- 5 Eylül 2011
- 15.585
- 9.594
- 448
bence yok,öfkem geçince diyor,evladı öldürülmüş bir annenin öfkesi geçemez mümkün değil... Allah korusun,kimeyi evladıyla sınamsaın,evlat aacısı vermesin...
Doğurda gel bacım hadeeeeeebekliyoz
bence yok,öfkem geçince diyor,evladı öldürülmüş bir annenin öfkesi geçemez mümkün değil... Allah korusun,kimeyi evladıyla sınamsaın,evlat aacısı vermesin...
ayy çok içine girdim konunun,sinirlerim bozuldu...
Hiç bir annenin öfkesi geçnez benım kızıma yanlış teşhis koyan doktoru ben öldürmeye kalkdım bırakın ...töbe ay gerildim yaaa
yani ömür boyu hapis yatan biri ömür boyunca eziyet çekecek anlamına gelmiyor bana göre .
O yüzden bu gibi suçlarda idam daha mantıklı.
Çünkü ömür boyu hapise çarptırıldıysa sadece ömür boyu özgürlüğünden oldu ,oradan çıkamayacak.
Ama oradaki hayatına alışacak orada bir hayat kuracak kendine.
Yeri gelecek bir hapishane arkadaşının anlattığı fıkraya gülecek,hapishanede en sevdiği yemek kapuska çıkacak bir akşam ya da ne bileyim havalandırmaya çıktığı zaman yağmurun kokusunu duyacak ,kar yağınca bir sevinç duyacak içinde ,şarkı söyleyecek,soğuk havada bir bardak çayı eline alıp ellerini ısıtacak.
Yani yaşama dair ne varsa birçoğuna yine sahip.
Ama öldürdüğü çocuğun bunları yapmak için hiç şansı yok artık.
Yek ya
Anne olup olmamak bi kıstas değil
Size göre Lambrusco anne olmadığı için böyle düşünüyor ise
Bende anne değilim ancak böyle bi cani bence de ölmeli diyorum
Ben ömür boyu hapsinden yanayım, yine de başka bir insanın ölümünü isteyemem, yani bünye ile alakalı sanıyorum, elbette içimde intikam duyguları olacaktır, elbette o kadının da acı çekmesini isterim, insanım anneyim evladım ölmüş hem de cani bir şekilde....
Ama ben kadının yaşamasını isterdim, ilk düşüncem, o da bir insan, ömür boyu hapis yatsın derdim...
İntikam açısından da Kadesanın dediği gibi, insan değişen bir varlık, öfkem geçtiğinde kadının pişman olmuş halini görmek isterdim, o da acı çektiğinde eşitliğin sağlanmış olduğuna inanıyorum... Ölmesine gerek yok.
ayrıca bence bazı arkadaşların konuya yaklaşımı yanlış,çünkü bu kadına idam cezası öncelikle çocuğu öldürdüğü için verilmeli.
Öldürdüğü çocuğun annesine acı çektirdi diye değil.Yani ilk aşamada benim düşündüğüm bu değil.Eğer öyle düşünürsek çocuğun annesine acı çektirdi o da acı çeksin sonucuna ulaşıyoruz çünkü.
ayy,umarım ciddi birşey olmamıştır kızına bu yüzden..
gerilmeyelim ama benim sinirlerim bozuldu,daha fazla devam edemicem galiba yorumlarıma..
Yok çocuğum yok :)
Zaten ben merakımdan açtım konuyu başlangıçta da söylediğim gibi, insan değişken bir varlıktır diyorum. Çocuğum olunca farklı hissederim belki bilmiyorum. Ama çocuğu olmayıp da, direk idam edilsin diyen arkadaşlar da var...
Ömür boyu hapiste o kadın da yaptıklarını sorgulama fırsatı bulacak ama, o dört duvar arası zindan olacaktır zaten ona...
Öfkem geçince diyorum, yani demek istediğim, yaaa cidden bilemiyorum ama,
hani ilk başta kadının yüzünü görmeye tahammülüm olmaz diye tahmin ediyorum, ama öfkem geçince derken, onun cidden çok pişman olup ağladığına acı çektiğine şahit olmak isterdim gibi geliyor, o zaman en azından.... bilmiyorum ne olurdu ufff
sana şu kadarını söylyeyim,bazen yere düşüp de canları acıyor ya o zaman bile benim canım 10 kat daha acıyor sanki..bazı geceler rüyamda çocuklarımı kaybettiğimi görüyorum ve inan o rüyada bile dünya yıkılsın hayat dursun istiyorum..bu acıyı anlatamam.
ve şimdi gelde o anneyi düşün..
Doğru diyorsun Kadesa, gözlerim doldu.....
Yani zaten ben de kesin olarak budur diyemiyorum ama içimden geçen an itibari ile buydu..
Ama haklısın.....
Ama bazen eşime biri birşey yapsa diye de düşündüğüm oluyor, mesela bir adam eşimi bıçaklayıp öldürse, hayattaki en önemli varlığım (ailemle birlikte), neden bilmiyorum ama o eşimi öldüren adamın sürünmesini tercih ederdim, acı çekmesini bir şekilde...Pişman olmasını, hayatının dört duvarla sınırlı kalmasını ve orda iç hesabını yapmasını...
Bilmiyorum ben mi tuhafım yoksa, kafam da iyi hayal edemiyor muyum?
Belki de başıma gelse, başka olur...
ayy çok içine girdim konunun,sinirlerim bozuldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?