Siz olsanız ne yapardınız . Tüp bebek süreci ve kv

Neden sizi pofpoflamadım diye mi saçma.
Maddiyatan sürekli dem vuran sizsiniz.
Yine söylüyorum kimse size ev araba almak zorunda değil.
Babanız acaba ne yaptı da eşinizi meslek sahibi yaptı?
Pofpofla diyen mi var
Konu burda arayıp sormamak
Benn bana ev araba alsın diye bir tabir mi kullandım?
Canınız sıkılıyor bence siz çatacak yer arıyorsunuz.
Konu burda benim içimi acıp onların da bu iç açmama karsılık arayıp sormaları
Babam ne mi yaptı
Babam yasadıgım sehirde cevre sahibi bir insandır
Eşimi iyi bir fabrikaya bölge sorumlusu olarak aldıırdi
Eşim 1100 tl maas alırken suanda aylığı 5 bin tl
Bunları size acıklamak zorumda değilim
Maddiyatla ilgili yorum yapan sizsiniz sürekli
Benn aranıp sorulmamaktan bahsettim
Okey???

Pofpofla diyen mi var
Konu burda arayıp sormamak
Benn bana ev araba alsın diye bir tabir mi kullandım?
Canınız sıkılıyor bence siz çatacak yer arıyorsunuz.
Konu burda benim içimi acıp onların da bu iç açmama karsılık arayıp sormaları
Babam ne mi yaptı
Babam yasadıgım sehirde cevre sahibi bir insandır
Eşimi iyi bir fabrikaya bölge sorumlusu olarak aldıırdi
Eşim 1100 tl maas alırken suanda aylığı 5 bin tl
Bunları size acıklamak zorumda değilim
Maddiyatla ilgili yorum yapan sizsiniz sürekli
Benn aranıp sorulmamaktan bahsettim
Okey???
Offf okey mokey siz böyleyseniz işiniz zor .Siz cevaplardan da anlaşılacağı üzere kırıcı bir insansınız belki bilmeden yapıyorsunuz ama onlar size kırılmışlar ve sizi aramıyorlar.
Durumlar farklı pencereden bakın istedim fakat size olmuyor .
Hadi size Allah kolaylık versin.İyi günler

Herkese merhaba,

baştan belirteyim biraz uzun oldu :) kusura bakmayın lütfen..

Eşimle 4 sene olacak evliyiz, hiç korunmadık ve çocugumuz da olmadı.Son bir yıldır doktorlardan cıkamıyoruz.
Klomen tedavisi oldum , iki aşılama geçirdim bugün ikinci asılamamın olumsuz sonucunu da aldım çok üzgünüm:KK1::KK1::KK1:
Sorun olarak eşimde sperm hareket azlığı var ve morfolojisi düşük.
Bende de hafif pco varmıs ama bunu daha yeni öğrendim.
İkimiz de 37 yasındayız.

Eşimin ailesine cocugumuz olmadıgını 3 sene boyunca hiç söylemedik, zaten konusu olmadı da hiç.
Ailesi farklı şehirde, senede 2-3 kere anca görüşürüz .
Biz evlenirken ailesi eşime tavır aldı.Evlenip benim yasadıgım sehıre gelsınler hıc ıstemedıler.
Aylar boyu ne aradılar ne sordular , evlendikten 3 ay snr kv ilk defa evimize geldi. Babası sanırım bir sene sonra ve evde bekar olan ablası hiç gelmedi.

Bunlar tavırları ile çok fazla benı ıstemedıklerını belli ettiler, eşime sürekli sen dream ı tercih ettin bizi bıraktın dedi kv,
Sen de evlendin ya artık şu hayatta kimseye güvenim kalmadı dedi kv.
Ben bu ve bunun gibi şeyleri hep duydum.
Ne eşimi ne de beni hiç aramadılar, eşim 2 sene snr falan kv ile çok fena tartısma yasadı ve kv bu sefer yön değiştirdi,
Son bir seneye kadar beni hep aradı, canım kızım gelinim yavrum falan hep güzel kelimeler kullandı bana karşı.
Ama bu sefer bana inandırıcı gelmedi tavırları.
Kendisi çok yalancı, politik ve sinsi bir insan.
Şuanda eşime karsı bizim evliliğimizle ilgili hiç yorum yapmaz.
Hep tasvip eder bizi:)
Biz basta cok zor süreçler yasadık, kiradaydık, evimiz yoktu, eşim işten cıkartıldı dolu borcla evlendik.
Son iki senedir eşim iyi bir işe girdi, evimizi aldık maddi olarak çok fazla ilerleme kaydettik ama hala kredi borcumuz var ve maddi anlamda zorlandıgımız zamanlar olur az da olsa.

Hersey yoluna girince bizim hayatımızda kv bir anda iyi fedakar bir anne oldu :)
Şuanda eşimle araları çok iyi.
( evlenirken ne maddi ne manevi tek bir destek görmedik)
Ama sorsanız benim kadar fedakar anne yok der ve her telefonda eşime ağlar .
Bbana birsey olsa ben ne yapacağım der.

Herneyse ; geçen sene kv deme gittiğimizde komşunun biri çocuk durumunu sordu bize.
Dediğim gibi öncesinde eş ailesinden hıc konusu acılmamıstı,
Benim çok hassas oldugum bir dönemdi o zaman ve görümcem de vardı ( bekar 45 yasında ailesi ile yasıyor)
onu odaya çektim dedim durum böyle böyle.
ağladım biraz orda salak gibi ve bizim çccugumuz olmuyor deim, hiç korunmadık ama olmadı dedim.
tüp bebekle belkı olabilirmiş , aşılama falan da dr az ihtimal veriyor dedim ablasına.
Bu abla da her gece eşime kalpli öpücük yollayan, bi,rtanem benimmmm seni cok seviyorum diye yazı yazan,
bir foto at da içim rahat etsin seni bi göreyim diyen, herseyi soran karısmaya meyilli , meraklı ama bir o kadar da boş bir abla.
neyse , sen üzülme bitanem dedi bana ; kocanla konus dedi,
şimdi ev krediniz var tüp e gücünüz yetmez biz size tüp parasını verelim siz dr u ayarlayın yeter dedi.
( ben huylarını biliyorum
daha önce de size ev alalım dedıler almadılar
arabayı değişelim deidler değişmediler
yani sürekli biz beklemediğimiz halde vaat edip yapmayan bir aile)

ben annem babamla da konusurum dedi.
çıktık odadan orda baya öptü sarıldı vs.

sonra biz eve donduk birkac ay geçti ne arayan var ne soran
ben aradım ablayı, dedim annemlere soyledın mı ne dedıler dedım
soyledım kendiliğinden olur dıyorlar dedi.
hımm tamam madem dedim kapadık telefonu:)

ben zaten sonucu bılıyordum ve asla tüp bebek malıyetını onlara yuklemezdım. ama yanıltmadılar beni.
ve sonrasında kv dem bır gece yatılı bize geldı,
yegenının cocugu olmuyormuş kv demın
kahvaltı masasında ağladı, berk lerin cocugfu olmuyormus
cok uuzluyorum dedi ve ben şok oldum , eşim yoktu o anda.

sonrasında da beni aradı bırkac kere , ebru sizden sonra evlendi dimi annecim bak hamıleymıs onun baby shower ine gideceğiz dedi:)

baska zaman birdaha aradı, işte zeynep doğum yaptı hastane odasını bir süslemiş ayyy bir görsen pembiş pembiş herseyı düşünmusler dedı

sonrasında bi aradı bilmem kimin eşi ikinciye hamıleymıs dedı kadın

(ben bu tarz seylerden asla etkılenmem , ne olursa olsun Allahın takdiri diye düşünürüm zaten)

neyse ; bir senedir aşılama tedavisi kolmen derken cok yıprandım manevi yönden.
her hastaneye gidişimde eşimin ailesi gelıyor aklıma,
sinir oluyorum
diyorum ki kendi kendime; ben onlara içimi açtım ya insan bir kere olup arayıp da ne yaptınız kızım demez mİ?

bu senın evladının sorunu, ben size açılmasam neyse ama açmışım içimi bi arayın sorun ya
insan manevi yönden destek bekliyor
ama yok.
bunun dısında eşimi aradıklarında
güzel kızımız ne yapıyor derler
çok öpüyoruz selam söyle derler benim için
ama ben sinir oluyorum , bir kere olsun annelik edip de kızım ne yaptın demek yok

eşim yazın yanlarına gitti , bu konuyu açmış eşim onlara ve demişler ki, biz sizin evliliğinize müdahele etmek istemiyoruz demişler: sorunca sanırım müdahele oluyor.
bu arada eşimin iki yeğeni var, kv dem ve görümcem eşime sürekli baskı kurarlar
evlendin diye bu cocukları unutmak yok, bak bu cocuklar babalarından cok sana düşkünler falan derler
gorumcem sureklı cocuklarının fotosunu atar eşime dayıları bak yegenlerıne, sana kırgınlarmıs hıç aramıyorsun falan derler :)

siz olsanız benım yerımde ne yapardınız?
nasıl bir tutum izlerdiniz

gecen hafta benım yegenım oldu ,
kv de gece aradı beni eşimin yanında
havalara ucmus sanırsınız ki o doğurmuş
çığlık atıyor
ayyy hala olmussun , ayyyyy ne tatlıdır sımdı o , ayyy resmı var mı vs vs
hiç sen ne yaptın diyen yok...

yaşadıklarına çok üzüldüm. Allahım sabır versin. kv çevresinden mumkun olduğunca uzak dur.

bende ocak ayında hala oldum öyle güzel bir duyguydu ki. uzakta olduğumzdan hergun resmini sevdim öptüm. ve mart ayında hamile olduğumu öğrendim. sana umut olmak için yazmak istedim. ikinci evliliğim benim. ilk evliliğimde de çocuğum olmamıştı. toplam 7 senedir bu bebeği istiyordum. nasibin ne zaman geleceği belli olmuyor. 1 başarısız aşılamam var.
gonalf ve çatlatma ile oldu. tedavini bırakma ol. tüpe gücün yoksa daha basit seyler dene. asla yılma. bebeğin sana gelecek

keşke bizimkilerde tedavi surecindeyken beni aramasalardi aradiklarinda daha cok uzuluyosun emin ol birak umursamasinlar umursayanlar cok can yakiyo çunku
pko da klomen pek ise yaramiyo gonal puregon tarzi ignelerle deneyin ve tedavi icin bir tup bebek merkezine gidin normal hastaneler isi ticarete dokmus cunku esinizin problemleri yikama ile halledilebilir problemler morfolojiyide bazi dr lar umursar bazilari umursamaz ki bizimde hiz morfoloji ve pko sorunumuz vardi igne tedavili asilama ile hamile kaldim kendinize iyi bi dr bulun ankarada iseniz tavsiyede verebilirim

Yaşadıkların için çok üzüldüm gercekten :KK43: Kv görünce Hiçbirini takma . Hayırlısı de nasipse olsun de inşallah hayırlısıyla doğru zamanda olur .

yaşadıklarına çok üzüldüm. Allahım sabır versin. kv çevresinden mumkun olduğunca uzak dur.

bende ocak ayında hala oldum öyle güzel bir duyguydu ki. uzakta olduğumzdan hergun resmini sevdim öptüm. ve mart ayında hamile olduğumu öğrendim. sana umut olmak için yazmak istedim. ikinci evliliğim benim. ilk evliliğimde de çocuğum olmamıştı. toplam 7 senedir bu bebeği istiyordum. nasibin ne zaman geleceği belli olmuyor. 1 başarısız aşılamam var.
gonalf ve çatlatma ile oldu. tedavini bırakma ol. tüpe gücün yoksa daha basit seyler dene. asla yılma. bebeğin sana gelecek
senin de bebeğin hayırlı olsun canım
ins saglıkla kucagına alırsın

yılmıyorum zaten allahın takdiri düye düşünüyorum hep
bakalım mayıs haziran ayı gibi tüp bebek denememiz olacak.
Teşekkürler yorumun için.

keşke bizimkilerde tedavi surecindeyken beni aramasalardi aradiklarinda daha cok uzuluyosun emin ol birak umursamasinlar umursayanlar cok can yakiyo çunku
pko da klomen pek ise yaramiyo gonal puregon tarzi ignelerle deneyin ve tedavi icin bir tup bebek merkezine gidin normal hastaneler isi ticarete dokmus cunku esinizin problemleri yikama ile halledilebilir problemler morfolojiyide bazi dr lar umursar bazilari umursamaz ki bizimde hiz morfoloji ve pko sorunumuz vardi igne tedavili asilama ile hamile kaldim kendinize iyi bi dr bulun ankarada iseniz tavsiyede verebilirim
ben zaten durumumuzdan hiç bahsetmemiştim,
ama denk geldi içimi döküp ağlayınca bir nasılsın diye aramasını bekledim açıkcası
çünkü eşim ve ben hariç diğer insanlara karsı cok duyarlıdır kendisi:)

puregon iğne ile gecen temmzu ve eylül ayında iki aşılama oldum
eşimde de morfoloji ve ileri hareket sorunu var.

bursadayım mayıs ya da haziranda tüp bebek uygulaması yapılacak.

bebeğiniz hayırlı olsun cok sevındım

ben zaten durumumuzdan hiç bahsetmemiştim,
ama denk geldi içimi döküp ağlayınca bir nasılsın diye aramasını bekledim açıkcası
çünkü eşim ve ben hariç diğer insanlara karsı cok duyarlıdır kendisi:)

puregon iğne ile gecen temmzu ve eylül ayında iki aşılama oldum
eşimde de morfoloji ve ileri hareket sorunu var.

bursadayım mayıs ya da haziranda tüp bebek uygulaması yapılacak.

bebeğiniz hayırlı olsun cok sevındım
tesekkur ederim allah sizede en yakin zanda bir evlat sahibi olmayi nasip eder insallah bu isler moral isleri bosverin kaynanayi kayinbabayi aradimi sordumu sormadimi dusunmeyin

Yaşadıkların için çok üzüldüm gercekten :KK43: Kv görünce Hiçbirini takma . Hayırlısı de nasipse olsun de inşallah hayırlısıyla doğru zamanda olur .
geçenlerde karsılıklı etekteki taşları döktük zaten:)
biz eşimle cok zor zamanlar atlattık bundan sonrasında asla sormayın dedım

tesekkur ederim allah sizede en yakin zanda bir evlat sahibi olmayi nasip eder insallah bu isler moral isleri bosverin kaynanayi kayinbabayi aradimi sordumu sormadimi dusunmeyin
konum zatan eski
ikinci aşılama olumsuz sonucu aldıgımda açmısım:)

senin de bebeğin hayırlı olsun canım
ins saglıkla kucagına alırsın

yılmıyorum zaten allahın takdiri düye düşünüyorum hep
bakalım mayıs haziran ayı gibi tüp bebek denememiz olacak.
Teşekkürler yorumun için.
çok içten diliyorum şu an. Allah inşallah en kısa zamanda hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip eder size.:dua:

Iyi demişsin Şekerim keşke baştan demeseydin hiç bebek durumunu
baştan demedım zaten
ne onlar sordu ne de bniz eşimle hiçbirsey demedik 3 sene boyunca
o gun denk geldi konusu olunca :)
biraz da tepkilerini ölçmek için açıldım:)
ama yanılmadım

baştan demedım zaten
ne onlar sordu ne de bniz eşimle hiçbirsey demedik 3 sene boyunca
o gun denk geldi konusu olunca :)
biraz da tepkilerini ölçmek için açıldım:)
ama yanılmadım
Bundan sonra kendi içinde yaşarsın sadece .
Başla doktorlara da gidin canım bazen sebepsiz diyorlar aslında bulamadıkları için ama sebepsiz şey olmaz

X