Siz olsanız kabul eder miydiniz ?

Kızkardeşimin de başına buna benzer olay geldi.
Dede demiş memlekete gelin ev alırız yardımcı oluruz annenler yanlız kalmasın.
Bunların işi rast gitmedi neyse gittiler memlekete tabi sözler havada kaldı
Dede iyice çöktü sonrasında rahmetli oldu.
O evi verene kadar yaşacagını biliyor mu dede
Ayrıca para için resmen kıza diretiyorlar kabul etmemekte haklı diyorum

Kızı tebrik ettim şurda ne öğretmenler ne maaşlı kadınlar okuyorum biri kızın verdiği tepkiyi veremiyor,zamanında böyle saçma bi teklif bana da gelmişti,eşime bu yüzden senden ayrılmam,ama geçinmeye gönlüm yok,o evdeki herkese kendim de dahil hayatı zindan ederim dedim,teklif geldiği gibi geri gitti,o şekilde o evden ayrılırsak sonra bayramlarda seyranlarda bile görüşmeye yüzümüz olmaz dedim,tamam dedi,azcık dişinizi gösterin ya.

Kız haklı o 1 sene olur ömür boyu.Sonradan kötü olmaktansa baştan olsun daha iyi.

dede de fenaymış bir ev karşılığı kuklam olsunlar düşüncesinde

Ne alaka? Cocuk askerden geri gelince annesi dul olmayacakmı?
Bence dede kizin yanliz oturmasini istemiyor... yoksa kadin zaten yanliz oturacaksa ha şimdi oturmuş ha 1 sene sonra.

Evet orayı bende anlayamadım başka bir şey daha mı demişti acaba diye düşünüyorum aklıma gelmiyor

Dede zengin de çocuğu iyi okullarda okutmuş mu? Güzel bi üniversiteyi mi bitirmiş de askere gidiyor? Mesleği var mı? Askere gitmeden evlenmekteki amaç ne? Yaşlar kaç? Bu verilere göre yorum yapicam

Bildiklerim kız üni mezunu ama işi var mı bilmiyorum çocuğun ev alacak durumu yok kendisine ait birikimi falan yok eğitim durumu ne bilmiyorum

Dedeye bak ya

Cok istiyorsa o yasasin geliniyle ne sacma salak bir durum.
Isterse saray versin huzur olmadiktan sonra neye yarar..

Ayrica dugunde paravan nedir ..ne sacma..

Kizi tebrik ederim durusunu bozmamis. Ama dugun gununu zehir etmisler .hep kotu anacak.bu cok uzucu.
Düğündeki paravan olayı bir inançtır./Saçmalık değil.

Kiz hakli, yemisim evi 1 sene olacagi ne malum belli ki dul kadin yalniz kalmasin dusuncesi var o 1 sene 10 sene olurdu. Helal olsun kiza valla

Konu sahibi,
Evlenecek çocuk işi yok,birikimi yok
Ee? Dedeye güvenerek evlenmeye kalkmışlar..
Kızda bunu biliyordur herhalde,
Bazı şeyleri dedenin sahiplenmesi kaçınılmazdır.
Adam kendine göre düğün planı yapmış,bunlarda sırtını dedeye yaslamış..
Kısacası hepsinin birbirinden bir beklentisi olmuş görüyorum ben ..

Konu sahibi,
Evlenecek çocuk işi yok,birikimi yok
Ee? Dedeye güvenerek evlenmeye kalkmışlar..
Kızda bunu biliyordur herhalde,
Bazı şeyleri dedenin sahiplenmesi kaçınılmazdır.
Adam kendine göre düğün planı yapmış,bunlarda sırtını dedeye yaslamış..
Kısacası hepsinin birbirinden bir beklentisi olmuş görüyorum ben ..

O zaman sizin mantığınızla herkes çocuğuna karşı menfaat- çıkar ilişkisi yapsın bu dede de olabilir, anne de baba da... herkes bir şekilde çocuğuna yardım ediyor ama kimse hayatlarına karışmıyor en azından olgun, gerçekçi, düşünceli, normal ebeveynler... o halde çocuğunu okutan anne babalar sen benim paramla okuyorsun benim istediğim bölümü yazacaksın benim istediğim mesleği olacaksın desinler nihayetinde parayı onlar veriyor... niyetimiz üzüm yemek mi bağcı dövmek mi. İşte bu mantık yüzünden hep kv, kp, elti, görümce konuları hep trendlerde...

Sevgilimin yiğeni kendisi evlendi geçen haftasonu. Bu konuyu sevgilimle aramızda istişare ettiğimiz için bide buraya sormak istedim görüşlerinizi merak ettim. Şimdi çocuğun (sevgilimin yiğeni) babası yok annesi hayatta... dedesi bütün sorumluluğu üstlenmiş düğünüde o yaptı evi de o alacak... bir nevi baba rolü üstlenmiş. Çocuk yakında askere gidecek... Dede bu çocuğa demiş ki senden tek bir isteğim var askerden gelene kadar annende sizle beraber otursun dul kadın tek başına kalmasın 1 sene sonra sen askerden geldiğinde size ev vereceğim. (Ev dubleks güzel bir yerde lüks bir ev. Dede zengin) Bu durumda tabi çocuk askerde, kız ve kv tek kalacak evde. Çocuk bunu nişanlısına söylüyor kız asla kabul etmiyor kavga gürültü oluyor sülale kıza kötü gözle bakıyor daha evlenmeden. Şimdi kiraya çıkacaklarmış galiba... bide düğünde de kavga ettiler dede haremlik selamlık düğün olsun istemiş erkekler ile kadınlar arasına paravan koydurtmuş... kız istememiş gelin odasından zor çıkarttılar asık bir suratla geldi dans etti... bence kız haklı ama sevgilime göre kız salakmış bir sene sabretseymiş sonra ne güzel evde oturacakmış... sizce kim haklı ? Merak ettim siz olsanız ne yapardınız bu durumda ?
Keşke askerlikten sonra evlenselermis. Sorun çıkmazdı o zaman...

gelini cok takdir ettim ben her ne kadar onun icin uzulsemde. Kocayi nimetten sayip her istedigine evet dememis. Dugun gunu mahfolmus yazik :KK43: Valla dede parayi veriyom istedigimi yaptiririm havasinda. Neymis dul adin yanliz kalmazmismis...Niye kalmasin ? Dul olmak sanki ayip birseymis gibi .

Canım dede neden ev vermek için çocuğun askerden gelmesini bekliyor.Direk alıp oturtsaymis torununu.Dede o evi vermeyecekti ama her istediğini yaptırmak için o evi kullanacakti

O kız o adamla evlenerek hayatının hatasını yapmış. İşsiz güçsüz, askere bile gitmemiş, pasif, dede lafından çıkamayan büyümemiş bir çocukla ne diye evlenmiş ki... Madem askere gidecek, gitsin, sonra evlen bari. Bu sadece ilk sorun. Bu adam böyle olduğu sürece buna benzer çok problem yaşayacak. Dede parasıyla sülaleyi satın almış, adam bile dik duramıyor ki, bir de karısını mı koruyacak... Geçmiş ola.
Ha evet, bu meselede bence de kız doğru olanı yapmış.

O 1 sene lafta. 1 senden sonra kadın evlenecek miymiş? Evlenmese yalnız yaşayabilecek mi?
Hepsi bahane. Parayı konuşturmuş dede.
Bence kuzenin eşi %100 haklı.
Huzur olmakdıktan sonra evli kalacakları ne malum?
Kv ile anlaşamayıp kocadan boşanınca ev bir anlam katacak mı ? Hayır.
Evle göz boyamaya çalışmışlar yememiş gelin hanım. Aferin ona.

Dede her seyi ustlenip her seyde soz sahibi olmak istemiş ama yanlis. Sonucta kizin insallah hayatinda bir ilk olacak dugun ve istedigi gibi yapilmali yoksa iyiligin bir manasi kalmiyor. Ayni evde oturma konusunda da hakli sonucta annesiyle evlenmiyor ve bir kez ayni eve girildi mi tekrar ayrilmak zor oluyor. Sevgiliniz kendi yeğeni diye kayırmış gibime geldi.

Dede çok uyanık derdi kızını baktırmak.
Oğlu evlenene kadar kızı dul değildi şimdi mi dul oldu? Çok düşünüyosa kızını neden kendisi kızıyla yaşamıyo ? Yoksa dedenin değilde annesinin düşüncesi mi?

Paravanlı düğünüm olucağına hiç olmasın o ne öyle suratta asar düğünde iptal eder

Madem yapıyo nerede nasıl istiyolarsa öyle yapsın kafasına göre değil

X