• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ayrilik sebebi mi?

Büyükler oturur konuşur, 15-20 yaşındakiler odanın gelişine oturmayıversin bir zahmet; yer varsa otursunlar da kısıtlı ise ve imkan yok ise koca koca insanlar ve esas konuşacaklar ayaktayken 15-20 yaşlarındakiler niye odada? Ne yapacaklar, twitterdan durum mu paylaşacaklar?

Gençler hep beraber başka odada, mutfakta bir arada kaynaşıp takılabilirdi; analar babalar dayılar da kendi aralarında kaynaşırdı yani... Yol yordam bilememiş iki taraf da. Sizin taraf da kibarca yer gösterebilirdi gençlere ayarlanırdı yani, en olmadı iki fazladan sandalye çekilirdi; o da mı yok?

Yani anneniz adımını geri tutmakta bir miktar haklı, böyle "Biz geldik, misafiriz hepiniz el pençe divan duracaksınız" olayı olmamalı, ilk kez gidiyorsun birinin evine az çekin bi elini ayağını topla yayılacağına, ne misafir misafirliğini biliyor ne ev sahipliği ev sahipliğini doğru düzgün bence.

Annenizin "Bu iş olmaz" siparişi de yanlış (Bence) nitekim mesajla mı ayrılıyor yani? Bi ara, evin annesi ile bi konuş, dayı da babayla konuşur gerekirse.
Kapınıza dayanma olayını anlamadım.
Sözlünüzün tavrı da evlilik fragmanınız zaten.

Kesinlikle misafir oturur. Onların kalabalık geleceği belli o zaman ev nişanı yapmayacaktınız. Büyük bir yer ayarlayacaktınız. Yok ev nişanı yapacaksanız da nişanlınıza kişi sınırlaması getirecektiniz yer sıkınıtısını gerekçe gösterilerek. Arkadaşım evinin salonu inanılmaz büyük olduğu için, amerikan mutfak olduğu için mutfak masası da var ve ordan açılan kış bahçesine güvenerek ev nişanı yaptı ancak damat tarafı söylenenden çok kalabalık geldi. Tüm nişan ayaktaydık, herkes servis yaptı, bir arkadaşımın annesi ve abisi oturdu. Misafir ağırlanır, adap budur. Yaşları küçük diye nişana gelen yiğenler ayakta tutulamaz.

Simdiden yazma tarzim icin özür dilerim. Almanyadan yaziyorum. Sorumu önceden telefondan hazirlamistim :)

4,5 senedir beraberiz annem ilk tanistiginda begenmemisti (zaten hangi anne begenir ki) ayrildik önce ama uzun sürmedi. 4 sene sonra artik üvey babam yeter bu cocuklar seviyorlar birbirlerini dedi ve aileler tanisti. evet dile getirdiler ailelerin farkli olusunu ama takmadilar benim icin. ben zaten takmam. ister salvar giysin ister en lüks marka, yeter ki insan olsun. her neyse aileler tanisti sözlümün annesi benim aileme sordu talebiniz var mi adetiniz nedir. annem biz bir sey istemiyoruz gözümüz takimaki falanda degil. annem hatta hep benin gaza getidir iste kizim sen okulu bitirene Kadar biz destek oluruz size takmayin fazla ev masraflarina girmeyim falan filan. ben hep sustum inanamadim mutluluguma. sözlümün annesi benim anneme Telefon acti ve dedi biz istemeye/söze 30 kisi gelecegiz bir sakincasi var mi annem yok ne güzel daha kalabalik oluruz falan dedi. iste geldiler her birinin elinde bir hediye bir eksik yoktu. dayim ve esi bir Saat geciktiler özür bile demeden hep uzakta kaldilar annem de öyle. her neyse diye olaylari biliyorsunuz. annem bana ayril deyince bende o Kadar istiyorsan kendin bitir dedim. dayima mesaj attirmis onlara (esas saygisizlik bu bence) bu is bitti lütfen anlayis gösterin falan filan. annesi iki kez benim annemi aramis ama annem cevap vermemis bunlar kapiya dayandilar (ben yoktum o aksam) annem diyor ki bir özür bile dememisler iste onlar bizim ailemiz oturacaklar. annesi söz gününde cay servisi istedi diye cirkef yilan kadin oldu. annem bunlara konu para degil biz de battik babam fabrikatördü falan dedi (ne alaka?!) babasi da gidin kizinizi fabrikatöre verin o zaman demis. durum böyle yani.
Anneniz bitirme şekli konusunda hata yapmış keşke yüz yüze konussaydı.fakat sözlünün aileside fenaymıs yani bizim ailemiz tabi biz oturcaz yada kızınızı fabrikatöre verin tarzı konusmalar hiç yakısık degil.kız evi naz evidir.eger sözlünle ve ailesi ile anlasabilecegni düsünüosan sözlüne söyle gelip sizin aileden özür dilesinler iş tatlıya baglansın.kız evi naz evidir anne babanın en ufak lafına peş peşe cevap verilmez yoksa kimse böyle insanlara kız vermez

Arkadaşlar, ben geçen sene kasımda sözlendim. İsteme ve nişan aynı gün oldu ve sözlümün ailesi bağa kalabalık geldi. Benim ailem bunu önceden biliyordu ve onayladılar. Sözlümün yeğenleri 12-20 yaş aralarında kardeş gibi büyüdüler onun için yanımızda olmalarını istediler. Bence gayet doğal. Sonuçta sözlümün ailesi misafir olduğu için onlara yer vermek zorundayız. Yeterli oturacak yer olmayınca benim ailem ayakta kaldı. O akşam ne oldu bilmiyorum ama bana sanki benim ailem onlardan kaçıyor gibi geldi ve aklıma bile gelmedi onlara kalkın ailem oturacak demek. Benim ailem şimdi bunlar yer vermedi aileler çok farklı bunlar köyden yeni gelmiş gibiler falan filan istemiyorlar. Sözün ertesi günü annem söylenmeye başladı. Sen ayrıl o zaman dedim. Dayıma mesaj attırmış annem lütfen anlayın bu iş olmaz hakkınızı helal edin diye. Bunlar annemi aradılar açmadı kapımıza dayandılar ben yoktum o akşam. Sözlüm “onlar benim ailem tabi ki oturacaklar demiş” annem bundan sonra baya soğudu sözlümden.

Sizce bu gerçekten ayrılık sebebi mi?

Almanya’da yetiştim annem kardeşim ve üvey babam dışında kimsemiz yok. Bu konularda fazla bilgim yok.

Lütfen yardımcı olun. Çok çaresizim :(
Benim de isteme söz bir arada oldu.Eşimin sülalesi çok geniştir fakat en başta makul bir dille konuşup onun tarafından da kendi tarafımızdan da eve sığabilcek sayıda kişiyi ağırladık.Hiiç de bir sorun yaşamadık.Siz de ya enbaştan konuşcaktınız ya da gelen misafire laf etmiyceksiniz.Böyle eften püften şeye ayrılık olur mu yahu daha neler?Sadece yer meselesi değildir o

Konuda o kadar cok sacma sey var ki. Birincisi alti ustu isteme ve yuzuk takilmiş buyuk nişan bile degil butun yegenleri akrabalari toplayip getirmenin anlami yokmuş evde yer yokken.

Ha madem kavul ettiniz gelecek kişi sayisindan haberiniz var bir sekilde ek sandalye, koltuk vs ayarlamaniz lazimdi. Misafir olan onlar, onlar mi ayakta durup sizinkiler oturacakti bide???

Ailenin tavirlari yanlış, o kadar insani agirlayamayacaksaniz bunu konuşsaydiniz oncesinde.
ailem cocuklar ayakta durur düsüncesiyle yol aldilar. ben basindan beri dedi bu Kücük nisan yaz gelince büyük törenle sembolik olarak yüzükler tekrar takilacak demistim. ne bilim iste acemi olunca :( kendim ettim kendim buldum oldu

Bu oturma düzeni olayında anne haklı, gelen misafir gençler anne ve babanıza vermeliydi. Hadi onlar düşünemedi aile büyükleri gençleri uyarmalıydı. İşte bunlar görgü ve kültür farklılığı, ilerde kimbilir nelerle karşılalacaksınız.
evet haklisiniz ilginc olan su ama., biz onlara ilk gittigimizde yegenler de ordaydi ama hep ayri odada cikmadilar bile. sözlüm ve yegenleri kardes gibi büyüdüler ondan yaninda istedi. yer vermemeleri tabi ayri konu

Annenizin zaten gönlü yokmuş en ufak şeyleri de bahane etmiş işin özü bu. Kesinlikle ayrılık sebebi değil istemiyorlarsa iki dünür gorusmesinler siz niye ayrilacakmissiniz?

Benim de isteme söz bir arada oldu.Eşimin sülalesi çok geniştir fakat en başta makul bir dille konuşup onun tarafından da kendi tarafımızdan da eve sığabilcek sayıda kişiyi ağırladık.Hiiç de bir sorun yaşamadık.Siz de ya enbaştan konuşcaktınız ya da gelen misafire laf etmiyceksiniz.Böyle eften püften şeye ayrılık olur mu yahu daha neler?Sadece yer meselesi değildir o
vallahi annem tamam degince bende sustum. :( bir de böyle seylere uzak olup aliskin olmayinca ney Dogru ney yanlis cözemiyorum. annem pek kimseyle görüstürmezdi beni. o konuda hala cocuk gibiyim ama bu sefer bana bir takim seyler yanlis geliyor

ailem cocuklar ayakta durur düsüncesiyle yol aldilar. ben basindan beri dedi bu Kücük nisan yaz gelince büyük törenle sembolik olarak yüzükler tekrar takilacak demistim. ne bilim iste acemi olunca :KK43: kendim ettim kendim buldum oldu

Ama işte bakın aileniz gibi düşünen hanımlarda yorum yazmış gençler ayakta dursun diye vs bana göre asıl ayıp budur. Düşünsenize nişana gittiniz, ya nişanı hiç görmediğiniz bir odadasınız ya da ayaktasınız ama siz servis yapacak taraf değil misafir olan tarafsınız. Asıl bu çok ayıp. Ailenizde ki büyüklerin önceden evde fazla fazla sandalye bulundurması hemen salona ek yapıp oturması gerekirdi. Ki herşeyi geçtim siz değil anneniz ayrılmış nişanlınızdan, sizin yerinize nasıl karar verenbiliyor?

Simdiden yazma tarzim icin özür dilerim. Almanyadan yaziyorum. Sorumu önceden telefondan hazirlamistim :)

4,5 senedir beraberiz annem ilk tanistiginda begenmemisti (zaten hangi anne begenir ki) ayrildik önce ama uzun sürmedi. 4 sene sonra artik üvey babam yeter bu cocuklar seviyorlar birbirlerini dedi ve aileler tanisti. evet dile getirdiler ailelerin farkli olusunu ama takmadilar benim icin. ben zaten takmam. ister salvar giysin ister en lüks marka, yeter ki insan olsun. her neyse aileler tanisti sözlümün annesi benim aileme sordu talebiniz var mi adetiniz nedir. annem biz bir sey istemiyoruz gözümüz takimaki falanda degil. annem hatta hep benin gaza getidir iste kizim sen okulu bitirene Kadar biz destek oluruz size takmayin fazla ev masraflarina girmeyim falan filan. ben hep sustum inanamadim mutluluguma. sözlümün annesi benim anneme Telefon acti ve dedi biz istemeye/söze 30 kisi gelecegiz bir sakincasi var mi annem yok ne güzel daha kalabalik oluruz falan dedi. iste geldiler her birinin elinde bir hediye bir eksik yoktu. dayim ve esi bir Saat geciktiler özür bile demeden hep uzakta kaldilar annem de öyle. her neyse diye olaylari biliyorsunuz. annem bana ayril deyince bende o Kadar istiyorsan kendin bitir dedim. dayima mesaj attirmis onlara (esas saygisizlik bu bence) bu is bitti lütfen anlayis gösterin falan filan. annesi iki kez benim annemi aramis ama annem cevap vermemis bunlar kapiya dayandilar (ben yoktum o aksam) annem diyor ki bir özür bile dememisler iste onlar bizim ailemiz oturacaklar. annesi söz gününde cay servisi istedi diye cirkef yilan kadin oldu. annem bunlara konu para degil biz de battik babam fabrikatördü falan dedi (ne alaka?!) babasi da gidin kizinizi fabrikatöre verin o zaman demis. durum böyle yani.

Yaşanan her şey birbirinden saçma.
Kaç kişi geleceklerini söylemişler, buna göre yer ayarlamalıydınız. Ya da eve sığmayacağınızı söylerdiniz, buna göre bir çözüm bulunurdu.

Anneniz ayrılmanızı söylüyor, "çok istiyorsan sen bitir" diyorsunuz. Sonra dayınız ayrılıyor nişanlınızdan.
Bu sizin ilişkiniz mi, annenizin mi, dayınızın mı?

Olay büyüyünce de sevgiliniz savunma yapıyor ama "onlar misafir" demiyor farkındaysanız.
"Onlar benim ailem, tabii ki oturacaklar" diyor. Tam bir aileci erkek cevabı.

Yani mantıklı tek bir şey yok. Sizin de pek umurunuzda değil gibi ayrılıp ayrılmamak.
Ayrılın bence. Bu kadar yüz göz olduktan sonra bu evlilikten bir yol olmaz.

Annenizin zaten gönlü yokmuş en ufak şeyleri de bahane etmiş işin özü bu. Kesinlikle ayrılık sebebi değil istemiyorlarsa iki dünür gorusmesinler siz niye ayrilacakmissiniz?
annem kimseye kolay kolay isinmaz. ha Zengin olursa ufacik aileden yada tanidik bir aileden gelirse belki o Zaman. kendi zamaninda cok cekmis...tipik anne kiz olaylari. öyle olunca da tepem atiyor. sanki pazar maliyim da verilecek para yüsek olursa o Zaman veririm kizimi

Sizin hatanız kalabalık gelecekleri belliyken tedbir almamak olmuş. Şu konuda anneniz haklı ama 12 yaşında çocuk otururken büyükler ayakta bekletilmez.

tatlım ilk hatanız , yeriniz kısıtlıyken 30 kişiye evet demeniz olmuş . Evet dediyseniz de sandalyelerle falan günü kurtarmanız gerekirdi. Aileniz dururken ergenlerin oturması çok saçma ama sonuçta misafirler siz kalk diyemeseniz bile , bir büyüğünüz kaldırıp aileni oturtabilirdi. Anneniz başta misafirlere gel diyip , sonradan oturamadım diye trip atması da hata. Zaten bu tarz durumlarda iki ailede heyecanlı oluyor ,arada da böyle sorunların çıkması çok doğal . Az , öz her zaman daha iyidir.

Yaşanan her şey birbirinden saçma.
Kaç kişi geleceklerini söylemişler, buna göre yer ayarlamalıydınız. Ya da eve sığmayacağınızı söylerdiniz, buna göre bir çözüm bulunurdu.

Anneniz ayrılmanızı söylüyor, "çok istiyorsan sen bitir" diyorsunuz. Sonra dayınız ayrılıyor nişanlınızdan.
Bu sizin ilişkiniz mi, annenizin mi, dayınızın mı?

Olay büyüyünce de sevgiliniz savunma yapıyor ama "onlar misafir" demiyor farkındaysanız.
"Onlar benim ailem, tabii ki oturacaklar" diyor. Tam bir aileci erkek cevabı.

Yani mantıklı tek bir şey yok. Sizin de pek umurunuzda değil gibi ayrılıp ayrılmamak.
Ayrılın bence. Bu kadar yüz göz olduktan sonra bu evlilikten bir yol olmaz.
dediklerinize hak veriyorum ama sevmesem kolay olsa ayrilirdim. kime inanacam ne yapacam bilmiyorum 32 yasindayim ve her sey fazla geliyor. ailemin siddetli uyguliyarak beddua ederek beni ondan ayirmak istemesi

Siz bu geleneği ayrı bir kenara koyun, sizin evinize gelen misafir gelmeden şu kadar kişi geliyoruz demeden cümbür cemaat gelip sizin ailenize saygısızca davranmışlar. Şahsen orada iki ailenin büyükleri karşılıklı oturur, diğer herkes izleyici olur ve çevreden izler, karışmadan. Anneniz kibarlık yapıp yerini vermiş ama karşıdakiler artık nasıl düşüncesizse buyurun siz oturun bile demeyip bildiğiniz hizmet beklemişler. Türk adetlerinde, gelenek ve göreneklerinde sadece misafire hizmet yok, büyüklere ve ev sahibine de saygı ve hürmet vardır. Çocuklar büyüklerine yer verir. Bunu da geçtim anneniz bir şekilde diyaloğa girememiş, bence de araması daha uygun olurdu ama siz farkında değilsiniz galiba, karşı taraf hep olduya bittiye getirmeye çalışan tipler. İki aile karşılıklı isteme olmadan tanışıp, ev ziyareti yapıp birbirlerini tanıyabilirlerdi. Sizinkiler bir de anneniz böyle dediğinde çingenelik yapmış, tabi ki oturacağız demiş. Şimdiden geçmiş olsun sizin eş adayı da ortamı, annenizi yumuşatmak bir yana sert çıkma hakkını kendinde bulan ve ailesini savunan biri. Sizin daha görmediğiniz çok şey olduğuna eminim, sanırım fazla iyi niyetli düşünüyorsunuz.Türk adeti bilmenize gerek yok. Annenizin yerine koyun el bebek büyüttüğünüz çocuğunuzu istemeye gelip sizi ayakta tutup, mal ister gibi oldu bitti yapılmaya çalışılıyor sonra da evi basıyorlar. Siz bunlarla evlendiğinizde her türlü sıkıntıyı yaşayabilirsiniz benim tavırlardan anladığım bu. Anneniz ürkek karakterde olabilir. Bundan sonra da üste çıkmak ve her şeyi kabul ettirmek için bu olayı ısıtıp ısıtıp önünüze getirirler. Kalabalık aile olayına da güvenmeyin, size sıcak gelebilir ama içine girince büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Size ve ailenize değer verecek insanlarla karşılaşmanız dileğiyle.

Düğün öncesi sorun yaşayan sonrasında yaşamayan çok az insan vardır.

annem kimseye kolay kolay isinmaz. ha Zengin olursa ufacik aileden yada tanidik bir aileden gelirse belki o Zaman. kendi zamaninda cok cekmis...tipik anne kiz olaylari. öyle olunca da tepem atiyor. sanki pazar maliyim da verilecek para yüsek olursa o Zaman veririm kizimi
Canım sen seviyorsan ona guveniyorsan onunda seni sevdigine kalpten inaniyorsan bırakma. Aileni ezdirme dışarıya karşı sozlune karsi bile ama kendin haksizliklarini dile getir. Sözlün ile konuş simdiki sorunlar yüzünden veya ileride olabilecek sorunlar yüzünden gerekirse aileler görüşmesin ama biz hayatimiza bakalım. Seviyorsa kabul eder zaten ve yolunuza bakın. Düğüne kadar yapılması gerekenler hariç muhatap olmasinlar.

Siz bu geleneği ayrı bir kenara koyun, sizin evinize gelen misafir gelmeden şu kadar kişi geliyoruz demeden cümbür cemaat gelip sizin ailenize saygısızca davranmışlar. Şahsen orada iki ailenin büyükleri karşılıklı oturur, diğer herkes izleyici olur ve çevreden izler, karışmadan. Anneniz kibarlık yapıp yerini vermiş ama karşıdakiler artık nasıl düşüncesizse buyurun siz oturun bile demeyip bildiğiniz hizmet beklemişler. Türk adetlerinde, gelenek ve göreneklerinde sadece misafire hizmet yok, büyüklere ve ev sahibine de saygı ve hürmet vardır. Çocuklar büyüklerine yer verir. Bunu da geçtim anneniz bir şekilde diyaloğa girememiş, bence de araması daha uygun olurdu ama siz farkında değilsiniz galiba, karşı taraf hep olduya bittiye getirmeye çalışan tipler. İki aile karşılıklı isteme olmadan tanışıp, ev ziyareti yapıp birbirlerini tanıyabilirlerdi. Sizinkiler bir de anneniz böyle dediğinde çingenelik yapmış, tabi ki oturacağız demiş. Şimdiden geçmiş olsun sizin eş adayı da ortamı, annenizi yumuşatmak bir yana sert çıkma hakkını kendinde bulan ve ailesini savunan biri. Sizin daha görmediğiniz çok şey olduğuna eminim, sanırım fazla iyi niyetli düşünüyorsunuz.Türk adeti bilmenize gerek yok. Annenizin yerine koyun el bebek büyüttüğünüz çocuğunuzu istemeye gelip sizi ayakta tutup, mal ister gibi oldu bitti yapılmaya çalışılıyor sonra da evi basıyorlar. Siz bunlarla evlendiğinizde her türlü sıkıntıyı yaşayabilirsiniz benim tavırlardan anladığım bu. Anneniz ürkek karakterde olabilir. Bundan sonra da üste çıkmak ve her şeyi kabul ettirmek için bu olayı ısıtıp ısıtıp önünüze getirirler. Kalabalık aile olayına da güvenmeyin, size sıcak gelebilir ama içine girince büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Size ve ailenize değer verecek insanlarla karşılaşmanız dileğiyle.

Düğün öncesi sorun yaşayan sonrasında yaşamayan çok az insan vardır.
öncelikle detayli uzun yorumunuz icin tesekkür ederim :) aileler önceden tanisti zaten ve biz onlara gittigimizde cocuklar ayak altinda degildi. kendi odalarina cekildiler sadece büyükler vardi. orda her sey gayet iyi görünüyordu. hatta onlar önerdi öncede sirf isteme sonra yüzük olsun diye benim üvey babam dedi gerek yok hepsini ayni anda da yapariz diye. bilmiyorum :( ayriligi düsündükce basim dönüyor cok kötü oluyorum

Canım sen seviyorsan ona guveniyorsan onunda seni sevdigine kalpten inaniyorsan bırakma. Aileni ezdirme dışarıya karşı sozlune karsi bile ama kendin haksizliklarini dile getir. Sözlün ile konuş simdiki sorunlar yüzünden veya ileride olabilecek sorunlar yüzünden gerekirse aileler görüşmesin ama biz hayatimiza bakalım. Seviyorsa kabul eder zaten ve yolunuza bakın. Düğüne kadar yapılması gerekenler hariç muhatap olmasinlar.
artik hic bir seyi bilmiyorum acikcasi. kafam o Kadar allak bullak ki. hem bir yandan ayriligi düsünüyorum kötü oluyorum diyer yandan ailem ve dedikleri acaba Dogru mu. kac defa sinir krizi gecirdim :(

Back