Oğluna aşırı bağlı olan bir anneyim. Allah göstermesin ama başıma gelirse adalete teslim edemezdim. Gider aile ile konuşurdum ama oğluma asla zarar verdirmezdim onlar tarafıondanda. Ben gereken cezayı fazlası ile verirdim. Allah'ım sen gösterme...
O kadın idam cezası almalı evet. Bir anne küçücük bir kıza oğlu için kıyabiliyor ise ceza almalı.
ayrıca bence bazı arkadaşların konuya yaklaşımı yanlış,çünkü bu kadına idam cezası öncelikle çocuğu öldürdüğü için verilmeli.
Öldürdüğü çocuğun annesine acı çektirdi diye değil.Yani ilk aşamada benim düşündüğüm bu değil.Eğer öyle düşünürsek çocuğun annesine acı çektirdi o da acı çeksin sonucuna ulaşıyoruz çünkü.
Sen de haklısın Lake,
Sonuçta hapishane hayatına da alışacak sonunda, alışmak zorunda olduğunu bildiği için özellikle....
Ama bir de şu geliyor aklıma, mesela şimdi diyelim ki bu kadın çocuğu öldürdü, ama pişman oldu çok pişman oldu, ömür boyu hapsine karar verdiler, atıyorum, bir iki hafta içerisinde intihar etti, vicdanı kaldıramadığı için....ne bileyim, vicdanı sızlayacak bir insanın da direk ölmesi de korkunç geliyor bana..
Yani senin dediklerine de hak veriyorum tabi..
canım ,
canice bir çocuğu öldürme suçundan bahsediyoruz.
Bu tip suçlar işleyenlerin bir çoğunun pişman olduğunu ya da ne bileyim geceleri kabuslarına girdiğini bir kısmının da intihar edecek kadar pişman olduğunu varsayarak söylüyorum ki bu suçlarda pişmanlıklarının bir önemi yok.Yani bu dünyada.Eğer adalet olacaksa herkes için olmalı öldürülen çocuk artık bu dünyada değil ve bu insan yaşarsa o çocuğun hakkı yenmiş olacak bana göre.
Ayrıca çocuğun annesinin az üzülmesi,çok üzülmesi veya bu kadını affetmesinin de cezanın niteliğinde bir etkisi yok bence çünkü suç ilk olarak çocuğa karşı işlenmiş.Eğer bir toplumsak bu dünyada olmasa bile o çocuğun hakkını korumalıyız.
Ayrıca idam cezasının çok daha caydırıcı bir ceza olduğunu düşünüyorum.İnsanların suç işlemeden önce aman ölür kurtulurum ne de olsa diye düşündüklerini sanmıyorum olsa olsa hapise girer ekmek elden su gölden yaşarım nasıl olsa diye düşünüyorlardır.
Tabi buradaki varsayımlarımız adalet sisteminin hatasız işlediği durumlar için yani kesin olarak suçlu insan için konuşuyoruz.
Ben de çıkayım artık :)
Kafam allak bullak oldu ama iyidir, seviyorum ben yine de bu durumu:)
Teşekkür ederim herkese yanıtları için...
Ben biraz daha düşüneceğim, aklıma birşey gelirse eklerim...
Ya da belki bazı arkadaşların dediği gibi, fikrim değişirse, anne olursam vs. yine eklerim..
evet o duyguyu ben de severim .ben de zaten konuştukça (yani yazdıkça) kendi düşüncelerimi daha iyi anlıyorum.
Zaten bunun için tartışmıyor muyuz, yoksa burada karşıt fikirde birini görünce onu suçlamak ya da küsüp gitmek yerine konuşarak,tartışarak yani fikirlerimizi çatıştırarak hem kendimizi hem de karşımızdakini daha iyi anlıyoruz ve ortaya birşeyler hep böyle çıkıyor.
Hımmm evet...Haklısın....Bak nasıl kafam karışıyor:)
Doğru sonuçta daha 6 yaşındaki bir çocuğun yaşam hakkını elinden alıyor o kadın... Evet benim kafam başka yönlere ayrıntılara kayıyor...
Doğru diyorsun adalet sistemi hatasız işlese, yani ama o da çok zor.....Mesela yeşil yol filmindeki gibi, adam çocukları aslında öldürmedi, ama elleri kanlı çocukların başında bulunduğu için suçlu sayıldı. İdam edildi...
Biraz daha düşüneyim ben, evet, adalet sistemi doğru işlese..., ki bir insanı öldürmek bu kadar kolay olmamalı da, güçlü bir caydırıcılık sağlıyor idam çoğunlukla..
Senin bakış açını çok net anlıyorum,kimseye kıyamıyorsun;
Acaba bu kadın hangi ruh haliyle bu suçu işledi,belkide pişman oldu veya oda mı mağdur edildi daha önce sorularını arıyorsun.
Genelde benimde bakış açım budur,or...pu diye aşşağılanan kadın acaba çocuğunun süt parası içinmi çalışıyor genelevde,veya hırsızlık yapmış adam ama belkide yavrusuna ekmek parası bulamadı.....Bunarı sorguladığını biliyorum,ama herkes çok iyi değil malesef,bu dünyada acımasız canilerde var.
İçinde birazcık insanlık olsa zaten kızı yakamazdı,bu olay zaten cinayetin hiçbirşekilde bir kaza veya bir anlık cinnet olamayacağını gösteriyor.
Çocuk tecavüzcüleri,organ mafyası,terörist katiller,kesinlikle ölmeyi hakediyorlar.Onların içinde insanlık yokki yaşamaya hakları olsun.
Ben ömür boyu hapsinden yanayım, yine de başka bir insanın ölümünü isteyemem, yani bünye ile alakalı sanıyorum, elbette içimde intikam duyguları olacaktır, elbette o kadının da acı çekmesini isterim, insanım anneyim evladım ölmüş hem de cani bir şekilde....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?