• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ne yapardınız bu durumda

Majör depresyon hakkında hiç bir bilgim yok ama eğer önemli ve hayatınızı etkileyecek bir rahatsızlıksa kendinize iki yıl boyunca bağlamadan önce böyle bir rahatsızlığım var diye söyleseydiniz yazık değilmi şimdi bu adama daha öncede sevdiği bir kız tarafından terkedilmiş sizin tarafınızdan da rahatsızlığı gizlenmiş bu adam nasıl güvenecek bundan sonra hayatına giren kişilere sizden çok evleneceğiniz insana üzüldüm

Sevgilin ilaç kullanmaya niye karşı? Her şeyde ilaca koşalım demiyoruz biz de ama bazı durumların ilaçtan başka bi çözümü yoktur, böyle direkt kestirip atan kuru inat tipler bana hep boş beleş gelir.
Bir de, ilerde rahatsızlık durumum olursa sanmıyorum ki destek olsun demişsin, böyle olduğunu düşündüğün biriyle neden berabersin?
Rahatsızlık durumundan dolayı kendini eksik, kusurlu görüyorsun, beni kimse istemez diyorsun sanırım ve bu yüzden karşındaki kişinin kusurlarını göremiyorsun; beni seviyo, bu büyük lütuf diyorsun bence.
Özellikle psikolojik rahatsızlıkları kaldırmak, doğru desteği verebilmek herkesin harcı değildir, yapamayan insanları suçlayamayız, bazen sevse de zor gelebilir ama ben karşındaki kişinin rahatsızlığın olmasa da sana yoldaş olabilecek biri olduğunu düşünemedim.

Merhaba. Öncelikle sakin olmaya çalış lütfen. Korkacağın bir durum yok.
Benim eşim de majör depresyon yaşadı.( Belki tekrar yaşayacak) şu an ilaç kullanıyor mesela. Evlenmeden önce Tıpkı sizinki gibi evlilik düşündüğümüz bir dönemde ilaç kullandığından hastalığından bahsetti. Hiç de sıkıntı yapmadım. Ayrıca ben de ilaç kullanımına karşı bir insandım. O da bunu biliyordu.
Evlendikten sonra da tekrarladı bir şekilde atlattık. İlaçlara karşı bakışım değişti. İlaç bizim düşmanımız değil bugün kullanır yarın bırakırsın. Bence sakin bir şekilde çok büyük bir meseleymiş gibi davranmadan konuşmalısın sevdiğinle. Korktuğun gibi olmayacaktır diye umuyorum
Amacım polemik veya eleştiri değil, meraktan soruyorum gerçekten; ilaç kullanımına neden karşıydınız? Yani elbette her şeye koşarak ilaç alıp vücuda saçma sapan kimyasal doldurulmasına biz de karşıyız ama "ilaç kullanımına karşı olmak" neyden kaynaklanıyor, merak ediyorum.

Sevgiline bize anlattığın gibi değil de sanki grip olmuşsun gibi anlatırsan çok sorun olmaz diye düşünüyorum. Sağlık sonuçta bu. Kimin başına ne geleceğini kim bilebilir

Selamlar..Ben 2018 yılında majör depresyon yaşadım yaşayanlar yada tanık olanlar çevresinde bilir bu hastalığın..iki yıl ilaç kullandım geçen seneden beri ilaç kullanmıyorum..majör depresyon insanı yatalak eder hayattan koparır o dönemde öyleydim.. iki yıldır o aşamaya gelmedim ama orta düzeyde tekrarlarını oluyor. ..sıkıntım şu benim hayatım da biri var ve evlenmek istiyorz fakat bu durumu bilmiyor. .öğrenirse de kabul etmeyeceğini biliyorm ki ilaç kullanmaya bile karsi birisi ..en başta bir ilişkiye başlamak veya soylememem hataydı ama şuan işler sarpa sardı..aileler biliyor ben iki yıldır onun ailesinin içindeyim çevremde ki herkes biliyor ve evlilik yoluna görmek uzereyiz..ben şuan da depresyon yasiyorm ilaç kullanmiyorm ama hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden hersey anlamsız geliyor mutsuzum ve kalkmak dahi istemiyorum yataktan. .evlilik zor sorumluluk birde çocuk olursa ve bu durumu bilmeyen erkek arkadaş ilerde böyle bir şey yaşasam hiç sanmıyorum ki destek olsun ...annem de şimdi evli olsan ne yapacaktın bak hadi burda sen yatıyorsun kimse sıkıntı yapmıyor sorumluluğun yok diyor oda haklı ama bende seviyorum ve evlilik yoluna girmişken ben o insanı nasıl bırakırım söylesem birden söylesem niye daha önce demedin diyecek..ailesine keza o şekilde şaşıracaklar ..erkek arkadaşımın bütün cevresi biliyor evleneceğini söyledi herkese biterse o nasıl açıklayacak durumu zaten daha once aldatildigi için yine evlilikten donmus kadın yarı yolda bırakmış ... bu hastalıkla bazen yaşamak bile zor geliyorken birde evlilik off..hayati her yonde etkileyen bir hastalık evlilik yapmamam gerekiyor belkide bunun farkındayım ama keşke işi bu aşamaya kadar getirmeseydim sevince hersey farklı oldu işte. .çıkmazdayim yine ne yapacağım nasil çıkacağım bu işin içinden hiçbir fikrim yok
-ilaç kullanmak istemiyorum.
-ayrılmak istemiyorum.
-kalkmak istemiyorum.
-yatmak istiyorum.
-evlenmek istiyor muyum istemiyor muyum?
Eee biz ne yapabiliriz o zaman?

Eleman kör cahil, sen evlenmek istiyor musun bir otur düşün. Doktorun yazdığı ilaca karşı olmak ne demek, kalp, diyabet, tansiyon ilaçlarına da karşı mıymış?
Kuru inat ya, bi şey bildiğinden değil, ukalanın teki besbelli. Niye karşısın desen iki tane mantıklı cümle kuramaz, dış güçleri falan suçlar:KK53:

Amacım polemik veya eleştiri değil, meraktan soruyorum gerçekten; ilaç kullanımına neden karşıydınız? Yani elbette her şeye koşarak ilaç alıp vücuda saçma sapan kimyasal doldurulmasına biz de karşıyız ama "ilaç kullanımına karşı olmak" neyden kaynaklanıyor, merak ediyorum

Amacım polemik veya eleştiri değil, meraktan soruyorum gerçekten; ilaç kullanımına neden karşıydınız? Yani elbette her şeye koşarak ilaç alıp vücuda saçma sapan kimyasal doldurulmasına biz de karşıyız ama "ilaç kullanımına karşı olmak" neyden kaynaklanıyor, merak ediyorum.
Vücudun kendi bağışıklığını kazanması gerektiğine inanıyorum. İlaçtan önce biraz müsaade edilmesi gerektiğine. Tabii daha önce depresyon geçiren bir tanıdığım olmadığı için ilacın nasıl yardımcı olduğunu anlamıyordum. Yaşayarak öğrendim. Ayrıca aşırı karşı da biri değilim mesela basım ağrıdığında veya regl dönemlerinde hemen ağrı kesiciye dayanmam alternatif şeyler dener daha sonra ilaç kullanırım

Selamlar..Ben 2018 yılında majör depresyon yaşadım yaşayanlar yada tanık olanlar çevresinde bilir bu hastalığın..iki yıl ilaç kullandım geçen seneden beri ilaç kullanmıyorum..majör depresyon insanı yatalak eder hayattan koparır o dönemde öyleydim.. iki yıldır o aşamaya gelmedim ama orta düzeyde tekrarlarını oluyor. ..sıkıntım şu benim hayatım da biri var ve evlenmek istiyorz fakat bu durumu bilmiyor. .öğrenirse de kabul etmeyeceğini biliyorm ki ilaç kullanmaya bile karsi birisi ..en başta bir ilişkiye başlamak veya soylememem hataydı ama şuan işler sarpa sardı..aileler biliyor ben iki yıldır onun ailesinin içindeyim çevremde ki herkes biliyor ve evlilik yoluna görmek uzereyiz..ben şuan da depresyon yasiyorm ilaç kullanmiyorm ama hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden hersey anlamsız geliyor mutsuzum ve kalkmak dahi istemiyorum yataktan. .evlilik zor sorumluluk birde çocuk olursa ve bu durumu bilmeyen erkek arkadaş ilerde böyle bir şey yaşasam hiç sanmıyorum ki destek olsun ...annem de şimdi evli olsan ne yapacaktın bak hadi burda sen yatıyorsun kimse sıkıntı yapmıyor sorumluluğun yok diyor oda haklı ama bende seviyorum ve evlilik yoluna girmişken ben o insanı nasıl bırakırım söylesem birden söylesem niye daha önce demedin diyecek..ailesine keza o şekilde şaşıracaklar ..erkek arkadaşımın bütün cevresi biliyor evleneceğini söyledi herkese biterse o nasıl açıklayacak durumu zaten daha once aldatildigi için yine evlilikten donmus kadın yarı yolda bırakmış ... bu hastalıkla bazen yaşamak bile zor geliyorken birde evlilik off..hayati her yonde etkileyen bir hastalık evlilik yapmamam gerekiyor belkide bunun farkındayım ama keşke işi bu aşamaya kadar getirmeseydim sevince hersey farklı oldu işte. .çıkmazdayim yine ne yapacağım nasil çıkacağım bu işin içinden hiçbir fikrim yok
Sevgiliniz tıp dünyasında vazgeçilmez bir doktor değilse onun ilaç kullanımı ile ilgili fikirlerini çok da onemsemeyin. Ayrıca ağır bir depresyon rahatsızlığınız varken de evlilik gibi büyük kararlar almanız ne derece doğru?

Elbetteki söylemelisiniz karşınizdakine bağlı böyle bir sorumlulugu alabilecek mi diye hele bide çocuk olsa sorumluluklarınız artacak ikiniz oturup karar verin artık

Vücudun kendi bağışıklığını kazanması gerektiğine inanıyorum. İlaçtan önce biraz müsaade edilmesi gerektiğine. Tabii daha önce depresyon geçiren bir tanıdığım olmadığı için ilacın nasıl yardımcı olduğunu anlamıyordum. Yaşayarak öğrendim. Ayrıca aşırı karşı da biri değilim mesela basım ağrıdığında veya regl dönemlerinde hemen ağrı kesiciye dayanmam alternatif şeyler dener daha sonra ilaç kullanırım
Teşekkür ederim açıklamanız için. Antidepresanlar önceden çok fazla yan etkiye sahipti, kullanıp serseme dönen insanları gördükçe ben de sizin gibi düşünürdüm ama bazı şeylerin de ilaçsız çözümü olmuyor gerçekten, bir de yan etkileri en az seviyeye indirildi bu tür ilaçların ve gerçekten işe yarıyorlar.
Allah muhtaç etmesin, eksikliğini de göstermesin ihtiyacı olan kimseye, hepimize sağlık diliyorum 🌸

Sevgiliniz tıp dünyasında vazgeçilmez bir doktor değilse onun ilaç kullanımı ile ilgili fikirlerini çok da onemsemeyin. Ayrıca ağır bir depresyon rahatsızlığınız varken de evlilik gibi büyük kararlar almanız ne derece doğru?
Hiç evlenmemeniz gerekir diyorsunuz yani mantıklı ama işte en baştan hayatıma birisini alıp bu aşamaya gelmemem lazimdi

Hayatım tabii ki evleneceksin ama şu an karar vermek için doğru zaman olmayabilir. Bence birgün karşına alıp konuş, sonuçta yalan soylememişsin. Bunu sorun olarak görürse bir süre erteleme yoluna gidebilirsiniz, hastalığın seyri nasıl olacak bilemeyiz. İnşallah sizin için en güzeli olsun.
Hiç evlenmemeniz gerekir diyorsunuz yani mantıklı ama işte en baştan hayatıma birisini alıp bu aşamaya gelmemem lazimdi

Teşekkür ederim açıklamanız için. Antidepresanlar önceden çok fazla yan etkiye sahipti, kullanıp serseme dönen insanları gördükçe ben de sizin gibi düşünürdüm ama bazı şeylerin de ilaçsız çözümü olmuyor gerçekten, bir de yan etkileri en az seviyeye indirildi bu tür ilaçların ve gerçekten işe yarıyorlar.
Allah muhtaç etmesin, eksikliğini de göstermesin ihtiyacı olan kimseye, hepimize sağlık diliyorum 🌸
Kesinlike şifa aramak kadar doğal ne olabilir ki. Allah'ım dermansız dert vermesin 🤍 ben de teşekkür ederim

Back