HERKESE ÖNEMLİ DUYURU
Ben Nur hanımın hastasıyım. Kendisinden çok memnunum. Hastane sorana Memorialı, doktor sorana Nur hanımı tavsiye ediyorum ve etmeğe de devam edeceğim.
Burası kimsenin tek elinde değil. Kimsenin satın alınmış reklam panosu da değil. Nasıl ben kendi doktorumdan memnunsam ve çekinmeden tavsiye ediyorsam, başka doktorların hastaları da kendi doktorları hakkında düşüncelerini paylaşsınlar. Zira (kendi adıma konuşuyorum) beni burda yazmaya iten, nasıl zamanında arkadaşlar beni yönlendirdiyse ve ben bundan çok memnunsam, aynı şeyi başkaları için de yapmaya çalışıyorum.
Bizim burada yaptığımız tek şey, hiç kimseyle paylaşılamayan endişe, korku, çaresizlik, umudun tükendiği anlarda bir birimize destek vermek ve bu zorlu süreci en az stressle geçirmeğe yardım etmek. Kafamızda sürekli üreyen ve bitmez bilmeyen sorulara cevap bulmak için karşılıklı yardımlaşmak. Her kim samimiyetle bu işte yardımcı olmaya çalışıyorsa, Allah da ona yardımcı olsun.
O kadar hassas bir süreçten geçiyoruz ki, birine bir şey önermeğe bile insan çekiniyor (mesela benim hiç önem vermediğim bir duruma, bir başkası isyan ede biliyor). Hastaneni tavsiye ettiğimde bile, bir ön görüşme yapıp öğle karar verin diyorum. Bilmediğim bir doktora kimseyi yönlendiremem. Kim hangi doktordan memnunsa gelip yazsın, arkadaşlara da yardımcı olur (zira orda bir doktorla devam etmek imkansız, mutlaka başka doktorlara da görünüyorsun). Kim de şikayetçiyse yine kendi görüşünü yazsın, yine arkadaşlara karar verme konusunda yardımcı olur.
Ancak hiç kimse bir anda ortaya çıkıp, adından iyi anlamda çok konuşuluyor diye doktorumuza çamur atmaya, şüphe salmaya kalkmasın. O zaman istenmeyen cevaplarla karşılaşa bilir.
P.S. Doktorların hepsinin birer vesile olduğuna inanıyorum. Yaratmak yalnızca Allahın elinde. Arada vesile olanlarıysa seviyoruz.