- 15 Mart 2021
- 1.763
- 2.907
İnşAllah neden olmasın , Rabbim ol dedikten sonra … Nasip işi bu ,önemli olan rahimde büyümesi, filizlenmesi …Eğer rahimle ilgili herhangi bir işlem olmadıysa yani sadece kanda değer yoksa bir sonraki ay da transfer olunabilir . Bu tamamen sizin kararınız en çok da psikolojik olarak hazır olmalısınızEvet bir adet daha pgt den saglam gelen embriyom var 6.gün ama o inşallah onda pozitifi görürüm
Embriyoya çizik atma olmaz ki ..Embriyoya atılan çizikten mi bahsetti acaba arkadaş, benim memorialde yapılan üç transferim de çizik atıldı ilki tutundu ama kürtaj oldum, o kürtajda çizik sayılır dediler 3.de de istmosel vardı Ahmet göçmen beye gittim ameliyat oldum çizikte atalım bari dedi sonra transfer oldum
Embriyo başlı başına nokta kadar . İlk defa duydum , yanlış mı yazdın acaba bilemedim şimdi.
Çizik atma işlemi cerrahi olduğu için basite almamak gerek . Kürtajın çizik sayılmasında ki olgu şu “rahimi kazıma”.İç kısımda embriyodan bir parça kalmaması adına cerrahi şekilde zar dokusuna müdahale ediliyor .
Kadın olarak yaş , gebelik kaybı , dirençli bi hastalık gibi olumsuzluklar olmadan çok tercih edilmiyor . Keza bu konu yıllardır çok tartışılır .. Bi grup doktor “atılmalı , embriyoya faydası var min kanla rahim toparlar ve embriyo daha iyi tutunur” der .. Bi grup doktor da “rahim zaten verilen progestan veya türevi ilaçlarla kalınlaşır ki kanda da bunu görürüz .Rahimin iç zar dokusu inceyse düşünülebilir ” der ..
Lakin “acaba” dememek için de usta bi doktorun yapacağı bu işlem psikolojik açıdan da insanı düşündürecekse teklif edilebilir doktora .