Sizce ayrilik sebebi mi?

Evet ama anne ahı aldıktan sonra da işler nasıl iyi gider onu Allah bilir. İmansız biri olsam çoktan karar vermiştim ama Allah katında yanlış yapmak istemem

Evet ama anne ahı aldıktan sonra da işler nasıl iyi gider onu Allah bilir. İmansız biri olsam çoktan karar vermiştim ama Allah katında yanlış yapmak istemem
Benim tamamen şahsi görüsüm zaten anneni dinlemen cünkü sevgili koca hepsi bulunuyor anne baba bulunmuyor. Ama tabi fazla yorum yapmakta düsmez senin karar vermen lazım canım Allah yardımcın olsun zor işin o bir gerçek.

Ben yaşını sonradan gördüm, karar verdiysen tamamdır, annen elbette annen, kenara atılmaz, ama 20 li yaşlarının basında değilsin, artık seçimlerine saygı duyup desteklemeli.
Bu kadar inatla hayır demesinin altında kendi yaşanmışlıkları da var elbette.
Imkaniniz varsa anne kız başbaşa vakit geçirin,
Farklı bir ortamda konusun, onu anladığınızı, evladını düşündüğünü bildiğinizi ama artık sevabıyla günahıyla, seçimlerinizin, hayatınızın sizin olduğunu anlatın.

Davet konusunda iki tarafta biraz biraz hakli.. sonrasında sevgilinizin çıkışması çirkin olmuş ama özür dilemeye hazır diyorsunuz.
Anneyi ikna edin ama bunu üstünlük onda gibi yapmayın.
Siz kararınızı verdiniz, destek olma.sirasi annenizde. Bunca yıl çocuk halinizle sizin onu desteklediğiniz gibi :)

benim kaynim da o zaman daha egitimsizdi, giyinmeden gelmisti. ayni sekilde otelde yemekli yaptigim nisanima da giyinmeden geldi esimin birkac akrabasi ama onlarin kulturleri boyle diye dusundum, hic yargilamadim, annem de yargilamadi. ben hep kocama baktim. onu sevdim. hayatimi onunla gecirmek istedim. ailesini de oldugu gibi kabul ettim. nisanliniza bakin. onu seviyor musunuz? o sizin icin bu nedenle birakilabilecek bir adam mi? ondan ayrilsaniz nasil hissedersiniz, hayatiniz nasil olir? bunlari degerlendirin. baskalarinin lafini degil.

ben bu aileler evleniyor lafina da cok bel baglamiyorum. önemli olan saygi. esimin ailesinin egitimi, durumu, hayat kosullari benin ailemden düşük ama annem ve kaynanam cok iyi anlaşır, birbirlerini arar sorar, aranmadiklari zaman gonul koymazlar. eltimin ailesi ise kaynanamlarin evlenmeden once cok samimi arkadaslari idi, kaynimla eltim evlendikten sonra muhabbetleri azaldı. kriter degil yani bunlar, cok büyük sorunlar olmadigi surece

Sözlünüzden neden dayınız ayrılıyor?
çok absürd bir konu kusura bakmayın. Yaş kaç?

Teşekkürler yorum için :) ya aslında bu isteme/söz olayından evvel her şey iyidi. Annem sadece bunlarım acele etmesinden biraz huylandı ama bu da annem hali işte. 32 sene sonra öyle şak diye veremezsin. İnan o akşam ne oldu niye oldu hepsi bir tuhaftı. Annesi gülmedi böyle biraz soğuk tuhaf davrandı gibi. Bende anlam veremedim. Hatta acaba birinin nazarı mı deydi ah edem biri mi oldu dedim. Çünkü o aralar annem birileri ile baya kavga etmişti çağırmadı sözüme falan. Teyzem bile anlam veremedi bunların hareketlerine

Sözlünüzden neden dayınız ayrılıyor?
çok absürd bir konu kusura bakmayın. Yaş kaç?
Dayım ayrılmadı. Annem ona danıştı yazılacak mesaj konusunda. Annem kendi telefonundan gönderdi. Ama öyle yada böyle absürt tabiki. Saygıdan bahsediliyor ama yüzükler takıldıktan sonra kimse yüzleşmek istemiyor. Telefon açılıyor telefona çıkılmıyor. Bana sorarsanız bu da saygısızlık. Başka aile olsa si**** git başka kız mı yok der. Yine evimize kadar gelmişler. Tamam geldikten sonra konuşulanlar da süper değildi ama herkesin bir gururu var

Oturma oturmama mevzusunu bilemem ama nisanlinin " onlar benim ailem tabi ki oturacaklar" sozu cok sey anlatiyor. Sirf bu yuzden ayrilirdim. Ne demek onlar benim ailem. Simdiden benim ailem mevzusunu baslatmis. Sanki evlenirsen ezileceksin. Bence cok ezileceksin. Annen de bazi seyleri fartketmis bence. Annelik icgudusu. Ben olsam annemi dinlerdim.

Mesajla nişan atmak da ne bileyim çocuk gibi anneniz. Hem neden o ayrılıyor yani çok saçma değil mi ya? 32 yaşındaymışsınız bir de ben 18-19 sandım yemin ederim. Benim düşüncem anneniziz başından beri bu işe rızası yoktu sırf işi bozmak işin bahane bulmuş. Başka açıklaması olamaz. Bir de bir mesajınızda şöyle bir cümle gördüm “sözlümü ilk tanıştıklarında beğenmedi annem zaten hangi anne beğenir ki” buna anlam veremedim. Evet her anne kızı için en iyisini ister ama hiçbir anne damat adayını beğenmez diye bir şey asla yok. Ya sizin anneniz siiz kimselere vermemenin peşinde herkese bir kulp buluyor ya da cidden siz yanlış kişileri çıkarıyorsunuz karşısına damat adayı diye.

İğne deliğini doldurmayacak bir sebep bence.

Annene sorsana açık açık gerçekten istememe sebebi neymiş

siz bir de beni görün...kimse esas yasimi göremiyor. maalsef minyontiplo oldugum icin...bu zateb ayri yipratiyor. sözlümün dediklerinde ben hata görmüyorum niye derseniz onlarla kardes gibi yetismisler. ben olsam bende orda olmalarini isterim. ha tamam kalkiin büyükler otursun dermiyin evet o ayri bir konu ama ailesini korumasinda bir sakinca görmüyorum. benim teyzem de öyle. cocuklari ne Kadar yanlis yapsa hep arkalarinda. bilmiyorum ebn mi yanlisdüsünüyorum

İğne deliğini doldurmayacak bir sebep bence.

Annene sorsana açık açık gerçekten istememe sebebi neymiş
bence de öyle ama iste diyer üyelerin dedigi gibi...sebep arayan sebep bulur yada yaratir.dayim geldikten sonra bunlarin akli Fikri degisti. dayim demis hatta biz bu cocugu nasil damat diye götürecegiz türkiyeye…annem san söhret icinde herkese hava atmak istiyor. dayim bana bir kac sene evvel is yerinden birni tanistirmisti. güya insanlari 5 dk cözen domuz eti yigen bir adami cikardi karsima. ama neymis maddi durumu cok iyimis beni okuturmus falan filan. ve beni rusaya götprcekti….sirf sözlüm sakini biri diye. ben öyle fazla konusan tipleri sevmem. yeterince ezildim hayatim boyunca öyle insanlarin altinda. simdiye Kadar beni zorlamadi da gel bu aile görüsmesine gel su dügüne falan. sormuslugu oldu evet ama zorlama yok. annesi ababsi senenin üc ayi almanyadalar gerisini türkiyede geciriyorlar. onlar yokken kendisi abileriyle bile Dogru dürüst görüsmüyor hatta onlar yeri geliyor kiziyorlar sesin cikmiyor hic diye. ben bunlari göze alarak yola cikmistim. sonucta ani karar degil 4,5 sene düsünme vaktim vardi…

Sana davranışları nasıl değer veriyor mu ?
Ailesiyle ilişkisi nasıl ?
Eğitimi işi var mı ?
Maddi durumu nasıl ?
Bunlara bakarak karar ver derim.
Dayın ve annen belki de birlik olup seni istediğine vermek istiyorlar menfaatçi iseler yapabilirler.

vallahi simdiye Kadar bir kusurunu görmedim. yemez icmez benim icin harcar. hep sen mutluysan bende mutlu olurum der. annesi babasi ayni ana ölüm döseyindeydi. onun altindan bir ara kalkamadi. Allah Kismet ederse bir kac ay sonra, yani dügün tarihinden evvel memur olacak. kendi isini kurmak istiyor meslegi bittikten sonra. ac susuz klamaz kimse almanyada. Vallahi beni birilerini vermek isterlerse ve bunu kac defa dile getirdim, evden Kacar giderim. teyzem de karsi buna. o suan fazla karismak istemiyor kimsenin günahini almamak icin. yoksa o da hos görmüyor bunlarin yaptikalrini ama dayim ve annem her zaman bir olmuslardir. iclerinde gecmise dayanikli inanilmaz bir eziklik kin ve nefret var.

ailesi ile arasi gayet iyi. bunlar kavgayi fazla sevmez hemen her sey iyi olsun isterler. kendisi ailenin en kücügü. el üstünde tasiyorlar. abisi zamaninda annemize babamiza sen baktigin icin elimden geldigi Kadar isteklerini yerine getirecem demis

Böyle düşünüyorsan zaten kararını vermişsin denektir.
Nişanlını tanıyan üçüncü kişilere sor mesela hala amca vs nasıl buldunuz diye sor.
Mantığına güvendiğin kişilere sormalısın.
İyi biriyse sırf bu yüzden kaybetme.
Günümüzde adam gibi adam bulmak zor.
Yaşınız kaç bu arada ?
Ekonomik özgürlüğünüz olmadan da evlenmeyin derim.

Bence evet ayrılma sebebi. Özellikle nişandan sonra takınılan tutum. Nişanlınızın sizden ayrılma sebebi.

sormak isterdim ama fazla kimse yoktu. dayim ve esi onlardan zaten gicik aliyorum. bu olaylardan evvel de gicik aliyordum...annemi kuzeni geldi o fazla karismak istemiyor agzi yanmasin diye. bir de teyzem vardi. kendi kuzenime de güvenmiyorum cünkü dediginiz gibi menfaatci hepsi. ben inslarain maddi durumuna fazla takmiyorum. ne zenginler gördüm Burda insan degiller hayvan gibi. hepsinin Kirk tane metresi var. kendime bunu layik görmüyorum. sevigisiz büyüyen bir insanim. maddi acidan resit oldugumdan beri calisiyorum kimseye eyvallahim olmasin diye. Allahin izniyle psikolog olacam ama iste Terzi kendi sökügünü dikemezmis ya..bende de aynisi…. yasim bu ara 32 ama sag olsun ailem hep ezdirerek yetistirdigi icin belki öyle davranmiyor olabilirim. ailem beni 7 sene boyunca nefret ettigim meslege zorladi. sözlümün sayesinde meslek degistirdim baska okula yazildim. yoksa hala sürünüyordum. kendisi hayallarime hep önem veren biri destekleyici. tabiki göz boyama olabilir beni alana Kadar ama bu Risk herkeste olabilir. aslinda onunla mutlu olabilicegimi biliyorum ama birsey beni geride tutuyor. hani bazi kadinlar kocasindan eziyet ceker bir türlü ayrilamaz ya? ayni onun gibiyim. ailem beni cok pisirik yetistirdi maalesef

Bence evet ayrılma sebebi. Özellikle nişandan sonra takınılan tutum. Nişanlınızın sizden ayrılma sebebi.
yorum icin sag olun. beni yanlis anlamayin. ben acaba ben mi yanlis düsünüyorum gercekleri göremiyorum diye süphe duymaya basladim. yoksa olanalri ben fazla takmiyorum. hata bizde annemde...o biliyordu kalabalik olacagini

yorum icin sag olun. beni yanlis anlamayin. ben acaba ben mi yanlis düsünüyorum gercekleri göremiyorum diye süphe duymaya basladim. yoksa olanalri ben fazla takmiyorum. hata bizde annemde...o biliyordu kalabalik olacagini

Yani arada yazılanları okumadım sadece ilk gönderi üzerinden yorum yapıyorum olayı tam bilmesem de. Sen oturdun ben oturmadım muhabbetleri, gelen misafire kötü davranılması, insanların durduk yere hor görülmesi, koskoca insanlarsınız ikinizin halletmesi gerekirken dayınızın annenizin mesaj atması falan çok saçma olaylar. Nişanlınız bunlarla uğraşmak istemezse haksız olmaz diye düsünüyorum. Anneniz bence sizin bireyselliğinize saygı duymuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…