynı sorunu geceleri yaşıyoruz. Eşim sağolsun sesini duyduğu an hemen kalkıyor ama onun da yapabileceği şeyler sınırlı. Anne illaki ilgilenmek zorunda hissediyor kendini ve çok yıpratıcı bir süreç haklısınız. Kötü bir anne olsanız bu konuda vicdan muhasebesi yapmazsınız. Sadece yorgun ve şanssızsınız. İnşallah bebeklerimiz yola gelir. Ben çok ağladığında evin içinde bebek arabasına koyuyorum işe yarıyor. Belki siz de iş yaparken arabasıyla yanınızda tutsanız susar biraz.

Lohusa sendromunda olabilirsin kendine bol bol bu günlerin geçeceğini hatırlat, içine kapanma ev işi nankör hergün yap yine aynı tas aynı hamam o yüzden eve yetişemiyorum konusunu takma kimse yetişemiyor sadece hayatta tek başarıları evlenmek olan tiplerin yetişiyorum her işimi yapıyorum ben en iyi anneyim yalanlarından başka birşey değil özellikle böyle tipleri İnstagram da bolca bulabilirsin eşine karşı şeffaf ol çocuk bir tek sana ait değil biliyorum babasının bilinçsiz insafına bırakmam sana vicdansızca geliyor şimdi ama ona bırakıp yarım saatliğinede olsa bencillik yapmak sana çok iyi gelecek kuaföre gitmek veya ufak bir alışverişe çıkmak döndüğünde çok başka hissedeceksin 4 aydır çok sıkıldın ama yavrun artık bir yeni doğan değil değişik bir çok tepki verebiliyor o anların akışına bırak kendini tadını çıkar ev işlerini ve eşini düşünürken bunlardan zevk alamazsın eşininde çocuklu bir birey olmanın sorumluluklarıyla yüzleşmesinin zamanı gelmişte geçiyor bırak birazda onun rahatı bozulsun çocuğunun ihtiyaçlarını gider ver kucağına git uyu , uzun bir duş al ve herşeyin çok güzel olacağını kendine hatılatmaktan vazgeçme çocuğun için sen dünyanın en iyi annesisin

sorumluluk almasını bilmeyen adamlar ne evlensin ne de çocuk yapsın anasını satim. Hem kadını yıpratıyorlar,hem çocuğu. Hayır kötü bir anne değilsin. Kocan kötü bi baba ve eş..

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim tek tek okudum yazdıklarınızı..
Sling denen ana kucağına baktim internetten önerdiğiniz bir marka varmıdır acaba..
Evde kalmıyım diyorum dışarı bahçeye çıkarıyorum bebeğimi ordada kıyamet koparıyor diyelim arkadaşlarla dışarı çıktık bin pişman oluyorum dışarda dahada huysuz bir bebek oluyor...sürekli emzirir pozisyondayım bel ağrısından olmek uzeyim..allah annemden bin kez razı olsun o olmasa zaten ben bitmiştim eli kolu yetiştiği kadar yardımcı oluyor sağolsun..eşim denen şahsa gelince ondan umudumu kestim ben artık köstek olmasın başka bişey istemiyorum..kv görümce vs eşim yardım etmiyor diyince hoşlarına gitmiyo çalışıyor yoruluyor nasıl sana yardım etsin diyorlar bana bende bu bebegin onada ihtiyacı var ben annesiysem oda babasıdedim sesini kesti kv..
Bu arada çalışan biriyim ise başlayınca nasıl olacak hiç bilmiyorum omuzlarımda ki yuk 2 katina çıkacak ama biryandan da deli gibi ise başlamak istiyorum asosyal olup çıktım çünkü...söyleyecek anlatacak çok şeyim var ama susuyorum..biseyler koptu gitti içinden artık bu 4 aylık süreçte emzirme sürecim bitince psikolojik destek almayı düşünüyorum

Halbuki en çok o istemişti bu bebeği.. alıp karşıma konuştum eğer bana bu bebekle tek başına ilgileneceğimi söyleseydin bende kendimi psikolojik olarak hazırlardım ben bu sorumluluğu tek başına almak zorunda değilim dedim ve kıyametler koptu
Benm esimde tam tersi bn daha cok istemustim cock, o cok istememisti ama simdi bayiliyor sag olsun yardimci oluyor ama cok yogun calisiyor...cnm bebgn durmadignda al cik disari sana da iyi gelir bebege de, bn oyle yapiyorum...bn simdi birde ise basladm bebgm 6 aylik gece hic uyumadi sabh 5 gibi uyudu bnde uyuya kalmism gec kaldim ise :KK43: ama sabah uyandi bana bir gulusu var ne mumkun kizmak :) sen de hep olumlu bak esini boswer ne derse desin..bugunler gececk ,buyynce daha guzel olacak diye dusun

Benm esimde tam tersi bn daha cok istemustim cock, o cok istememisti ama simdi bayiliyor sag olsun yardimci oluyor ama cok yogun calisiyor...cnm bebgn durmadignda al cik disari sana da iyi gelir bebege de, bn oyle yapiyorum...bn simdi birde ise basladm bebgm 6 aylik gece hic uyumadi sabh 5 gibi uyudu bnde uyuya kalmism gec kaldim ise :KK43: ama sabah uyandi bana bir gulusu var ne mumkun kizmak :) sen de hep olumlu bak esini boswer ne derse desin..bugunler gececk ,buyynce daha guzel olacak diye dusun
Zaten o gülüşleri yok mu oda olmasa heralde hiç dayanamazdım...inanın dışarıda çıkarıyorum ama daha beter azıyor o zaman kucak istiyor kucakta gezmek istiyor hem bir süre sonra belim kolum agriyo bende hava sıcak kucakta harap oluyor..eşi kndine yardim eden kadınları gördükçe pusetinde sakin sakin duran bebekleri gördükçe deli oluyorum

Zaten o gülüşleri yok mu oda olmasa heralde hiç dayanamazdım...inanın dışarıda çıkarıyorum ama daha beter azıyor o zaman kucak istiyor kucakta gezmek istiyor hem bir süre sonra belim kolum agriyo bende hava sıcak kucakta harap oluyor..eşi kndine yardim eden kadınları gördükçe pusetinde sakin sakin duran bebekleri gördükçe deli oluyorum
Bence hic bir bebek pusetinde rahat rahat yatmiyor 😂 bizimki sever bebek arabasini ama araba hic durmayacak hep gezecek...ya evet esim yardim ediyor ama bebek sonucta anneye bagli ne kadar yardimda etse ben olmadan sakinlesmiyor...gece nerdeyse ikimzde sifir uykuyla sabah ettik ama sabah gulucuklerle uyaninca intikamimi minik minik isirip gidiklayarak aldim siz de oyle yapin daha tatmin edici oluyor ilk baslarda ben de once sinirlenip sonra pisman oluyordum ama bu sekilde daha mutluyum uyusa da uyumasada bir sekilde aksam oluyor ve zaman geciyor onlara mutlu anlar birakalim...dedigimi zorlada olsa yapmaya calisin...bu arada babasini da yola getirmeye calisin tabii

bir gun verin aksama kadar kucagina evde ne yaptiginizi anlasin
bebeginiz gazli bir bebek sanirim hamak almayi dusundunuz mu hic ?
benim kizimda boyleydi hamak hayatimi kurtardi resmen
havalar sicak biraz disari cikip dolasip gelince ilik bir dus aldirip karnini doyurursaniz hemen uyur bu aylarda tensel temas severler kaşlarini sakaklarini oksayin uyuturken ayaklarina hafif hafif masaj yapin anne karni sesi dinletin iyi gelir
Nasıl hamak aldınız marka model belirtir misiniz
Ben de alacağım da

Nasıl hamak aldınız marka model belirtir misiniz
Ben de alacağım da
Victory ben hamak degil ama salincak kullanmistim. Beni kurtarmisti. Muzikli ve otomatik sallanan bir salincak. Icine koyuyordum yavas yavas sallanip uyuyordu. Simdi 8 aylik oldu ayni salincagi hala kullaniyoruz. Yine icinde uyuyor. Tatilde bile yanima almistim.
Internete bondigo eglenceli dostlar yazarsan cikar. Anakucagi salincak olarak geciyor. Muzikli ve otomatik sallanan olarak bakarsin. Titresimlisi de vardi ama ben otomatik sallanani almistim. Muzikleri de dikkatini cekiyor. Doga sesleri falan var icinde.

Link biraktim insallah olmustur 😊

Victory ben hamak degil ama salincak kullanmistim. Beni kurtarmisti. Muzikli ve otomatik sallanan bir salincak. Icine koyuyordum yavas yavas sallanip uyuyordu. Simdi 8 aylik oldu ayni salincagi hala kullaniyoruz. Yine icinde uyuyor. Tatilde bile yanima almistim.
Internete bondigo eglenceli dostlar yazarsan cikar. Anakucagi salincak olarak geciyor. Muzikli ve otomatik sallanan olarak bakarsin. Titresimlisi de vardi ama ben otomatik sallanani almistim. Muzikleri de dikkatini cekiyor. Doga sesleri falan var icinde.

Link biraktim insallah olmustur 😊
Hım evet baktım şimdi ama buna benzer birsey bende de var
İçinde 10 dakika falan duruyor
Ben gece uykularına geçmek için araştırıyorum içinde uyutup bırakabileyim
Suanda 2,5 aylık evin içinde kucakta gezerek uyuyor kollarım koptu artık
Bizdeki bu

Eklentiler

• 1915E364-E5E9-45AA-AEDB-A49290736566.jpeg
    1915E364-E5E9-45AA-AEDB-A49290736566.jpeg
    115,2 KB · Görüntüleme: 30
Hım evet baktım şimdi ama buna benzer birsey bende de var
İçinde 10 dakika falan duruyor
Ben gece uykularına geçmek için araştırıyorum içinde uyutup bırakabileyim
Suanda 2,5 aylık evin içinde kucakta gezerek uyuyor kollarım koptu artık
Bizdeki bu
Cocuktan cocugqadegisiyor demek ki. Bizimki salincagi sevmisti. Icinden alil direkt yataga koyuyordum.
Instagramda bez hamaklar vardi. Birkac arkadasim almisti. Onlara baktin mi?

Anneligin ilk 1 yili cocuga yapisik dolayisiyla cok zor geciyor. Buyudukce daha iyi olacak.
Uyku konusunda biraz ustune egilin. Gerekiyorsa sarilin birlikte yatin

X