Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

ensu cnm e2 ye sürekli bakıyorlar mı memorialde? Umutta her tedavide 1 kez kan aldılar oda çatlatmadan önce bakıyorlardı. E2 çok mu önemli ki tedavide yani yumurta normal sınırlardaysa ben çok yumurta odugunda ve az yumurta olunca bakıyorlar diye biliyordum e2 ye.. Canım iğne dozları nasıl burda yani kimi merkez yüksek doz tercih ediyor kimisi az olsun kaliteli olsun diyor memorial nasıl??
bende ilk muayene ücreti verdim hatta bir sure verdiler şuan tam emin değilim ama mesela 3-4 ay içerisinde tekrar muayeneye gidersem ucret vermiycem ama o sure geçerse tekrar ucret verilecek gibi birşey dendi yani tam sureden emin değilim

haklısın cnm umutta son anda 1 defa bakılıyordu zaten artık bakılmasada olur aşamasında bakılıyordu:)) ben onun e2 olduğunu bile çok sonradan anlamıştım soruncada kimse bir şey demiyordu..
cnm 3-4 ayı geçse bile tekrar vermezsin okadar katı kuralları olan biryer değil ve laparaskopide oldun sonuçta..
bende düşük dozlar kullanıldı ama 14 gün iğne vuruldum uzun sürdü herkezin farklı oluyor sanırım cnm protokoluna ve sorununa göre.. devamlı testlerlede takip yapıldığı için kendinde olumsuz bir gidişat olursa anlıyorsun cnm..

canım benim transferden sonrası çok ağrılı geçti hatta test tarihine yakın evde fenalık geçirdim ateşim yükseldi tansiyon tavan yaptı ve gece yarısı baygınlık geçirdim eşim acile götürecekti sakın götürme bebek tutunduysa eğer gereksiz bir iğne yaparlar zarar görür dedim eşimde bana bir şey olur diye korktu sabaha kadar ışığı yakıp başımda oturdu..

ama benim bünyem çok tepkili bi bünye çocukluktan bu yana kronik alerjiğim ve bağışıklık sistemim herşeye uyum sağlayamıyorum sanırım tutunma aşamasında o yüzden oldukça fazla sıkıntı yaşadım..

Canım çok geçmiş olsun ne güzel ki Rabbim çektiğin sıkıntılarının mükafatını verdi çok güzel ve heyecanlı duygular içinde oluyosundur dimi :) ben şuan hamile değilim ama bazen doğum yapıp o an bebeğimle kavuşma anının hayali kurunca bile başlıyorum ağlamaya çok güzel ve bi okadar da stresli zamanlar Rabbim hepimizin de yardımcısı olsun benim de vücudum ilaçlara çok kötü tepki veriyo mesela ohss oluyorum ama riskli olanı bakalım memorial da ne diyecekler ben şimdi bu görüşmeye göre ve fiyata göre umut ya da memorial arasında karar verip nasipse ekim sonu gibi tedaviye başlıycam çok korkuyorum sen nasıl bu kadar sık tedavi olabildin yani 7 denemeyi kaç ay aralık vererek tedavilere başladın bi de memoriala ilaç ve tedavi toplam ne kadar ödedin aslında benim gönlümde burası daha ağır basıyo ama geliş gidiş ve kalma problemi olabilr diye düşünüyorum tek çünkü ben zonguldaktan gelicem dualarını bizlerden eksik etme tatlım bizleri en iyi bu durumları yaşayanlar anlar çok soru sormuş olabilirim hakkını helal et.....

haklısın cnm umutta son anda 1 defa bakılıyordu zaten artık bakılmasada olur aşamasında bakılıyordu:)) ben onun e2 olduğunu bile çok sonradan anlamıştım soruncada kimse bir şey demiyordu..
cnm 3-4 ayı geçse bile tekrar vermezsin okadar katı kuralları olan biryer değil ve laparaskopide oldun sonuçta..
bende düşük dozlar kullanıldı ama 14 gün iğne vuruldum uzun sürdü herkezin farklı oluyor sanırım cnm protokoluna ve sorununa göre.. devamlı testlerlede takip yapıldığı için kendinde olumsuz bir gidişat olursa anlıyorsun cnm..

cnm bana Semra hnm laparoskobi demişti ama ben başka bir hastanede miyom aldırdım laparoskobiyle tuplerede bakıldı yani memorialde yaptırmadım laparoskobiyi ama tupu orda istiyorum bakalım şimdi nediycekler biraz garip oldu ama şartlar öyle gelişti umarım sorun olmaz

cnm bana Semra hnm laparoskobi demişti ama ben başka bir hastanede miyom aldırdım laparoskobiyle tuplerede bakıldı yani memorialde yaptırmadım laparoskobiyi ama tupu orda istiyorum bakalım şimdi nediycekler biraz garip oldu ama şartlar öyle gelişti umarım sorun olmaz

Şimdi size söyleyeceklerini ben şimdiden söyleyeyim. 1. Git yeniden rahim filmi çektir. 2. Maalesef olmadı diyecekler.3. Tüpleri istediğimiz gibi almamışlar veya istediğimiz yerden bağlamamışlar diyecekler. 4. Yeniden laparoskopi teklif edecekler. 5.Eger onların dediklerini kabul etmezseniz maalesef tedavinin başarız olma ihtimalinden bahsedecekler.

Buyrun gittiğinizde size söylediklerini buraya yazarsanız sevinirim....

Şimdi size söyleyeceklerini ben şimdiden söyleyeyim. 1. Git yeniden rahim filmi çektir. 2. Maalesef olmadı diyecekler.3. Tüpleri istediğimiz gibi almamışlar veya istediğimiz yerden bağlamamışlar diyecekler. 4. Yeniden laparoskopi teklif edecekler. 5.Eger onların dediklerini kabul etmezseniz maalesef tedavinin başarız olma ihtimalinden bahsedecekler.

ama laparoskobide tuplerde hiç sorun gorulmed ki öncesi 2 hsg de var çektirdigim şimdi laparoskobi sonrası tekrar hsg derlerse bak zaten hep bu dertti içimde. İzinde sorun aralık ayına alabilecez diğer izin çok sonra yani herşey altust olur umarım sorun olmaz

ama laparoskobide tuplerde hiç sorun gorulmed ki öncesi 2 hsg de var çektirdigim şimdi laparoskobi sonrası tekrar hsg derlerse bak zaten hep bu dertti içimde. İzinde sorun aralık ayına alabilecez diğer izin çok sonra yani herşey altust olur umarım sorun olmaz

Laparoskopiyi kendileri yapmış olsalardı yaparken gördük artık sorun yok falan derlerdi. Laparoskopinin saglıklı yapılıp yapılmadığından emin olmak için HSG kesin isterler. İstersen önce gidip bir görüş. Yeniden HSG derlerse çektir kabul ederlerse o zaman kasımda tüp tedavini olursun. Laparoskopide tüplerinizmi bağlandı yoksa tüplerimi aldılar. Baglama da da almada da size büyük ihtimal bizim istediğimiz seviyeden alınmamış diyebilirler. Tam sınırdan bu işi yapmamışlarsa tüpün sınırında dış gebelik yaşama olasılığınız oluyormuş...

Size hiç katılmıyorum aksine size maddi olarak alternatif yerler bile sunuyorlar ilkbaharı bizde gelin yapın diye teklif eden yok hastane zaten tıklım tıklım bizim uç kurulumuza Semra hanımın ihtiyacı yok. Nasıl bu kadar konuşanişiyorsunuz mantığım almıyordu. Insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. O kadar pahalı imajı veriliyor ki oysa çok ta uykum en kıytırık yerlere göre göre kıyaslarsanız. Bend kendimden biliyorum memorıal da tüp bebek deyince benim aklıma direk gelen çok pahalı oluşaydı sizin gibi yönlerdiren insanlar yüzüm . Fakat gelip görüşünde anladık ki herşey gayet normalmiş.ş. Anlatırsın durumunu kimse seni anlamamazlık yapmaz zaten sonuçta onlar da insan...

Laparoskopiyi kendileri yapmış olsalardı yaparken gördük artık sorun yok falan derlerdi. Laparoskopinin saglıklı yapılıp yapılmadığından emin olmak için HSG kesin isterler. İstersen önce gidip bir görüş. Yeniden HSG derlerse çektir kabul ederlerse o zaman kasımda tüp tedavini olursun. Laparoskopide tüplerinizmi bağlandı yoksa tüplerimi aldılar. Baglama da da almada da size büyük ihtimal bizim istediğimiz seviyeden alınmamış diyebilirler. Tam sınırdan bu işi yapmamışlarsa tüpün sınırında dış gebelik yaşama olasılığınız oluyormuş...

Semra hoca hsg mi izlediginde tuplerde sorun olduğunu, 4 tup deneme olduğu içinde laparoskobi yapalım dedi ama hiçbir şeyde çıkmayabilirde dedi benimde o sıra kafam çok karıştı neyapacagımı bilemedim başka yerlere gittim tuplerde sorun yok dendi sonra öncesinde bir çok işlemimi yapan sürekli gttigim bir prof vardı ona gittim o muayenede miyomumum önceki yıla göre hızlı buyumuş olduğunu bana daha sonra sorun çıkarabilecegini, tup bebek tedavisindede farklı şeyler salgılayabiliyormuş miyom alalım tuplerede bakarız dedi bende ona gttim o sırada istanbula gitmemde zordu. Sonuç olarak tuplerde sorun çıkmadı her ikiside açık yapışıklık yok dendi miyom alındı. Sonuçta nemorialdede tuplere bakılacaktı sonuçta tuplerle ilgili işlem olmadı o yüzden hsg istemezler diye düşünüyorum tek endişem umarım beni kabul ederler

Son zamanlarda uye olup Memorial'i kotulemek moda oldu. Bu is icin ozel teskilat var galiba. Selin hanim profilinize baktim da yazdiginiz tum mesajlarda hatali bilgiler vererek insanlari yaniltmaya calisiyorsunuz. Dondurulmus embiryonun dis gebelik yaptigini dahi iddia etmissiniz. Eger bir tip diplomaniz varsa doktorsaniz bilgilerinizi dikkkate almaya calisalim. Yok degilseniz bence bilmediginiz konularda insanlari yanlis yonlendirmekten vazgecin. Memorial ile ilgili iddialariniza en güzel cevap buradan hamile kalan insanlar. Siz ve sizin gibilerle ugrasmaya bile gerek yok aslinda!!!!

sn umutluyum ve akasya hanım Ben mesajlarımda hastahane ve ekibini kötülemedim. Hatta Türkiye'de bu işi yapan iki merkezin olduğunu ve bunların Memorial ve Bahçeci olduğunu beyan ettim.

Peki size sorarım. Bir laparoskopide Memorial de ameliyata kimler giriyor? Bilmiyorsanız ben söyleyeyim. Yılanlıoğlu (ismini hatırlayamadım), Semra hoca ve sizinle ilgilenen ekipten bir doktor. Yani işleme bu üç kişi karar verip ameliyatı gerçekleştiriyorlar. Yani kendi yapacakları tedavide başarısızlığa tahammülleri yok. Her türlü işlemi tam yapıp ona göre tüp tedavisine başlıyorlar. Allah'tan da bir başka engelde çıkmazsa embriyo tutuyor.

Galeriden sıfır aldığınız bir Mercedesi gidip Renault servisinde tamir ettirirseniz Mercedes garantiyi kabul eder mi ?.. Burada da aynı. Ameliyatı başka yerde yaptırıyorsunuz ondan sonrada tüp tedavisinden başarı bekliyorsunuz.

Gelelim dondurulmuş embriyo meselesine .. Kasaptan aldığınız taze etinmi lezzeti daha fazladır yoksa derin dondurucu da çözdürdüğünüz etinmi? Embriyo ne kadar olursa olsun çözünürken kalite düşüklüğü yaşıyor..Bu da embriyonun tutunma ihtimalini düşürüyor. Diyeceksinizki sen doktormusun? Hayır değilim.. Doktorlarla herşeyi en incesine kadar tartışıp neyin ne olduğunu öğrenerek buraya yazıyorum.

sn umutluyum ve akasya hanım Ben mesajlarımda hastahane ve ekibini kötülemedim. Hatta Türkiye'de bu işi yapan iki merkezin olduğunu ve bunların Memorial ve Bahçeci olduğunu beyan ettim.

Peki size sorarım. Bir laparoskopide Memorial de ameliyata kimler giriyor? Bilmiyorsanız ben söyleyeyim. Yılanlıoğlu (ismini hatırlayamadım), Semra hoca ve sizinle ilgilenen ekipten bir doktor. Yani işleme bu üç kişi karar verip ameliyatı gerçekleştiriyorlar. Yani kendi yapacakları tedavide başarısızlığa tahammülleri yok. Her türlü işlemi tam yapıp ona göre tüp tedavisine başlıyorlar. Allah'tan da bir başka engelde çıkmazsa embriyo tutuyor.

Galeriden sıfır aldığınız bir Mercedesi gidip Renault servisinde tamir ettirirseniz Mercedes garantiyi kabul eder mi ?.. Burada da aynı. Ameliyatı başka yerde yaptırıyorsunuz ondan sonrada tüp tedavisinden başarı bekliyorsunuz.

Gelelim dondurulmuş embriyo meselesine .. Kasaptan aldığınız taze etinmi lezzeti daha fazladır yoksa derin dondurucu da çözdürdüğünüz etinmi? Embriyo ne kadar olursa olsun çözünürken kalite düşüklüğü yaşıyor..Bu da embriyonun tutunma ihtimalini düşürüyor. Diyeceksinizki sen doktormusun? Hayır değilim.. Doktorlarla herşeyi en incesine kadar tartışıp neyin ne olduğunu öğrenerek buraya yazıyorum.

selin cnm sen şu anda hangi aşamadasın.. memorialda tedavi oldun sanırım daha önceden bebişine kavuştunmu yoksa tekrardan tedavi sürecindemisin..

selin cnm sen şu anda hangi aşamadasın.. memorialda tedavi oldun sanırım daha önceden bebişine kavuştunmu yoksa tekrardan tedavi sürecindemisin..

Ben ilk denememde hamile kaldım . Bir evladım var. Daha sonra dış gebeliğim oldu. Şimdi laparoskopi + tüp kısmetse...

Bu arada Memorial haricinde hiçbir hasteneye gitmeye tenezzül bile etmedim. Bahçeciyi de çevremden gidip hamile kalanların anlatması ile biliyorum..

Bunlar nasıl tabirler.. Mercedes servisi, kasaptan taze et, dondurucudan çıkan et....
İçim bulandı, yani hepimiz az çok duygusal süreçler yaşıyoruz di mi :) İnsan böyle tabirlerle karşılaşınca biraz şaşırıyor....

Her şey bir tarafa da, yakın zamanda memorialda tedavi olan biri bana ameliyat vs olmadan bir tüp bebek tedavisinin ne kadara mal olduğunu yazabilir mi...

Bunlar nasıl tabirler.. Mercedes servisi, kasaptan taze et, dondurucudan çıkan et....
İçim bulandı, yani hepimiz az çok duygusal süreçler yaşıyoruz di mi :) İnsan böyle tabirlerle karşılaşınca biraz şaşırıyor....

Her şey bir tarafa da, yakın zamanda memorialda tedavi olan biri bana ameliyat vs olmadan bir tüp bebek tedavisinin ne kadara mal olduğunu yazabilir mi...[/QU sadece tüp bebek 5750 yani 2100 Euro ilaçlarda benim yaklaşık 1800 filan tuttu ama fazla fazla almışız bulamayız diye birazı kaldı

Her şey bir tarafa da, yakın zamanda memorialda tedavi olan biri bana ameliyat vs olmadan bir tüp bebek tedavisinin ne kadara mal olduğunu yazabilir mi...[/QU sadece tüp bebek 5750 yani 2100 Euro ilaçlarda benim yaklaşık 1800 filan tuttu ama fazla fazla almışız bulamayız diye birazı kaldı
Teşekkür ederim, raporlu olunca o zaman 5750 üzerinden biraz iniyorlar herhalde...
benim raporum yoktu ama orada 1000 tl indirimden bahsediyorlardı

Memorialde ilk deneme 5750, iknci deneme 4950, üçüncü deneme 4400, 4. deneme 3,950. Bu arada dondurulmuşdan transferleri tüp tedavisi saymıyorlar.dondurulmuşdan transfer 1960 tl. embriyo dondrumaya 700 tl + 215 yıllık bakım alıyorlar. 5 senelik dondurursan da 1350 civarı falanmış. Bu arada indirim dedikleri normalde ilk muayene ücretliymiş. Onu 5750- ilk muayene diyerek indirim yapıyorlar. Yani daha önce paket dışında olan ücreti pakete dahil etmişler ve bunu indirim olduğunu söylüyorlar.

X