Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Bu arada ben genel olarak Memorialdanda doktorlar ve ekibindende cok memnun kaldim. Arayip ulasamadigimda mutlaka geri donduler. Hic cevapsiz birakmadilar beni. Daha once bir kez Ankarada denedim ve arada daglar kadar fark var diyebilirim. Herseyden once Semra Hanim butun hastalari kendisi degerlendiriyor. O yuzden farkli doktorlara denk gelmem beni rahatsiz etmedi. Bunlar tabi benim sahsi dusuncelerim.

Merhaba bende yeni katildim araniza. Cumartesi transferim yapildi ve zaman gecmek bilmiyor. Cok stresliyim. Biliyorum stres kotu etkiliyor ama kendime engel olamiyorum. Burada herkes birbirine cok guzel destek oluyor. Umarim hayirlisiyla herkesten guzel haberler aliriz.

Allah hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah..

Arkadaşlar

Öncelikle daha önceki mesajımda yazdığım KOYUN kelimesi sanırım biraz ağır olmuş. Kusura bakmayın lütfen okuyan bütün arkadaşlarımdan özür dilerim. fakat o kelimeyi kullanma fikrim farklıydı. sonra siteden modaratörlere mesaj attımsada silinmemiş. sonrasında ceza aldığım için açıklama da yapamadım sizlere.

Burada yazan hiçbir arkadaşımın cahil olduğunu düşünmüyorum. daha önceki mesajımda kullandığım KOYUN kelimesini MECAZ anlamına istinaden kullanmıştım. burası forumdur. kendi fikrimdir. Katılan olabilecği gibi katılmayanda illaki olacaktır. fikirlerinize herzaman açığım. nihayetinde mağdur oldğumu düşünüyorum. bu durumda bu kelimelere takılmayarak tecrübeli arkadaşlarımızında olduğunu düşünerek yönlendirmelerinizi rica ediyorum.

nihayetinde benim hastaneden bi isteğimde yok beklentimde. tek isteğim bebeğimizi kucağımızaa almaktı.:KK43:

tekrar söylemek istiyorum ki niyetim kimseye hakaret etmek değil.

varsa hatam kusura bakmasın arkadaşlarım. ama hastane ve dr. hakkındaki düşüncelerim hala aynıdır.

Selamlar

Arkadaşlar

Öncelikle daha önceki mesajımda yazdığım KOYUN kelimesi sanırım biraz ağır olmuş. Kusura bakmayın lütfen okuyan bütün arkadaşlarımdan özür dilerim. fakat o kelimeyi kullanma fikrim farklıydı. sonra siteden modaratörlere mesaj attımsada silinmemiş. sonrasında ceza aldığım için açıklama da yapamadım sizlere.

Burada yazan hiçbir arkadaşımın cahil olduğunu düşünmüyorum. daha önceki mesajımda kullandığım KOYUN kelimesini MECAZ anlamına istinaden kullanmıştım. burası forumdur. kendi fikrimdir. Katılan olabilecği gibi katılmayanda illaki olacaktır. fikirlerinize herzaman açığım. nihayetinde mağdur oldğumu düşünüyorum. bu durumda bu kelimelere takılmayarak tecrübeli arkadaşlarımızında olduğunu düşünerek yönlendirmelerinizi rica ediyorum.

nihayetinde benim hastaneden bi isteğimde yok beklentimde. tek isteğim bebeğimizi kucağımızaa almaktı.:KK43:

Zambak ;

Senin hastaneden negatif görüşmesi için randevu alma hakkın var. Bence negatif randevunu al. Görüşmeye özellikle Semra Hocayı istediğini belirt. Direkt Semra Hocaya yaşadıklarını ve rahatsız olduklarını anlat. Eminim yardımcı olacaktır. Ayrıca Zehra Hanımla da görüşebilirsiniz.

Ben eminim ki , hiçbirimizin amacı bağcıyı dövmek değil. Hepimiz bebeklerimize kavuşmak için uğraş verdik, veriyoruz. Senin de dileğin en kısa zamanda bebeğine kavuşmak. Allah yardımcın olsun.

Merhaba bende yeni katildim araniza. Cumartesi transferim yapildi ve zaman gecmek bilmiyor. Cok stresliyim. Biliyorum stres kotu etkiliyor ama kendime engel olamiyorum. Burada herkes birbirine cok guzel destek oluyor. Umarim hayirlisiyla herkesten guzel haberler aliriz.

Zuhalciğim Allah güzel haber vermeni nasip etsin. Dualarım seninle...:KK16:

Zambak ;

Senin hastaneden negatif görüşmesi için randevu alma hakkın var. Bence negatif randevunu al. Görüşmeye özellikle Semra Hocayı istediğini belirt. Direkt Semra Hocaya yaşadıklarını ve rahatsız olduklarını anlat. Eminim yardımcı olacaktır. Ayrıca Zehra Hanımla da görüşebilirsiniz.

Ben eminim ki , hiçbirimizin amacı bağcıyı dövmek değil. Hepimiz bebeklerimize kavuşmak için uğraş verdik, veriyoruz. Senin de dileğin en kısa zamanda bebeğine kavuşmak. Allah yardımcın olsun.

negatif görüşmesi yaptık. ilk günden beri Semra hanım herkesin dosyalarını inceliyorlar diyorlardı. semra hanım dosyamızı açıp inclediğinde " burası neden böyle yapıldı? bunu niye yüksek verdiniz vs." diye yanındaki dr. a soruyordu. sanırım semra hanım gerçekten dosyaları incelemiyor / inceletmiyorlar.

görüşmenin sonunda tavsiyesini dinledik. okadar. sonra zehra hanıma gittik bir fiyat çektiler. şikayetlerimizi ilettik. bu forumda yazdıklarımızın hepsinden fazlasını hem zehra hanıma hem hastanedeki tüm yetkili gördülerimize söyledik.

2. denememizi yine bu hastane de mi yapsak bilmiyorum. ama birgün sırf düzenin değişip değişmediğini görmek için gidip bi kenarda oturup izlemek istiyorum bu merkezde olanları....

hayırlısı artık..

Zuhalciğim Allah güzel haber vermeni nasip etsin. Dualarım seninle...:KK16:[/QUOTE]

Cok tesekkurler Akasyacigim. Allah hepimize guzel haberler nasip etsin. Umarim birgun hepimizin dualari kabul olur

Bu arada ben genel olarak Memorialdanda doktorlar ve ekibindende cok memnun kaldim. Arayip ulasamadigimda mutlaka geri donduler. Hic cevapsiz birakmadilar beni. Daha once bir kez Ankarada denedim ve arada daglar kadar fark var diyebilirim. Herseyden once Semra Hanim butun hastalari kendisi degerlendiriyor. O yuzden farkli doktorlara denk gelmem beni rahatsiz etmedi. Bunlar tabi benim sahsi dusuncelerim.

tedavin hayırlı olsun canım inşallah güzel haberlerin gelir..
bende çok farklı yerlerde deneme sayım olduğu için bu dördüncü merkezim sekizinci tedavim artık aradaki farkı çok iyi anlayabiliyorum..
Amerikan hastenesinde, Bahcecide, İstanbul Tüp bebekte denemelerim var artık okadar bıktımki yaşadığım kötü şeylerden dolayı kolay kolay memnun olamıyorum hiçbirşeyden ama şu ana kadar burada madur etmediler bıktıracak kadar çok aradım hep bir doktora bağladılar yada aynı gün doktorlar geri döndü..
inşallah sonucuda iyi gelir diyelim..

memorial şişliye 2013 yılı ağustos ayında semra hanımdan randevu alma çabam 24 ekime randevu bulabilmem mümkün oldu. üsteklik ağustos, eylül ve ekim de sürekli aramama rağmen. sonrasında gittiğimde dr semra'nın muayene etmediği için müstecep beyin hastası olarak devam etti tedavim.tahliller vs derken 25 kasımda tanısal laporoskopi yapılması gerek denildi. kuzu gibi kabul ettik. tanı amacıyla girilip ben ameliyatta iken eşimi arayarak tüplerin ikinin de kapalı olduğunu almak zorunda olduklarını söyleyerek tüplerimi almışlar. amaç tüp bebek tedavisi başarı şansını artırmakmış.( daha önceden çekinilen rahim röngenimde sol taraf tamamen açık sağ taraf ise az açıktı) neyse operasyondan sonra odada ayılmam saat 12 gibi olmasına rağmen saat 17.30 kadar doktorum teşrif edip de bilgi dahi vermedi. artık sinir krizi geçirerek bağırıp çağırmaya başlayınca doktor saat altı gibi geldi ki. ağzından laf almak ne mümkün.sanırsın ağzından kelimeler para ile düşüyor.eşim ve arkadaşım yanımda iken eşim bile benimle birlikte öğrendi tüplerimin alındığını. artık eşimi telefonla arayıp da nasıl bilgi verdilerse, nasıl izin aldılarsa. neyse zar zor hastaneden çıktık doğru düzgün bir bilgi yok yine. operasyondan sonra ne yapılacağı yada yapılamayacağı ile ilgili.bir kağıt tutuşturdular elimize 10 gün sonra kontrol var denildi. gittim on gün sonra
14.00 randevusuna 16.30 gibi girebildim. iki saniye baktı iki kelime etti doktor müstecep 2 adet sonra ki adetin ilk günü ara hemşire hanımı randevu alıp gel dedi. 2 adet sonra ilk gün aradım aradım aradım cevap veren yok. hemşirenin numarasından,santralden denesem de olmadı ulaşmak ne mümkün.o ay işlerim de yoğundu bir sonraki adeti beklerim dedim bir sonraki adette de aynı sorun telefona cevap veren yok. sonunda santral tüp bebek danışmaya bağladı onun da müthiş cevabı: yarın sabah 08:00 de tekrar arayın olunca tamam diyerek kapattım. ve başka bir merkezle çalışan doktordan randevu alarak memorialla olan tüm ilişkimi sonlandırdım. ameliyat cd ve tahlil ve tüm tıbbi kayıtlarımı almak üzere bir kez daha memoriala uğradım. aldım evraklarımı.
hasta ile ilgilenmeyen alacakları paraya bakan biraz ün yapmalarına güvenen duyarsız merkez.

merhaba cnm aradan neredeyse 9-10 ay geçmiş şu anda gittiğin merkezde pozitifi yakaladınmı.. hangi merkeze geçtin cnm.
bende orada laparaskopi oldum ama öncesinde doktor odama gelip bana yazılı olarak iki secenek sundu.
1. secenek laparaskopide tüplere bakılıp sadece sorun anlaşılıp hiçbirşey yapılmadan kapatılacak.
2. secenek laparaskopide tüplere bakılacak gerekli görülürse tüpler alınabilecek eğer böyle olursa doğal yolla gebe kalma şansımı yitirdiğimi kabul etmiş olacağım..
sonra beni odada düşünmem için 1 saat yalnız bırakacaklarını söylediler ben doktorum geri geldiğinde 2. seceneği kabul ettim ve yazı ile aynını yazıp imza attım kaç sayfa evrağa.. daha sonra ameliyathanede doktorum tekrardan secenekleri bana okudu hangisini kabul ettiğimi tekrar teyit etti öyle narkoz verildi.. sende neden böyle yapılmış anlamadım..
benim ablamda tüp bebekle bebeklerine kavuştu oda Memorialda 8 yıl önce laparaskopi yaptırmıştı ozaman onada yine benimki gibi bir uygulama yapılmıştı..

Son düzenleme:
Canını hiç sıkma, bu amh değerlerle 2 yumurta kaliteli olacağı anlamına gelir. Eminim ilaç dozunu az vermişlerdi. Arkadaşlar gerisini yazmışlar zaten. Tek yumurtası olanlar bebeğini kucağına aldı bile. Ben 19-8 arası yumrtayla 5'i neqatif olmakla 6 denemeyi arkada bıraktım ve mücadile daha bitmedi. Üstelik görünürde bir sebep de yok. Az olsun, senin olsun. İn şee Allah onlar ikiz getirecek altın yumurtalardır.

selam sümeyyecim nasılsın merak ettim sizi:KK16:

va aleykum selam. Çok şükür iyiyim. Belki yakın zamanlarda donmuş tedavisine başlarım. Belki bir az daha bekler. Sen nasılsın? Neler yapıyorsun? Yakında tedavi düşünüyormusun?

hadi bakalım inşallah güzel sonuçların olur donmuşlarla
ben bu ara hiiç düşünmüyorum kendimi hazırlıyorum kilo veriyorum
ve zihnimdeki olumsuzlukları atıp 3. için motive oluyorum:KK16:
hayırlısı inşallah hepimiz için

Arkadaşlar

tekrar söylemek istiyorum ki niyetim kimseye hakaret etmek değil.

varsa hatam kusura bakmasın arkadaşlarım. ama hastane ve dr. hakkındaki düşüncelerim hala aynıdır.

Selamlar

Sana bir şey söyleyeyim. Geçen sene Memorialde tedavi olan (şimdi bağlanmış bir topikte) yazan çok fazla arkadaş vardı. Bir güne 100 sayfa yazılırdı. Şubat, mart ve nisan aylarında hiç neqatif alan olmadı (iki kişi düşük yaşadı). Daha sonrasında da yazanlardan çok az kişi (bir elin parmaklarını geçmez) istisina, her kes bebeğine kovuşdu. Üstelik ikiz olanlar tekizlerden fazlaydı. Memorial'de ben de başarısız bir tedavi gördüm. Buna rağmen orda devam etmeğe kararlıyım. Çünki, ne kadar başarılı olduklarını gördüm. Nice çok zor hastalar mutlu sona ulaşdı. 8, 7, 5. denemelerinde, 40-42 yaşlarında bebeklerine kovuşanlar var (şimdi çoğu facebookda gurupda yazışıyorlar). Bunları da sana fikir olsun diye yazdım.

Niyetinin kötü olmadığını, sadece kırıldığını gördüm. Benim dediğim, bağzı şeyleri görmezden gelirsek, daha farklı düşüne biliriz. Tabii senin yaşadıklarını yabana da atmamak gerekir. Senin yerine olsam, bir kez daha oradan randevu alır, bir daha burada tedaviye karar verisrek, nasıl bir yol izlenecek diye öğrenirdim. Ondan sonra karar vermen daha kolay olur.

Orda tedavi olup-olmama hakkında çok kararsız olan biri (farklı bir şey yapmıyorlar diye) şimdi maşallah hamile.

hadi bakalım inşallah güzel sonuçların olur donmuşlarla
ben bu ara hiiç düşünmüyorum kendimi hazırlıyorum kilo veriyorum
ve zihnimdeki olumsuzlukları atıp 3. için motive oluyorum:KK16:
hayırlısı inşallah hepimiz için

Kilo vermeğe karar vermen çok iyi ve de kendini hazırlaman. Allah her birimizin yardımcısı olsun. Amin.

merhaba cnm aradan neredeyse 9-10 ay geçmiş şu anda gittiğin merkezde pozitifi yakaladınmı.. hangi merkeze geçtin cnm.
bende orada laparaskopi oldum ama öncesinde doktor odama gelip bana yazılı olarak iki secenek sundu.
1. secenek laparaskopide tüplere bakılıp sadece sorun anlaşılıp hiçbirşey yapılmadan kapatılacak.
2. secenek laparaskopide tüplere bakılacak gerekli görülürse tüpler alınabilecek eğer böyle olursa doğal yolla gebe kalma şansımı yitirdiğimi kabul etmiş olacağım..
sonra beni odada düşünmem için 1 saat yalnız bırakacaklarını söylediler ben doktorum geri geldiğinde 2. seceneği kabul ettim ve yazı ile aynını yazıp imza attım kaç sayfa evrağa.. daha sonra ameliyathanede doktorum tekrardan secenekleri bana okudu hangisini kabul ettiğimi tekrar teyit etti öyle narkoz verildi.. sende neden böyle yapılmış anlamadım..
benim ablamda tüp bebekle bebeklerine kavuştu oda Memorialda 8 yıl önce laparaskopi yaptırmıştı ozaman onada yine benimki gibi bir uygulama yapılmıştı..

bana yapılan uygulama bahsettiğim gibiydi.tanısal amaçlı girildi, eşimden alınan izinle tüplerim alındı. dediğim gibi zerre memnun kalmadım. memnun kalanlara da bir şey diyemem haliyle. ama randevu için saatlerce beklemek, defalarca arayıp ulaşamamak beni yorucu sürecin başlamasından önce yeterince gerdi ve strese soktu. o nedenle tüm aramalarıma rağmen sağlıklı cevaplar alamadığım için mart adetimin ilk günü,son kez aramıştım, telefondaki şahıs bana adetiniz çok yoğun mu , yarın sabah sekizde tekrar arayın deyince , hangi kadının adetinin ilk günü yoğun olur diye cevap verdim tamam sizi ararım dedim ve hemen sonrasında bir tanıdığım vasıtasıyla şu anki doktoruma ulaştım, ertesi gün muayeneye gittim. uzun protokol uygulandı, pko'lu olduğum için ohss başıma bela oldu. embriyolar donduruldu, 10 haziranda transferim yapıldı. şuan gebeyim salı günü keseyi görebilmeyi umut ediyorum.

tüp bebek süreci oldukça sıkıntılı ve moral bozucu bir süreç olduğundan doktorunla rahat olabilmeyi gerektiriyor. sorularına cevap verilebileceğini bilmek ve doktoruna ihtiyaç duyduğunda cevap alınabileceğini bilmek gerekiyor. tedavim dr. yılmaz güzel tarafından yapıldı, transfer işlemlerim Amerikan Hastanesinde gerçekleştirildi.

bana yapılan uygulama bahsettiğim gibiydi.tanısal amaçlı girildi, eşimden alınan izinle tüplerim alındı. dediğim gibi zerre memnun kalmadım. memnun kalanlara da bir şey diyemem haliyle. ama randevu için saatlerce beklemek, defalarca arayıp ulaşamamak beni yorucu sürecin başlamasından önce yeterince gerdi ve strese soktu. o nedenle tüm aramalarıma rağmen sağlıklı cevaplar alamadığım için mart adetimin ilk günü,son kez aramıştım, telefondaki şahıs bana adetiniz çok yoğun mu , yarın sabah sekizde tekrar arayın deyince , hangi kadının adetinin ilk günü yoğun olur diye cevap verdim tamam sizi ararım dedim ve hemen sonrasında bir tanıdığım vasıtasıyla şu anki doktoruma ulaştım, ertesi gün muayeneye gittim. uzun protokol uygulandı, pko'lu olduğum için ohss başıma bela oldu. embriyolar donduruldu, 10 haziranda transferim yapıldı. şuan gebeyim salı günü keseyi görebilmeyi umut ediyorum.

tüp bebek süreci oldukça sıkıntılı ve moral bozucu bir süreç olduğundan doktorunla rahat olabilmeyi gerektiriyor. sorularına cevap verilebileceğini bilmek ve doktoruna ihtiyaç duyduğunda cevap alınabileceğini bilmek gerekiyor. tedavim dr. yılmaz güzel tarafından yapıldı, transfer işlemlerim Amerikan Hastanesinde gerçekleştirildi.

anladim cnm senin adina cok sevindim.. cok guzel bi sonuca ulasmissin bende Amerikan has. de iki yil tedavi oldum her muayenede iki saat doktoru bekledim herkez bu konudan sikayetciydi.. cengiz bey ve ramazan beyde tedavi oldum.. doktorlara bu iki yilda bir kez bile telefonla ulasamadim.. maillerime sekreterleri cevap verirdi.. opudaki anesteziye bile 2009 yilinda ayrica 500 tl para aldilar.. transfer gunu transfer aninda bir baktim karsimda 20 taneye yakin universite ogrencisi elinde defterle odaya girdi hepsi tip fakultesi stajyer ogrenciymis ve bu konuda doktorum benden hic izin almadi.. okadar ogrencinin saskin bakislari icinde vucudum acildi transerim yapildi simdiki aklim olsa asla izin vermem ama ozamanlar herseyin basindaydim birsey demeye cekindim.. bu olaydan sonra psikolojim bozuldu bir yil tup bebek fikrinden nefretle kactim heryer ayni sandim.. transferden sonra esimi goremedim bir saat sedye ustunde en az 10 tane bayanla yan yana yatirdilar.. negatiften sonrada sonucu bildirdigim halde hic kimse geri donmedi..
bunu sundan dolayi anlattim herkezin sorun yasadigi yerler mutlaka var hicbiryer dort dortluk degil cnm..
bebisine kavusmussun artik gecmis olumsuz tecrubelerini unutki bebisin olumsuz etkilenmesin sikica bebisine saril canim..

Son düzenleme:
tedavin hayırlı olsun canım inşallah güzel haberlerin gelir..
bende çok farklı yerlerde deneme sayım olduğu için bu dördüncü merkezim sekizinci tedavim artık aradaki farkı çok iyi anlayabiliyorum..
Amerikan hastenesinde, Bahcecide, İstanbul Tüp bebekte denemelerim var artık okadar bıktımki yaşadığım kötü şeylerden dolayı kolay kolay memnun olamıyorum hiçbirşeyden ama şu ana kadar burada madur etmediler bıktıracak kadar çok aradım hep bir doktora bağladılar yada aynı gün doktorlar geri döndü..
inşallah sonucuda iyi gelir diyelim..
Canim cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin. Sen bu tecrubeyle memorial diyorsan ben artik hic sasmam memorialdan😊 Ancak umut dunyasi iste insallah bi daha ihtiyacim olmaz diyede icimden geciriyorum napiyim😄

negatif görüşmesi yaptık. ilk günden beri Semra hanım herkesin dosyalarını inceliyorlar diyorlardı. semra hanım dosyamızı açıp inclediğinde " burası neden böyle yapıldı? bunu niye yüksek verdiniz vs." diye yanındaki dr. a soruyordu. sanırım semra hanım gerçekten dosyaları incelemiyor / inceletmiyorlar.

görüşmenin sonunda tavsiyesini dinledik. okadar. sonra zehra hanıma gittik bir fiyat çektiler. şikayetlerimizi ilettik. bu forumda yazdıklarımızın hepsinden fazlasını hem zehra hanıma hem hastanedeki tüm yetkili gördülerimize söyledik.

2. denememizi yine bu hastane de mi yapsak bilmiyorum. ama birgün sırf düzenin değişip değişmediğini görmek için gidip bi kenarda oturup izlemek istiyorum bu merkezde olanları....

hayırlısı artık..

2. tüp bebek tedavisinde hangi merkezde kendini iyi hissedeceksen orada başla derim. Gerekirse tüm merkezleri dolaş. Eğer Memorial 2. tedavinde sana psikolojik olarak iyi gelmeyecekse orada deneme. Yani kararı sen ver.

Ama şunu söyleyeyim ilk tedavin olumsuz oldu diye sakın umutsuzluğa kapılma. Ben 3. tedavimde bu günleri gördüm. İLk tedavimde de Memorial'da hamile kaldım Ancak maalesef bebeğimi kaybettim. Çok zor günler yaşadım. Fakat pes etmedim. Memorial'dan başka merkeze gitmeyi de hiç düşünmedim. İkinci tedavimi bebeğimin kaybından 6 ay sonra geçen temmuzda yaptım. Transfer olmasına rağmen tutmadı. Negatif aldım. Çok üzüldüm. 5 ay ara verdik. 5 ay sonra aralıkta dondurulmuşlar için tedaviye başladık. Rahimin kendi kendine kalınlaşması beklendi. Olmadı. O ay tedavim iptal oldu. Kaldık ocak ayına :KK1: Ocak ayında ilaçlı tedaviye başlandı. Transfer oldu. 12 Şubatta kanda gebelik göründü. 14 Şubat günü de hamile olduğum kesinleşti :KK16: Demem o ki hepimiz çok zorluklar , hayalkırıklıkları yaşadık. Ama pes etmedik. Sen de sakın pes etme, moralini bozma. Bu işin altın anahtarı mücadele.. İnşallah sen de bebeğine kavuşacaksın. Doktorlar da bahane. Allah OL desin yeter ki :KK16:

Akasyacim sen zaten bebisini bekliyormussun. Allah sagliklica kucagina almayi nasip etsin. Bize de sizin yasadiginiz duygular kismet olur insallah.

Allah razı olsun canım. Darısı senin ve tüm arkadaşlarımın başına. Her daim duamdasınız. Test tarihin ne zaman ??? :26:

X