• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ayrilik sebebi mi?

her seyi denedim ama bos. ya o ya biz diyor annem….onu secersem ailemi unutmam gerek tabi o Zaman riza olmadan nasil evlilik olur bilmiyorum...kafam bombos...annem bana sey dedi güya oturcan cocuklara kalkin demisler onlar kalkmamis ama iste kendi gözümle görüp duymayinca inanamiyorum. aileme bu konuda fazla güvenim yok

niye güvenin yokmus? seni bu yasa ailen getirdi. nisanlinin ailesi degil.

evlendikten sonra bosansan kim sana kapisini acacak kim yardim edecek? ailenmi nisanlinin ailesi mi?

sevgiden gözün kör olmus senin. kendi ailene niye inanmiyorsun? ailenden baska kimse sana acimaz bunu yaz birkenara

niye güvenin yokmus? seni bu yasa ailen getirdi. nisanlinin ailesi degil.

evlendikten sonra bosansan kim sana kapisini acacak kim yardim edecek? ailenmi nisanlinin ailesi mi?

sevgiden gözün kör olmus senin. kendi ailene niye inanmiyorsun? ailenden baska kimse sana acimaz bunu yaz birkenara
acisalardi babam öldügünde bana hayvan muamelesi etmezlerdi...kimse elimden tutmadi...herkes "durumumuz iyi degildi" dedi kenara cekildi halbuki ben para degil Sevgi istedim...cok kizginim aileme….

acisalardi babam öldügünde bana hayvan muamelesi etmezlerdi...kimse elimden tutmadi...herkes "durumumuz iyi degildi" dedi kenara cekildi halbuki ben para degil Sevgi istedim...cok kizginim aileme….

Kendi kötün elin iyisinden herdaim iyidir bunu da unutma.

Annenin gönlünü yaparak evlen. Bir bildigi vardir ki var bence. Öyle tipik bos beles havadan dert üretmemis sonucta.

Pardon da kiz istemeye gidiliyor.. kizin ailesi ayakta kaliyor?? Ailen yine missfirperverlik yapmis da oturan cocuklari kendileri kaldirmamis.

Karsi tarafin da genis genis oturup birsey dememesi ayri bir gevseklik terbiyesizlik ister..

Bence bu bir işaret ve bahane. Bence yol yakınken ayrılmalısın. Aile kültürleri bakış acıları farklı belli ki. Sadece ellerimizi sevmekle olmuyor ailelerde evleniyor. Busekilde birilerinin gönülsüz oldugu durumlarda belli zaman sonra senin annen bunu yaptı seninkide böyle yaptı diye ciftler arasında bitmeyen kavga tartısma sebebi oluyor. Bence Allahtan hakkında hayırlısını iste şimdiyi degil 10sene sonrasını düşün. Bence hayırlı olmayan seyler birseyler vesile oluyor. Demişsin ya görseydim kalkın derdim cocuklara görmemende birşey işte. Ailenin tek hatası var isteme nişan aynı anda olacaksa ya karsı tarafa biz az kisiyiz az kisi gelin diyeceklerdi yada daha geniş ve herkesin oturup rahat edebileceği salon, Cafe, restaurant gibi biryer tutulup yapılacaktı.ama herşerde hayır vardır hayırlısı olsun hakkında.

Bence bu bir işaret ve bahane. Bence yol yakınken ayrılmalısın. Aile kültürleri bakış acıları farklı belli ki. Sadece ellerimizi sevmekle olmuyor ailelerde evleniyor. Busekilde birilerinin gönülsüz oldugu durumlarda belli zaman sonra senin annen bunu yaptı seninkide böyle yaptı diye ciftler arasında bitmeyen kavga tartısma sebebi oluyor. Bence Allahtan hakkında hayırlısını iste şimdiyi degil 10sene sonrasını düşün. Bence hayırlı olmayan seyler birseyler vesile oluyor. Demişsin ya görseydim kalkın derdim cocuklara görmemende birşey işte. Ailenin tek hatası var isteme nişan aynı anda olacaksa ya karsı tarafa biz az kisiyiz az kisi gelin diyeceklerdi yada daha geniş ve herkesin oturup rahat edebileceği salon, Cafe, restaurant gibi biryer tutulup yapılacaktı.ama herşerde hayır vardır hayırlısı olsun hakkında.
tesekkürler. bunu isin icinde olmayan birinden duymak iyi geliyor. simdiye Kadar benim cevremde yorumlar farkliydi

Daha önceki yaşadıklarını umarım sevgiline anlatmadın. İlişkilerde beklenir, anlatman da normal sonuçta ama sana ve ailene bu kadar saygısız birinin senin arkanda durmayacağı çok açık. Annenler evet desin gider özür dileriz demek ne? İçten bile gelmedi bana. Sizin annenlere olan öfkeni yönlendiriyor olabilir, bana da siz fazla naif geldiniz. Sanırım tüm konuşmaları da diğer tarafa taşıyorsunuz, dertleşmek olarak. Bakın ailenizin sizin kararınız ne olursa olsun arkasında olacağınızı bilin. Böyle toplantılarda anneniz demese bile, sandalye olmasa bile karşı taraftan insanların bir tanesinin çıkıp sizinkileri oturtması gerekirdi. Hadi anneniz yalan söylüyor diyorsunuz, o zaman tabi ki oturacaklar diye sevgiliniz ve annesi tutturmazdı. Derlerdi ki gerçekten o an ki telaştan fark etmedik, oturalım karşılıklı denilirdi. Karşı taraf biz kızı alınca gerisi boş diye düşünüyor olabilir.

Bu arada kimsenin salonu 40-50 kişiyi ağırlayacak bir kapasiteye sahip değil ve bir çok kişi de kalabalık misafir kabul ediyor. Sadece akraba değil arkadaşlar, komşu vs derken ama kızın anne ve babasının ayakta dikildiğini ve dikilmesi gerektiğini ilk defa burada okuyorum. Gençler masa veya kapının orada ayakta beklerler normalde.

Daha önceki yaşadıklarını umarım sevgiline anlatmadın. İlişkilerde beklenir, anlatman da normal sonuçta ama sana ve ailene bu kadar saygısız birinin senin arkanda durmayacağı çok açık. Annenler evet desin gider özür dileriz demek ne? İçten bile gelmedi bana. Sizin annenlere olan öfkeni yönlendiriyor olabilir, bana da siz fazla naif geldiniz. Sanırım tüm konuşmaları da diğer tarafa taşıyorsunuz, dertleşmek olarak. Bakın ailenizin sizin kararınız ne olursa olsun arkasında olacağınızı bilin. Böyle toplantılarda anneniz demese bile, sandalye olmasa bile karşı taraftan insanların bir tanesinin çıkıp sizinkileri oturtması gerekirdi. Hadi anneniz yalan söylüyor diyorsunuz, o zaman tabi ki oturacaklar diye sevgiliniz ve annesi tutturmazdı. Derlerdi ki gerçekten o an ki telaştan fark etmedik, oturalım karşılıklı denilirdi. Karşı taraf biz kızı alınca gerisi boş diye düşünüyor olabilir.
tesekkür ederim. canim yansada bir sekilde bitirmem lazim demek ki. nasil yapacam bilmiyorum ama Allah yardimcim olsun. size de tekrar tekrar teskkür ederim :)

Çocukları ayakta tutarız diye bir kafa mi var kaldı ki 12 20 arasında demissiniz 18 yaşında 20 yaşında koca genç ayakta mi dursun ailenizin sandalye ayarlamaması falan saçma olmuş bence . Bisey görmemiş olabilirsiniz ama ne doğru ne yanlış yada ne kibar ne değil ayırt edersiniz bence 32 yasinda koca kadınsınız . Ayrılmanın bile adabı vardır dayınız kimde mesaj ile ayrılıyor orası ayrı saçmalık zaten annenizin sonrasında telleri acmayışı apayrı saçma ben burdan bakınca annenizi suçlu gördüm nisanliniz ve sizide ortayı bulamayan tipler olarak gördüm. Kotu başlangıç olmuş ama siz kendi içinizi dinleyin yrn ayrılıp içinizden annenize kızacaksanız ayrılmayın ha yok artık tadı olmaz bitti diyorsanizda ayrılın

eger mevzu sadece biz ayakta kaldik.misafirler oturdu ise anneniz kesinlikle sizin iyiliginizi istemiyor. bunu sorun etmek, sorun cikartacak baska bir şey bulamadim demek. eger arada baska konu yoksa annenize karsi cikin. omurde bir defa kiz istemeye geliniyor, tabi ki kalabalik olacak, elbet kiz tarafi hizmet edecek, erkek tarafi oturacak. yani nezaketen eve ilk defa gelen kişi, kac yasinda olursa olsun, ayakta mi bırakılır? biz de gelini istemeye cok kalabalik gitmistik, baktim kizin ananesi arkada sandalyede kalmis, olmaz oyle gelin boylr oturun dedim; asil oyle.olmaz kizim.biz hep oturuyoruz bu koltuklara bugun siz bu kadar kalabalik gelerek bize onem verdiniz dedi. kalabalik kiz istemeye gitmek bence cok gurur oksayici bir hareket, insana sevildigini ve onemsendigini hissettiriyor. onca insan kalkmis, size deger vermis, hazirlanmis gelmis. kiymetlerini bilin.

eger mevzu sadece biz ayakta kaldik.misafirler oturdu ise anneniz kesinlikle sizin iyiliginizi istemiyor. bunu sorun etmek, sorun cikartacak baska bir şey bulamadim demek. eger arada baska konu yoksa annenize karsi cikin. omurde bir defa kiz istemeye geliniyor, tabi ki kalabalik olacak, elbet kiz tarafi hizmet edecek, erkek tarafi oturacak. yani nezaketen eve ilk defa gelen kişi, kac yasinda olursa olsun, ayakta mi bırakılır? biz de gelini istemeye cok kalabalik gitmistik, baktim kizin ananesi arkada sandalyede kalmis, olmaz oyle gelin boylr oturun dedim; asil oyle.olmaz kizim.biz hep oturuyoruz bu koltuklara bugun siz bu kadar kalabalik gelerek bize onem verdiniz dedi. kalabalik kiz istemeye gitmek bence cok gurur oksayici bir hareket, insana sevildigini ve onemsendigini hissettiriyor. onca insan kalkmis, size deger vermis, hazirlanmis gelmis. kiymetlerini bilin.
tesekkür ederim yorumunuz icin. giyinmis hazirlanmis derken annem onu da dert etti. abileri niye giyinip gelmemisler falan filan. bilmiyorum acikcasi ben bunlari dert etmedim beni rahatsiz etmedi. ha tamam aile büyükleri bir sey diyebilirlerdi ama iste...keskelerle olmuyor :(

Mısafır gelecek, yeterli sandalye bulmamıssınız ve ailem ayakta kaldılar niye misafirler oturdu da benim ailem ayakta kaldı mı diyorsunuz? Size misafir olarak gelinmez. Bunu sözlünüze de böyle anlattıysanız ve o sizden ayrılmadıysa şsanslısınız yani.

Bu düşünceye sahip biriyle ben bir yuva kurmak istemezdim.

Aile denkliğini ben önemsiyorum.aksi durumda genelde kadın ite kakila erkek tarafı neyse ona benzetilmeye çalışılıyor
Sen nişanlının annesine bir bak.
20-30 yıl sonra olmayı hayal ettiğin kendin ile alakasi var mi?
Varsa kiz kuzenlere bir bak, egitim durumlarına, kılık kıyafetlerine?
Ailenin takıldığı bunlar olabilir mi?

Mısafır gelecek, yeterli sandalye bulmamıssınız ve ailem ayakta kaldılar niye misafirler oturdu da benim ailem ayakta kaldı mı diyorsunuz? Size misafir olarak gelinmez. Bunu sözlünüze de böyle anlattıysanız ve o sizden ayrılmadıysa şsanslısınız yani.

Bu düşünceye sahip biriyle ben bir yuva kurmak istemezdim.
Ben öyle düşünmüyorum zaten. Beni rahatsız etseydi buraya danışmazdım. Ben ne annesinin şalvarla ilk tanışmamıza geldiğine gücenirim nede buna. Misafir misafirdir sonuçta. Size hal veriyorum.

Ben öyle düşünmüyorum zaten. Beni rahatsız etseydi buraya danışmazdım. Ben ne annesinin şalvarla ilk tanışmamıza geldiğine gücenirim nede buna. Misafir misafirdir sonuçta. Size hal veriyorum.
Yorumlarınızı biraz okudum. Size ağır yüklenmişim. Sİz iyi niyetlisiniz ama annenize kuş tutsanız yaranmanız mümkün değil sanırım. İşiniz zor

Anneniz haklı biraz özen istiyor karşı taraftan.Tanişmaya şalvarla gelmek hele ilk tanişmada tuhaf olmuş.Sizi ve ailenizi karşi taraf önemsemiyor.Hem aileniz ayakta kalamaz kazık kadar gençler varken.Sonuçta oturulup konuşulacak yani.Ayrılın bu adamdan annenizi dinleyin.O sizin kötü olmanizi ister mi?

Yorumlarınızı biraz okudum. Size ağır yüklenmişim. Sİz iyi niyetlisiniz ama annenize kuş tutsanız yaranmanız mümkün değil sanırım. İşiniz zor
Aynen öyle. Annem zamanında çok çekti. Rahmetli babamla mantık evliliği yaptı. O ölmeden ben anneme evlenebilirsin dedim. Halbuki babam her şeyimdi. Aynı anlayışı annemden beklerdim. Kendisi tekrar evlendi. Üvey babam özende kötü biri değil ama çok çektirdi bana. Ağıza alınmayacak şeyler söyledi anneme el kaldırdı. Ben hep annemi korudum arka çıkmaya çalıştım. Yaptığı hataları üstlendim onları evliliği bozulmasın diye. Ama sonuç? En azından şunu diyebilirler “evet ondan yana değiliz ama ne olursa olsun arkandayım” onun yerine beddualar sövmeler maddi manevi reddi. Bilmiyorum...annedir saygısızlık da etmek istemez kimse ama 32 yaşında hata yapacaksam da benim hatam bu. Hep onların istediği gibi hareket edersem yarın bir gün giderlerse karar vermekte daha da zorlanacam :( ama aile işte. Satsan satılmaz atsan atılmaz

Aile denkliğini ben önemsiyorum.aksi durumda genelde kadın ite kakila erkek tarafı neyse ona benzetilmeye çalışılıyor
Kesinlikle katılıyorum zaten cicim ayları bitince sonradan iki tarafa batmaya başlıyor bu farklar.ben bosanmalarıda buyüzden diye düsünüyorum ilk basta görmedikleri farklar, seviyoruz samanlık seyran olur düsünce sinden sonra gercek hayata dönüşte ev içinde tartısmaya huzursuzluğa dönüşüyor. Atalarımız bosuna dememiş davul bile dengi dengine diye. Kültür farkı asla bir tarafın kötü olduğu anlamına gelmez ama görülmüş yasanmıslıklar egitim herkesin hayata baskısını degiştiriyor.

Kuzenler gayet düzenli giyiniyor. Kendime benzettim bende öyleydim o yaşlarda. Annesi sadece öyle. Kadın zamanımda çok çekmiş. Çocukları hep bir yerle gelsin diye. Kaç defa ölüm döşeğinden döndü. Dünya umrunda değil. Yengelerin biri Alman zaten. Modernler yani

Aynen öyle. Annem zamanında çok çekti. Rahmetli babamla mantık evliliği yaptı. O ölmeden ben anneme evlenebilirsin dedim. Halbuki babam her şeyimdi. Aynı anlayışı annemden beklerdim. Kendisi tekrar evlendi. Üvey babam özende kötü biri değil ama çok çektirdi bana. Ağıza alınmayacak şeyler söyledi anneme el kaldırdı. Ben hep annemi korudum arka çıkmaya çalıştım. Yaptığı hataları üstlendim onları evliliği bozulmasın diye. Ama sonuç? En azından şunu diyebilirler “evet ondan yana değiliz ama ne olursa olsun arkandayım” onun yerine beddualar sövmeler maddi manevi reddi. Bilmiyorum...annedir saygısızlık da etmek istemez kimse ama 32 yaşında hata yapacaksam da benim hatam bu. Hep onların istediği gibi hareket edersem yarın bir gün giderlerse karar vermekte daha da zorlanacam :KK43: ama aile işte. Satsan satılmaz atsan atılmaz
İşte evet öyle demeleri lazım hem dogru yolu gösterdiklerini söyleyip hem destek olmamaları tutarsız. 32 yasındasın canım bence ne ailen ne sevgilin kimseyi dinlemeden oturup kendin kararını vermelisin. Zaten maddi imkanına varsa hayat senin hayatın iyi veya kötü tercihini yapmalısın.ileride iyiysede kendi tercihim kötüysede diyebilmelisin bence 🤷‍♀️

Back