Siteye yeni gelenler ve hamile kalmayı bekleyenler yeni hayatımıza beraber başlayalım

günaydın kızlar nasılsınız? biri bana bulantı önlemek için tavsiyede bulunur mu? 3 gündür mahvoldum been

Tekrar günaydın herkese eee ne var ne yok?

günaydın kızlar nasılsınız? biri bana bulantı önlemek için tavsiyede bulunur mu? 3 gündür mahvoldum been

Canım zencefilin mide bulantısında etkili olduğunu okumuştum hamilelikte kullanılabiliyor sonuçta baharat ben netden araştırmıştım arkadaşa lazım olmuştu sende netden bak istersen emin olmak için.

Zencefil hamilelik bulantılarını önlüyor

Yapılan çalışmalar kısa dönemde günlük 1 gr zencefil tüketiminin hamilelikli ilişkili mide bulantısı ve kusma gibi şikayetlerinin azalmasında etkili ve güvenli olacağı görüşünü destekliyor.

Latince ismi Zingiber officinale, dünyada ortak ismi Ginger olan zencefil; yeşil- mor çiçekleri bulunan Asya, Hindistan ve Arabistan’ da tedavi amaçlı kullanılan aromatik yağ açısından zengin, tropikal bir kök bitkisidir. Günümüzde zencefil kökleri, yaygın olarak mide kaynaklı sindirim problemlerinin tedavi edilmesinde kullanılır. Ayrıca sağlık uzmanları tarafından seyahat sırasında gelişen, hamilelik döneminde ve kanser kemoterapisi nedeniyle oluşan mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin önlenmesi ve tedavisi amaçlı kullanımı önerilmektedir.

Beslenme Uzmanı Selahattin Dönmez, yurtdışında yapılan bir araştırmadan söz ederek şu sonuçlardan bahsediyor:

ınsanlar üzerinde yapılmış çalışmaların bazıları kısa dönemde (4 günden fazla olmamak kaydıyla) günlük 1 gr zencefil tüketiminin hamilelikli ilişkili mide bulantısı ve kusma gibi şikayetlerinin azalmasında etkili ve güvenli olacağı görüşünü desteklemektedir. Yapılan bir çalışmada; mide bulantısı ve kusma şikayeti olan 70 hamile kadına, düşük miktarlarda zencefil verilince şikayetlerinde azalma olduğu görülmüştür.

Hamilelikte zencefil : Zencefil hamilelikte görülen bulantı ve kusma gibi durumlara karşı etkilidir. Hamileliğin ilk 2 ayında günde 4 defa 250 mg oranında alınabilir. Ancak zencefilin adet söktürücü etkisi de olduğu için fazla kullanım zararlıdır. Düşük gibi bir soruna yol açabilir. Bu yüzden kullanım miktarı konusunda dikkatli olmak gerekir .

Bu kadar geniş bir çeşitlilikle mevcut olan zencefil ürünleri ve zencefilin gittikçe artarak keşfedilmekte olan faydaları ile zencefil veya bir zencefil ürünü herkesin evinde bulunması gereken bir şeydir.

Canım zencefilin mide bulantısında etkili olduğunu okumuştum hamilelikte kullanılabiliyor sonuçta baharat ben netden araştırmıştım arkadaşa lazım olmuştu sende netden bak istersen emin olmak için.

saol tatlım denemeye çalışıcam baharatlı ve esanslı hiçbişeyin yanına yaklaşamıyorum.

tatlım tşk ederiz bilgilerin için ......

Zencefilin Zararları Varmıdır?
Birçok yararlarına ilaveten bilinen ilaç yan etkileri olmadığını bilmek de önemlidir. Zencefil başka diğer besinlerle vücutta birbirini karşılıklı olarak etkilemez ve bütün şekilleriyle zencefilin alınması güvenlidir.

Ancak, önerilen bazı tedbirler mevcuttur. Bunlar hamileliğin ilk iki ayından sonra zencefil almamak ve günde dört kez 250 mg dan fazla olmamak kaydıyla alınması ile ilgilidir. Hamilelikte zencefil kullanımı doktor gözetiminde olması daha uygundur.
Safra kesesi taşı olan kişiler zencefil kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdırlar zira safra akımını artırdığı bilinmektedir.

Kan inceltici kimyasal ilaç kullananlar zencefil kullanmamalıdır. Çünkü zencefilinde kan inceltici etkisi vardır.

Herhangi bir ameliyat söz konusu ise ameliyat olmadan önce zencefil kullanımı bırakılmalıdır. Zencefil ameliyatın ertesi günü, ameliyat sonrası bulantısını önlemek için alınabilir fakat trombositleri daha az yapışkan hale getirmeleri ve dolayısıyla kanama riskini artırması nedeniyle ameliyattan en az üç ila dört gün önce alınması durdurulmalıdır.

Bütün bunları akılda tutarak zencefilin yararlarının belirtilen uyarıları fazlasıyla aştığı açıkça görülmektedir.

saol tatlım denemeye çalışıcam baharatlı ve esanslı hiçbişeyin yanına yaklaşamıyorum.

Önemli değil hayatım,mide bulantısından nefret ederim ben çıkaramamda hamile kalınca bir mide bulantısından iki doğumdan çok korkuyorum nasıl hamile kalacaksamkaydirigubbakcemile3 geriye ne kaldı dimi

günaydın kızlar naber iyimisiniz
ben bugün çoook kötüyüm sağ omuzum kötü tutulmuş bide ensemin sağ tarafı hiç çeviremiyorum kafamı sinir oldum vallaha

kızlar listenin son hali buyrun

Günaydın canım geçmiş olsun,evde kas gevşetici varsa hemen ondan sür ve sıcak havlu koy canım çok iyi geliyor akşama kadar böyle sıcak tutarsan ertsei güne bişeyin kalmaz inşaallah.

Günaydın canım geçmiş olsun,evde kas gevşetici varsa hemen ondan sür ve sıcak havlu koy canım çok iyi geliyor akşama kadar böyle sıcak tutarsan ertsei güne bişeyin kalmaz inşaallah.

sağolun arkadaşlar düşündüğünüz için
eflalciğim malesef evde değilim iş yerindeyim ve bütün gün bilgisayar başında oturuyorum ama sıcak havlu yapa bilirim sıcak suyla ıslatsam olurmuki acaba?

Canım ıslatınca nasıl olur bilemiyorum denemedim.

Kızlar evini kendisi boyayan var mı böyle bir deneyimi olan?

kızlar günaydın... geçmişe bakamıyorum güzel haberler varmı?? mehtapcım geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…