Ciddi bir hastalığınız var söylemelisiniz mutlaka. Tercihi ona bırakın. Her seven insan da kabul edemez bazı şeyleri. Sorumluluk,katlanabilirlik. Aile ferdleri baş edemiyor bu hastalığa bazen. Mutlaka söyleyin kararı kendi versin.Selamlar..Ben 2018 yılında majör depresyon yaşadım yaşayanlar yada tanık olanlar çevresinde bilir bu hastalığın..iki yıl ilaç kullandım geçen seneden beri ilaç kullanmıyorum..majör depresyon insanı yatalak eder hayattan koparır o dönemde öyleydim.. iki yıldır o aşamaya gelmedim ama orta düzeyde tekrarlarını oluyor. ..sıkıntım şu benim hayatım da biri var ve evlenmek istiyorz fakat bu durumu bilmiyor. .öğrenirse de kabul etmeyeceğini biliyorm ki ilaç kullanmaya bile karsi birisi ..en başta bir ilişkiye başlamak veya soylememem hataydı ama şuan işler sarpa sardı..aileler biliyor ben iki yıldır onun ailesinin içindeyim çevremde ki herkes biliyor ve evlilik yoluna görmek uzereyiz..ben şuan da depresyon yasiyorm ilaç kullanmiyorm ama hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden hersey anlamsız geliyor mutsuzum ve kalkmak dahi istemiyorum yataktan. .evlilik zor sorumluluk birde çocuk olursa ve bu durumu bilmeyen erkek arkadaş ilerde böyle bir şey yaşasam hiç sanmıyorum ki destek olsun ...annem de şimdi evli olsan ne yapacaktın bak hadi burda sen yatıyorsun kimse sıkıntı yapmıyor sorumluluğun yok diyor oda haklı ama bende seviyorum ve evlilik yoluna girmişken ben o insanı nasıl bırakırım söylesem birden söylesem niye daha önce demedin diyecek..ailesine keza o şekilde şaşıracaklar ..erkek arkadaşımın bütün cevresi biliyor evleneceğini söyledi herkese biterse o nasıl açıklayacak durumu zaten daha once aldatildigi için yine evlilikten donmus kadın yarı yolda bırakmış ... bu hastalıkla bazen yaşamak bile zor geliyorken birde evlilik off..hayati her yonde etkileyen bir hastalık evlilik yapmamam gerekiyor belkide bunun farkındayım ama keşke işi bu aşamaya kadar getirmeseydim sevince hersey farklı oldu işte. .çıkmazdayim yine ne yapacağım nasil çıkacağım bu işin içinden hiçbir fikrim yok
İki senedir neden söylemedin diyecek söylememek de ona haksızlıkCiddi bir hastalığınız var söylemelisiniz mutlaka. Tercihi ona bırakın. Her seven insan da kabul edemez bazı şeyleri. Sorumluluk,katlanabilirlik. Aile ferdleri baş edemiyor bu hastalığa bazen. Mutlaka söyleyin kararı kendi versin.
Giderse de sevmiyor diye depresyona girmeyin.Bazen çok sevsende olumsuz kararlar alabilirsin.
Çok hep neden ben diyorum neden beni buldu her yerde karşıma çıkıyor iş hayatında evlilik hayatında hala kabul edemiyorum neden beni buldu hayatımı mahvetti diyorumsöyle hem bu yükten kurtul nasılsa ortaya çıkacak ilişkinin gidişâtına göre karar veririsin. yaşadım biliyorum çok zor. mutlaka spor yapın iyi geliyor
Diyecek. Neden söylemediğinizi siz biliyorsunuz çekindiniz belli ki. Ona da aynen öyle dürüstçe açıklayınİki senedir neden söylemedin diyecek söylememek de ona haksızlık
Kimse istemez hasta insanı diye bencilce davrandım sevdiğim için ama yanlıştı bu kadar beklememeliydimSöylemeniz gerekiyor 2 yıl soylemeden zaman gecirmek hata ztn. Belki profesyonel destek ile konuşma hazırlamak daha iyi olur
Söylememek ona haksızlık olmaz mı evlendik diyelim bu hastalık gececek bir şey değil tekrarlıyor şuan bile yatıyorum kalkmaya ne enerjim nede istediğim yok böyle biriyle evlenmek o insana haksızlık değil mi ve o böyle biriyle evlenmek ister mi yada kim ister ki ..Bu aşamaya getirmemeliydim..bitirmek istese çevresinde ki ailesi akrabaları arkadaşları herkes evlilik beklerken neden bitti baskısı onu da yipratacak ve gerçekten seviyor oda var tabi ..bende seviyorum ama bu hastalık geçici bir surec değil ve boyle biriyle haberi olmadan evlenmek ona daha büyük haksızlık olmayacak miSöyle ve hayatını nasıl daha çok kararttığını izle. Burda söyle diyenler sonuçları kestiremiyor sanırım.
Birde söylemeli miyim diyorsunuz? 2 yıldır söylemediğiniz şeyi şimdi söylerseniz olacakların psikolojisini kaldırabilecek misiniz siz önce bunu düşünün. Sonra söyleyip söylememeyi düşünürsünüz.
Söylememek ona haksızlık olmaz mı evlendik diyelim bu hastalık gececek bir şey değil tekrarlıyor şuan bile yatıyorum kalkmaya ne enerjim nede istediğim yok böyle biriyle evlenmek o insana haksızlık değil mi ve o böyle biriyle evlenmek ister mi yada kim ister ki ..Bu aşamaya getirmemeliydim..bitirmek istese çevresinde ki ailesi akrabaları arkadaşları herkes evlilik beklerken neden bitti baskısı onu da yipratacak ve gerçekten seviyor oda var tabi ..bende seviyorum ama bu hastalık geçici bir surec değil ve boyle biriyle haberi olmadan evlenmek ona daha büyük haksızlık olmayacak miSöyle ve hayatını nasıl daha çok kararttığını izle. Burda söyle diyenler sonuçları kestiremiyor sanırım.
Birde söylemeli miyim diyorsunuz? 2 yıldır söylemediğiniz şeyi şimdi söylerseniz olacakların psikolojisini kaldırabilecek misiniz siz önce bunu düşünün. Sonra söyleyip söylememeyi düşünürsünüz.
Haklı olarak istemeyecek hak veririm bir şey diyemem ama ben yine de ona vereceğim zararı düşünüyorum ayrılsak da tam evlilik yoluna giriyorken ve gerçekten beni çok seviyor insanlara yapacağı açıklama ayrılmak büyük yıkım olacak onda ki daha önce aldatıldığı için evlilikten dönmüşlerTabiki soylemeniz gerekiyor. Bu bir hastalik. Bobrek hastasi olup surekli diyalize de girmeniz gerekebilirdi. Zor zamanlarda yaninizda olmayacak biriyle evlenmeyin zaten. Onceden neden soylemedin derse “tekrar etmeyecegini dusundum gecmiste kaldi sandim ama tekrar ediyor” diyebilirsiniz.
Ailesiyle ilgili olan problem onu ilgilendirir. Bunu dusunup dert etmeyin. Sizi hastalikta saglikta sevemiyorsa zaten bir zahmet ugrassin anasiyla danasiyla. Sizin derdiniz size yetiyor bir de adamin derdini ustlenmeyin. Yok nisan atmis bilmem ne.Haklı olarak istemeyecek hak veririm bir şey diyemem ama ben yine de ona vereceğim zararı düşünüyorum ayrılsak da tam evlilik yoluna giriyorken ve gerçekten beni çok seviyor insanlara yapacağı açıklama ayrılmak büyük yıkım olacak onda ki daha önce aldatıldığı için evlilikten dönmüşler
Kimse istemez hasta insanı diye bencilce davrandım sevdiğim için ama yanlıştı bu kadar beklememeliydim
Evlilik "hastalıkta sağlıkta" diye söz verilen bir şey. Sizi hastayken desteklemeyecek biriyle evlenmeye nasıl içiniz elveriyor? Nasıl güveniyorsunuz?evlilik zor sorumluluk birde çocuk olursa ve bu durumu bilmeyen erkek arkadaş ilerde böyle bir şey yaşasam hiç sanmıyorum ki destek olsun ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?