• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız nasıl davranırdınız?

Busrana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
11
0
1
33
Merhaba arkadaşlar 10. haftaya yeni giren bir bebeğim var.Fakat görümcem bana bebeğime bakamıyormuş birşey bilmiyormuş gibi hissettiriyor görümcem bana çok yakın oturuyor her fırsatta yanımda ama geldiğinde bebeğimi emziriyorum gazını çıkaracağım görümcem ver ben çıkarırım diyor uyutacağım ben uyuturum diyor ağlıyor ben sustururum diyor bir yere gidiyoruz bebeğimi bebek arabasıyla sanki benden kaçırıyor hastaneye gidiyoruz bebeğimi benden alıp hızlı hızlı önden önden gidiyor doktor soru soruyor ben cevap vermeden o veriyor gerçekten çok bunaldım ve kendimi yetersiz birşey bilmeyen biri olarak görmeye başladım bebeğim kız bebek ve bir mahremiyeti var herkesin yanında bebeğimin bezini açıyor ve hiç hoşuma gitmiyor siz olsanız benim yerimde nasıl davranırdınız lütfen yardımcı olur musunuz bana?

Bebek benim deyip kestirip atamıyor musunuz, ne demek alıyor kaçırıyor altını falan açıyor, tam dediğiniz gibi mahremiyeti falan kalmamış ki bebeğin. Gerek yok deyip çekeceksin sınırını kızan kızsın kırılan kırılsın, çok merakliysa gidip kendine çocuk yapsın

Mesafenizi koruyun sınırlarınızı çizin. Yaptığı şeyler çok absürt ve ayıp. Tamam ilgilenmesi iyi güzel de ne vasıfla bebeğinizi sizden alıp önden önden gidiyor? Bebeğimle ben ilgilenmek istiyorum onun annesi benim, yavrum benim kucağımda rahat eder diyin alın çocuğunuzu hemen elinden

Merhaba arkadaşlar 10. haftaya yeni giren bir bebeğim var.Fakat görümcem bana bebeğime bakamıyormuş birşey bilmiyormuş gibi hissettiriyor görümcem bana çok yakın oturuyor her fırsatta yanımda ama geldiğinde bebeğimi emziriyorum gazını çıkaracağım görümcem ver ben çıkarırım diyor uyutacağım ben uyuturum diyor ağlıyor ben sustururum diyor bir yere gidiyoruz bebeğimi bebek arabasıyla sanki benden kaçırıyor hastaneye gidiyoruz bebeğimi benden alıp hızlı hızlı önden önden gidiyor doktor soru soruyor ben cevap vermeden o veriyor gerçekten çok bunaldım ve kendimi yetersiz birşey bilmeyen biri olarak görmeye başladım bebeğim kız bebek ve bir mahremiyeti var herkesin yanında bebeğimin bezini açıyor ve hiç hoşuma gitmiyor siz olsanız benim yerimde nasıl davranırdınız lütfen yardımcı olur musunuz bana?

Neden bu kadar yakınsınız, görümce mıçmıç her şeyin içinde
Mesafenizi açın karıştırmayın

Sınır belirleyebilirsiniz. Açıkça ona annesi benim ben yaparım diyin. Muhtemelen bozulacaktır ama burda önemli olan onun bozulup bozulmaması değil, bebeğinle senin ilgilenmem gerekiyor. İlla yardımcı olmak istiyorsa ev iilerinde yardım etmesinide söyleyebilirsiniz.

Her yere birlikte gitmeyin mesela hastaneye neden onunla gidiyorsunuz? Her gun mu sizin evde ben acarim ben yaparim diyip duruyor biraz aranizi acin. Izin vermeyin agzinizi acip birsey soyleyin yaptiklarina yoksa biz gelip diyemeyiz ya bu kadini rahat birak diye siz yapacaksiniz.

Ee cikartsin gazini siz de iki dakika gidin bi dus alin, bi rahatlayin, camasirlari makineye atin, kendi isinize bakin. Bebegin annesi sizsiniz. Bunu hic bir sey degistiremez. Ne ne yaparsa yapsin anne degil, hala. Siz de ona gore davranip bunun avantajindan yararlanin. Bebek bakmak gercekten cok zor ve cok sabir istiyor. Yardimci olan birinin olmasi bulunmaz bir nimet. Altini baskasinin acmasini istemiyorsaniz bunu net bir sekilde soyleyin ama digerleri bana gore safi yardim :)

Aynen gebito gebito arkadaşımızın dediği gibi bırakın size destek olsun. Bebek büyüdükçe bu yardımlar size daha anlamlı gelecek sizde kendinize vakit ayırın..

Ama, bazı konularda da sınırinız olsun. Bunu kalp kırmadan karşı tarafın anlamasını sağlayın.

Ben kalbi kırılmasın bebeği bize göstermek istemiyor diye düşünmesin diye sesimi çıkarmıyorum saygısızlık etmek istemiyorum ama sabrımın son demlerindeyim ben hamileyken bir kere gelip ev işlerinde bana yardım etmemiş birine ev işlerinde yardımcı ol desem ne olur sonuçta bebek onun kardeşinin de çocuğu kısıtlamak istemedim ama böyle yaptıkça da benim psikolojimi bozuyor

Bebek benim, bakımını ben yapabilirim, hastaneye gidince doktorun sorusuna da cevap verebilirim ağzım dilim var. Bir dahakine sen karışma, ben bebeğime bakıyorum zaten de

Aynen gebito gebito arkadaşımızın dediği gibi bırakın size destek olsun. Bebek büyüdükçe bu yardımlar size daha anlamlı gelecek sizde kendinize vakit ayırın..

Ama, bazı konularda da sınırinız olsun. Bunu kalp kırmadan karşı tarafın anlamasını sağlayın.
Yardım etmek için gelmiyor ki bize bebeği görmek için geliyor geldiğinde de bu şekilde çok fazla sahipleniyor görümcem çok bilmiş biri her konuda herkesi yönetmeye çalışıyor ona ne desem de yapacağından geri kalmaz

Gerek yok ben yaparim diyip vermeyeceksiniz cok zor degil. Agladiginda da vermeyin. Benden de bir iki kere almaya kalktilardi. Bir rahat birakin artik ya diye bagirdim. Bir daha kimse elini uzatamadi
Ayrica da hastaneye niye sizinle geliyor onu anlamadim. Ne gerek var. Siz kendiniz goturemiyor musunuz?

Görümce hastane günlerini nerden biliyor ? Nie siz bu denli şikayetcı olduğunuz biri ile dışarı çıkıyorsunuz .bezi açacağında direk pençelerinizi çıkarın tavrınız net olsun illede kırılacak die bişey yok üslub kırmadan da çözer işinizi .

Ev içinde sınır koyun o ne Zırt pırt gelme falan

Gerek yok ben yaparim diyip vermeyeceksiniz cok zor degil. Agladiginda da vermeyin. Benden de bir iki kere almaya kalktilardi. Bir rahat birakin artik ya diye bagirdim. Bir daha kimse elini uzatamadi
Ayrica da hastaneye niye sizinle geliyor onu anlamadim. Ne gerek var. Siz kendiniz goturemiyor musunuz?

Eşim bize geldiklerinde ablamla gidin dedi benim el bileğimde sıkıntı vardı bebeği taşırken zorlanıyordum yardımcı olsun diye dedi bende eşimi kırmamak için sesimi çıkarmadım

Görümce hastane günlerini nerden biliyor ? Nie siz bu denli şikayetcı olduğunuz biri ile dışarı çıkıyorsunuz .bezi açacağında direk pençelerinizi çıkarın tavrınız net olsun illede kırılacak die bişey yok üslub kırmadan da çözer işinizi .

Ev içinde sınır koyun o ne Zırt pırt gelme falan
Kendisi ön sokağımda oturuyor çıkıp geliyor kapıma gelen birine de gelme diyemiyorum

Back