• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ayrilik sebebi mi?

Annenize sen ayrıl mı dediniz, yanlış mı anladım?

Siz olayı pek anlamamışsınız.

Yani arada yazılanları okumadım sadece ilk gönderi üzerinden yorum yapıyorum olayı tam bilmesem de. Sen oturdun ben oturmadım muhabbetleri, gelen misafire kötü davranılması, insanların durduk yere hor görülmesi, koskoca insanlarsınız ikinizin halletmesi gerekirken dayınızın annenizin mesaj atması falan çok saçma olaylar. Nişanlınız bunlarla uğraşmak istemezse haksız olmaz diye düsünüyorum. Anneniz bence sizin bireyselliğinize saygı duymuyor
o hep öyledi. daha yeni yeni odama girerken kapimi calmayi ögrendi. genelde hep sak diye odama girer sanki suc üstü yakalmak istermis gibi…üvey babam kendisi gecen kavgada dedi sen bu evin direyisin sensiz biz ne yapariz gibisine...öyle yada böyle bu evden ayrilmam zor. ancak cok varlikli aile olacak o Zaman. Zengin kocada da beni "öf senin ailenle mi ugrasacam" derse…..görürüm onlari o Zaman.

dediklerinize hak veriyorum ama sevmesem kolay olsa ayrilirdim. kime inanacam ne yapacam bilmiyorum 32 yasindayim ve her sey fazla geliyor. ailemin siddetli uyguliyarak beddua ederek beni ondan ayirmak istemesi

Aileniz sevgilinizden ayırmak için mi şiddet uyguladı?
Şu an çalışıyor musunuz, ailenizle mi yaşıyorsunuz? O evden ayrılma imkanınız yok mu?

Bana siz bu adamı sevmiyorsunuz ama hem yaşınızı düşündüğünüz için hem evden uzaklaşmak için evlenmek istiyorsunuz gibi geldi.
Gerçekten seven insan "çok istiyorsan sen bitir" demez bence ailesine.
Sevgiliniz ve ailesi de çok evlenilecek insanlarmış gibi gelmedi.

Gördüğünüz şiddet şu an diğer her şeyden daha önemli. Amacınız evden uzaklaşmaksa bunu evlenerek yapmaya çalışmayın lütfen. Her zaman başka bir yol vardır.

Aileniz sevgilinizden ayırmak için mi şiddet uyguladı?
Şu an çalışıyor musunuz, ailenizle mi yaşıyorsunuz? O evden ayrılma imkanınız yok mu?

Bana siz bu adamı sevmiyorsunuz ama hem yaşınızı düşündüğünüz için hem evden uzaklaşmak için evlenmek istiyorsunuz gibi geldi.
Gerçekten seven insan "çok istiyorsan sen bitir" demez bence ailesine.
Sevgiliniz ve ailesi de çok evlenilecek insanlarmış gibi gelmedi.

Gördüğünüz şiddet şu an diğer her şeyden daha önemli. Amacınız evden uzaklaşmaksa bunu evlenerek yapmaya çalışmayın lütfen. Her zaman başka bir yol vardır.
sevip sevmemekle alakasi yok. siz benim ailemi tanimadigniz icin bende olsam öyle derim. bunlar insana öyle bir baski uyguluyor ki o an kacis yolu ariyorsun. evden ayrilamk istesem ayri eve cikarim o sorun bile degil. annem beni hep su sekilde yetistirdi "eger dedigimi yapmazsan seni sevgimen maruz birakirim" benim de korkum o. onlar türkiyeye gittiginde kendimi inanilmiz iyi ve özgür hissediyorum ama geri geldikleri an o Kücük pisirik kiz geliyir geriyor. psikolojimi inanilmaz derecede bozdular :( tabiki yasimdan dolayi korkum var ama bunu üste cikaracak Kadar degil. siddet konusuna gelince su an öyle bir durum yok. bu annemin senelerdir uyguladigi susturma yöntemi

o hep öyledi. daha yeni yeni odama girerken kapimi calmayi ögrendi. genelde hep sak diye odama girer sanki suc üstü yakalmak istermis gibi…üvey babam kendisi gecen kavgada dedi sen bu evin direyisin sensiz biz ne yapariz gibisine...öyle yada böyle bu evden ayrilmam zor. ancak cok varlikli aile olacak o Zaman. Zengin kocada da beni "öf senin ailenle mi ugrasacam" derse…..görürüm onlari o Zaman.

Yani benden büyüksünüz tavsiye vermek haddim değil gibi hissediyorum ama siz de bastırıla bastırıla biraz pasifleşmişsiniz. Evden ayrılmam zor ne demek? Okulunuz bitince daha doğrusu paranızı kendiniz kazanınca gayet de ayrılabilirsiniz

sevip sevmemekle alakasi yok. siz benim ailemi tanimadigniz icin bende olsam öyle derim. bunlar insana öyle bir baski uyguluyor ki o an kacis yolu ariyorsun. evden ayrilamk istesem ayri eve cikarim o sorun bile degil. annem beni hep su sekilde yetistirdi "eger dedigimi yapmazsan seni sevgimen maruz birakirim" benim de korkum o. onlar türkiyeye gittiginde kendimi inanilmiz iyi ve özgür hissediyorum ama geri geldikleri an o Kücük pisirik kiz geliyir geriyor. psikolojimi inanilmaz derecede bozdular :KK43: tabiki yasimdan dolayi korkum var ama bunu üste cikaracak Kadar degil. siddet konusuna gelince su an öyle bir durum yok. bu annemin senelerdir uyguladigi susturma yöntemi

İnsan kaç yaşında olursa olsun aile evinde yeterince yetişkin hissedemiyor bence.
Ben de bir süredir ailemle yaşıyorum, bana karışmadıkları halde bir şey yaparken çocuk gibi hissettiğim zamanlar oluyor. Belli bir yaştan sonra aile evini benimsemek zor.

İmkanınız varsa çıkın bence. Evlilik olayını da bir süre askıya alın, ortalık durulsun, kafanız netleşsin.

Yani benden büyüksünüz tavsiye vermek haddim değil gibi hissediyorum ama siz de bastırıla bastırıla biraz pasifleşmişsiniz. Evden ayrılmam zor ne demek? Okulunuz bitince daha doğrusu paranızı kendiniz kazanınca gayet de ayrılabilirsiniz
sana psikolojik halimi anlatamam. cok tuhaf bir sey. okulu bitirip maddi acidan tamamen bagimsiz olsam bile beni birakmazlar. annemi bir sekilde ikna ederim ama üvey babam inanilmaz zor bir insan. narsistlerin en kötülerinden. onun yaninda insan kendi adini bile unutabiliyor. tabiki bir yandan sözlüm benim icin kacis yolu ama sevmesem kendimi niye onun yanina mahkum edim...onunla olunca cok rahatim huzurluyum

Bir dakika 32 yaşındasınız ve nişanınız 12 20 yas aralığı yegenleriyle kardrs gibiyim diyip onları oturtup koca yasli insanlari ayakta dikmeyi hakli mi buluyor. Siz 32 iseniz nisanlinizin da o ayarda olduğunu dusunerek yaziyorum. 12 20 yas arasi çocuk kardes gibi akran gibi degil cocugum gibi olur ve elimi öpturur harclik verir enselerine saplak atarim yani. Pasa gibi totolarına oturtmam

Bir dakika 32 yaşındasınız ve nişanınız 12 20 yas aralığı yegenleriyle kardrs gibiyim diyip onları oturtup koca yasli insanlari ayakta dikmeyi hakli mi buluyor. Siz 32 iseniz nisanlinizin da o ayarda olduğunu dusunerek yaziyorum. 12 20 yas arasi çocuk kardes gibi akran gibi degil cocugum gibi olur ve elimi öpturur harclik verir enselerine saplak atarim yani. Pasa gibi totolarına oturtmam
o öyle demedi ben öyle düsünüyorum :) kardes belki yanlis kavram cocuk daha dogeu yeri geldi o bakti onlara ama iste ne bilim.

sana psikolojik halimi anlatamam. cok tuhaf bir sey. okulu bitirip maddi acidan tamamen bagimsiz olsam bile beni birakmazlar. annemi bir sekilde ikna ederim ama üvey babam inanilmaz zor bir insan. narsistlerin en kötülerinden. onun yaninda insan kendi adini bile unutabiliyor. tabiki bir yandan sözlüm benim icin kacis yolu ama sevmesem kendimi niye onun yanina mahkum edim...onunla olunca cok rahatim huzurluyum

Bırakmazlar ne demek ya 32 yasında koca kadınsın. Bence kendini inandırman lazım kendi kendine yetebilecegine öncelike

Annenizin düşünme tarzı bana yanlış geldi açıkçası, kalabalık olacaklarini biliyordu ufak çaplı bir salon tutsaydi ya ayakta kalmak bu kadar sorun olmamalı 2 odalı ufacık evde Nisan yapıldığına şahitlik ettim kimse oturma derdinde değildi inanın, sigmak istedikten sonra heryer olur.

İyi de sen neden annene böyle diyosun?
Ortalığı sen karıştırmışsın.
Çekilmişsin kenara.
O anlık öfke. Annemin böyle yapacağını düşünmemiştim bile. O konuda suç bende ama ondan evvel kaç defa dedim ayrılmam diye. Umurunda değil.

Canım benim ilişkini bitirecek olan sensin aileler değilki . Hani böyle çok büyük birsey olur aileler girer devreye anlarım.
Kiminin adetiné göre kalabalık gidilir kötü birşey değil bu. Ama insan o An zaten stresli oluyo kaldiramayadabilir.
Şimdi ufak olanlar büyüklere yer verse tabiki daha mantikli olurmuş ama öğrenmemis olabilirler ,büyüklerin o anda durum aklına gelmemis olabilir ya da onlara göre normal olabilir.
Bu konu ayrılma sebebi değildir ki heleki mesaj atılmış aranılmış, açilmamiş hoş değilki. İlla istemiyorsanız sen izah ederdin erkek arkadaşına ,ailesi de aileni aradığında olmayacağini söyler kız istemiyor der. Yok yer vermediniz yok bilmem ne zaten denmez ki telofana bile cevap verilmemiş ayıp olmuş. Değer vermeseler o kadar kalabalık kalkıp gelmezki.
Başka altında sebebler var bilemem ancak anlattığına göre işi çok katman çorman hale getirmisiniz .Derler ya hayırlı işe şeytan karışır diye biraz öyle olmuş.
Hani istemiyorsan sen söyle deyip annene bu hakkı verme akabinde senin yerine konuşmaya başlar . Sadece annen değil kim olursa olsun.

Canım benim ilişkini bitirecek olan sensin aileler değilki . Hani böyle çok büyük birsey olur aileler girer devreye anlarım.
Kiminin adetiné göre kalabalık gidilir kötü birşey değil bu. Ama insan o An zaten stresli oluyo kaldiramayadabilir.
Şimdi ufak olanlar büyüklere yer verse tabiki daha mantikli olurmuş ama öğrenmemis olabilirler ,büyüklerin o anda durum aklına gelmemis olabilir ya da onlara göre normal olabilir.
Bu konu ayrılma sebebi değildir ki heleki mesaj atılmış aranılmış, açilmamiş hoş değilki. İlla istemiyorsanız sen izah ederdin erkek arkadaşına ,ailesi de aileni aradığında olmayacağini söyler kız istemiyor der. Yok yer vermediniz yok bilmem ne zaten denmez ki telofana bile cevap verilmemiş ayıp olmuş. Değer vermeseler o kadar kalabalık kalkıp gelmezki.
Başka altında sebebler var bilemem ancak anlattığına göre işi çok katman çorman hale getirmisiniz .Derler ya hayırlı işe şeytan karışır diye biraz öyle olmuş.
Hani istemiyorsan sen söyle deyip annene bu hakkı verme akabinde senin yerine konuşmaya başlar . Sadece annen değil kim olursa olsun.
Ya annem beni zaten zorladi ayril diye hala zorluyor...ben sevdigim adamin gözüne baka baka bir hafta evvel evlilik teklifi almis mutlu bir insan olarak nasil ayrilirim dedim. yapabiliyorsan sen yüzüne bak ve ayril dedim cünkü bunu yapamayacagini cok iyi biliyordum. zaten yüzüne bakamadi da dayima mesaj hazirlatti ve annem annesine yolladi. kadincagizin ismini bile yanlis yazmis...simdi de annem bana "takilari verdin mi artik" diye baski yapiyor cünkü sözlümün ailesi yasemin bize takilari geri verirse o zaman biter demisler...yani bir kez olsun annemden sunu duymadim "biliyorum canin aciyor ama bak sen göremiyorsun biz görüyoruz" yada "bitiris sekli bizden yana dogru degildi özür dileriz" o kadar ani ve siddetli oldu ki. dün annem bana "ya onu secersin ve bizi unutursun" dedi "yada bitirirsin ve hersey eskisi gibi olur" hay hay dur bir saniye hisslerimi silim 4,5 sene cok kolay hele ki dügün tarihi salon her sey hazirken

Belki de sizin görmediğiniz bişey gördü
ya annem kimseyi begenmiyor ya. isteme aksami en samimi kiz arkadasim yanimda olsun istedim. kiyamet koptu ne isi varmis orda kiz kötüymus saygisizmis falan filan...neredeyse öldürecek beni. neyse ki teyzem ika etti ve arkadasim geldi. Allah bin kez razi olsun. Bütün resimleri cekti mantolari aldi yemek hazirladi ve sonucta annem anladi kiz dedigim gibi iyimis. hala annene teyze nasilsin diye yazar....annem artik bir takim seyleri göremiyor. senelerdir yanliz almanyada pasiflesmis dünya ile iliskisi yok kimseyi begenmez herkese tepeden bakar. eski ardadaslari bile görüsmüyor onunla. onlar geride kalmis annem cok ilerlemis gibi laflar ediyor.bu cok yanlis. ben kimseyi kiyaslamiyorum...

Aile kalabalık gelecekmiş ve aile onaylamış sende haklı bulmuşsun sandalye ayarlamamaniz sizin ayibiniz gelen misafire yer verilir zaten sizden anne baba dede 3 4 büyük oturur karşılarında falan neyse sen ayrıl bence yoksa boşanırsın evlenirsen de sende bu anne oldukça

Aile kalabalık gelecekmiş ve aile onaylamış sende haklı bulmuşsun sandalye ayarlamamaniz sizin ayibiniz gelen misafire yer verilir zaten sizden anne baba dede 3 4 büyük oturur karşılarında falan neyse sen ayrıl bence yoksa boşanırsın evlenirsen de sende bu anne oldukça
Ya bizim orda gencler ayakta durur büyükler oturur. Benimkiler ondan dolayi daha fazla sandalye ayarlamadi. bilmiyorum...zaten annemle su an her sey zor. psikolojik rahatsizliklari var ama kimse ne oldugunu bilmiyor. sürekli onunla ugrasmak zorundayim. evlilik asla iyi yürümez isterse dünya iyisi damat olsun :(

Bu sebepten ayrılık düşünülebiliyorsa , evlilik ne kadar sağlıklı olur bilemedim. Yeni konu boşanıyoruz olmasın lütfen.

Back