• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız?

İdam edilmesini isteyenler, peki neden idam edilsin istiyorsunuz?

İç rahatlama için mi sadece?
Diyelim ki bu kadın eğitimsiz cahil bir kadın, aslında kötü niyetli bir insan da değilken, böylesi bir olayla karşılaşınca ne yapacağını bilemeyip, bir anlık şokla bunu yapmış ve sizden yana yakıla af diliyor...

Mesela bir tane oğlum var, onsuz yaşayamam, hapse bu genç yaşta düşsün istemedim, biliyorum kendi yavrum için, senin yavrunu öldürdüm, diyip gerçekten psikolojik olarak dengeleri bozulacak kadar üzülürse, pişman olursa?

Yine de idam edilsin mi derdiniz?

Pişman olacak bir insan kızın vajinasını yakıp sonra öldürmez canım.
Söylediğin şey belki kızı hırpalarken ,kız düştü öldü gibi bir durumda geçerli olabilir.
Bu kadının yaşamasına neden izin verilmemeli biliyormusun,6 yaşında masum bir çocuğa bunları yapabilen bir insan herşeyi yapabilir.
Dediğin gibi oğlunu korumaya kalktı ise,oğlunun bundan sonra işleyeceği her suçu böyle örtbas etmeye kalkacaktır.
Bu kadın ömürboyu hapis diye cezaevine girer,10 yıl içinde iyi halden ve aftan yararlanıp çıkar nasılsa bizim ülkemizde.

işte belki diyorum böyle de düşünebilirim..hani ölüm kurtuluş mu acaba? bu aklıma geliyor?

Evet aslında bu açıdan bakmamıştım biliyor musun?
Ben direk, sonuçta bu kadının böyle olmasının altında yatan sebepleri de düşünürdüm diye düşünmüştüm ilk seferinde, bir de nihayetinde o da bir can, tamam canımı aldı ama, o da bir can, ben de bir canın ölümünü istiyor oluyorum diye bir çelişki dönüyordu içimde.

Ama senin mantık da kafama yattı, sonuçta bence de hapiste yatarken, bu yaptığı şeyin pişmanlığı ile kavrulacaktır zaten. Bu daha büyük bir ızdırap onun için.

Hımm, yani Lake, altındaki sebep ne olursa olsun, isterse kadın çok pişman olsun ama başka bir insanın hayat hakkını elinden aldı sonuçta, o zaman bu onun hayatına mal olmalı mı diyorsun?

Yani kadının gerçekten pişmanlığı söz konusu olsa dahi?

Dünyada kanun ve kaidelerin konulma sebebi de bu değil midir?
İnsanı hayatını değiştirebilecek sonuçlara varacak hatalar yapmaktan kurtarmak.
Bir nevi nizam ve düzen sağlamak, herkesin eşit haklara sahip olabilmesini sağlamak.

Senin düşüncen nedir? Sence kadın idam edilmeli mi?
Yoksa ömür boyu hapis cezası yeterli olur mu?

Eğer benim evladım olsaydı, kesinlikle idam cezasının uygulanmasını isterdim.
6 yaşında, daha hayatın bile ne olduğunu bilemeden tecavüze uğranmış.
Cinsel organı yakılmış ve öldürülmüş bir yavrucak...
Bir arkadaşın da dediği gibi, yasalara bırakmadan kendim parçalardım...

Söylediğin şey belki kızı hırpalarken ,kız düştü öldü gibi bir durumda geçerli olabilir.
Bu kadının yaşamasına neden izin verilmemeli biliyormusun,6 yaşında masum bir çocuğa bunları yapabilen bir insan herşeyi yapabilir.
Dediğin gibi oğlunu korumaya kalktı ise,oğlunun bundan sonra işleyeceği her suçu böyle örtbas etmeye kalkacaktır.
Bu kadın ömürboyu hapis diye cezaevine girer,10 yıl içinde iyi halden ve aftan yararlanıp çıkar nasılsa bizim ülkemizde.

Giderek kafam karışıyor :D
İdam isteyenler büyük çoğunlukta :)
Yani sen de haklısın, zekice vajinasını yakıp öldürüyor sonuçta. Ve cidden canice yaklaşan bir kadın topluma da zarar...

Peki Parkon, ceza sisteminin iyi işlediğini farz edelim, yani gerçekten bu kadın ömür boyu hapis alacak olsa, İDAM MI ÖMÜR BOYU HAPİS Mİ? :D

bana göre insanın ne zaman gözü döner de olmayacak hayatta yapmam dediği şeyleri yapar biliyo musun; evladının canı acıdığı zaman...o zaman gözü döner işte..
evladının başkasının canını acıttığı zaman değil....

Evet aslında bu açıdan bakmamıştım biliyor musun?
Ben direk, sonuçta bu kadının böyle olmasının altında yatan sebepleri de düşünürdüm diye düşünmüştüm ilk seferinde, bir de nihayetinde o da bir can, tamam canımı aldı ama, o da bir can, ben de bir canın ölümünü istiyor oluyorum diye bir çelişki dönüyordu içimde.

Ama senin mantık da kafama yattı, sonuçta bence de hapiste yatarken, bu yaptığı şeyin pişmanlığı ile kavrulacaktır zaten. Bu daha büyük bir ızdırap onun için.

ama parkonun dediği gibi bizim adalet sistemimiz belli..10 yıılda da çıkabilir..

belki vahşice olacak ama o kadına da aynı şeyler yapılıp (vajinasının yakılması-yazarken bile kendi yazdığımdan ürperdim) öyle idam edilebililir belki..bu daha iyi olur..

Giderek kafam karışıyor :D
İdam isteyenler büyük çoğunlukta :)
Yani sen de haklısın, zekice vajinasını yakıp öldürüyor sonuçta. Ve cidden canice yaklaşan bir kadın topluma da zarar...

Peki Parkon, ceza sisteminin iyi işlediğini farz edelim, yani gerçekten bu kadın ömür boyu hapis alacak olsa, İDAM MI ÖMÜR BOYU HAPİS Mİ? :D

Sadece şunu söyleyebilirim Yüce mevlam kimseyi evladı ile sınamasın

Bende tam bunu diyecektim. Kadın öldürmeden önce kızı yakmış, acı çektirmiş. Bu denli gözü dönmüş bi insan yarın bi gün kat be kat fazlasını yapabilir.

Dünyada kanun ve kaidelerin konulma sebebi de bu değil midir?
İnsanı hayatını değiştirebilecek sonuçlara varacak hatalar yapmaktan kurtarmak.
Bir nevi nizam ve düzen sağlamak, herkesin eşit haklara sahip olabilmesini sağlamak.

Senin düşüncen nedir? Sence kadın idam edilmeli mi?
Yoksa ömür boyu hapis cezası yeterli olur mu?

Eğer benim evladım olsaydı, kesinlikle idam cezasının uygulanmasını isterdim.
6 yaşında, daha hayatın bile ne olduğunu bilemeden tecavüze uğranmış.
Cinsel organı yakılmış ve öldürülmüş bir yavrucak...
Bir arkadaşın da dediği gibi, yasalara bırakmadan kendim parçalardım...

Ben ömür boyu hapsinden yanayım, yine de başka bir insanın ölümünü isteyemem, yani bünye ile alakalı sanıyorum, elbette içimde intikam duyguları olacaktır, elbette o kadının da acı çekmesini isterim, insanım anneyim evladım ölmüş hem de cani bir şekilde....
Ama ben kadının yaşamasını isterdim, ilk düşüncem, o da bir insan, ömür boyu hapis yatsın derdim...
İntikam açısından da Kadesanın dediği gibi, insan değişen bir varlık, öfkem geçtiğinde kadının pişman olmuş halini görmek isterdim, o da acı çektiğinde eşitliğin sağlanmış olduğuna inanıyorum... Ölmesine gerek yok.

ama parkonun dediği gibi bizim adalet sistemimiz belli..10 yıılda da çıkabilir..

belki vahşice olacak ama o kadına da aynı şeyler yapılıp (vajinasının yakılması-yazarken bile kendi yazdığımdan ürperdim) öyle idam edilebililir belki..bu daha iyi olur..

Böyle insanlar kesinlikle idam değil yakılarak öldürülmeli bence...

canlı canlı hemde....normalde karıncayı incitemem ama....bir insanın yaşam hakkını

iğrenç bir hal ile elinden alan tecavüz eden başını kesen bilemiyorum dava v.s. şekilde

bence cnlı canlı yakılarak öldürülmeli....

kayseride 3 cocuğu öldüren cani gibi...daha niceleri.....

Ben ömür boyu hapsinden yanayım, yine de başka bir insanın ölümünü isteyemem, yani bünye ile alakalı sanıyorum, elbette içimde intikam duyguları olacaktır, elbette o kadının da acı çekmesini isterim, insanım anneyim evladım ölmüş hem de cani bir şekilde....
Ama ben kadının yaşamasını isterdim, ilk düşüncem, o da bir insan, ömür boyu hapis yatsın derdim...
İntikam açısından da Kadesanın dediği gibi, insan değişen bir varlık, öfkem geçtiğinde kadının pişman olmuş halini görmek isterdim, o da acı çektiğinde eşitliğin sağlanmış olduğuna inanıyorum... Ölmesine gerek yok.

şimdi bir soru soracağım ama sakın beni yanlış anlama olur mu? bunu sadece merak ettim :)

evlisin bildiğim kadarıyla,peki çocuğun var mı?

öfkenin geçmesi mi,mümkün değil böyle birşey,kızı öldürülmüş hem de vahşice...olmaz olamaz...
o anki düşüncesi insanın kızı öldürmek olamaz,en fazla oğlunu alır kaçırırsın..
o yüzden idam edilsin,içi soğusun bir nebze o kızın annesinin..o kadının yaşadığını nefes aldığını bilmek bile acıtır kızın annesini..

cocugun varmı lambrusco ?

yani ömür boyu hapis yatan biri ömür boyunca eziyet çekecek anlamına gelmiyor bana göre .
O yüzden bu gibi suçlarda idam daha mantıklı.
Çünkü ömür boyu hapise çarptırıldıysa sadece ömür boyu özgürlüğünden oldu ,oradan çıkamayacak.
Ama oradaki hayatına alışacak orada bir hayat kuracak kendine.
Yeri gelecek bir hapishane arkadaşının anlattığı fıkraya gülecek,hapishanede en sevdiği yemek kapuska çıkacak bir akşam ya da ne bileyim havalandırmaya çıktığı zaman yağmurun kokusunu duyacak ,kar yağınca bir sevinç duyacak içinde ,şarkı söyleyecek,soğuk havada bir bardak çayı eline alıp ellerini ısıtacak.
Yani yaşama dair ne varsa birçoğuna yine sahip.
Ama öldürdüğü çocuğun bunları yapmak için hiç şansı yok artık.

şimdi bir soru soracağım ama sakın beni yanlış anlama olur mu? bunu sadece merak ettim :)

evlisin bildiğim kadarıyla,peki çocuğun var mı?

Yok neden yanlış anlayayım, evet evliyim, çocuğum yok :)
Biliyorum, anne olunca farklı hissediliyor da diyorlar...

Belki fikrim değişir, bilmiyorum, ben sadece annelerin ya da anne olmayanların görüşünü çok merak ettim diye açtım konuyu, bakarsın iki üç yıl sonra çocuğum olunca konuya geri dönüp, vazgeçtim derim:)

Benim de kafam karıştı şimdi zaten, idam isteyenlerin yanıtlarını okuyunca..

Ama sanki yine de ömür boyu hapsini isterdim gibi geliyor........

Back