- 9 Eylül 2013
- 12.012
- 27.616
- 798
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Kendimi 10 kattan atmaliyim ben o zaman80 di 2 gün önce. Bugun 82 83 olabilir. Vallahi resmen büyüyorum.
Demir eksikliğinde bu çok normal sıkıntı streste yeme istediğinizi arttırıyor olabilir. Demir hapı alıp yediklerinize dikkat edin burada diyet grupları var gayet başarılı sonuçlar elde ediliyor. Haftada 3-4 kez 1saatde yürüyüş yapın evde yapabiliyorsanız spor yapın hiç değilse yediklerinizi yakarsınızKızlar bu konuyu açıyorum çünkü cidden git gide büyüyorum. Enine bir büyüme. Mayalanıyorum resmen.
Eskiden çıtı pıtı minyon olan ben son 3 yıldır falan bir iradesiz oldum ki anlatamam.
Ne bulsam yiyorum. Tokken yiyorum açken yiyorum. Ne bulsam yiyorum. Eskiden ay tiksinirdim falan ama şimdi nerdeee... yiyorum herşeyi yiyorum.
Şeker sevmezdim yiyorum. Kakao sevmezdim yiyorum. Aklınıza ne geliyorsa yiyorum.
Herhangi bir fiziksel sorunum yok. Biliyorum. Tahlillerimi yaptırdım demirim düşük sadece.
Tamam psikolojik açıdan biraz zor bir dönemden geçtim. Ama artık bu ne ya.
Şimdi sizden isteğim bana gaz verin kızlar. Çok ihtiyacım var.
40 yil düşünsem böyle benzetme bulamam çok tatlısınız.. Mayalanıyorum resmen.
Sıfır şeker uygulayabilenlere de saygım sonsuz.Vücudun şekere ihtiyaca yok...tüm tüm yediğimiz karbonhidratlar şeker olarak parçalanıp enerjiye dönüşüyor zaten. Yani yediğin brokoli de, nohutta şeker.
Ama bunların parçalanması vakit aldığı için insulin metabolizmasını bozmuyor.
İşlenmiş şeker alırsan, o direkt kana karışıyor. Pankreas ve karaciğeri nasıl yorduğunu açıklamalı olarak herkes nette araştırabilir. Yağ yakımını da imkansız bir hale getiriyor.
Kıssacası, bildiğimiz şekliyle şeker demir, magnezyum gibi vücuda takviyesi gereken birşey asla değil.
Zaten şekerin tarihi bile ne ki. eskinden pancar, kamış işleme yoktu...yani şeker yoktu. O yüzden osmanlı mutfağı kayısı, bal gibi tatlandırıcı besinlerle dolu.
Çok insan var...gerçekten gençliğin sırrı gibiSıfır şeker uygulayabilenlere de saygım sonsuz.
Benim de bir ara demirim düştü ve ben de anormal yemeye başlamıştım. Çözümü kuru üzümde buldum. Arada kuru üzüm yiyordum yani yemeye başladım diyeyim daha önce yüzüne bakmazdım pek :))) Sanırım tatlı ihtiyacı da o şekilde gidince demir de yükseldi ve normale döndüm. Dene istersen kuru üzümü.. demir bakımından oldukça zengin...konuyu takipteyim.
bende de demir eksikliği çıktı. ama öyle böyle değil o kadar çok yiyorum ki. bugün öğle yemeğinde 2 mega boy hamburger yedim ve şuan yine sipariş bekliyorum birazdan tekrar yemek yiycem. doymuyorum. aralarda da dondurma ve çikolata yedim. akşam sinemaya gidicem orda da en az 3 tane popcorn gömerim tabiki kolayla. midem cidden delik falan mı diyorum çünkü doymuyorum.
demir eksikliği iştahı ya çok açıyor ya da feci kapatıyor. bizimki açılmış işte. ve o kadar fazla yiyorum ki cidden artık iç organlarım yağ bağladı sanki kendimi çok kötü hissediyorum ama durduramıyorum.
öf bi kötü oldum ya burdaki bütün tavsiyeleri tek tek okuycam siz de ben de düzeliriz umarım
Benim de bir ara demirim düştü ve ben de anormal yemeye başlamıştım. Çözümü kuru üzümde buldum. Arada kuru üzüm yiyordum yani yemeye başladım diyeyim daha önce yüzüne bakmazdım pek :))) Sanırım tatlı ihtiyacı da o şekilde gidince demir de yükseldi ve normale döndüm. Dene istersen kuru üzümü.. demir bakımından oldukça zengin...
Mutlaka yarar hatta beyin yorgunluğunu bile hafifletiyor, bitkin düşmüştüm resmen ama ısrarla devam edince birden toparladı durumu.birkaç kez denedim ama tekrar çantama koyayım belki işe yarar. çok teşekkürler :)
Sen de mi Kaptan?! Ay çiğ köfte canım çektii şimdi, yedin şey de daha güzeldi kesin... olmuyor akşam akşam bu hareketler.bende öyleyim
yedikçe yediğim bir dönemdeyim
dün akşam 2 tane çokoprens yedim üstüne yemek yedim (ne olduğunu hiç yazmiyim)
sonra birde üstüne çiğ köfte
hala açtım yatarken
Ilk defa duydum boyle birseyi ne ise yariyorkiAktardan 5 TL lik çiçek unu alın.yer yemekten yarım saat önce bir yemek kaşığı yoğurt karıştırıp yiyin.yatmadan öncede yoğurt zencefil zerdeçal tarçın uclusunu yiyin.diyet yapmaya gerek yok.1 aya verirsiniz eminim.
Aktardan 5 TL lik çiçek unu alın.yer yemekten yarım saat önce bir yemek kaşığı yoğurt karıştırıp yiyin.yatmadan öncede yoğurt zencefil zerdeçal tarçın uclusunu yiyin.diyet yapmaya gerek yok.1 aya verirsiniz eminim.
Kızlar bu konuyu açıyorum çünkü cidden git gide büyüyorum. Enine bir büyüme. Mayalanıyorum resmen.
Eskiden çıtı pıtı minyon olan ben son 3 yıldır falan bir iradesiz oldum ki anlatamam.
Ne bulsam yiyorum. Tokken yiyorum açken yiyorum. Ne bulsam yiyorum. Eskiden ay tiksinirdim falan ama şimdi nerdeee... yiyorum herşeyi yiyorum.
Şeker sevmezdim yiyorum. Kakao sevmezdim yiyorum. Aklınıza ne geliyorsa yiyorum.
Herhangi bir fiziksel sorunum yok. Biliyorum. Tahlillerimi yaptırdım demirim düşük sadece.
Tamam psikolojik açıdan biraz zor bir dönemden geçtim. Ama artık bu ne ya.
Şimdi sizden isteğim bana gaz verin kızlar. Çok ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?