- 17 Mayıs 2023
- 729
- 394
- 18
En mantıklı yorum bu durumda yanında olamayacigini düşündüğünüz biriyle olur mu hicEvlilik "hastalıkta sağlıkta" diye söz verilen bir şey. Sizi hastayken desteklemeyecek biriyle evlenmeye nasıl içiniz elveriyor? Nasıl güveniyorsunuz?
Tedavi oldum 2018 de iki yıl ilaç kullandım bir yıldır kullanmiyorm ama çok şiddetli olmasa da tekrarlıyor ki evlendikten sonra yine ilk zamanlar ki gibi yatağa düşmekten korkuyorum..evet söylemem gerekirdi ama onu kaybetmekten korktum çok seviyorum ve seviyor cunkiLutfen tedavi olun adama da yazik etmeyin. Neden baskalarinin hakkina girdiniz bastan soylemediniz. Sizi kabul eden her turlu etmeli
Siz bunu en başında söyleseydiniz yada makul bir zamanda evet. Ama 2 yıl saklamışsınız, evlilik aşamasına gelince söylüyorsunuz. Yani bunu saklamış olmanız sıkıntı. Hastalık hepimizde olabilir. Psikolojik fizyolojik fark etmez.Söylememek ona haksızlık olmaz mı evlendik diyelim bu hastalık gececek bir şey değil tekrarlıyor şuan bile yatıyorum kalkmaya ne enerjim nede istediğim yok böyle biriyle evlenmek o insana haksızlık değil mi ve o böyle biriyle evlenmek ister mi yada kim ister ki ..Bu aşamaya getirmemeliydim..bitirmek istese çevresinde ki ailesi akrabaları arkadaşları herkes evlilik beklerken neden bitti baskısı onu da yipratacak ve gerçekten seviyor oda var tabi ..bende seviyorum ama bu hastalık geçici bir surec değil ve boyle biriyle haberi olmadan evlenmek ona daha büyük haksızlık olmayacak miİ
Tedavinizi olun ilaçlarınızı kullanın. Kafanızda bitirmeye düşnmemeye çalışın.Selamlar..Ben 2018 yılında majör depresyon yaşadım yaşayanlar yada tanık olanlar çevresinde bilir bu hastalığın..iki yıl ilaç kullandım geçen seneden beri ilaç kullanmıyorum..majör depresyon insanı yatalak eder hayattan koparır o dönemde öyleydim.. iki yıldır o aşamaya gelmedim ama orta düzeyde tekrarlarını oluyor. ..sıkıntım şu benim hayatım da biri var ve evlenmek istiyorz fakat bu durumu bilmiyor. .öğrenirse de kabul etmeyeceğini biliyorm ki ilaç kullanmaya bile karsi birisi ..en başta bir ilişkiye başlamak veya soylememem hataydı ama şuan işler sarpa sardı..aileler biliyor ben iki yıldır onun ailesinin içindeyim çevremde ki herkes biliyor ve evlilik yoluna görmek uzereyiz..ben şuan da depresyon yasiyorm ilaç kullanmiyorm ama hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden hersey anlamsız geliyor mutsuzum ve kalkmak dahi istemiyorum yataktan. .evlilik zor sorumluluk birde çocuk olursa ve bu durumu bilmeyen erkek arkadaş ilerde böyle bir şey yaşasam hiç sanmıyorum ki destek olsun ...annem de şimdi evli olsan ne yapacaktın bak hadi burda sen yatıyorsun kimse sıkıntı yapmıyor sorumluluğun yok diyor oda haklı ama bende seviyorum ve evlilik yoluna girmişken ben o insanı nasıl bırakırım söylesem birden söylesem niye daha önce demedin diyecek..ailesine keza o şekilde şaşıracaklar ..erkek arkadaşımın bütün cevresi biliyor evleneceğini söyledi herkese biterse o nasıl açıklayacak durumu zaten daha once aldatildigi için yine evlilikten donmus kadın yarı yolda bırakmış ... bu hastalıkla bazen yaşamak bile zor geliyorken birde evlilik off..hayati her yonde etkileyen bir hastalık evlilik yapmamam gerekiyor belkide bunun farkındayım ama keşke işi bu aşamaya kadar getirmeseydim sevince hersey farklı oldu işte. .çıkmazdayim yine ne yapacağım nasil çıkacağım bu işin içinden hiçbir fikrim yok
Evet bende öyle düşünüyorum bir kere gelinen şu hayatta benim gibi her an hastalığı tekrar edecek biriyle bir hayat düşünmezse ona kızamam..ama o da çok seviyor bende hem sevdiği bir insansan ayrılmış olmanın hemde yine evlilik yolundayken bitmiş olmasın yıkımını yaşayacağım ona ..dediğiniz gibi hiç saklamamam gerekirdiBen baştan saklamazdım, ama velev ki o hataya düştüm ve sakladım. O zaman şimdi söylerdim. Sonuçta ben o hale düştüğümde yanımda olmayacak bir koca da kocam olmasın yani. Aynı zamanda da herkesin bir yaşam standardı hayali var, herkes depresyon hastası bir eşle yaşamak istemeyebilir, onun bunu evlendikten sonra öğrenmesi ona kocaman yalan bir dünya sunmam demek. Ayrıca evlendikten sonra sorun yaşamak her zaman evlenmeden önce ayrılmaktan daha zordur. O kadar masraf, ailelerin iç içe girmesi, düzen değişmesi… bunlardan sonra boşanma raddesine gelineceğine kimseye istemediği bir hayatı sunmamış olurum, benim yanımda olmayacak bir eşi de zorla hayatıma almamış olurum
Merhaba. Öncelikle sakin olmaya çalış lütfen. Korkacağın bir durum yok.Selamlar..Ben 2018 yılında majör depresyon yaşadım yaşayanlar yada tanık olanlar çevresinde bilir bu hastalığın..iki yıl ilaç kullandım geçen seneden beri ilaç kullanmıyorum..majör depresyon insanı yatalak eder hayattan koparır o dönemde öyleydim.. iki yıldır o aşamaya gelmedim ama orta düzeyde tekrarlarını oluyor. ..sıkıntım şu benim hayatım da biri var ve evlenmek istiyorz fakat bu durumu bilmiyor. .öğrenirse de kabul etmeyeceğini biliyorm ki ilaç kullanmaya bile karsi birisi ..en başta bir ilişkiye başlamak veya soylememem hataydı ama şuan işler sarpa sardı..aileler biliyor ben iki yıldır onun ailesinin içindeyim çevremde ki herkes biliyor ve evlilik yoluna görmek uzereyiz..ben şuan da depresyon yasiyorm ilaç kullanmiyorm ama hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden hersey anlamsız geliyor mutsuzum ve kalkmak dahi istemiyorum yataktan. .evlilik zor sorumluluk birde çocuk olursa ve bu durumu bilmeyen erkek arkadaş ilerde böyle bir şey yaşasam hiç sanmıyorum ki destek olsun ...annem de şimdi evli olsan ne yapacaktın bak hadi burda sen yatıyorsun kimse sıkıntı yapmıyor sorumluluğun yok diyor oda haklı ama bende seviyorum ve evlilik yoluna girmişken ben o insanı nasıl bırakırım söylesem birden söylesem niye daha önce demedin diyecek..ailesine keza o şekilde şaşıracaklar ..erkek arkadaşımın bütün cevresi biliyor evleneceğini söyledi herkese biterse o nasıl açıklayacak durumu zaten daha once aldatildigi için yine evlilikten donmus kadın yarı yolda bırakmış ... bu hastalıkla bazen yaşamak bile zor geliyorken birde evlilik off..hayati her yonde etkileyen bir hastalık evlilik yapmamam gerekiyor belkide bunun farkındayım ama keşke işi bu aşamaya kadar getirmeseydim sevince hersey farklı oldu işte. .çıkmazdayim yine ne yapacağım nasil çıkacağım bu işin içinden hiçbir fikrim yok
Simdi kaybetmeyecek misinTedavi oldum 2018 de iki yıl ilaç kullandım bir yıldır kullanmiyorm ama çok şiddetli olmasa da tekrarlıyor ki evlendikten sonra yine ilk zamanlar ki gibi yatağa düşmekten korkuyorum..evet söylemem gerekirdi ama onu kaybetmekten korktum çok seviyorum ve seviyor cunki
Beyinsizler destek olup psikolejisini rahatlatacakları yerde böyle densiz densiz konuşurlar işte peki eşinin yaklaşımı nasıl ?Benim arkadaşım evlendikten sonra meme kanserine yakalandı.
Ki aniden çıkan birşey.
Eşinin ailesi kaç kere daha önce varmiydi sende deyip durdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?