• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasil birikim yaparsiniz? Ben yapamiyormuyum?

anladım biz günlük alıp satıyoruz neredeyse hep zarardayız 2 aydır
Su an aselsan var o artista oneririm.
Bi de petkim vardi 6 lardan 9 lara cikti ama su an tekrar düşüşte esimin arkadaslari bayaa kar ettiler.
Saniyorum aselsan hala yukseliste.
Borsa biraz sabir isi.
Yatirim amacli düşünüyorsaniz gunluk satmamalisiniz.

O ablayı önceden tanisam yaşam gurum olsun isterdim:dua:Ciftler devlet memuruysa gelirlerini
O ablayı önceden tanisam yaşam gurum olsun isterdim:dua:Ciftler devlet memuruysa gelirlerini birleştirmeden hicbirsey yapamıyorlar bunda bir şikayetim yok ama taktir etmek,iyi ki bekarken biriktirmissin ,iyi ki o zorluklar içerisinde gidip okumuşsun bak ne güzel birlikte herseyimizi aldık demek çok zor olmamali:63:
Elbette,hepimiz hayatımızı daha yaşanılır kılmak için çabalıyoruz,ama emekler de hiçe sayılmamalı.Vallahi o kadının evinde tahta mutfak rafı bile yoktu,ama turşuyu evinde yapmaz,hazır alırdı.Ama eşi nasıl titrerdi üzerine,görmeliydiniz.

Elbette,hepimiz hayatımızı daha yaşanılır kılmak için çabalıyoruz,ama emekler de hiçe sayılmamalı.Vallahi o kadının evinde tahta mutfak rafı bile yoktu,ama turşuyu evinde yapmaz,hazır alırdı.Ama eşi nasıl titrerdi üzerine,görmeliydiniz.
:super:

Maşallah fazlasıyla sosyalsiniz. Giyime kuşama da harxıyorum diyorsunuz. Geliriniz 5 binden fazla değilse zaten yazdıklarınızı anca karşılar.

Bence söylememelisin.
Para olduğunu duyan bir şekilde kullanmaya çalışır vermezsen de yanlış anlarlar.
Allah korusun hastalık kaza bela olsa zaten çıkartıp verilir o ayrı bir konu.
Şey için sordum hani başımıza bişey gelirse diye

Her ay maaşından bi çeyrek yap annene ver saklasın.. En iyi yatırım altın.

Bide sebep belirtin mutlaka araba alcam ilerde yada ev içn gbi.. İlerde isterlerde vermek istemezsen sebebin olur..

Ay sonu zorlanmiyorum. Ve Azcik kenarda bi sey kaliyor. Ama fikriniz icin tesekkurler. Cok Dogru olabilir illa sart Almam gerekmiyor canta delisiyim diyebilirim ve ayakkabi :) bi denemek de yarar var

Arabam var :) ve avrupada yasadim icin euro aliyorum zaten :KK70: avrupada altin daha pahali :))) altin hic almiyayim :) tesekkur ederim
Ay sonu zorlanmiyorsanız güzel bence. En kolay tasarruf yeme,icme,gezme durumlarına dokunmadan,fazla tüketmemek olur sizin için,sadece ihtiyaç dahilinde alışveriş yaparsanız ay sonu elinizde hatrı sayılır bir miktar kalabilir.
Kendi adıma yeme,içme,gezme kesmem tasarruf yapmam gerekirse zira ona ihtiyacım var,insanım sosyalleşmek kafa dağıtmak isterim ama gerekli olmayanı almaz parasını kenara atarsam birikim yaparım gayet güzel.
Tatil programımı erken yaparım birde. Kasımda aldım bu sene çok iyi bir otel için tatil. Şimdiden zamlanmış yaza nasıl olur düşüneniyorum. Tatil döneminiz belliyse erken rezervasyon yaptırın. Buda bütçeye iyi gelen bir durum.

Merhaba bayanlar,

Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...

bende suan araba için deli gibi biriktiriyorum normalde senin gibiydim heryere giderdim alışveriş yapardım ama bi amacın oldugunda birikim yapabiliryorsun araban var ise ev alabilirsin

Maaşı alır almaz kirasıydı faturasıydı ödeyip, kalan miktarın büyük kısmını birikim hesabına yolluyoruz eşimle.. Kendimize de harçlık bırakıyoruz. Dışarıda yiyip içiyoruz, geziyoruz, yurt dışında içinde tatil de yapıyoruz. Açıkçası ele geçen paranın bir kısmını kenara atıp görmezden geleceksiniz.

Bende kumbaraya topluyorum para. Genellikle demir paralari atiyorum yada 5liralari. 1 sene sonra bayagi toplanmis oluyor

güne gir 100 liralik bile olsa 10 kisi donseniz koseye 1000 lira atmis olursun en kotu ben oyle yapiyordum sonra o parayi yine yiyordum o ayri tabi bitiktirip biriktirip yemesi daha keyifli geliyodu bana :))

Merhaba bayanlar,

Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...
Her ay çeyrek yada gram altın alabilirsin.Ben gram altın alıyodum.Değer kaybetmedende bozuluyo.

Bende ev alırken eşime verdim bekarken biriktirdiğim tüm parayi;68 bin TL ,eşime babası 5 bin vermiş o esnada .120 bin de eşimle birlikte ödedik.Bana babam arkamdaydi öyle ev aldım dedi:KK50:
Evinizin duvarina da babam sagolsun yazdirsin.
Birikim yapiyorsan vereceksin ailene.
Bekarken ailen icin ne yapabiliyorsan yapacaksin.
Benim ailemin durumu cok iyi degil. 2sini versem 3.de laf ederdi esim.
Kavga dovus kabullendirdim. Ve diyorum ki keske daha gec evlenip onlara daha cok birseyler yapabilseymisim

Özlem Yeşilmen'in kitabını okuyun derim.
Ben hem konferanlarına katıldım,hemde kitaplarını okuyorum.
Para biriktirmenin kilit formülü,alacağınız şeyi elinize alınca istek mi?,ihtiyaç mı? Diye sormak olsun.
Bende artık para biriktirebiliyorum,yurt dışına bile gezmeye çıkabiliyorum rahatça.
Aslında gereksiz okadar ufak tefek şeylere dünya paralar harcıyoruzki.

Aman yemisim birikimini biriktirip napacaksin gencsin ye ic gez bu guzel gunlerin keyfini cikar bekarken birikim yapmadim evliykende yapmiyorum :) dunyada olum var kafasini yasiyorum :)

Gün işi kârlı mı

Gün işi, nefsine hakim olamayıp harcayan kişilerin işi bana göre :) neticede het ay taksit öder gibi gün parası veriliyor. Kendi kendinize güne girin her ay hesaba para atın aynı şey. Bana saçma geliyor açıkcası.

Back