Siz ne yapardınız bu durumda

Majör depresyon hakkında hiç bir bilgim yok ama eğer önemli ve hayatınızı etkileyecek bir rahatsızlıksa kendinize iki yıl boyunca bağlamadan önce böyle bir rahatsızlığım var diye söyleseydiniz yazık değilmi şimdi bu adama daha öncede sevdiği bir kız tarafından terkedilmiş sizin tarafınızdan da rahatsızlığı gizlenmiş bu adam nasıl güvenecek bundan sonra hayatına giren kişilere sizden çok evleneceğiniz insana üzüldüm

Sevgilin ilaç kullanmaya niye karşı? Her şeyde ilaca koşalım demiyoruz biz de ama bazı durumların ilaçtan başka bi çözümü yoktur, böyle direkt kestirip atan kuru inat tipler bana hep boş beleş gelir.
Bir de, ilerde rahatsızlık durumum olursa sanmıyorum ki destek olsun demişsin, böyle olduğunu düşündüğün biriyle neden berabersin?
Rahatsızlık durumundan dolayı kendini eksik, kusurlu görüyorsun, beni kimse istemez diyorsun sanırım ve bu yüzden karşındaki kişinin kusurlarını göremiyorsun; beni seviyo, bu büyük lütuf diyorsun bence.
Özellikle psikolojik rahatsızlıkları kaldırmak, doğru desteği verebilmek herkesin harcı değildir, yapamayan insanları suçlayamayız, bazen sevse de zor gelebilir ama ben karşındaki kişinin rahatsızlığın olmasa da sana yoldaş olabilecek biri olduğunu düşünemedim.

Amacım polemik veya eleştiri değil, meraktan soruyorum gerçekten; ilaç kullanımına neden karşıydınız? Yani elbette her şeye koşarak ilaç alıp vücuda saçma sapan kimyasal doldurulmasına biz de karşıyız ama "ilaç kullanımına karşı olmak" neyden kaynaklanıyor, merak ediyorum.

Sevgiline bize anlattığın gibi değil de sanki grip olmuşsun gibi anlatırsan çok sorun olmaz diye düşünüyorum. Sağlık sonuçta bu. Kimin başına ne geleceğini kim bilebilir

-ilaç kullanmak istemiyorum.
-ayrılmak istemiyorum.
-kalkmak istemiyorum.
-yatmak istiyorum.
-evlenmek istiyor muyum istemiyor muyum?
Eee biz ne yapabiliriz o zaman?

Eleman kör cahil, sen evlenmek istiyor musun bir otur düşün. Doktorun yazdığı ilaca karşı olmak ne demek, kalp, diyabet, tansiyon ilaçlarına da karşı mıymış?
Kuru inat ya, bi şey bildiğinden değil, ukalanın teki besbelli. Niye karşısın desen iki tane mantıklı cümle kuramaz, dış güçleri falan suçlar

Vücudun kendi bağışıklığını kazanması gerektiğine inanıyorum. İlaçtan önce biraz müsaade edilmesi gerektiğine. Tabii daha önce depresyon geçiren bir tanıdığım olmadığı için ilacın nasıl yardımcı olduğunu anlamıyordum. Yaşayarak öğrendim. Ayrıca aşırı karşı da biri değilim mesela basım ağrıdığında veya regl dönemlerinde hemen ağrı kesiciye dayanmam alternatif şeyler dener daha sonra ilaç kullanırım

Sevgiliniz tıp dünyasında vazgeçilmez bir doktor değilse onun ilaç kullanımı ile ilgili fikirlerini çok da onemsemeyin. Ayrıca ağır bir depresyon rahatsızlığınız varken de evlilik gibi büyük kararlar almanız ne derece doğru?

Elbetteki söylemelisiniz karşınizdakine bağlı böyle bir sorumlulugu alabilecek mi diye hele bide çocuk olsa sorumluluklarınız artacak ikiniz oturup karar verin artık

Teşekkür ederim açıklamanız için. Antidepresanlar önceden çok fazla yan etkiye sahipti, kullanıp serseme dönen insanları gördükçe ben de sizin gibi düşünürdüm ama bazı şeylerin de ilaçsız çözümü olmuyor gerçekten, bir de yan etkileri en az seviyeye indirildi bu tür ilaçların ve gerçekten işe yarıyorlar.
Allah muhtaç etmesin, eksikliğini de göstermesin ihtiyacı olan kimseye, hepimize sağlık diliyorum

Hiç evlenmemeniz gerekir diyorsunuz yani mantıklı ama işte en baştan hayatıma birisini alıp bu aşamaya gelmemem lazimdi

Hayatım tabii ki evleneceksin ama şu an karar vermek için doğru zaman olmayabilir. Bence birgün karşına alıp konuş, sonuçta yalan soylememişsin. Bunu sorun olarak görürse bir süre erteleme yoluna gidebilirsiniz, hastalığın seyri nasıl olacak bilemeyiz. İnşallah sizin için en güzeli olsun.
Hiç evlenmemeniz gerekir diyorsunuz yani mantıklı ama işte en baştan hayatıma birisini alıp bu aşamaya gelmemem lazimdi

Kesinlike şifa aramak kadar doğal ne olabilir ki. Allah'ım dermansız dert vermesin ben de teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…