Siz ne yapardınız bu durumda

Lutfen tedavi olun adama da yazik etmeyin. Neden baskalarinin hakkina girdiniz bastan soylemediniz. Sizi kabul eden her turlu etmeli

Lutfen tedavi olun adama da yazik etmeyin. Neden baskalarinin hakkina girdiniz bastan soylemediniz. Sizi kabul eden her turlu etmeli
Tedavi oldum 2018 de iki yıl ilaç kullandım bir yıldır kullanmiyorm ama çok şiddetli olmasa da tekrarlıyor ki evlendikten sonra yine ilk zamanlar ki gibi yatağa düşmekten korkuyorum..evet söylemem gerekirdi ama onu kaybetmekten korktum çok seviyorum ve seviyor cunki

Siz bunu en başında söyleseydiniz yada makul bir zamanda evet. Ama 2 yıl saklamışsınız, evlilik aşamasına gelince söylüyorsunuz. Yani bunu saklamış olmanız sıkıntı. Hastalık hepimizde olabilir. Psikolojik fizyolojik fark etmez.

Sen benden iki yıl gizledin vay gel seni bağrım basayım demez kimse. Evlenince yeni ortaya çıktı deseniz bu seferde eski ilaç kayıtları var. Bilemedim yani. Çok çok iyi bir kılıf uydurmanız lazım bunu iki yıldır saklamanıza. Konu saklamanız dediğim gibi.

Ben şahsen benden bu kadar önemli bir şeyi yıllarca saklayan birisiyle evlenmek istemem.

Tedavinizi olun ilaçlarınızı kullanın. Kafanızda bitirmeye düşnmemeye çalışın.
Sevgiliniz sizi seviyorsa mutlaka yanınızda olacaktır.

Ben baştan saklamazdım, ama velev ki o hataya düştüm ve sakladım. O zaman şimdi söylerdim. Sonuçta ben o hale düştüğümde yanımda olmayacak bir koca da kocam olmasın yani. Aynı zamanda da herkesin bir yaşam standardı hayali var, herkes depresyon hastası bir eşle yaşamak istemeyebilir, onun bunu evlendikten sonra öğrenmesi ona kocaman yalan bir dünya sunmam demek. Ayrıca evlendikten sonra sorun yaşamak her zaman evlenmeden önce ayrılmaktan daha zordur. O kadar masraf, ailelerin iç içe girmesi, düzen değişmesi… bunlardan sonra boşanma raddesine gelineceğine kimseye istemediği bir hayatı sunmamış olurum, benim yanımda olmayacak bir eşi de zorla hayatıma almamış olurum

Majör depresyon lafını duyunca bile tüylerim diken diken oluyor. Çeken bilir, korkunç bir durum..
Tedavisi var sonuçta şizofreni gibi değil, çözümsüz değil ama istikrarlı terapi ve ilaç kullanımıyla.
Bu asla gizlenecek bir durum değil, erkek arkadaşınıza söylemeniz gerekiyor

Evet bende öyle düşünüyorum bir kere gelinen şu hayatta benim gibi her an hastalığı tekrar edecek biriyle bir hayat düşünmezse ona kızamam..ama o da çok seviyor bende hem sevdiği bir insansan ayrılmış olmanın hemde yine evlilik yolundayken bitmiş olmasın yıkımını yaşayacağım ona ..dediğiniz gibi hiç saklamamam gerekirdi

Ciddi yada küçük hastalıklar evlenilecek kişiyle paylaşılmalı. Ki psikolojik rahatsızlıkların özellikle ifade edilmesi bence çok önemli.

Ama gelin görün ki size hastalık sürecinde destek olmayacak, ilaç kullanılmasına da karşı olan birisinin de iyi bir insan olduğunu düşünemiyorum. En ufak rahatsızlıkta yaftalayıp köşeye atar.

Bence tekrar düşünün.

Sizi düşünecek, kıymet verecek birisi olsa zaten hastalığınızı gizleme ihtiyacı hissetmezdiniz.

Merhaba. Öncelikle sakin olmaya çalış lütfen. Korkacağın bir durum yok.
Benim eşim de majör depresyon yaşadı.( Belki tekrar yaşayacak) şu an ilaç kullanıyor mesela. Evlenmeden önce Tıpkı sizinki gibi evlilik düşündüğümüz bir dönemde ilaç kullandığından hastalığından bahsetti. Hiç de sıkıntı yapmadım. Ayrıca ben de ilaç kullanımına karşı bir insandım. O da bunu biliyordu.
Evlendikten sonra da tekrarladı bir şekilde atlattık. İlaçlara karşı bakışım değişti. İlaç bizim düşmanımız değil bugün kullanır yarın bırakırsın. Bence sakin bir şekilde çok büyük bir meseleymiş gibi davranmadan konuşmalısın sevdiğinle. Korktuğun gibi olmayacaktır diye umuyorum

Simdi kaybetmeyecek misin

Şimdiye kadar ufak ufak söyleseydiniz iyiydi. Depresyon geçirmiştim ilaç kullanmıştım stresli dönemlerim olmuştu diye ara ara çıtlatsaydınız muhabbet ederken havadan sudan anlatır gibi duydu durumlarınızı söyleseydiniz alt yapısı oluşurdu. Şimdi herşey ciddiye binince söylemek ağır olacak belki ama söylenmeli . Benim genetik rahatsızlıgım var ve ömür boyu ilaç kullanmalıyım ataklar geçiriyorum günlerce hiç kalkmadan yattığım kıvrandıgım zamanlar oluyor ve bunun çaresi de yok ömürlük. Ben eşime ilk görüştüğüm de söyledim zaten herkes biliyordu saklamadım eşim de ben de hasta olabilirdim yada hâlâ olma ihtimalim var benim için önemli değil demişti. Tabi ailesi çok memnun olmasa da eşim ben kabul ediyorum kimseye de fikrini sormuyorum sadece bilginiz olsun diye söylüyorum dedi ve konuyu kapattı. En ufak halsizligim de en büyük destekçim ailesine karşı da karımın gücü hali yok der. ne eve kabul, eder ne de onlara hizmet ettir. Eş adayı ise sizinle ilgili ruhsal ve sağlıksal konuları bilmek hakkı . Size karşı olan tutumunu da şimdiden görmüş olursunuz. Sizinle var mı yok mu? Evlilik hastalıkta sağlıkta mı bunu kaldırabilecek yapıda mı yol yakınken görmüş olursunuz.

Evlenmeyi düşündüğünüz birinin bu durumdan haberdar olması karşınızdaki insan için oldugu kadar sizin içinde çok önemli. Ben eşime ilaç kullandıgımı söylemiştim ilk görüştüpümüz gün ama sanırım benim o deli dolu halimi görüp pek ciddiye almamış olucak ki evliliğimizin ilk dönemlerinde eşim ve ailesiyle ciddi sorunlarımız oldu. Birlikte destek aldık sonrasında. Şimdi bana iyi gelen en iyi sey eşim diyebilirim. Bende kaygı bozuklugu var bu arada. Hala devam ediyo. Ama eskisi gibi yataga yapışık yasamıyorum. Major depresyon tedavisi olan bir durum değil mi ben mi yanlış biliyorum

Evvela kendinize gelin dünya yıkılmadı siz altında kalmadınız
bu olayı bu şekilde trajik hale sokmanız bile tedaviye bir an önce başlamanız gerektiğini gösteriyor aslında
bakın siz gayrimeşru bir çocuk yapıp onu saklamış değilsiniz
geçmişte bir rahatsızlığınız olmuş düzelmiş muhtemelen yeniden nuksetmis
.nedir yani dünyanın sonu mu ?
"ben bunu senden 2 yıl sakladım" gibi bir cümleye bile gerek yok
" biliyor musun ben daha önce bir rahatsızlık geçirmiştim iyileştim ama sanırım yeniden nuksediyor tedaviye başlasam iyi olacak" bu kadar.

Benim arkadaşım evlendikten sonra meme kanserine yakalandı.
Ki aniden çıkan birşey.
Eşinin ailesi kaç kere daha önce varmiydi sende deyip durdu.
Beyinsizler destek olup psikolejisini rahatlatacakları yerde böyle densiz densiz konuşurlar işte peki eşinin yaklaşımı nasıl ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…